Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יותר מאוונסיס וורסו או הונדה סטרים\שאטל.

מה תקציב שלך?

מה גילאי הילדים?

בגדול, רק מנועי דיזל יתנו חיסכון בהוצאות דלק.

כל מיניואן בנזין עם מנוע 2 ליטר יצרוך בסביבות 1:10 ק"מ לליטר במקרה הטוב.

גיר אוטומטי מגביל אותך עוד יותר .

אולי, אם זה בתקציב שלך, יש שני רכבים של פולקסוואגן עם מנוע דיזל וגיר אוטומטי (יותר נכון רובוטי כפול מצמדים):

טוראן (מיניוואן קומפקטי). ויש גם טורבו בנזין בנפח 1.4 יחסית חסכוני.

קאדי ( מסחרית שבחלק מהדגמים יש 7 מקומות).

רכב בנזין אוטומטי, עם 7 מקומות הכי חדש+זול+מרווח+חסכוני = רנו לוגאן.

אבל הוא ממש דל אבזור, 3 כוכבי בטיחות, מרגיש זול בפנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יותר מאוונסיס וורסו או הונדה סטרים\שאטל.

מה תקציב שלך?

מה גילאי הילדים?

בגדול, רק מנועי דיזל יתנו חיסכון בהוצאות דלק.

כל מיניואן בנזין עם מנוע 2 ליטר יצרוך בסביבות 1:10 ק"מ לליטר במקרה הטוב.

גיר אוטומטי מגביל אותך עוד יותר .

אולי, אם זה בתקציב שלך, יש שני רכבים של פולקסוואגן עם מנוע דיזל וגיר אוטומטי (יותר נכון רובוטי כפול מצמדים):

טוראן (מיניוואן קומפקטי). ויש גם טורבו בנזין בנפח 1.4 יחסית חסכוני.

קאדי ( מסחרית שבחלק מהדגמים יש 7 מקומות).

רכב בנזין אוטומטי, עם 7 מקומות הכי חדש+זול+מרווח+חסכוני = רנו לוגאן.

אבל הוא ממש דל אבזור, 3 כוכבי בטיחות, מרגיש זול בפנים.

היי ולד. אין סיכוי ללוגאן... בדיוק מהסיבות שציינת.

גילאי ילדים - 8, 6, 3, 0 [בדרך עוד חודש-חודשיים...]

התוכנית - מימוש פוקוס 2007 [אחחח.... כואב כואב, אהובה שמורה ומטופלת, ברמה גבוהה....] + השקעה של 10-20 א'ש"ח + אופציה לפריסה חודשית במידת האפשר [טרייד אין, ליסינג וכיו"ב]

דרישות סף, לפי סדר - גיר אוטומט [בכאב, אבל אין ברירה...], בטיחותי, אמין [מעל הכל], חסכוני בדלק, חסכוני בטיפולים, מרווח, יפה

תקציב - כ 60-70 א' ש"ח לפי הפירוט מעלה.

הרכב יהיה אצל אשתי, שעושה כ 15 א' בשנה, רובם המוחלט בין עירוני בנהיגה רגועה ביותר [להמחשה, הפוקוס אצלה צורכת 1:12.5 בממוצע מהיום שעברה לרשותינו], ככה שאני מצפה גם מהמיניואן לצרוך יותר טוב מהמקובל.

אופציה נוספת, שאני עדיין מתחבט לגביה - להישאר עם הפוקוס והיאריס, ולשרוד כמה שאפשר

הבעיות: חוסר נוחות, חשיבה שלוש פעמים על כל יציאה משפחתית

יתרונות: כל המשפחה נוסעת ביחד לא הרבה. נוסעים לשבת אחת לחודש-חודשיים, נסיעה גדולה לצפון פעם בשנה, ועוד שלוש-ארבע פעמים בכל חוה"מ פסח וסוכות.

לסיכום:

מעוניין במיניואן

במידה ויתאפשר לי להחזיק אחד כזה שהוצאות הדלק לא מכבידות משמעותית ביחס לפוקוס!)

