Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יבריה ותודה רבה מראש לעוזרים.

אני כבר כמה שנים בפרויקט לקנות רכב כשעוד בכלל לא קניתי אחת . תכננתי וחשבתי ובדקתי ודיי כבר מתפוצץ הראש וכואב בצורה מטורפת.

אני מתלבט בין רכב זול לרכב יותר אמין לשרות ארוך. אשמח לחוות דעת ואולי למישו שיש לו תכוח ותסבלנות לעשות לי מעט סדר בראש.

מחפש רכב בין 20.000-30/35.000

חשבתי על מזדה לנטיס 00-03

סיטרואן קסרה

סוזיקי בלאנו

פורד פוקוס שדי אהבתי 04/07

הונדה סיויק 04-06

דייהו לאנוס.

אשמח לעזרה אכן בא לי שיהיה רכב טוב צריכת דלק סבירה 1:12 וקצת פאר אם כי לא נראת אז שיהיה אפשר לסדר בצבע יפה מושבי עור וטיפול קוסמטי חיצוני קטן.

בעבר Mazda 3 Comfort 2008 :twisted: (תענוג מאבא)

היום Toyota Corola GLI 2009 :twisted: (תענוג מאבא)

כרגע Ford Focus Trand 2010 :evil: (רכב ראשון שלי)

פורסם

ב35K תוכל לקחת מאזדה 3 משנתון גבוהה, רק שים לב החיפושים ימשכו מעט זמן עקב ריבוי רכבים כאלה בשוק היד 2, וכשתחפש תבין כמה קשה למצוא אקזמפל טוב שלא הוזנח קשות

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

בהתחשב בתקציב שלך

קסרה

בלנו

לאנוס

מוריד מהרשימה לחלוטין

נכנסת לך יפה בתקציב מיצובישי לאנסר אולי אפילו תוכל לשאוף לדגם שנת 2008

בשני מילים משפחתית אמינה.

פורסם

גבריאל שלום,

האם יש לך ידע, זמן וכוח להתעסק במכונאות רכב?

אם התשובה חיובית - אתה פחות מוגבל בשנתון של הרכב, ויותר בתוכן (מנוע/ אבזור/ יכולות כביש או שטח וכד'..).

אם התשובה שלילית - הרי שמומלץ לבחור בשנתון הכי גבוה שאפשר, כפרמטר מרכזי.

הסיבה לכך היא כמות התקלות. רכב מודרני אמנם מורכב יותר מבחינה טכנולוגית, אבל הוא עדיין צעיר יותר. למכלולים שלו עוד יש זמן לחיות, ולא פחות חשוב - יש סיכוי גבוה להיסטורית טיפולים מסודרת ומדויקת יותר. תחשוב על רכב בן 10 שעבר 4-5 ידיים, מול רכב בן 5, שעבר יד אחת או שתיים. זה לא בהכרח, אבל מדובר על סיכויים.

תיבת הילוכים - תעדיף ידנית. אני תמיד אומר את זה, וזה נכון שבעתיים כשמודבר על רכב ותיק ומשומש. התיבות האוטומטיות הן מקור לצרות - תקלות וצריכת דלק גבוהה יותר.

אמינות - מונח חלול, שמאבד עוד יותר ממשמעותו כשמדובר על רכבים ישנים. רכב ישן, אפילו יפני, יתקלקל מתישהו - במיוחד אם לא תוחזק כראוי, כמו כל מכונית. מצד שני, זה מוכח שיש סוגים של רכבים שהם אמינים יותר ואמינים פחות, אבל זה נכון כשהשנתונים של אותם רכבים זהים.

מרכב - תעדיף 5 דלתות. זה נוח יותר בחנייה (ותופס פחות מקום) ותכל'ס - נראה הרבה יותר טוב.

2

נגיע לאופציות:

טויוטה יאריס ספורט (מנוע 1.5 ליטר), 2004-2005.

פורד פוקוס האצ'בק ידנית, 2004-2005.

יונדאי גטס GLS, שנת 2005 (פנסים "מרובעים"), או אם תמצא - 2006-2007 (פנסים מעוגלים יותר; דגם הכולל בקרת יציבות).

ואם בכל זאת תיה"ל אוטומטית:

יונדאי גטס GLS מנוע 1.6 ליטר, 2006-2008 (הדגם המחודש, עם הפנסים המועגלים; מצוייד בבקרת יציבות ESP).

פורסם

וואו E.T4x4 תודה רבה לך האמתי חשקתי ברכבים האלה פעם בעיקר בפורד פוקוס האצבק אבל בן דוד שלי היה בעל רכב כזה ואמר לי לא להתעסק אם הרכב כי הוא יקר נורא והחלקים שלו מתקלקלים מהר.

האם תמליץ על סובארו b3 ?

נוקר אשמח לעוד טיפה פרטים על איזה לנסר מדובר . למרות שהתנסתי בעבר ולא ננתי מהן . אולי בעקבות וזה היה רכב של ליסינג והשכרה לכןלם ?!.

