Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה חברים יקרים, וחג שמח!! :)

בתור "משוטט" בפורום בשנים האחרונות אני מעוניין תחילה לכתוב לכם תודה רבה על ההמלצות, ועל האכפתיות בשם כל מי שאין לו את הידע/יכולות לדעת איזה רכב עדיף לו (או למשפחתו) :)

והנה הגיע היום שלי:

מחפש רכב חדש מהחברה, ומתלבט בין שלושה דגמים:

swift - גיר ידני 1.25 78,000GLS ש"ח

KIA RIO - ריו בנזין 1.2 LX ידני 5 דלתות 82,600 ש"ח

i20 - גיר ידני 5 דלתות בנזין 1.2 lnsight ש"ח 75,500 ש"ח

אז ככה, נושא החיסכון בדלק פחות חשוב לי וגם נושא הבטיחות, הדגש הוא על אמינות לטווח הקצר ובוודאי שעל הטווח הרחוק

כמו כן נושא של ירידת ערך (מתישהו אצטרך למכור את הרכב), אשמח לחוות דעת מקצועיות בלבד בנושאים הקשורים למנועי הרכבים/גיר/וכיו"ב.

**ברשותכם אשמח רק לחוות דעת מקצועית ולא חוות דעת כגון: "היה לי רכב X בשנת Y ואני יכול להגיד לך שאני ממליץ עליו בחום"

תודה רבה,

וחג שמח לכולנו !!!

פורסם

tuki123 שלום,

עליי לציין שההיבטים בהם אתה בוחן את רכישת רכבך החדש, הם מעט שגויים - ולכן הייתי שמח להציע לך להתסכל מנקודת מבט מעט שונה.

אמינות זה לא מדע מדויק. אם הסתובבת כאן בפורום, יכולת ודאי לראות מגוון של דעות על אותו סוג רכב. אמינות מושפעת מאופן השימוש והתחזוקה ברכב. אחרי הכל, מדובר במוצר, יקר ככל שיהיה. לכן, יהיה זה בעייתי להגדיר מהו רכב אמין.

מצד שני, נוכל לקבוע קריטריונים אחרים שיעזרו לנו להעריך את איכות המוצר. כך, למשל, איכות ההרכבה בתא הנוסעים או מכלולים פחות מתוחכמים (ע"ע מגדשי טורבו למינהם). כמובן שלאלו מתווספים איכות התחזוקה של הרכב.

בחזרה לבחירת הרכב. צריכת דלק לא חשוב (מקובל), אבל לתחום הבטיחות מגיע משקל רב הרבה יותר. לשמחתנו, מרבית המכוניות כיום מגיעות עם רמת הגנה גבוהה, כך שההכוונה שתקבל (ממני, לפחות) תכלול בעיקר רכבים עם רמת בטיחות גבוהה.

לאחר שהגדרת מה לא חשוב - הגיע הזמן להגיד מה כן חשוב לך ברכב. מה מטרת השימוש ברכב? כמה אנשים נוסעים ברכב באופן קבוע? מהו תוואי הנסיעה - האם בתוך העיר, או בחוץ? ספר לנו על זה, ויהיה קל יותר לכוון אותך.

שלושת הרכבים שציינת הם רכבים טובים, ללא ספק. אולם, לכל אחד יתרונות ומגרעות משלו. הסוויפט זריזה, אבל אם אתה מסיע 4 מבוגרים דרך קבע, הרי שהריו תתאים יותר - לאור בסיס גלגלים ומימד גובה גדולים יותר; אתה גר בסמטה צרה בלב העיר? הרי שהיונדאי יכולה לקרוץ לך. היא אולי ארוכה משמעותית מהסוזוקי, אבל יש לה קיפול מראות חשמלי מקורי - פטנט שיכול להתגלות כשימושי מאוד, במקרה כזה. אגב, אפשרות נוספת, במקרה כזה, היא פשוט לקחת מכונית מיני, ואז גם לחסוך לא מעט כסף (או לקחת גרסה "בכירה" של מכונית כזאת).

