Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין ספק שהבחור חי בבועה משלו. קראתי כמה כתבות שלו והמכנה המשותף לכולן היה מסקנות הזויות שאין להן קשר למציאות. ניחא, הבחור הוא לא באמת עיתונאי, זה שנתנו לו בYNET לתרגם ידיעות לעיתונות מאנגלית ולנהוג על כמה מיניוואנים שאף אחד מהבוחנים האחרים לא רוצה לבחון, לא עושה אותו עיתונאי - ובטח שלא מומחה לרכב...

אולי לפחות תסביר על מה אתה מקשקש, כי לזרוק הצהרות כמו שלך כל אחד יכול.

 

מסקנות הזויות? לא באמת עיתונאי? תרגום כתבות מאנגלית? לנהוג על כמה מיניוואנים שאף אחד אחר לא רצה?

בוא תביא דוגמאות וביסוס לטענות שלך. אחרת כדאי מאוד שתכניס את האמירות הללו עמוק עמוק אתה יודע לאן!

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

  • תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תקשיב - במקום לבנות תילי תלים של זכרונות, תביא את הקישור. ממה שאני זוכר, היתה חלוקה לפיה נמכרו במחצית הראשונה של 2012 45 GTI, ולצד זה היתה חלוקה כמה מתוך כלל הגולף הן ידניות (נדמה לי שכפול, לא זוכר). עכשיו תסביר לי בבקשה איך על בסיס זה בנית תיאוריה שכזו, או שתביא קישור. כי ממה שאני זוכר, כל פעם שהתעניינתי לא היתה במלאי, וגם קדימה הן היו מוזמנות...

 

 

צודק! (לגבי הצורך בקישור - אבל לא לגבי הכמויות)

הנה הקישור: החל מהודעה 91 #

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455434&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1+ST&page=7

 

טעיתי! אבל לא בהרבה - GTI ידנית נמכרות כ 20 בשנה בלבד!- זה כל הסיפור!

שוק פיצפון.

 

תאוריה? אין טעם להוסיף מילים. הGTI נהנית מיתרונות שיווקיים אדירים ואם זה היקף המכירות שלה, ...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא ברור למה ולאן הויכוח גולש אבל אין ספק שהכתבות של צוקרמן הנ"ל שאני לא מכיר אותו אישית ומן הסתם אין לי כלום נגדו או בעדו, לא תמיד מחוברות או משקפות את המציאות ונראה שהוא נוטה להגזמות יתר. מספיק לקרוא את הכתבה על הרנו סניק "עכשיו היא מושלמת" כדי להבין שהוא "קצת" נסחף. שירגע קצת עם העשיריות שהוא נותן לכל רכב

פורסם
לא ברור למה ולאן הויכוח גולש אבל אין ספק שהכתבות של צוקרמן הנ"ל שאני לא מכיר אותו אישית ומן הסתם אין לי כלום נגדו או בעדו' date=' לא תמיד מחוברות או משקפות את המציאות ונראה שהוא נוטה להגזמות יתר. מספיק לקרוא את הכתבה על הרנו סניק "עכשיו היא מושלמת" כדי להבין שהוא "קצת" נסחף. שירגע קצת עם העשיריות שהוא נותן לכל רכב[/quote']

 

לא ויכוח - דיון. :-)

בגלל ההתייחסות שלו לנושא התמחור בקבוצה.

 

כנראה שהאיש מרגש כמה אנשים כאן. אולי בגלל היותו פעיל פורומים בעבר.

אני לא מכיר אותו.

 

לפעמים מסכים ולפעמים לא למה שכותב. נורמאלי. כמו לעוד הרבה כתבות של כתבים אחרים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אולי לפחות תסביר על מה אתה מקשקש, כי לזרוק הצהרות כמו שלך כל אחד יכול.

 

מסקנות הזויות? לא באמת עיתונאי? תרגום כתבות מאנגלית? לנהוג על כמה מיניוואנים שאף אחד אחר לא רצה?

בוא תביא דוגמאות וביסוס לטענות שלך. אחרת כדאי מאוד שתכניס את האמירות הללו עמוק עמוק אתה יודע לאן!

