Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי המלצות יצרנים ותיבות של אנשים בחו"ל, אני רואה שבפועל מה שעושים שונה לגמרי ממה שהיצרן ממליץ

אז עד כמה כדאי להתייחס להמלצות יצרן מבחינת נפחים?

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

עד כמה מומלץ?

אם אתה רוצה לנצל את הסאבים שלך, אז לא מומלץ.

אם הסאבים מיוצרים ע"י יצרנים מיועדים, שיודעים מה עומדים לעשות עם הסאבים שלהם, אז מומלץ.

חוצמזה שיש לך כלכך הרבה סוגים שונים ומשונים של תיבות, שהיצרן סתם יילך לאיבוד עם עצמו.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
עד כמה מומלץ?

אם אתה רוצה לנצל את הסאבים שלך, אז לא מומלץ.

אם הסאבים מיוצרים ע"י יצרנים מיועדים, שיודעים מה עומדים לעשות עם הסאבים שלהם, אז מומלץ.

חוצמזה שיש לך כלכך הרבה סוגים שונים ומשונים של תיבות, שהיצרן סתם יילך לאיבוד עם עצמו.

אליקו אתה בסטלה? הסבר את עצמיך בבקשה... :? מדוע צריך להתעלם מהמלצת יצרן על גודל תיבה...

פורסם

היצרן יתן לך תיבה לתנאים אופטימלים, זה לא מתאים לכל משתמש. זה נקודת התחלה כללית.

אני לוקח הוראות יצרן לתשומת ליבי, אך הם לא יותר מקו מנחה בתחלתי.

פורסם

זו הבעיה איתנו הישראלים, אנחנו תמיד חושבים שאנחנו יודעים יותר טוב מכולם :)

הוראות יצרן הן לא תורה מסיני, אך גם לא נכתבו עבור דבילים בלבד.

הן נבדקו באופן שיתאים לרוב רובם של המשתמשים, אבל אנחנו תמיד אוהבים לחשוב שאנחנו "שונים" וההתקנה שלנו "מיוחדת, ומצריכה "התייחסות פרטנית", מה שברוב המקרים, לא נכון. חד וחלק.

אם אתה מגביר את הסאב עם ההספק שהיצרן ממליץ, בתנאים דומים לאלו שהיצרן ממליץ, ולא מחפש משהו מאוד מיוחד כמו תיבה מוזיקלית/חזקה/תחרותית בצורה יוצאת דופן מגדר הרגיל- רוב הסיכויים שהמלצת היצרן תתאים לך פחות או יותר.

אני די מסכים עם דיוויד, בהטיה קלה- המלצת היצרן היא קו מנחה כללי, אך לא הערת שוליים, ניתן ואף רצוי בחלק מהמסטאפים לשנות אותה מעט, אך לא להרחיק לכת.

אודי- דבר בשקיפות, תוכל לקבל עזרה טובה יותר

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

במידה ואתה מרגיש כי אתה צריך לשאול שאלה כזאת על גבי הפורום אז כנראה שאין לך את הידע הנחוץ לתכנן תיבה משלך לצריכיך.

אל תעלב אודי אבל זה המצב, לכן במקרה ואין לך איש בעל ידע ונסיון באלמנט שעליו אתה מדבר או שאין לך את הזמן לעשות את המחקר המתאים ולרכוש ידע זה, כדאי ורצוי להקשיב ליצרן.

צריך ידע מבוסס והבנה של נתוני ה T\S וכיצד חלקם מושפעים מגדלי תיבות וצורותיהם.

פורסם

שרול פה, תקשיבו לו

הייתי פה.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אליקו, מאז שאני קורא בפורום אני זוכר אותך בתור זורק פצצה ונעלם.

לא יודע אם אתה רציני או צוחק בתגובה האחרונה שלך, אבל נגיד שהיא רצינית, אז כל המטרה פה היא שכל אחד ישתף את התובנות שלו ולנהל דיון, סוף סוף אחד שיכול להיות מעניין אחרי תקופת בצורת פה בפורום.

בכל מקרה מאוד מעניינות אותי התובנות שלך בקשר לתיבות (ולא רק לכיוון הspl), אשמח אם תשתף.

פורסם

מצטרף לבקשה לגבי התובנות.

אישית אני מחפש להוציא sq במעבר לתיבה פתוחה מאטומה, מכיוון שלעיתים האטומה נשמעת "הדוק" מידי, לעיתים זה טוב, לעיתים פחות, ולעיתים אני חושב אולי להקטין אותה עוד יותר....

בעוד שנראה לי שתיבה פתוחה וענקית לפי הוראות יצרן תעשה יותר מידי רעש, על אף שמדובר באלמנט מדוייק.

SCANSPEAK

פורסם

בני במקרה שלך כך סאב שהוא יכול לנגן בתיבה קטנה ותתקין בתא כפפות , בנוסף כך סאב לדוגמה כמו של מור ותתקין אותו בבגאג' ותשלב בינהם פעם SQ פעם SQL . יש לך פתרון גם לSQ וגם אם תרצה "קצת" יותר . כן זה עולה הרבה אבל תסגור את הפינה הזאת להרבה זמן.

פורסם

רומן ה 10w3 כרגע יושב בתיבה אטומה לפי הוראות יצרן, הוא סאב מדהים ונמצא בחדר עבודה, אני מחפש תיבה לחבר החדש, 10w7 הוא נמצא בתיבה אטומה קצת גדולה מהוראות היצרן, חסר לי משהו ממנו, הואלא מנוצל.

SCANSPEAK

פורסם

תבריג אותו החוצה ותתקע בפנים שקית קמח בניילון, תסגור חזרה ותבדוק מה התוצאה... לא טוב? תתקע עוד קמח...

קילו קמח זה בערך ליטר של נפח.

בסוף תדע מה הנפח שעובד הכי טוב ותסגור חלק מהתיבה באופן קבוע יותר.

• תוכן חדש...