Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה נולדו לי תאומים קטנים והרכב הנוכחי (I-20 שממנה אני מאד מרוצה) כבר לא מספיק גדול.

באופן אישי אני מאד מחבב את תצורת 5 הדלתות ולאור הצורך שלי בתא מטען גדול אני מחפש דגם סטיישן

(בנוסף יש לי כלב-לברדור שעל פי התוכנית ישהה בחלק האחורי של הרכב ולכן תצורת סדאן פחות טובה שכן היא תאלץ אותי לשים את הכלב בתא הנוסעים)

למרות שמדובר בליסינג, מחיר הרכב גורר את שווי המס והן את התשלום החודשי שלי ולכן אני מחפש רכבים בטווח של 120-130 (קטגוריית המיני-ואנים/רכבי מנהלים נראית הרבה יותר מתאימה למה שאני מחפש אבל יקרה לי מדי)

הקריטריונים שלי

1.בטיחות

2.מרווח פנימי ותא מטען

3.נוחות נסיעה

4.אבזור - בדגש על מזגן , אצלי המיזוג תמיד עובד על קירור.

צריכת דלק ואמינות פחות רלוונטים מאחר ומדובר בליסינג

עד כמה שראיתי שתי האופציות הסטנדרטיות הן I-30CW או פוקוס טורר

כאשר לגבי ה I-30 יש לי אפשרות לקחת את הדגם החדש או הישן(טיפה יותר זול)

מאחר ויש לנו שני מושבי תינוק הפוכים לכיוון הנסיעה ואישתי לא רגועה כשהיא לא רואה אותם אז אשתי מעוניינת לשבת מאחור כאשר או שאחד מהם נמצא מקדימה (מצריך ביטול כרית אוויר ופחות בטוח באופן כללי) או ששלושתם ישבו מאחור

האם באחת מהן מבוגר יכול לשבת בין שני מושבי תינוק מאחור ?

אני הצלחתי להדחס ב I-30 רגילה בין שני מושבי תינוק , אבל זה לא היה נוח בלשון המעטה ולא היה בזמן נסיעה (אלא רק כדי לבדוק את העניין)

לפי המפרט הטכני הפוקוס יותר ארוכה ויותר רחבה חיצונית, אבל זה לא מתורגם לפרמטרים של מרווח פנימי.

עוד אופציה מעניינת זה הרנו מגאן אסטייט,שקצת יותר יקרה בליסינג ואותה אני לא מכיר בכלל (גם לא נסעתי בצורה קבועה על רכב דיזל בעברי)

האפשרויות של אוקטביה סטיישן או אסטרה סטיישן יקרות מדי, ואילו הפאביה/איביזה סטיישן שאמנם קטנות יותר אך זולות יותר לא עוברות את סעיף הבטיחות.

האם יש עוד אפשרויות שאני לא מכיר ?

ומבין האפשרויות הקיימות, על מה הייתם ממליצים לי ולמה ? (הייתי שמח להבין מה היתרונות/חסרונות שלהם אחד מול השני)

תודה מראש לכל העונים !

פורסם

לגבי האסטרה האצ'בק , גם המחיר החודשי שלו יחסית גבוה אצלנו וגם תא המטען שלו יחסית קטן בהשוואה לסטיישנים

עגלת התאומים לבדה לוקחת נפח די גדול.

פורסם

למה שלא תבדוק את המגאן? הפוקוס מכונית מעולה, מכל הבחינות, חוץ מסעיף האמינות, ( שלא אמור להדאיג אותך) והמרווח בתא הנוסעים ,( אקטואלי מאוד אצלך) ה i30 נופלת מהמתחרות( תכף כרגיל יתקפו אותי )

נ.ב לא להבהל ממד ההודעות שלי חוסמים אותי כל הזמן ואני פותח משתמש חדש כל הזמן :roll:

פורסם

הייתי בודק גם את הקרוז סטיישן החדשה.

באותו מחיר כמו הפורד והיונדאי, אבל עם מנוע 1800 חזק יותר ומערכת עם מסך מגע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אוקטביה סטיישן היא באמת הבחירה המתבקשת.

חבל שלא אכפת לך מצריכת הדלק, אפילו שאתה מקבל אותו בחינם...

לא מכיר את הקרוז סטיישן אבל אמורה להיות מאוד דומה לאסטרה, במחיר עדיף משמעותית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הפוקוס ברמה אחת מעל כולם מבחינת סביבת הנהג, היא מרגישה כמו רכב הרבה יותר יקר.

אם מושבי התינוק ההפוכים לא בומבסטיים אני מאמין שהיא תצליח להשתחל מאחור.