 

הנה דוגמה מהזמן האחרון:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4336695,00.html

 

מבחן לרנו סניק דיזל עם תשבוחות מפה ועד לונדון - 9 מתוך 10???? אפילו במגזינים הצרפתים אוכלי השבלולים הוא לא קיבל ציונים כאלה!

 

ואני מצטט: "טוב תעשו אם תבדקו קודם כל את הסניק דיזל לפני כל אלטרנטיבה אחרת." - נו באמת...

 

אני חושב שאפשר להמשיך לחפור ולמצוא עוד 100 דוגמאות אבל מי שמכיר את הכתבות של הבחור כנראה יודע על מה אני מדבר.

We are the Human Race

פורסם
הנה דוגמה מהזמן האחרון:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4336695,00.html

 

מבחן לרנו סניק דיזל עם תשבוחות מפה ועד לונדון - 9 מתוך 10???? אפילו במגזינים הצרפתים אוכלי השבלולים הוא לא קיבל ציונים כאלה! דובר צרפתית? בדקת?

 

ואני מצטט: "טוב תעשו אם תבדקו קודם כל את הסניק דיזל לפני כל אלטרנטיבה אחרת." - נו באמת...

נו באמת מה?

 

אני חושב שאפשר להמשיך לחפור ולמצוא עוד 100 דוגמאות אבל מי שמכיר את הכתבות של הבחור כנראה יודע על מה אני מדבר.

בקיצור לא הבנתי מה אתה מנסה להוכיח פה? כן הוא אכן ביצע מבחני דרכים, גם לרכבים שאינם ספורטיביים, So what?

הוא לא הראשון ולא האחרון. עיתונות רכב צריכה להציע גם את זה, לא רק מבחני דרכים של פרארי F12 ברלינטה בכביש הצפון (נניח...)

 

בקיצור, בינתיים פרצת בהתלהמות רבתי כנגד הכתב, ללא כל ביסוס או הסבר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אם רוצים רכב משפחתי חם אז כבר עדיף ללכת על המונדאו 240HP (או יותר טוב, המונדאו "הפשוטה" עם שינוי תוכנה. יוצא 80K ש"ח פחות, אשר משאירים הרבה כסף "לבזבוזים"), אם לא צריכים רכב גדול אז עדיף ללכת על אחת מהמיניס החמות כמו קורסה OPC או פולו GTI אשר עולות הרבה הרבה פחות.

 

אתה מתבלבל. פוקוס ST היא לא "רכב משפחתי חם". היא מכונית ספורטיבית (מאוד). המונדיאו, עם כל הכבוד, היא לא. אפילו שהיא חזקה.

פולו GTI היא גרוטאה, וקורסה OPC היא ספורטיבית מהנה אבל היא: קטנה, פחות איכותית, פחות מאובזרת, פחות חזקה ופחות מהנה לנהיגה. לא השוואה.

 

נכון, אבל כבר בקליאו ספורט שלי מ-2001 ה-EBD סדרה את העניין, אז אני מניח שאין היום ספורטיבית מודרנית שתרגיש לא יציבה תחת בלימה.

 

יש גם יש. מיני קופר S קבריולה הייתה לגמרי wobbly תוך כדי בלימה. גם המיאטה לא מלכת הבולמות :-P

יונדאי ולוסטר זורקת זנב תחת בלימה, גם עם בקרה מחוברת. לא יודע לגבי גרסת הטורבו.

יש עוד דוגמאות.

 

מה כול כך מתפלאים?

 

הרי זה ידוע שלחלק גדול מהכתבים(לא יודע אם לנוכחי) יש "מקורבים" או "אנשים עם השפעה" שיודעים לתפעל אותם טוב.

אני לא אשכח איך בזמנו ה-MG הסינית הראשונה הגיע ללובינסקי ונמכרה פה במחיר שערורייתי ביותר(נתח רווח שגורם ל-"דלק" להרגיש כמו רובין הוד), ובביקורת לא דיברו אפילו שניה על המחיר.

 

אז למה שבמקרה הזה, זה גם לא יהיה ככה?

 

המקרים האלה ממשכים להדגיש לי שצריך לקחת את עיתונות הרכב הישראלית, בערבון מוגבל ביותר.

