Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להתמקח עם מוכר הרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

9K נשמע לי נמוך מדי ולא הוגן - בעיקר לאור העובדה שהוא טיפל בצורה מסודרת שנים במורשה יבואן. יש לזה ערך כלשהו, ולפי ההיסטוריה של הרכב הוא גם די אמין.

אגב - האוטו שלי נמכר היום 8) אני שמח וגם עצוב, כי תכל'ס אהבתי אותו. אבל זה היה חייב לקרות- אני לא יכול להרשות לעצמי להחזיק שני רכבים.

אגב 2 - אצלי לא היתה בכלל התמקחות. בא , ראה את כל הקבלות ושרכב מטופל בזמן, הלכנו לדואר ועשינו העברת בעלות. בלי התמקחות ובלי כלום. תענוג. שיהיה לו רק טוב עם הרכב.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא תבין משהו אסף,

בטסט יכולים לגלות שהבלמים לא תקינים\בדיקת זיהום אויר לא תקינה\חופשים כאלה ואחרים במכלולי מתלים וכן הלאה.

אלה דברים שלרוב לא יגידו לך בבדיקה רגילה והם עולים כסף לתיקון.

זה שהרכב טופל במורשה זה יפה, זה עדיין לא ערובה לכך שתעבור טסט חלק (אולי כן, לא תדע עד שלא תנסה).

יש סיבה לכך שרכב זול ומטופל לא מצליח להימכר תקופה כל כך ארוכה, אם הוא באמת במצב טוב אני נוטה לשער שהמחיר בעייתי כי אנשים לוקחים בחשבון 5000 שקלים הוצאות בחצי שנה הקרובה (טסט אם עבר חלק+הטיפול שציינת).

בא לך להיות לארג׳\פראייר- לבריאות חביבי.

המחיר שנתתי לא מנותק מהמציאות ובוא תראה למה:

16,000 מחירון

-

1000 שקלים טסט

-

3600 שקלים טיפול יזום

-

1000 שקלים כי רכבים כאלה לא באמת מקבלים מחירון גם במצב מושלם

כבר הגעת ל- 10,400 שקלים, בהנחה והטסט עבר חלק לחלוטין.

ומה אם יש תקלה הכי קטנה בטסט? כניסה למוסך במינימום תעלה לך כמה מאות שקלים.

אתה לא רוצה להשאיר לך קצת שולי בטחון?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אתה צודק. אני עכשיו נפגש איתו סוף סוף, נראה מה הוא יאמר על זה.

אגב, בזמן שחיכיתי לו - צצה קליאו ספורט דור ראשון בנתונים מטורפים לגמרי - יד 2, 98K ק"מ, תוספות מקוריות מהחברה.

הבחור רוצה 20K. אני אסע גם אליו עכשיו, למרות שהוא בחולון ואני בחיפה. מקווה שהוא לא סוחר(אמר שהרכב על שם אישתו..ושהרכב שייך בכלל לבן שלו. האמת שעכשיו אני רושם את זה זה כבר נשמע כמו סוחר :evil:)

פורסם

הסיפור עם החדשה נשמע לא אמין, זה זול מדי ורצוי לברר מה עבר עליה בשנים האחרונות. בלי קשר, אם אתה קצר בכסף לא הייתי קונה קליאו ספורט, היא דורשת תחזוקה לפי הספר והבלת"מים שלה עלולים להיות יקרים. גם נושא הביטוח זכור לי שהיה בעייתי בזמנו, המקיף היה יקר מאד (בהנחה ונחוץ בכלל על רכב של 20K).

לגבי הקליאו הרגילה - החלפת טיימינג ומשאבה לא חייבים לעשות במורשה ובאופן כללי לא צריך להיות חזיר. בדוק כמה יעלה טיפול כזה במוסך שאפט או אצל אורן שירותי רכב, קח קצת מקדם בטחון ותציע הצעה שתאפשר למוכר לצאת מהעסקה עם המכנסיים למעלה. סביר להניח שהוא מבקש מראש מחיר קצת גבוה בשביל להשאיר מקום למיקוח, אבל לתת הצעה של 60% זה פשוט מעליב. אם זה באמת כ"כ מטריד אותך פשוט תעבור הלאה ותן לו לעשות את העסקה עם מישהו אחר.

פורסם

האמת ששאלתי מישהו מהפורום שידוע לי שיש לו ידע בקליאו ספורט לדורותיה, עוד לפני שקיבלתי תשובה מלאה(הוא הפנה לבחור אחר שבחן כבר את הרכב) הבנתי שאין מה להתלהב וירדתי מהעניין. ולחשוב שכבר כמעט נסעתי לחולון בשביל לראות את הרכב...

