Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בדרך כלל שוטף עם צינור מים שמוזרם בלחץ (ע"י קומפרסור), לאחרונה נאמר לי שזה לא בריא לצבע הרכב, השאלה אם זה נכון או לא.

כאמור מדובר במים קרים, וידוע לי ששטיפה במתקן שטיפה אוטומטי מזיק יותר (באופן ודאי) מחשש לשריטות מהמברשות.

מודה מראש לעונים.

פורסם

לצבע - בעקרון זה לא מזיק (אלא אם הצבע כבר מתקלף, אז זה רק "יעזור" לצבע לרדת).

במידה וזה בלחץ גבוה, אז יתכן שיגרם קימוט/נזק לפח של הרכב.

במידה ואתה משפריץ למקום בו יש חומר שימון חשוף(כגון גריז וכו') - זה מוציא את חומר השימון.

פורסם

השאלה היחידה היא מה הלחץ מים , לחץ גבוה כן יגרום לנזקים בצבע , כנ"ל לחלקי פלסטיקה וגומי (אסור לשטוף את הצמיגים בלחץ) .

אם היית יודע נתוני לחץ היינו יכולים להתקדם , אם לא זה רק להשוות למכונות שטיפה בלחץ (בכל מקרה לא אמור להיות לחץ שמכאיב ליד , לחץ שמכאיב או ממש מקלף את העור זה לחץ גבוה מידי) .

רכב חדש יותר עמיד , היות ויש לו פחות נקודות חולשה בצבע , אבל זה לא משנה בדבר את מה שכתבתי .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

שאלה לפותח השרשור:

האם יש לך קומפרסור שדוחס אוויר או מכונת שטיפה בלחץ ?

אם יש לך קופרסור שדוחס אוויר, תוכל בבקשה לפרט איך הוא מעלה את לחץ המים אצלך ?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
שאלה לפותח השרשור:

האם יש לך קומפרסור שדוחס אוויר או מכונת שטיפה בלחץ ?

אם יש לך קופרסור שדוחס אוויר, תוכל בבקשה לפרט איך הוא מעלה את לחץ המים אצלך ?

לפי מה שהבנתי שהוא שתף את הרכב עם גרניק

פורסם

גם אני שאלתי את עצמי לא פעם את השאלה הזאת שקניתי את הrcz

לחץ מים חזק מזיק בעיקר לפנסים שעליהם ישנה שכבת הגנה.

ממליץ שטיפה ידנית ללא לחץ קיטור

בהצלחה

פורסם

אין בעיה לשטוף כל רכב ,אופנוע,רייזר עם קיטור . כולל פנסים .

לא להצמיד את הקיטור לפח , בכדי שחרא של ציפורים וכדומה יצאו לגמריי בשטיפה מומלץ להשתמש במסיר שומנים מיוחד לרכב ריסוס קטן לפני הקיטור והכל יורד, להימנע מלשטוף מקרוב בלחץ: גומיות , מייסבים , צריות וכל הדומה בזה .

מעבר לזה שטוף חופשי .

אני מנהל תחנת רחיצה אגב

פורסם

אין לי קומפרסור.

מדובר במקום של שטיפה ידנית עצמאית, שם יש צינור שהמים ממנו ניתזים בלחץ - אני מניח שזה קומפרסור.

לא חושב שזה גרניק.

shifman,

אם אני שוטף במרחק קצר יחסית מהפח - לא ממש צמוד, אז זה כן בסדר?

גומיות , מייסבים , צריות - אני מניח שהן חלקים פנימיים, השטיפה היא רק חיצונית, חשוב לציין שיש לי חישוקים קלים - אז לא לשטוף בלחץ את הג'נטים ואת הברקסים?

אגב, מישהו מכם מכיר מקום טוב שמבצע שטיפה ידנית איכותית באיזור השרון?

תודה רבה לכל העונים.

פורסם

אין בעיה עם ג'אנטים , רק לא להתיז מקרוב מידי על המערכת בלמים ובכלל שום דבר ברכב .

עצמאית ספלאש בכפ"ס , שירות כל אחד ימליץ משהו אחר , אני שלחתי עשרות חברים למקום באזור התעשייה בכפר סבא (לא זוכר את שם המקום , יושב ליד ליס4יו ברחוב הראשי) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
אין לי קומפרסור.

מדובר במקום של שטיפה ידנית עצמאית, שם יש צינור שהמים ממנו ניתזים בלחץ - אני מניח שזה קומפרסור.

לא חושב שזה גרניק.

shifman,

אם אני שוטף במרחק קצר יחסית מהפח - לא ממש צמוד, אז זה כן בסדר?

גומיות , מייסבים , צריות - אני מניח שהן חלקים פנימיים, השטיפה היא רק חיצונית, חשוב לציין שיש לי חישוקים קלים - אז לא לשטוף בלחץ את הג'נטים ואת הברקסים?

אגב, מישהו מכם מכיר מקום טוב שמבצע שטיפה ידנית איכותית באיזור השרון?

תודה רבה לכל העונים.

שמע לא יודע להגיד לך בדיוק כי אני לא יודע כמה לחץ המים אצלך חזק , ברמת העיקרון לא להצמיד את הצינור לרכב, לצורך הענין בקיטור הלחץ חזק כך שאי אפשר לגעת בזרם המים עם היד , כבר ראיתי ידיים נפתחות מזה .

אתה יכול לשטוף גנטים , לא ברקסים(רק את הצד החיצוני של הגנט) .

פורסם

אם לא אתיז על הברקסים - איך ניתן לנקות אותם מהבוץ/לכלוך?

Moonlight Theory,

אם אתה מתכוון לספלאש - השטיפה האוטומטית ליד החניון של הפארק, על המקום הזה בדיוק אני מדבר - בשביל זה פתחתי את השרשור, על מנת לדעת אם זה מזיק או לא.

עכשיו אני כבר לא בטוח.

פורסם
אם לא אתיז על הברקסים - איך ניתן לנקות אותם מהבוץ/לכלוך?

Moonlight Theory,

אם אתה מתכוון לספלאש - השטיפה האוטומטית ליד החניון של הפארק, על המקום הזה בדיוק אני מדבר - בשביל זה פתחתי את השרשור, על מנת לדעת אם זה מזיק או לא.

עכשיו אני כבר לא בטוח.

אפשר להמשיך ככה עד מחר וזה לא יוביל לשום מקום .לילה טוב.

פורסם

הסיכון היחיד בלהשפריץ מיים לכיוון הברקסים הוא מתי שהם חמים (לאחר נסיעה). כך שהפרשי הטמפרטורה בין המיים הקרים לברקסים ולצלחות הלוהטות עלול לפגוע בהם ולגרום לעיוותים בצלחות וברפידות. מעבר לכך אין בעייה לשטוף ממרחק סביר את מערכת הבלמים מהחלק החיצוני של הגלגל.

:)
  • תוכן חדש...