 

באמת מה כל כך מתפלאים? הרי זה ידוע שלאנשים שקוראים לעצמם davemustaine87 בפורומי רכב יש איבר קטן, פטמה שלישית והם נורא מסריחים כל הזמן. מזתומרת תוכיח? זה ידוע! ידוע אני אומר לך!

 

א.הדביבון לא התייחס לספורטיביות אלא למכוניות מודרניות ככלל.

ב.נסה אבארת' 500.

 

דווקא ב-500 אבארת נהגתי מול מיני S קבריו, והתפעלתי מאוד מהיציבות הכיוונית של הפיאט תחת בלימה חזקה, גם תוך כדי בלימה. המיני באותו המצב התעופפה לכל עבר.

 

כבר בתחילת הכתבה לאחר המשפט בסגנון ״איכות החומרים וההרכבה - מצויינת״ היה ניתן לנחש כי מדובר בעוד קשקשן רכב.

 

סופרלטיבים מסוג אלה מוענקים בחופשיות יתרה על ידי אנשים שנוסעים ביום יום על מכוניות חבוטות (ובכלל לא ברור מאיפה אם בכלל הבנתם בתהלכי ייצור), ומשווים את מכונית המבחן למכוניות אחרות שעולות שקל וחצי.

 

מרתיחה אותי, עזות המצח והקלילות בה הם מרשים לעצמם להמליץ לאחרים על רכישת מכונית שעולה כמעט רבע מיליון שקל, כאשר להם עצמם אין שום כוונה לרכוש אותה בכספם..

 

מצחיק שאתה אומר את זה, כי מהיכרות אישית עם צוקרמן, הוא בהחלט טיפוס שעשוי לקנות כזו מכונית בבוא היום. הייתה לו הרי מגאן 225... :wink:

 

בקשר ל-ST,

מה ההתלהבות? מדיבורית בלוטוס?

גם ב-180K לא הייתי מתקרב. גם ידני, גם מכוער (בעייני לפחות) וגם אין 3 דלתות.

אם כבר רכב מכוער 5 דלתות ידני, אז תיזכרו שהלאון FR הייתה נמכרת בכ-135K-140K על הכביש כולל תוספות!

כ-100K פחות מהפוקוס הזאת. כמה שיפצורים ומקבלים אחלה רכב בהרבה הרבה פחות.

 

תנהג, תבין. או שלא, אם אתה באמת חושב שלאון FR יכולה לתת קמצוץ ממה שה-ST הזאת נותנת (ואני לא מדבר על קו ישר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כתבתי זאת בעבר ואכתוב זאת שוב - כל מבחני הדרך לרכבי דלק מוטורס (מאזדה ופורד) בעיתונות הרכב המסורתית מלאים בתשבוחות שאין להם קשר הכרחי עם המציאות. איכשהו בעיתונות הישראלית הרכבים של דלק תמיד הכי טובים, תמיד הכי משתלמים ותמיד זוכים במבחנים השוואתיים.

לא שאני רומז חלילה שמישהו כאן משוחד. אני בכלל לא רומז על סיבה. אני מציין עובדה. מה, באמת יכול להיות שהם מוכרים רק רכבים מצויינים? צירוף מקרים או לא? תחליטו אתם.

 

 

אני מתייחס לזה בנפרד כי זו בעיה שנתקלנו (=עיתונאי הרכב) בה לא מעט פעמים לאורך השנים האחרונות.

 

ראשית - בעבר היו ה-ר-ב-ה פחות תשבוחות לרכבי מאזדה ופורד (שים לב - לא לרכבי דלק מוטורס, היבואן הוא לא העיקר כאן). המגמה התחילה להתהפך עם הצגת הדור הראשון של הפוקוס. היא הייתה המכונית הטובה בקבוצה, וכבונוס גם הייתה מהנה מאוד לנהיגה, שזה דבר שתמיד מושך את כתבי הרכב. ואז קיבלנו את המונדיאו, שגם היא קפצה לראש הקבוצה (לא לבד אמנם, אבל עדיין) וכך גם עם ה-Sמקס, הפיאסטה וכולי. לא פעם ולא פעמיים מצאתי את עצמי מדבר עם עיתונאי אחר על כך ש"שוב הפורד מנצחת, מה יהיה". מצטער, אין כאן שום אג'נדה נסתרת. המכוניות שלהם פשוט טובות מאוד.