לענייננו - נפגשתי עם המוכר. הרכב באמת מלוקק ושמור מאוד. באמת. דיברתי איתו על המחיר, הצגתי בפניו את הטיעונים בדיוק כמו שהצעתם, לאחר כל זה הוא ביקש לדעת כמה אהיה מוכן לשלם - לא הלכתי על הקיצוניות של עידן, והצעתי 12. הוא היה בשוק ואמר שאין סיכוי, ביקשתי ממנו הצעה נגדית בהתחשב בעובדת הטסט והטיימינג.

לזכותו יאמר שהוא הודה בפניי שאין לו מושג ברכבים, ולכן הוא ביקש לבדוק אם באמת השנה הוא אמור לעבור טיפול כזה ומה מחירו.

בקיצור הוא יחזור אליי עם הצעה נגדית. אני חושב שנסגור על 13K, לא אכפת לי לעלות גם ל13.5K.מחיר טוב בעיניי.

במידה והוא יעביר טסט וישלם אגרה, לא אכפת לי לעלות גם ל14K.

אעדכן בהמשך מה נסגר.

פורסם
האמת ששאלתי מישהו מהפורום שידוע לי שיש לו ידע בקליאו ספורט לדורותיה, עוד לפני שקיבלתי תשובה מלאה(הוא הפנה לבחור אחר שבחן כבר את הרכב) הבנתי שאין מה להתלהב וירדתי מהעניין. ולחשוב שכבר כמעט נסעתי לחולון בשביל לראות את הרכב...

לענייננו - נפגשתי עם המוכר. הרכב באמת מלוקק ושמור מאוד. באמת. דיברתי איתו על המחיר, הצגתי בפניו את הטיעונים בדיוק כמו שהצעתם, לאחר כל זה הוא ביקש לדעת כמה אהיה מוכן לשלם - לא הלכתי על הקיצוניות של עידן, והצעתי 12. הוא היה בשוק ואמר שאין סיכוי, ביקשתי ממנו הצעה נגדית בהתחשב בעובדת הטסט והטיימינג.

לזכותו יאמר שהוא הודה בפניי שאין לו מושג ברכבים, ולכן הוא ביקש לבדוק אם באמת השנה הוא אמור לעבור טיפול כזה ומה מחירו.

בקיצור הוא יחזור אליי עם הצעה נגדית. אני חושב שנסגור על 13K, לא אכפת לי לעלות גם ל13.5K.מחיר טוב בעיניי.

במידה והוא יעביר טסט וישלם אגרה, לא אכפת לי לעלות גם ל14K.

אעדכן בהמשך מה נסגר.

אני חושב שאתה צודק. בהצלחה .לא הייתי מציע 9000 על רכב שכזה ,זו פשוט חוצפה לדעתי. בכל מקרה ,אני בטוח שעלות הטיפול מוגזמת ובסקר קצר בין מוסכים תוריד אותה לחצי.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

דריש

מה שאתה אומר זה קצת להחזיק את המקל משני קצותיו

מצד אחד וואלה הרכב טופל במוסך מורשה כל החיים שלו וזה שווה כסף

מצד שני הטיפוח הזה יקר מדי ובוא נטפל במוסך אחר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
נפגשתי עם המוכר. הוא ביקש לדעת כמה אהיה מוכן לשלם - ... והצעתי 12. הוא היה בשוק ואמר שאין סיכוי,

אתה חושב שהוא היה בשוק? זה חלק מההצגה, גם אם היית מציע לו 1K שקלים מתחת למחיר שלו התסריט לא היה משתנה.

ואני אומר, אם יש לו זמן להראות לך שהוא בשוק ועוד לדבר על זה, כנראה שהביקוש לרכב שלו על הפנים.

תתקשר אליו על הבוקר, תגיד לו "תקשיב עשיתי את החושבים שלי 9K בא סוגר עניין כן-כן לא-לא".

סביר להניח שהוא יבקש ממך לחשוב על זה כמה רגעים ויגיד לך שתכף הוא חוזר אלייך.

אם הוא רציני אז הוא יחזור אלייך וכנראה עם הצעה קצת גבוהה יותר כמו 11K ואז תחליט.

אתה יכול גם לנסות 'הכל או כלום' ולהגיד לו "תשמע אצלי מילה זו מילה 9K ונגיד מברוק".

בכל אופן אם תמשיכו לדבר יותר מדי מסביב כנראה שהוא לא ימכור ואתה לא תקנה.

:twisted:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לא חושב שזו טקטיקה נבונה.

m3x7r3m3 - לא חייבים במורשה, אני דווקא מסכים עם דריש פה. מספיק שיהיה מוסך אמין ומוכר(ולא חסרים כאלה).