ושעלות הטיפולים תהיה יחסית שפויה (שוב, ביחס לפוקוס)

פחות מעניין אותי: ירידת ערך ו/או עלויות ביטוח

פורסם

הגרנד סניק טובה אבל עם אחזקה יקרה עד מאוד.

אנחנו היינו באותו מצב ולאור המצב שנוסעים יותר עם כל המשפחה למרות שתמיד נדמה שזה 4 פעמים בשנה ושנמאס

כל פעם לחפש פתרונות נרכשה לבסוף לוגאן (החליפה את המולטיפלה הנהדרת) הלוגאן נתנה רכב חדש יחסית עם אחזקה של מכונית פרטית

מרווחת מאוד (במושב האחרוי הרבה יותר מC4 ואת זה תשאל את הילדים) ולא צריך לשבור את הראש כל פעם שרוצים לנסוע יחד,

סה"ב האיווזור סביר (ח"ח, נ"מ, מראות וכו') אמנם אין בקרות אקלים ושאר ירקות אבל למי שהאחזקה מענינת אותו יש הרבה פחות דברים לתקן!

החיסרון הגדול מבחינתי זה העדר בקרת יציבות ורק 4 כ"א (מה שהיה סטנדרט עד לא מזמן בכלל המכוניות - הקורולה המבוקשת היתה עם 4 כ"א עד 2010) אבל מה עדיף מיניוואן כמו אוונסיס וורסו בין 7+ או רכב בין פחות משנתיים?

עוד פתרון איכותי זה ההונדה FRV שישה מקומות מרווחים תא מטען גדול באריזה ידידותית ויקרה!!

פורסם

שקלתי FR-V

אבל ירדה מהפרק כי החמישי עוד יגיע.... וחוץ מזה, אין מצב לשבת עם ילד מקדימה

וסיבה שלישית - אני מעוניין לעשות השקעה ארוכת טווח....

אני מסוג האנשים שאוהבים את הרכבים ומטפחים אותם, לכן שווה לי לקנות את הכי חדש וטוב שאני מסוגל,

כי האופק הרצוי הוא 6-7 שנים מינימום.

פורסם

סתם שאלה, מה רע כל כך בקלסיות?

סיטרואן פיקאסו לדעתי משתלמת מאוד לאור מחירה הנמוך כיד-2.

היא חסכונית, מרווחת ואוט'.

אם תמצא אחת פרטית ושמורה כמו שצריך אז היא גם תהיה אמינה ככל הנראה.

ואם בכל זאת אתה מחפש משהו שונה אז יש עוד כמה אפשרויות.

יש את הטוראן של פולקסווגן (בחנתי אותו לפני שנה ואישתי החליטה שהוא מרגיש כמו מונית..)

יש את ה-FRV, אישית נראה לי סידור לא נוח לשבת שלושה נוסעים מקדימה, מה גם שהנהג והנוסע יושבים קרוב מאוד לדלתות ושמעתי תלונות על כתף שנוגעת בחלון/קורת הצד.

יש קיה קרניבל (הצורה החדשה), רכב מאוד מרווח, אך לא בטוח לגבי אמינות (לדוד שלי הלך הגיר, לא זול).

יש S-max או Galaxy מצויינים אך לא חסכוניים (וגם לא בטוח שזולים לאחזקה).

יש כמובן את הג'פונים 7 מושבים.

לי אישית היה אאוטלנדר 2.4L 4X4, רכב מוצלח מאוד אך ממש לא חסכוני.

מה שמביא אותי לשאלה, למה אתה שם דגש כל כך גדול על חסכוני?

בנסועה כמו שלכם לדעתי זה לא כל כך קריטי ויסתכם בחיסכון לא משמעותי בשנה של עד 3000 ש"ח בשנה (השוואה בין צריכה של 1:12.5 לעומת 1:9.5, מחיר בנזין של 8 ש"ח).

לגבי האוונסיס ורסו, תשכח מזה.