בנוגע למאזדה - זה ממש לא תמיד כך. ה-3 הייתה אולי מהנה לנהיגה אבל בהרבה השוואתיים היא נפלה כי עבור המשפחה היא לא הייתה טובה כמו המתחרות. ה-5 הציגה תפישה שונה וזכתה לשבחים, אבל גם לה יש מתחרות חזקות שניצחו אותה. ה-6 אף פעם לא הייתה בראש הקבוצה למיטב זכרוני. לא בעשור האחרון לפחות. CX5 זוכה מתוך ברירת מחדל - אף אחד מהג'יפונים הוא לא איזה שוס גדול. המאזדה הוא פשוט הרכב הכי שלם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אתה מתבלבל. פוקוס ST היא לא "רכב משפחתי חם". היא מכונית ספורטיבית (מאוד). המונדיאו, עם כל הכבוד, היא לא. אפילו שהיא חזקה.

פולו GTI היא גרוטאה, וקורסה OPC היא ספורטיבית מהנה אבל היא: קטנה, פחות איכותית, פחות מאובזרת, פחות חזקה ופחות מהנה לנהיגה. לא השוואה.

 

.

 

אני מבין שהמונדאו היא לא באמת שוות ערך לפוקוס טורבו, אחלה.

אבל בהינתן המחיר המוגזם היא נופלת בין הכיסאות.

המצב שהיא יקרה משמעותית ממונדאו הכי בכירה הוא לא נורמאלי.

באופן טבעי היא צריכה להיות זולה יותר מהמונדאו, וכך גם באירופה.

 

ככל הנראה הפוקוס ST הוא רכב מצויין (אך על פי ביקורות מחו"ל הוא לא המוביל בקבוצה), אך זה אומר שיש להסכים לכל מחיר?

 

פשוט 220K ש"ח לרכב כזה זה יומרני מידי.

 

 

האם אתה חושב שהמחיר כאן הגיוני?!

אני זוכר שהגיעו צמד הטויובארו כל התקשורת (והפורום) רעשו עקב המחיר, ואכן ניתן עכשיו לראות הורדת מחיר משמעותית.

לדעתי הפוקוס צריכה לקבל יחס אפילו יותר מתלהם מאחר ולה יש לא מעט מתחרות ישירות (בניגוד ל GT86), אך מצד שני אולי זה מה שהכשיר את הקרקע למחיר דמיוני שכזה (הרי אם לכולם מותר אז למה לא לפורד?).

 

 

בכל מקרה, שיהיה להם בהצלחה, אני לא ארכוש אותה.

ולא, זה לא בגלל המחיר.. ולא, זה גם לא בגלל הרכב, זה פשוט כי אני קשקשן שנוסע בטויוטה.. :oops:

יש לי הרגשה פנימית שיש כמוני עוד רבים וטובים בפורום.. :wink:

פורסם
אני מבין שהמונדאו היא לא באמת שוות ערך לפוקוס טורבו, אחלה.

אבל בהינתן המחיר המוגזם היא נופלת בין הכיסאות.

המצב שהיא יקרה משמעותית ממונדאו הכי בכירה הוא לא נורמאלי.

באופן טבעי היא צריכה להיות זולה יותר מהמונדאו, וכך גם באירופה.

 

ככל הנראה הפוקוס ST הוא רכב מצויין (אך על פי ביקורות מחו"ל הוא לא המוביל בקבוצה), אך זה אומר שיש להסכים לכל מחיר?

 

פשוט 220K ש"ח לרכב כזה זה יומרני מידי.

 

 

האם אתה חושב שהמחיר כאן הגיוני?!

אני זוכר שהגיעו צמד הטויובארו כל התקשורת (והפורום) רעשו עקב המחיר, ואכן ניתן עכשיו לראות הורדת מחיר משמעותית.

לדעתי הפוקוס צריכה לקבל יחס אפילו יותר מתלהם מאחר ולה יש לא מעט מתחרות ישירות (בניגוד ל GT86), אך מצד שני אולי זה מה שהכשיר את הקרקע למחיר דמיוני שכזה (הרי אם לכולם מותר אז למה לא לפורד?).

 

 

בכל מקרה, שיהיה להם בהצלחה, אני לא ארכוש אותה.