פורסם

מבחינתי מספיק שיש היסטוריית טיפולים מסודרת, האם טופל דווקא במורשה או לא זה כבר פחות משפיע על הערך.

הקליאו הוא דגם נפוץ שנמכר בארץ קרוב לעשרים שנה, יש כבר בשטח מספיק ידע ונסיון בשביל לא להיקשר למוסכים של קרסו ולא לשלם את מחיריהם המופקעים. אני הייתי רוצה לדעת שהרכב טופל בזמן ובהתאם להוראות היצרן, בשביל זה מספיקה לי כאמור היסטוריה כתובה ופחות חשוב מאיפה בדיוק.

לגבי הטקטיקה של מיקי - זה אולי יתן לך את הרכב במחיר טוב אבל יוציא את המוכר בתחושה שהוא נדפק. מבחינתי עסקה מוצלחת היא רק כזו שבה שני הצדדים יוצאים מרוצים, כסף זה רק חלק מהעניין.

פורסם
לא חושב שזו טקטיקה נבונה.

ככה קנינו לחבר איביזה 2010 מחירון 63K ב-45K ש"ח, לפני שבועיים. פשוט חיפשנו רכב עם מגרעות שאפשר לשחק עליהן.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

בוודאי שלא חייב ולא צריך לטפל במורשה

אני רק ציינתי שזה מוזר שאחת המעלות של העסקה הזאת (כך לפחות נכתב) זה טיפולים לכל אורך חיי הרכב במורשה ואז ישר מדברים על טיפול במוסך אחר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אומנם כבר נפגשת ודיברת איתו, אבל בגדול זה בדרך כלל תלוי בטיפוס שעומד מולך.

יש כאלה שאני אפילו לא אתחיל במו״מ מולם, כי זה ברור שאין עם מי לדבר. במקרה כזה

אני אזרוק מחיר בסגנון שנתן עידן, ואחרי שהמוכר יתחיל עם משפטי האין סיכוי, לך חפש

ושאר משפטי אגו, אגיד לו יפה תודה, ושאם הוא מתחרט, יש לו את הטלפון שלי.

ברוב המקרים האחרים, אשתדל לפתח שיחה עם המוכר, לראות איפה אפשר ללחוץ וכמה.

אני יכול להגיד לך שבמקרה האחרון שלי, גיליתי תוך כדי שיחה פרט מאוד חשוב על המוכרים,

ואז אמרתי להם שאני לא רוצה להיות חזיר, ולמרות שאני מבין שהם רוצים וצריכים למכור מהר,

אני לא בא לשחוט אותם כמו סוחר. למזלי ידעתי דיי טוב מה מצב השוק של הרכב, ואמרתי להם

שאני מניח שלא מעט סוחרים התקשרו אליהם והציעו X על הרכב. הוספתי קצת על המחיר הזה,

התנתי את הקניה בכמה דברים שהיה צריך לסדר, וכמובן בבדיקה שתצא תקינה.

בסופו של דבר קניתי במחיר זול יחסית, אבל הם היו מאוד מרוצים, כי קיבלו הרגשה שלא שחטו

אותם, ונתתי להם הרגשה טובה, למרות שהורדתי אותם חזק למחיר שהם לא תיכננו למכור בו.

פורסם

או שאנשים פה סובלים מעודף כסף או מרוחב לב מיותר, אבל לשלם על רכב ישן שגם ככה לא נסחר במחירון רק 3-4k מתחת למחירון בידיעה שיש עליו הוצאות גדולות כל כך בטווח הקצר נראה לי מוטעה (וזה עוד לפני כל מיני ״הפתעות״, בכל זאת רכב בן כמעט 10).

אם זה רכב תקין ומטופל עם טסט בתוקף (לפחות חצי שנה) ובלי ריג׳קטים מיוחדים או הוצאות גדולות בטווח הקצר הייתי מוכן לשלם עד מחירון (שוב, למרות שלדעתי רכבים כאלה לעולם לא מקבלים מחירון).

על הרכב הנוכחי שלי ביקשו במקור 160k שקלים, זה אמנם היה איזה 10-15% מעל מחיר השוק, אבל אחרי שקלול שעשיתי לריג׳קטים שהיו+ מקדם בטחון הרכב נרכש בפחות מ-50% ממה שביקשו עליו.

לא צריך להבהל מלתת הצעה נמוכה, במקסימום תמיד אפשר לשפר אותה (בשביל זה יש משא ומתן).

אבל כל אחד כנראה עושה את שיקוליו וזה בסדר גמור.

בכל אופן המון הצלחה אסף ותעדכן אם אפשר לומר ״מברוק!״

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...