עניין של התסכלות :)

פורסם

תודה רבה על התיקונים :)

אז ככה:

מדובר על נסיעות בגוש דן, לרוב לא בשעות הפפקקים, אני נוסע יחיד לרוב ומקסימום עם עוד נוסע נוסף יחד איתי.

ואני גר במקום שבו החניה לא מהווה בעיה (לא סמטה צרה) :)

אוסיף להודעה הראשונה שלי שהתגלתה לפניי גם הפורד פיאסטה החדשה (גיר ידני 1.25) ומחירה גם 75K

ומה בדבר ירידת ערך, והבדלים בין המנועים אצל ארבעת הרכבים שהזכרתי?

תודה רבה !!

וחג שמח !!

פורסם

קשה להגיד לך בוודאות לאיזה אחד מהרכבים תהיה את ירידת הערך הקטנה ביותר. כל מה שנרשום לך היום מבוסס על ניסיון העבר שאינו בהכרח רלוונטי למה שיקרה בעתיד. נכון שבארץ התדמית של שמירת ערך לא משתנה כל כך מהר, אבל כבר היו מקרים חריגים בעבר (ע"ע קורולה 2008 או יאריס 2009).

אבל אם אתה רוצה בכל זאת השערה של מה שצפוי לקרות בנושא על סמך שכבר קרה, אז כנראה שמבין הרכבים שציינת לסוויפט תהיה ככל הנראה את שמירת הערך הטובה ביותר. הקיה והיונדאי מוצפות בחברות הליסינג וקשה לי להאמין שיהיה לך קל למכור אותן בעתיד. כנ"ל לגבי הפיאסטה, שכבר היום מחיר השוק של רכבים משומשים בני שנתיים-שלוש נמצא בקנטים.

כנס למחירון לוי יצחק ובדוק כמה עולות היום סוויפט, i20 או פיאסטה בנות שנתיים-שלוש ותקבל קנה מידה די טוב למה שצפוי לקרות לך בעוד כמה שנים. שוב, זה לא מדעי כי יכולים להיות שינויים, אבל מניסיוני זה קולע לא רע ברוב המקרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עכשיו, עם קצת יותר מידע, אפשר להגיע לתשובה טובה יותר.

מבין שלושת הרכבים שהצגת, אפשר לצמצם את היונדאי והקיה. לא בשל שמירת הערך (אני לא נכנס לזה. זה מדע בעייתי מדי, כמו המונח של "אמינות". בדומה לזה, גם כאן מדובר בפרמטר ערטילאי) - אלו שתי מכוניות טובות מאוד - אלא כי הן מהמכוניות היותר-גדולות בקבוצה. היות וגודל זה לא מה שחשוב, הרי שכדאי להתמקד בנתונים אחרים.

אם כן - סוויפט ידנית תתאים מאוד. בכוונה אני מדגיש ידנית, כדי שלא תתפתה לרכוש את הגירסה האוטומטית היקרה והפחות-נוחה משמעותית (צמיגים בחתך נמוך מאוד, בנוסף על מתלים לא נוחים, מה שנקרא "מכויילים באופן נוקשה").

פיאסטה? אופציה נהדרת גם כן. היא מעט נוחה יותר מהסוויפט הידנית ומרווחת יותר, בעיקר במושב האחורי (לא רלוונטי).

שים לב להבדלי אבזור, אם קיימים - חיבור USB, כריות אוויר (7 בשתיהן), מחשב דרך וכו'..

אופציה מעניינת (ורלוונטיות) נוספות: קיה פיקנטו 1.25 ל' EX. אוטומטית אמנם, אבל עדיין זריזה, מאובזרת - ולאו דווקא פחות מרווחת מלפנים. מצד שני, עם בסיס גלגלים קצר, צמיגים קטנים יותר וכיול לא-רך של המתלים - ייתכן והפיקנטו תהיה נוחה פחות.

פורסם

הקיה ריו ידנית 1.2 במבצע עכשיו ו6K מתחת למחיר.

אני נמצא בהתלבטות דומה, רק בין הסוויפט הידנית לריו דיזל הידנית, וילך כנראה על הסוויפט.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• תוכן חדש...