ולא, זה לא בגלל המחיר.. ולא, זה גם לא בגלל הרכב, זה פשוט כי אני קשקשן שנוסע בטויוטה.. :oops:

יש לי הרגשה פנימית שיש כמוני עוד רבים וטובים בפורום.. :wink:

 

 

אולי די כבר עם העליהום המטומטם הזה על דלק מוטורס והמחיר של הST.

ניסית לרדת על האיכויות של הST,בא רוני וסתם לך את הפה כמו גדול.

עכשיו אתה אומר שהבעיה זאת המחיר..

רנו מגאן CUP עולה 220K.

שירוקו 2.0 DSG אפילו עולה 220K.

למה עליהם לא שומעים ממך מילה..?!

אתה יכול להשוות את היכולת של השירוקו המחורבנת לזו של הST..?!

גם לרנו המהנה אין יכולות גבוהות יותר משל הפוקוס,והפוקוס מגיע עם איכות חומרים,בנייה,ואבזור,גבוהים בהרבה.

לי אין שום קשר לדלק מוטורס,שיודעת להתנהג כחראייתית לא קטנה.

אבל לקשקש קישקושים שמבוססים על אויר זה מבחינתי מאוס ונלוז!.

פורסם
אולי די כבר עם העליהום המטומטם הזה על דלק מוטורס והמחיר של הST.

ניסית לרדת על האיכויות של הST,בא רוני וסתם לך את הפה כמו גדול.

עכשיו אתה אומר שהבעיה זאת המחיר..

רנו מגאן CUP עולה 220K.

שירוקו 2.0 DSG אפילו עולה 220K.

למה עליהם לא שומעים ממך מילה..?!

אתה יכול להשוות את היכולת של השירוקו המחורבנת לזו של הST..?!

גם לרנו המהנה אין יכולות גבוהות יותר משל הפוקוס,והפוקוס מגיע עם איכות חומרים,בנייה,ואבזור,גבוהים בהרבה.

לי אין שום קשר לדלק מוטורס,שיודעת להתנהג כחראייתית לא קטנה.

אבל לקשקש קישקושים שמבוססים על אויר זה מבחינתי מאוס ונלוז!.

 

המגאן נמכרת פה בסביבות ה200K. הפוקוס היא האוטו הזול בקטגוריה בחו"ל והיקר בקטגוריה בארץ. אם זה נראה לך סביר - אז תפאדל, שים הכסף. רבים וטיפשים עשו את זה לפניך - עם הפיאט 500, עם המגאן בתחילת דרכה (240K לCUP, כן בטח), עם הGT86 והBRZ, עם הגולף GTI (שעלה 240K לחמש דלתות DSG ב2007 ו210K עכשיו), עם האלפא 159, עם המיני קופר (250K לקופר S פעם, 180K עכשיו)... פראיירים לא מתים, הם רק פוגשים את היבואנים בסיבוב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
המגאן נמכרת פה בסביבות ה200K. הפוקוס היא האוטו הזול בקטגוריה בחו"ל והיקר בקטגוריה בארץ. אם זה נראה לך סביר - אז תפאדל, שים הכסף. רבים וטיפשים עשו את זה לפניך - עם הפיאט 500, עם המגאן בתחילת דרכה (240K לCUP, כן בטח), עם הGT86 והBRZ, עם הגולף GTI (שעלה 240K לחמש דלתות DSG ב2007 ו210K עכשיו), עם האלפא 159, עם המיני קופר (250K לקופר S פעם, 180K עכשיו)... פראיירים לא מתים, הם רק פוגשים את היבואנים בסיבוב.

המגאן קאפ היא 220K.

הגולף GTI..היא 210K,הפרש קטן מאד לרכב משמעותית פחות טוב מהST,זה רק מוכיח את זה שהמחיר של הST מוצדק.

אז מי פה הפראייר??

לפחות בST נהנים בסיבוב,שלא כמו בגולף או בשירוקו,להשוות ביניהם לפוקוס זאת בדיחה.

כל הסגנון של "תקיפת העדר הישראלית",פעם את מר צוקרמן,פעם את דלק מוטורס הוא מאוס,ומבוסס על שנאה ללא שום בסיס,זה כבר ברור.


×
×
  • תוכן חדש...