פורסם

יוני תודה על ההמלצה אשמח לעוד פרטים גם למרות שאוהב תמזדה אבל בדעה איפה שהוא שהיא סתם אוכלת דלק ולא שווה את זה כל כך.

פורסם

גבריאל,

כדאי לברר מה ההגדרה של "יקר", במיוחד בהקשר לפורד פוקוס. אני לא מכיר את הדוד שלך, אבל.. לך תדע מה גרם לו לחשוב ככה. אולי היה לו חלק ספציפי שהתקלקל? אולי הוא בכלל קנה "לימון"? אחרי הכל, פורד פוקוס נפוצה מאוד, ולא בכדי. המצב הכלכלי במדינה לא כזה שהיה מאפשר למשפחה ממוצעת להחזיק רכב "יקר לאחזקה". זה רכב נהדר, במיוחד הידני הנדיר.

אגב, יכול להיות שהייתה לו תיבה אוטומטית - וכמו שאמרתי, תיבה אוטמטית = תיבת פנדורה. תיבה מלאה בהפתעות לא נעימות.

בכל מקרה, אתה לא חייב דווקא פוקוס. נסה את הגטס, או את היאריס.

אם ראית מכוניות אחרות - תשאל, ואגיד לך למה לא לבחור בהן :)

ברצינות, תמנע מתיבה אוטומטית, ותמשיך לחפש 5 דלתות. סדאן (4 דלתות) זה סתם גדול.

פורסם

וואו e.t תודה רבה על ההסברים הרגשה כאילו ממש איש מקצוע אתה.

בלי לזלזל כמובן.

שמח להצעה שלך בדקתי את היאריס ספורט מוכרים מעט אותן ודורשים סכומים של סביבות הארבעים אלף וכך גם תגטס בהפרש של עשר אלף פחות. אני לא יודע מה הבעיה שלי בעיה בראש אבל קשה לי אם רכבים קטנים אם כבר 5 דלתות וקטנה הראש שלי פתוח יותר לכיוון ארוכות מעט כגון הפוקוס הסובארו b3 שאשמח לדעה שלך עלייה וגולף. אם יש לך לרכבים דומים אלא או רעיונות לעוד סוגים כאלה שאת ממליץ עחיהם אשמח לשמוע. שיהיה לך חג שמח ובוקר טוב.

פורסם

קודם כל תודה :)

לגבי ה-B3 או הפוקוס ודומותיהן (מה שמוגדר כ"משפחתיות קומפקטיות", אפילו עם מרכב 4 דלתות - ההגדרה נקבעת לפי בסיס הגלגלים של הרכב), אם נשווה אותן למכוניות קטנות, כמו הגטס 1.6 ליטר למשל - הרי שהיתרון העיקרי שלהן הוא במרווח בתא המטען ובתא הנוסעים (בעיקר בחלק האחורי).

ספציפית לגבי B3 - אני מעט בספק אם תמצא דגם ב-35,000 שקלים. אולי תמצא רכבים מהשנה הראשונה (2007). בכל מקרה, מדובר במכונית בינונית מאוד - מנוע חלש (1.5 ליטר, אבל זה לא קשור בהכרח לנפח המנוע. הנתונים עצמם, של המומנט וההספק, חלשים, ויש עוד לצרף לכך תיבת הילוכים אוטומטית עם 4 הילוכים בלבד, שחונקת את המנוע - מפאת הילוכים ארוכים). עוד? איכות פלסטיקה נמוכה בתא הנוסעים, אבזור צנוע.. היתרון העיקרי שלה מסתכם במרווח פנים ונוחות נסיעה מתקבלת על הדעת. לא יותר. הדובדבן שבקצפת: יש אפשרות לתיבה ידנית, גם עם מנוע ה-1.6 ליטר. יש גם מנוע 2.0 ליטר - אפילו הוא עם תיבה ידנית! - אבל הוא קצת יותר יקר.

פוקוס? בחירה טובה מאשר הסובארו. אתה תוכל לרכוש את הדגמים הראשונים של הדור השני, משנים 2005-2006. תנסה, תעשה מאמץ לרכוש את דגם ה-TREND X היותר מאובזר (הדגם הבסיסי נקרא TREND). היתרון הוא שיש לדגם הזה 6 כריות אוויר, לעומת 2 כריות בדגם הבסיסי. חוץ מזה, יש שם גם מערכת סאונד של SONY וג'אנטים מקוריים, ובכלל - הנוחות גבוהה. מה שפחות טוב זה מנוע חלש שמשודך לתיבה אוטומטית (בלבד) עם 4 הילוכים. אגב, כל הקטע של "מנוע חזק" זה לא כי אני חושב שאתה מחפש להיות ראשון ברמזור (וגם אם כן, אני כמובן לא מעודד את זה), אלא מההבנה שזה לא נעים לנסוע ברכב שמרגיש כבד, שצריך לאמץ אותו כדי שיגיע למהירות סבירה. זו גם תחושה טובה, גם (במידה מסוימת) טוב לסביבה ולא פחות חשוב - יש לזה חשיבות בטיחותית, למקרה של ביצוע עקיפה. בכל מקרה, אף אחד לא רוצה רכב שזז לאט. עוד משהו - בדגמים האלה, של השנים הראשונות, יש בעיה נפוצה של נזילת שמן במערכת ההיגוי. מדובר בתקלה בפס הייצור, שנגרמת כי.. מדובר במוצר שירד מפס ייצור. לפעמים כשמתגלה הבעיה, עורכים "ריקול" ומאות אלפי רכבים מגיעים למוסכים - והבעיה נפתרת. שים לב לעניין הזה.