גם אני חיפסתי, ומידי פעם מצאתי אחת שמוצעת למכירה במחיר מוגזם וגם זה לרכב שחוט עם מעל 200K ק"מ.

עריכה,

עכשיו ראיתי שאתה מחפש רכב לפחות ל-7 שנים, אם כך תשקול לרכוש פיג'ו 5008 משומש בן שנה מחברת ליסינג.

לדעתי תקבל תנאים מצויינים לרכישה.

הרכב עדיף בכמה מונים על פני שאר האופציות אשר הועלו כאן (לדעתי).

פורסם

אם בתכנית יש גם ילד חמישי, אף אחד מהרכבים שדיברנו לא יהיה מתאים בעתיד - צריך 7 מקומות ישיבה ומקום לעגלה\ות.

יש לך שתי אפשרויות - לקנות רכב שמתאים למצב הקיים\עתיד הקרוב, ואחרי שהחמישי יגיע (אם יגיע) להחליף לרכב יותר גדול.

אפשרות שניה - לקנות עכשיו מיניוואן יותר גדול, עם בגאז' סביר בנוסף ל 7 מוקומות ישיבה (קריזלר וויג'ר, קיה קרניבל ), אבל צריכת דלק תהיה יותר גבוהה.\

האמת, אם תמצא קרניבל דיזל או יותר טוב מזה, יונדאי טרג'ט דיזל (בגלל סידור המושבים יותר מוצלח וצריכת סולר יותר טובה), במצב שמור- זה יכול להתאים לתווך הרחוק ולא לעלות הוצאות דלק ביחס לפוקוס.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולד -

בוא נגיד ש7 מושבים + מקום לעגלה נצטרך רק כשנצא כל המשפחה, ואז העגלה בשקט על הגג עם המזוודות...

מה דעתך על ה 5008 שהוצעה?

עם יונדאי יש לנו היסטוריה לא טובה [אלנטרה 05], לכן מעדיפים להימנע מקוריאניות במידת האפשר.\

אלון -

אין לי בעיה עם רכב שיעשה 1:10, הבעיה שמיניואנים רבים לא מגיעים לצריכה הזו.

פורסם

איך 5008 נכנסת לתקציב של 60-70 אלף ש"ח?

למשפחה אני לא רואה יתרון של 5008 על C4 פיקאסו או גרנד סניק. היא מרגישה יותר מפוארת וזהו.

קיימת במספרים קטנים C4 פיקאסו עם מנוע טורבו דיזל חסכוני, אבל לך תמצא אחת במצב נורמלי...

פורסם

5008 נכנסת לתקציב - מליסינג עם פריסה..

אבל אני לא צריך מפואר.

איזה נפח מנוע של הטורבו דיזל של C4 פיקאסו ?

היתרון שלי, שיש לי הרבה זמן לחפש... אז לסיכום השרשור הזה -

C4 פיקאסו [טורבו דיזל], או

גרנד סניק [יש סוגים שונים של מנועים? תצרוכת דלק צפויה?]

קוריאניות: טרג'ט סולר/קרניבל

נכון?

פורסם

פיקאסו טורבו דיזל זה עם מנוע 1600 סמ"ק.

גרנד סניק עם מנוע 2000 סמ"ק וצריכת דלק סביב 1:10

C4 פיקאסו בנזין יש מנוע 2000 סמ"ק או 1600 סמ"ק טורבו בנזין, לרוב גיר רובוטי עם נסיעה לא חלקה, אבל צריכת דלק קצת יותר טובה משל רנו.

הרבה זמן לחפש זה טוב, רק אל תשכח שאתה קשור עם פוקוס שצריך למכור.

מי שמחפש בסבלנות בסוף מוצא רכב טוב. אני חיפשתי 4 חודשים עד שמצאתי ג'מפי במצב טוב.

פורסם

1:10 גרנד סניק גם אצלנו?... או שאני צפוי לתוצאות חיוביות יותר?

הצלחת לבלבל אותי מ 3 החלופות של C4 פיקאסו -

1.6 טורבו דיזל

2 בנזין

1.6 טורבו בנזין

רוב הבנזין רובוטיות או רק ה 1.6 טורבו בנזין?

