Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מצאתי 3 פתרונות:

1. יש חדרים שבהם לא אכפת לי האור הכחלחל - כגון מרפסות ושירותים.

2. בסלון יש לי אהיל עם מקום ל-4 נורות - התקנתי שתיים כחלחלות ושתיים צהבהבות, אנימקבל תערובת נעימה מאוד.

3. באופן נדיר יש נורות עם צבעי ביניים (טמפרטורת צבע סביב 3500-4500K) שדומות לנורות ליבון. הבעיה היא שמדובר בנורות די נדירות בארץ. עקרונית היצרנים מספקים נורות בעלות לפחות 5-6 גוונים שונים, אבל בארץ קל למצוא רק את הקרות והחמות ביותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא נדיר ולא כלום

אין שום בעיה להשיג כל גוון החל מ2500 עד 6500

מנורות לא מחפשים בשופרסל או מגה אלא הולכים לחנות אספקה של רכיבים לחשמל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
״לא נמצא תחליף להלוגן 500״?

למה לא מאירים מגרשים בהלוגן?

התחליף לפרוגקטורים הלוגן נמצא כבר מזמן, הרבה לפני הנורה החסכונית

אם תשים מטל היילייד אחת של 400 יהיה לך אור יום בגינה, כמו שאמרתי זה עסק טיפה יקר

אבל ישנם נורות נלג של אוסרם שהם הברגה רגילה ואינם צריכים מצת/משנק ועם נורה של 70-100 ואט אתה יכול לקבל רמות לומן של הלוגן במאות וואטים וחיי נורה ארוכים יותר

לשם השוואה:

הלוגן-חוט להט נותן בממוצע 10 לומן לוואט

פלורסנט/נורה חסכונית מגיעים גם ל 50 לומן לוואט

נלג/מטאל היילדד נעות בערך 100 וגם 130 לומן לוואט

400 וואט לנורת מטאל זה מטורף. התקנתי לפניי שבועיים גוף ונורה כזו של 150 וואט במגרש חניה של בנין ברעננה, עוצמת האור פשוט מטורפת. לשים 400 בחצר זה טירוף. למען האמת הגוף היה של אלקטרה והדיירים קנו אותו באייס כמדומני בסכום של מאתיים ומשהו שקל ללא נורה, סביר לחלוטין.

גם כאן ברור לכולם שנורות אלו מיועדות לעבודה ממושכת עם טיימר או חיישן פוטוצל, ולא להפעלה מזדמנת עם חיישן תנועה או טיימר לכמה שניות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יש נורות CFL ספירליות קצרות בהספקים מתאימים (23-27 ואט, מקביל ל-75-100 ואט ליבון) שנכנסות לבתי מנורה כדוריים של מקלחת ומרפסת. אצלי בבית יש 4 כאלה.

בויקפדיה רשום שאסור להשתמש בנורות CFL בבתי נורה סגורים מחשש להתחממות יתר של המשנק והרכיבים האלקטרוניים. הנורות אצלך מחזיקות מעמד? וד"א לא ידעתי בכלל שיש נורות קצרות בהספק גבוה.

פורסם

האמת היא שהנורה במרפסת (בתוך כדור זכוכית) לא משמשת אותי הרבה, כיון שמדובר במרפסת משנית. בראשית יש לי זרקור הלוגן 500 ואט.

בחדרי האמבטיה (בתי מנורה מפלסטיק שכנראה מאפשרים אוורור כלשהו, אם כי מועט, של הנורה) המנורות מחזיקות מעמד בצורה סבירה בהחלט, אם כי איני רושם תאריכי החלפה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ומה יעשו הפסיכים (כמוני) שכל הנורות אצלם בבית מחוברות לדימרים, ולא מוכנים לוותר על שליטה בעוצמת האור?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

או שיוותרו על הדימרים, או שירכשו נורות מיוחדות אשר מתאימות לדימר.

פורסם
לא נדיר ולא כלום

אין שום בעיה להשיג כל גוון החל מ2500 עד 6500

מנורות לא מחפשים בשופרסל או מגה אלא הולכים לחנות אספקה של רכיבים לחשמל

אני יכול להמליץ על אחת בראשון , מול הטיבטעם באזור התעשייה הישן , לוחות רודוב .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

למי שמחפש אור כחול. שיחפש מספרים גבוהים 6500-7500.