לא משנה איזה רכב תבחר כדאי לוודא שיש נקודת עיגון לרצועת הכלב בבגאג', 30 קילו לברדור הופך לקליע כבד אם הוא מתעופף קדימה אל חלל הנוסעים בעת תאונה חס וחלילה.

פורסם

דווקא הפוקוס צפופה ולא מתאימה למשימה בכלל. לאחותי יש תאומים + פוקוס. מצטערת על הבחירה ומחכה שיסתיימו השלוש שנים... לגבי עיצוב הפנים - מרוב עצים (כסופים) לא רואים את היער.

פורסם

בר, זה לא שלא אכפת לי מצריכת הדלק בכלל, אבל זה לא יתפוס שיקול עיקרי אצלי (אם היו שני רכבים שעונים על הקריטריונים שלי לגמרים ועולים אותו הדבר ברור שגם זה היה שיקול)

האוקטבייה סטיישן נפסלת כי קיימת לה רק גרסת סטיישן יקרה וכי לאוקטביה יש רק 4 כוכבי בטיחות

מאחר ולאחותך יש תאומים - אתה יכול לפרט מה בדיוק מפריע לה בפוקוס ? (פוקוס חדשה או ישנה ? )

הייתי שמח לשמוע יותר ממישהו שיש/היו לו תאומים

קורז סטיישן זה אופציה שלא הכרתי , היא כבר מיובאת בצורה רציפה לארץ ?

ולמישהו כאן יש במקרה את המגאן סטיישן ויכול לתת עליה חוות דעת?

האם היא באמת יותר מרווחת?

פורסם

ה יונדאי I30CW בהחלט נשמע כמו אופציה הטובה ביותר, היא גם הרחבה ביותר מבין הנ"ל וגם בגז' גדול מספיק.

לא הייתי בתוך הפוקוס טורר, אבל הפוקוס סדאן החדשה צרה יותר מהדגמים הישנים ו כסאות תינוק+מבוגר יהיה בהחלט צפוף.

(ואל תשכח שהסל קל הופך להיות כסא תינוק תוך כמה חודשים וזה אומר פחות מקום.)

א- הייתי מציע לך להיכנס לסוכנות ליסינג או לסוכנות רכב ופשוט לחוות את המושב האחורי של ה I30 מול הפוקוס.

ב- לגבי הלראות את התינוק במהלך הנסיעה - בכל חנות תינוקות מוכרים היום מראה שתולים על המשענת ראש במוש האחורי וכך למעשה אתה רואה את התינוק גם כשהוא נגד כיוון הנסיעה.

פורסם

לפני שאתה פוסל את האוקטביה בגלל הבטיחות אתה צריך לשים לה באיזה מפרט היא נבחנה, ביורואנקאפ בוחנים את הגרסה הבסיסית.

כיום המפרט הישראלי כולל 6 כריות אוויר ובקרת יציבות, ייתכן שב-2004 הרכב נבחן בלי בקרת יציבות ופחות כריות אויר.

קיה פיקנטו לדוגמא קיבלה 4 כוכבים, אבל במפרט הישראלי היא זכאית לקבל 5, כיוון שבאירופה בקרת יציבות זה אופציה ובישראל זה סטנדרט.

ניתן לך דוגמא הפוכה, הקורולה זכאית ל-5 כוכבי בטיחות, אבל בישראל זה תקף רק לדגמים שיובאו מ-2012, שכן היא נבחנה עם 7 כריות אויר ובקרת יציבות, אבל בישראל רק ב-2009 התחילו לשווק את הרכב עם בקרת יציבות ורק ב-2012 כל הדגמים קיבלו 7 כריות אוויר.

לגבי הקרוז סטיישן, הייבוא שלה התחיל לא מזמן והמחיר של הסטיישן די אטרקטיבי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מאחר ולאחותך יש תאומים - אתה יכול לפרט מה בדיוק מפריע לה בפוקוס ? (פוקוס חדשה או ישנה ? )

בשמחה. תא המטען אמנם מספק, אבל גם מקדימה וגם מאחורה מאוד צפוף. זה אולי נכון שאחרי שנה הם עוברים לכסא, אבל הכסאות של היום לא רחוקים מאוד מסל-קל במידות שלהם, אם לא עוברים אותו. צריך לראות אותם ברכב - זה כאילו ניסית להכניס ארבעה פילים לפיאט 500. אין מקום לכלום. היא בקרוב יולדת ילד שלישי ואין סיכוי שהם יוכלו לנסוע ברכב הזה, אפילו עם אחותי מאחורה, והיא רזה מאוד.

