Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אשים את זה פה.

כפייה מבלי להבין שזו כפייה, ומה ההיגיון? שחרדים לא יכולים שלא להתפתות להפעיל מכשירים אז האח הגדול צריך להתערב?

הגיע הזמן ש"העולם החרדי" יתבגר מעבר לדברים כאלו ברמה מערכתית.

בן אדם שרואה את זה מבחוץ רק תוהה האם לאנשים במלונות אין יכולת ריסון עצמי גבוהה יותר מילד בכיתה א.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם

ניסיון לשליטה בעדר

ההיגיון הוא שההנהגה לא יכולה לסמוך על החרדי הפשוט שלא יפעיל את המכשיר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי אם היה אפשר לסמוך עליו שיחליט לבד מה טוב לו, מה הצורך בהנהגה?

לפני 21 שעות, m3x7r3m3 כתב:

על מה אתה מדבר? אני מדבר איתך על שכונות שנולדו כסלאמס 🤣

הן לא היו (אפילו בזמן הבנייה) שכונה תקינה

האמת שגם בשכונה שעומדת בכל הפרמטרים, שים שם אוכלוסיה הומוגנית עם הרבה ילדים, מודעות סביבתית נמוכה והכנסה מינימלית, תקבל סלאמס מהר מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

האמת שגם בשכונה שעומדת בכל הפרמטרים, שים שם אוכלוסיה הומוגנית עם הרבה ילדים, מודעות סביבתית נמוכה והכנסה מינימלית, תקבל סלאמס מהר מאד.

נכון, אבל זה גרוע יותר כשזה מראש מתוכנן כסלאמס, תמיד יש עוד לאן להדרדר

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ממשלת ישראל ומשרד החינוך מציגים שוב: יש אנשים במדינת ישראל שיכולים להיות בו זמנית בשני מקומות שונים. קוראים להם מורי ד'-ו', והם קיבלו את היכולת העל-טבעית הזו בסמינרים למורים. זוכרים שהרמיוני קיבלה מדמבלדור שעון שהחזיר אותה אחורה בזמן כדי שתספיק לחרשן בשני שיעורים שהתנגשו לה במערכת? אז כזה.

אי לכך, לא תהיה שום בעיה שהם גם ילמדו את ילדי כיתות א'-ג' בביה"ס, ובדיוק באותו זמן ילמדו את הכיתות המקוריות שלהם מהבית, בזום.

מי אמר שאין חדשנות במערכת החינוך הישראלית...

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

למה להיות קטנוניים? הם יעשו את הזום מהכיתה ותלמיד כיתה ד' ילמד בזום מה שתלמיד א' לומדבכיתה באותו רגע ממש מאותו מורה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הבעיה? שיקליטו להם את השיעורים מראש. אני זוכר בכיתה א' כשלמורה לא היה עצבים ללמד, היא היתה שמה לנו בטלויזיה בכיתה פרקים של "בלי סודות" והולכת לעשן עם אב הבית.

פורסם
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

נשמעת מורה טובה סך הכל.

אני בטוח שאב הבית מסכים איתך.

• מצחיק 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באמת מזל שלמדו אותי לקרוא ולכתוב בבית.

זה די דומה למצב היום, שההורים חייבים לשבת עם הילדים שעות מול המחשב ולעשות שיעורי בית.

פורסם

מורה בבית ספר לחינוך מיוחד הלכה אתמול לעבודה פעם ראשונה כדי להעביר משם שיעור בזום לתלמידים שנשארו בבית.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 26.4.2020 בשעה 14:44, RK כתב:

אין דבר כזה כפיה חילונית. אף חילוני לא כפה על דתי לא לשמור מצוותיו. הדתיים הם אלה שכופים על חילונים לשמור מצוות יחד עמם. 

בטח שיש,

עיין ערך חולדאי והתפילין.

חרדים לא כופים לקיים מצוות, אני לא יודע אם אתה כותב את זה מבורות או משנאה..

חרדים לא מכריחים אף אחד לשמור שבת או לא לאכול חמץ בפסח,

הם מבקשים "שבפרהסיה הציבורית" (ששייכת להם בדיוק כמו שלך) לא יתקיימו הפעילויות הנ"ל.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 1 דקה, איצי בר כתב:

חרדים לא מכריחים אף אחד לשמור שבת או לא לאכול חמץ בפסח,

הם מבקשים "שבפרהסיה הציבורית" (ששייכת להם בדיוק כמו שלך) לא יתקיימו הפעילויות הנ"ל.

אז הם כן מכריחים. בפרהסיה, אבל עדיין מכריחים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, איצי בר כתב:

חרדים לא מכריחים אף אחד לשמור שבת

מה שאני אוהב בתגובות כמו שלך, זה שההנחה הראשונה של היא שמי שאתה עונה לו "כותב משנאה".

לא יכול להיות שרציונאלית ואובייקטיבית יש משהו בעייתי ביחסי חרדים חילוונים בישראל. לא. אם מישהו מצביע על הבעיה, אז או שהוא פשוטבור, או שהוא Player hater. ואם כבר יש בעיה, אז היא לצד השני. כמובן.

עכשיו, אתה טועה. לא מבורות, כמובן, אלא מפרוש כזה של המציאות, שמרוקן ממנה את כל התוכן, אלוהים יודע למה.

בכנסת האמיתית הקודמת אריה דרעי נלחם להגביל את מספר הסופרים הפתוחים בשבתות בתל אביב.

בחודשים האחרוינם החרדים איימו שהם ישביתו את שרותי התחבורה הציבורית שמממנות העיריות בגוש דן, למרות שיש להם ביקוש.

בירושלים חרדים הפגינו לא פעם ולא פעמים נגד פתיחת עסקים בשבת, חסמו כבישים, סגרו שכונות למערב בשבתות ועוד.

אפשר להמשיך, דוגמאות יש מפה ועד מחר. וכן, הם מנסים ועוד להכריח את כולנו לשמור שבת. גם אם לא תמיד מצליחים.

עכשיו, לפני שתכתוב לי שפתיחת סופרים (לא כשרים), או אוטובוסים בשבת פוגעים בחרדים - ובכן, זה בדיוק ריקון מכל תוכן אפשרי של המילה "כפייה". 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

איצי, הם לא "מבקשים", הם דורשים. בכח החוק.

ברגע שנפריד את הדת מהמדינה כל הבעיה הזו תיפתר אחת ולתמיד. כשכל השיט שלהם לא יהיה בחסות המדינה, כל אחד יחייה איך שהוא רוצהבלי שינאה ובלי כפייה. מי שממש חשוב לו שברחוב שלו לא תהיה תנועת מכוניות וחנויות סגורות בשבת, יעבור לשכונה של דוסים שבה רוב המוחלט של התושבים לא נוסע בשבת ואין הצדקה לפתוח חנויות. אם מתחשק להם, הרשות המקומית יכולה גם לאכוף את זה. מי שרוצה לרדת על טוסט גבינה עם חזיר בבראנץ' בשבת בבית קפה, יגור במקום שיש לזה ביקוש.

מי שרוצה להנות מכל העולמות, יגור במקום שיש גם בתי כנסת וגם חנויות פתוחות בשבת. 

כל עוד קבוצה אחת מנסה בכח החוק להכתיב לקבוצה אחרת איך לחיות ובמה להאמין, תהיה שנאה.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...