למי שמחש אור צהוב שיחפש את המספרים הנמוכים 2500-3500.

ככול שהמספר גבוה יותר הצבע יהיה כחול יותר.

וככל שהמספר נמוך יותר הצבע יהיה צהוב יותר.

ולמי מחפש שליטה של דימרים.

יחליט איפה בעיקר הוא רוצה שליטה. ושם יקנה מנורות שמיועדות לדימור (עולות הרבה יותר).

ואת כל השאר יהפוך למפסק רגיל. ON-OFF

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

יש גם לדים שניתן לעמעם

הנפוצים הם פיליפס בתצורת דקרוייקה, אלהם מחברים שנאי אלקטרוני ואין שום בעיה לעמעם אותם

יש אותם גם בגוון ״חם״ 2500k

לגבי המטאל היילייד 400, רשמתי לו את זה כתגובה שהוא רשם שאין תחליף לכמה פרוגקטורים הלוגן 500.

עם מטאל אחת הוא יכול להאיר את כל הגינה בצורה חולנית להשוואה

לגינה הייתי שם 2 פנסים עם נורות נלג 70-100 וזה מספיק לגמרי

מי שרוצה עוצמת אור רצינית יכול לעבור למטאל וגם כן עדיין לשמור על העסק חסכוני

פורסם

מצטער על ההקפצה.

בדיוק קיבלתי מ-eBay נורת SMD מהסוג הזה:

http://www.ebay.com/itm/Ultra-Bright-220-110V-E27-60-102-108-263-LED-Energy-Saving-Corn-Light-Bulb-Lamp-/300759430198?pt=US_Light_Bulbs&var=&hash=item4606a8b436

אני מדבר ספציפית על ה-102SMD

מדובר במפלצת. משמעותית יותר חזקה מנורת ליבון 100W רגילה שהייתה קודם בבית מנורה.

בנוסף, מדובר בדגם warm light, וממש אין הרגשה של בית מרחקת בבית.

נורה אחת מאירה לנו את כל הסלון דרך אהיל שמעמעם טיפה את האור...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אז אנחנו מדברים על 16 דולר שהם כ- 64 ש"ח לפני משלוח? אתה יכול לצלם תמונה של הנורה הזאת כשהיא מאירה (ללא פלאש של המצלמה)? שנראה את איכות האור. אני לא נתקלתי עדיין בנורות לד בחנויות. בכל אופן מעניין כמה שעות עבודה יש לה לפני שהיא נשרפת.

האור מתפזר בצורה שווה בכל החדר או שיש נקודות של אור?

פורסם

המשלוח אלי (קנדה) היה חינם.

כאמור, הנורה מאחורי אהיל, אז גם אם יש נקודות חזקות יותר של אור, זה מעומעם ולא מורגש מחוץ לאהיל.

מקווה לזכור להעלות תמונה כשאגיע הבייתה.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

יש כאלו גם ב DX ומשלוח חינם

לי יש כזו עם ההברגה הקטנה יותר והיא 5w והיא ממש חזקה גז אני מתאר לעצמי איזה עוצמה (לחלל מגורים) 20w נותנת

קניתי את ה 5w למנורת לילה אבל היא לא מתאימה כי היא חזקה מידי :)

הסבתי אותה למנורת קיר בפינת מחשב ולמרות שהאור מגיע רק מההחזר של הקיר זה ממש מאיר את החלל

פורסם

מעבר למחיר המטורף, האור המגעיל של הפלורוצנטיות וחוסר התאמתם למקומות בהם מדליקים לזמן קצר (שירותים, מדרגות)

הדבר הכי מבאס שאי אפשר לעמעם אותם.

האם אני היחיד חוץ מ"המטורף" השני פה שכל מנורה אצלי בבית מחוברת לדימר?

אני שמח על חוקים ירוקים, אם אתם רוצים תטילו מס מיוחד על נורות ליבון, אבל אל תאסרו את מכירתם. קניתי סטוק לפני כניסת החוק האומלל לתוקף, אבל הוא גם ייגמר יום אחד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...