לטעמי האישי גם תפעול הרכב מבחינת סביבת הנהג הוא נוראי. עומס כפתורים לא אינטואיטיבי, צפיפות באזור הברכיים; השליטה מההגה דווקא סבירה. הכסאות בדגם הטרנד לא משהו לטעמי, ואם ההבדל במחיר לא גדול ואתה נעול על הפוקוס, הייתי הולך על הטיטניום 170 כ"ס + חיישני רוורס, או 1.6 טיטניום אם יש. הגיר מתפקד מצויין, אגב, עם המנוע הזה (לא בדקתי תחת לחץ), לא ניסיתי עם ה- 1.6.

לא מכיר את ה- I30, אבל הייתי מנסה אותה במקומך לפני הפוקוס.

אסטרה סטיישן גם אפשרות שלא בדקתי - אבל מדוע היא יקרה מידי? מה כבר ההבדל בשווי שימוש?

פורסם

מבחינת מחיר, היחידות שריאליות הן פוקוס,I30 ומגאן (זה לא רק שווי שימוש זה גם ההורדה החודשית במשכורת וחברות הליסינג לא מתמחרות את כל הדגמים באותה הצורה)

בפוקוס אי אפשר לכבות כרית אוויר קדמית אז אני מוריד אותה מהפרק

לגבי ה I30 - האם שווה לשלם עוד 200 ש"ח בחודש כדי לקבל את הדגם החדש על פני הישן ?

האם שווה לשלם עוד 250 שח כדי לקחת מגאן במקום ?

פורסם

בפוקוס אי אפשר לכבות כרית אוויר קדמית אז אני מוריד אותה מהפרק

לגבי ה I30 - האם שווה לשלם עוד 200 ש"ח בחודש כדי לקבל את הדגם החדש על פני הישן ?

האם שווה לשלם עוד 250 שח כדי לקחת מגאן במקום ?

ראשית, את נושא הכרית בפורד אפשר לסדר - זה רק עולה קצת כסף אצל מוסכי היבואן, לא זוכר כמה אבל תוכל לברר עימם. אני מסכים שזה פחות נוח, והכי מעצבנת היא תשובת נציגי המכירות: "כי הרכב מיוצר בגרמניה ושם דואגים לבטיחות ולא רוצים שתושיב תינוק מקדימה". טוב, כי ידוע ש- VW ו- BMW לא דואגות לתינוקות של לקוחותיהם? תרשה לי לומר פחחחחח

שנית, את ה- I30 אני לא מכיר בכלל אז תצטרך לבדוק לבד.

שלישית, הרנו היא דיזל. זה אומר שהמנוע מרגיש מעט שונה, ולא כל אחד אוהב את הרעידות הקטנות האלה בגב, במיוחד בעת המתנה בפקק/רמזור. בנוסף, אין לה יציאת מיזוג מאחור וזה די מעצבן כי לפלואנס יש (גם לפוקוס אין, לא יודע לגבי I30). ואם כבר פלואנס - השקלתם אותה? אני לא מת עליה אבל היא מאוד מרווחת מאחור, ממש. שם יש סיכוי מצוין להושיב אדם בין שני כסאות תינוק. ויש לה גם תא מטען גדול מאוד. ממליץ לך לבדוק אם אתה מתחבר לרכב (עבר גם שדרוג עיצוב פנים לאחרונה).

פורסם

ההסתייגות היחידה מפלואנס היא שלרכב יש 4 כוכבים בלבד במבחן ריסוק וזאת על סמך התוצאות של הדגם החשמלי. לדעתי אם כבר רנו אז מגאן סטיישן דיזל.

ליונדאי תא נוסעים לא רע אבל היא פחות מרווחת מהדגם הקודם, מתעלה עליו בהרבה בבידוד רעשים ונוחות המושבים. אני דיי בטוח שאין יציאות מיזוג מאחורה. אגב דיי מוזר שהדגם הקודם עוד מוצע, השיווק הופסק עוד בתחילת 2012 כך שרוב הסיכויים שמדובר ברכב לא חדש שצריך לעלות עוד פחות.

האסטרה סטיישן מגיעה רק עם מנוע 1.6 העצל ובתמחור לא אטרקטיבי כך שקשה לי להאמין שתמצא אותה מתאימה בעבורך. אחותה לפלטפורמה הקרוז סטיישן אמורה להגיע ארצה בקרוב עם מנוע ה-1.8 שהוצע עם הקרוז הרגילה בעבר, התמחור לא ידוע.

• תוכן חדש...