הטורבו דיזל אוטומטית רגילה?

מה ההבדל המהותי במשפט אחד [אם אפשר] בין שלושתם, מבחינת התנהגות/טיפולים וצריכת דלק

ולד - אין עליך, תודה רבה!

פורסם
איך 5008 נכנסת לתקציב של 60-70 אלף ש"ח?

למשפחה אני לא רואה יתרון של 5008 על C4 פיקאסו או גרנד סניק. היא מרגישה יותר מפוארת וזהו.

קיימת במספרים קטנים C4 פיקאסו עם מנוע טורבו דיזל חסכוני, אבל לך תמצא אחת במצב נורמלי...

לא רואה ייתרון?

1. עיצוב - למי שאינו רוצה לנסוע באופציות הקלאסיות של העדר אני חושב שזה חשוב.

2. איכות חומרים - הרבה יותר גבוהה מאשר בפיקאסו (עד שיגיע המחליף המיועד), לגבי הגרנד-סניק, אני מניח שאתה משווה לדגם הקודם, שם ההבדל הוא הרבה יותר גדול, לטובת ה-5008.

3. עיצוב פנים - בפרמטר זה אין בכלל מה להשוות בין ה-5008 לדוגמאות האחרות.

4. ניהוג - גם כאן, זה של ה-5008 עדיף משמעותית.

5. מנוע/גיר - ברנו ישנו מנוע וגיר מיושנים ומאוד לא מוצלחים. בפיקאסו יש דגם שהגיע עם המנוע 1.6 טורבו (זהה לזה שב-5008) אך עם גיר רובוטי לא מוצלח במיוחד (ויש אומרים שאפילו גרוע). בפיג'ו מגיע המנוע 1.6 טורבו (156 כ"ס) עם גיר אוט' פלנטרי יפני. השילוב של המנוע/גיר של פיג'ו פשוט מושלם, אין בכלל מה להשוות, לא לפיקסו ובטח שלא לרנו.

6. אמינות - האמינות של הרנו הקודמת לא מוצלחת במיוחד, היא קצת יותר טובה בדגמים שלאחר מודל 2007, אבל עדיין..

7. צריכת דלק - צריכת הדלק של הפיקסו 1.6T רובוטית ככל הנראה תהיה טובה יותר מה-5008, וצריכת הדלק של ה-5008 תהיה טובה באופן משמעותי מזו של הסניק. לצורך העניין, ה-3008 שברשותי מציגה צריכה טובה יותר מאשר זו שהייתי משיג עם הקורולה, כך שיש סיכוי טוב שה-5008 תשיג אצל הבחור צריכה זהה (או אפילו טובה יותר) לזו אשר השיג עם הפוקוס (שלא חסכונית במיוחד).

לגבי מחיר, לא ראיתי שהוא התייחס לתקציב מסוים, אך כן ראיתי שהוא מתכוון להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה ולכן המחיר מתקזז.

לצורך העיניין, ראיתי עכשיו שמוצעות מספר 5008 למכירה ביד-2 שנת 2011 מחירון 116K (ריאלי, אני מניח בסביבות 100-105K).

לדעתי זאת התמורה הטובה ביותר לכסף.

פורסם

אני לא רואה שום יתרון ב 5008 מבחינה פרקטית, למשפחה עם 4-5 ילדים.

לדעתי, C4 פיקאסו תהיה פחות צפופה, במיוחד בשורה השלישית.

פורסם

גם גודל המשפחה שלכם, הדרישה למטען וחסכוניות כבר הייתי שוקל סאנגיאנג רודיוס.

יש ביד 2 אחד מודל 2006 עם נתונים טובים במחיר מבוקש 53k.

למען הסר ספק אין לי קשר למודעה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לא מצליח למצוא בכלל סאנגיונג ב YAD2

לא מופיע שם יצרן כזה....

אגב, כמה תצרוכת דלק ממוצע לדעתך במשולב בין-עירוני לדעתך?

• תוכן חדש...