מה שכן, מאזדה3 האצ'בק גימור COMFORT שנת 2005 יכולה להתאים. אמנם תיבה אוטומטית, גם עם 4 הילוכים (זה שזה מאזדה זה לא מקנה חסינות מתקלות) שבניגוד לשני הרכבים שלמעלה, המאזדה דווקא מרגישה זריזה (וההספק הוא רק 105 כ"ס. המצב הזה נוצר לאור משקל המכונית, חלוקת יחסי ההעברה בתיבת ההילוכים - האם הם ארוכים, או קצרים - וזמינות הכוח; כמה הספק מגיע ב-X סל"ד, וכמה מומנט מגיע ב-X סל"ד). יש 6 כריות אוויר, מערכת שמע מקורית עם 6 רמקולים (אם אני לא טועה), בקרת אקלים וכו'.. נחמד, לא רע בכלל. גם כאן, בדגמים הראשונים יש "מחלות ילדות" - הייתה איזושהי בעיה במזגן, ועוד צמת חשמל שהייתה גורמת לקצרים. שוב, גם כאן זה לא נורא, אבל לשים לב.

עוד דגמים? :)

פורסם

תאמת אומר לך אתה גדול אתה נותן יעוץ ומידע דיי חיוני מתקבל רושם דיי גדול טוב ורציני עליך.

בכל מקרה זהו אכן סגרתה לי את הפינה הזאת וגרמתה לי לבטוח בפורד פוקוס. אז צפינה של ה5 דלתות סגרנו זה או קומפורט מזדה או הפוקוס x שאמרתה עכשיו רק למצוא אופציה לרכב קצת ארוך יותר סגנון אולי טיוטה אוונסיס שנתון 2003 או ניסן אלמרה 2006 לא יודע למה אבל כמו שאמרתי הטעם האישי הזה משגע אותי כי אני אכן רוצה לגרום לתחושה מעט של יופי ופאר. לצבוע תרכב בצבע כהה יפה לשים מושבי בז' מעור ופשוט להנות מהרעיות מהנסיעה מהנוחות והנעימות.

פורסם

אתה יכול לקחת אותם, אם ממש תרצה, בגירסאות של ה-4 דלתות - גם את המאזדה, גם את הפוקוס.

עזוב אותך מהאלמרה, ובטח מהאוונסיס. אלו מכוניות טובות, אבל.. פשוט לא מתאימות. הגודל לא באמת קשור לפאר. אלמרה, פאר? תא הנוסעים שלה מיושן וקודר כמו תא מעצר. אוונסיס? מכונית טובה מאוד, שלא תיכנס לך בתקציב... ואין שום סיבה ללכת ל-2003. זו סתם מכונית גדולה בשבילך, עם מנוע 2.0 ליטר. מנוע טוב, אבל אין לו יתרון מוחשי על מאזדה 3 או פורד עם מנוע 1.6 ליטר. המשקל מקזז את העניינים.

שמח שעזרתי לך :) אני יכול רק לייעץ, מתוך רצון לגרום לבחירה ברכב שמשלב צורך ורצון אישי. מעתה והלאה, הבחירה בין הדגמים היא בידיך (כמובן שאתה מוזמן להמשיך ולשאול) =]

פורסם

וואו האמתי שזהו דיי סגרתה אותי על עצמי. היתבוננתי מעט ביד 2 וכמו שאמרתי מבהתחלה פורד פוקוס מזה היה רכב שדי חשקתי בו בעבר

ומצאתי שאני יכול להביא ולממן כניראה בסכום של 35 K את הטרייד X שנתון 2006. .. אומנם מצאתי רק רכבים שהם 4 דלתות אבל נראה לי כי זה בסדר כי עדיין הסוג שני אוהב אם אני אפזול או משהו זה רק לכיוון האוונסיס 2003 או אלמרה אבל ככה די נעול על הפוקוס תודה רבה לך. ולכל מי שעזר לי. עכשיו נשאר כל העניין של למצוא את הרכב ומה אני עושה איך לבדוק .. לאן לכחת.

אני גר באזור תל אביב כפר שלם אם יש לך מקום אמין אשמח לשמוע או אפילו מקום בחדרה שזה מקום מגוריי יותר נכון של הוריי

• תוכן חדש...