Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן המדבקה אמורה להתקלף למעיין ספר ושם מצויין יחס המהילה

ב - G12 ++ זה היה יחס של 1:1, אני מניח שזה לא שונה ב- G13

אל תמהל עם מי ברז! רק עם מים מזוקקים! אפשר גם לא למהול בכלל - זה לא גורם נזק. -אם לא מוהלים את נוזל הקירור במי-ברז

הנוזל לא שווה כלום ובהחלט עלול להגרם נזק למערכת הקירור ולמנוע בטווח הארוך.

אגב כמה עלה לך המיכל?

ייצרן הרכב בספרות האחזקה ממליץ למהול את נוזל הקירור G13 במי-ברז המיועדים לשתייה ביחס של 50/50.

גם במוסכים המורשים מוהלים את הנוזל במי-ברז.

איזה כייף לי :)

פורסם
למה למהול עם מים רגילים?

רק מזוקקים.

100 פעמים כתבתי שלא מומלץ למהול את נוזל הקירור של קונצרן VAG במים מזוקקים אלא במי-ברז המיועדים לשתייה.

לפני שנים רבות כתבתי מאמר בפורום למה לא מים מזוקקים לכן בצעו חיפוש.

הנוזל של קונצרן VAG תוכנן להתמודד גם עם מים קשים לכן אין שום צורך לבזבז עוד 30 שקלים על מים מזוקקים שיעילותם מותלת בספק רב.

25 שנים אני נוסע עם רכבי קונצרן VAG ותמיד ערבבתי את נוזל הקירור עם מי-ברז החל מנוזל קירור G10 וכלה בנוזל קירור G12++ ולא ניתקלתי אפילו בנקודת קורוזיה במערכת הקירור או במשאבת המים שיפרקתי לאחר 150K.

פורסם

לפני אי אילו שנים הרדיאטור בקסארה שלנו הלך לעולמו וכשנסעתי להחליף אותו שמו לי G12 (אז הגיע בבקבוק לבן עם פתיתי שלג כחולים או אדומים בהתאם לצבע הנוזל). אחרי שמזגו את הנוזל ראיתי בזווית העין את הבחור מוזג לבקבוק הריק מים מברז, כמובן שמייד עצרתי אותו בצעקות אימה ושלא יעז לשפוך לי מים לרדיאטור.

אחרי :shock: של הבחור והפנייה שלי אל בעל הבית - שהיה איש מבוגר (בן 70+) אשר במהלך זמן ההמתנה לרדיאטור שיגיע סיפר לי המון סיפורים על עולם הרכב בישראל ב50 שנים האחרונות ואני ישבתי מהופנט ושתיתי את הסיפורים עם קשית - שהסביר לי שהנוזל הספציפי הזה - מגיע כתרכיז וחייבים למהול אותו ביחס של אחד לאחד עם מים רכים. כלומר לא מזוקקים אלא מים שעברו סינון מאבנית, היצרן אמנם ממליץ מי ברז, אבל בגלל שביראל המים מאד "קשים" (בעלי תכולה גבוהה של אבנית) חייבים לסנן אותם לפני כן.

אחרי :oops: שלי, הבחור מזג את המים ונסעתי הבייתה שמח וטוב לבב. מיותר לציין שהקסארה לא התחממה או נגרם נזק לרדיאטור מאז ועד שהיא נמכרה כמה שנים מאוחר יותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
100 פעמים כתבתי שלא מומלץ למהול את נוזל הקירור של קונצרן VAG במים מזוקקים אלא במי-ברז המיועדים לשתייה.

לפני שנים רבות כתבתי מאמר בפורום למה לא מים מזוקקים לכן בצעו חיפוש.

הנוזל של קונצרן VAG תוכנן להתמודד גם עם מים קשים לכן אין שום צורך לבזבז עוד 30 שקלים על מים מזוקקים שיעילותם מותלת בספק רב.

25 שנים אני נוסע עם רכבי קונצרן VAG ותמיד ערבבתי את נוזל הקירור עם מי-ברז החל מנוזל קירור G10 וכלה בנוזל קירור G12++ ולא ניתקלתי אפילו בנקודת קורוזיה במערכת הקירור או במשאבת המים שיפרקתי לאחר 150K.

+1

גם את הנוזל פראפלו של פיאט, עירבבתי עם מי ברז

במהלך 20 השנים שהיו לי רכבי פיאט, ומעולם לא היו לי קורוזיות או בעיות

אותו הנ"ל לגבי G12.

פורסם
לפני אי אילו שנים הרדיאטור בקסארה שלנו הלך לעולמו וכשנסעתי להחליף אותו שמו לי G12 (אז הגיע בבקבוק לבן עם פתיתי שלג כחולים או אדומים בהתאם לצבע הנוזל). אחרי שמזגו את הנוזל ראיתי בזווית העין את הבחור מוזג לבקבוק הריק מים מברז, כמובן שמייד עצרתי אותו בצעקות אימה ושלא יעז לשפוך לי מים לרדיאטור.

אחרי :shock: של הבחור והפנייה שלי אל בעל הבית - שהיה איש מבוגר (בן 70+) אשר במהלך זמן ההמתנה לרדיאטור שיגיע סיפר לי המון סיפורים על עולם הרכב בישראל ב50 שנים האחרונות ואני ישבתי מהופנט ושתיתי את הסיפורים עם קשית - שהסביר לי שהנוזל הספציפי הזה - מגיע כתרכיז וחייבים למהול אותו ביחס של אחד לאחד עם מים רכים. כלומר לא מזוקקים אלא מים שעברו סינון מאבנית, היצרן אמנם ממליץ מי ברז, אבל בגלל שביראל המים מאד "קשים" (בעלי תכולה גבוהה של אבנית) חייבים לסנן אותם לפני כן.

אחרי :oops: שלי, הבחור מזג את המים ונסעתי הבייתה שמח וטוב לבב. מיותר לציין שהקסארה לא התחממה או נגרם נזק לרדיאטור מאז ועד שהיא נמכרה כמה שנים מאוחר יותר.

1. במים אין אבנית. אבנית נוצרת כתוצאה ממלחים הנמצאים במים וגורמים לאבנית בזמן חימום המים לטמפ' מסויימת.

2. אפשרי להשתמש במים 'טהורים' H2O (רמז... לא תמצא בקלות מים כאלה).

3. גם אני ממליץ למלא מים שעברו דרך מסנן ביתי פשוט המותקן בכול ברז אשר מסנן גרגרי חול וכול מיני תסחיפים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם אני היום רכשתי G13 לאיביזה שלי מצ'מפיון ב 91 שח ל 1.5 ליטר.

בעלון רשום כמה למהול בצורת יחסים כך ש:

1. נמצאים ב -24 צלזיוס יש למהול ביחס 3:2 לטובת המים.

2. -36 צלזיוס היחס הינו 1:1 (שווה)

3. -52 צלזיום (בקוטב השמאלי :lol: 3:2 לטובת ה G13).

כמו כן ניתן לערבב עם 12 או 12++ (ראו תמונה למטה)

dsc0036uq.jpg

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם
ייצרן הרכב בספרות האחזקה ממליץ למהול את נוזל הקירור G13 במי-ברז המיועדים לשתייה ביחס של 50/50.

גם במוסכים המורשים מוהלים את הנוזל במי-ברז.

לא נכון!, הוראות היצרן מחייבות מהילה במים מזוקקים בלבד לG13

IMG_0386.jpg

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

• תוכן חדש...