Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

גם בגלל שאנו מעדיפים שכנים כמונו בכדי למנוע עימותים וחוסר הבנה מכפייה חילונית/דתית.

אני לא חושב שאתה מבין את משמעות המילה ״כפייה״. 

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

גם בגלל סיבה מאוד פרקטית כמעט בכל הארץ יש מניעה אקטיבית לבניית דיור לחרדים.

כן זה ממש מפתיע. סך הכל למה שאנשים לא ירצו שכנים שמנסים לכפות את סגנון החיים שלהם על כולם, נלחמים כדי לסגור כל אזור ואזור בשבתות.

חוסר היכולת שלך לא להבין מה הבעיה איתכם לא מפתיע. אבל מדכא.

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

ואדוני הנכבד את הדיור שלנו אתה לא מממן, אם כבר אתה צריך לשמוח שבזה אנחנו משלמים כמו כולם בדיוק.  

אתה טועה מכמה כיוונים. אבל כבר הסברתי את זה מספיק פעמים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

הסיבה ככל הנראה היחידה שראשי ערים לא רוצים חרדים היא כלכלית, גם ככה ארנונה למגורים היא הפסדית לעירייה, אז להוסיף על זה עוד אוכלוסיה שברובה זכאית להנחות בארנונה?

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעבר לזה, מדובר במשפחות גדולות יותר וזה אומר יותר ילדים = יותר מוסדות חינוך ושטחים ציבוריים שהעיריה מתחזקת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם פעם ראית איך נראה בית ספר חרדי, אז לא, זה לא יותר שטח ולא יותר מוסדות חינוך (פשוט במוסד חינוך אחד יש המון כיתות, ולרוב לא תמצא שם מגרש ספורט כי כולו מלא במבנים יבילים שהם בעצם כיתות)

מה שכן זה יותר בתי כנסת (לפעמים גם לפי חלוקות של זרמים), יותר מקוואות וכו'

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בשכונה קיימת זה המצב בבתי ספר בגלל הגידול באוכלוסיה. כשמתכננים שכונה חרדית חדשה לוקחים בחשבון יותר שטח לבתי ספר, כמו גם בתי כנסת ומקוואות.
מעבר לזה, יש גם שטחים פתוחים כמו פארקים וגינות משחק, שצריך מהם יותר מבשכונה רגילה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

השכונות החרדיות (שקמו מאפס) חולקות על דעתך, לפחות בבית שמש.

בין אם זה הקריה החרדית, רמת בית שמש ב', או חפציבה.

יש שם יותר מקוואות, ויותר בתי כנסת (גם הם בחלקם מבנים יבילים וכאלה), מספר בתי הספר נשאר נמוך (ולכן למשל לקחו מבנים ישנים של בתי ספר חילוניים שעברו למבנים חדשים) וגם בתי הספר בתוך השכונות מלאים במבנים יבילים בכמויות.

שטחים פתוחים לא ראיתי כמעט, יש מעט מאוד מהם ברמה ב' או חפציבה, נדמה לי שאין אפילו אחד בקריה החרדית

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זאת לא דעתי אלא פרוגרמות של משרד השיכון שלפיהן מתכננים. מה שעושים אחרי זה בפועל כבר סיפור אחר.

פורסם (נערך)

אז זהו, בין התוכנית לביצוע בפועל יש עוד דרך, ועוד חריגים ועוד כל מיני עיגולי פינות

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל ה"שיפורים" האלה רק מקצרים את התקופה

שהשכונה הופכת משכונה חדשה לסלאמס. 

אני לא חושב שיש ראשי ערים רוצים את זה.

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

הסיבה ככל הנראה היחידה שראשי ערים לא רוצים חרדים היא כלכלית, גם ככה ארנונה למגורים היא הפסדית לעירייה, אז להוסיף על זה עוד אוכלוסיה שברובה זכאית להנחות בארנונה?

זה נכון, אבל יש עוד סיבה.

חרדים לא קונים דירות כבודדים, אלא מיישבים שכונות שלמות והופכים מהר מאוד לכח אלקטורלי משמעותי.

ואז הם יכולים להחליף את ראש העיר הקיים, או לפחות לכפות סגירת עסקים בשבת, סגירת כבישים ועוד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 48 דקות, SlowRide כתב:

בשכונה קיימת זה המצב בבתי ספר בגלל הגידול באוכלוסיה. כשמתכננים שכונה חרדית חדשה לוקחים בחשבון יותר שטח לבתי ספר, כמו גם בתי כנסת ומקוואות.
מעבר לזה, יש גם שטחים פתוחים כמו פארקים וגינות משחק, שצריך מהם יותר מבשכונה רגילה.

וצריך לזכור שעיריה מפסידה כסף על כל בניין מגורים.

ואם מקימים עיר ללא תעסוקה, אז מאיפה יבוא הכסף? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הם מקימים אזור תעסוקה ובאים לעבוד בו בעיקר מערים אחרות. 

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

כל ה"שיפורים" האלה רק מקצרים את התקופה

שהשכונה הופכת משכונה חדשה לסלאמס. 

אני לא חושב שיש ראשי ערים רוצים את זה.

על מה אתה מדבר? אני מדבר איתך על שכונות שנולדו כסלאמס 🤣

הן לא היו (אפילו בזמן הבנייה) שכונה תקינה

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

זה נכון, אבל יש עוד סיבה.

חרדים לא קונים דירות כבודדים, אלא מיישבים שכונות שלמות והופכים מהר מאוד לכח אלקטורלי משמעותי.

ואז הם יכולים להחליף את ראש העיר הקיים, או לפחות לכפות סגירת עסקים בשבת, סגירת כבישים ועוד.

אני מתייחס למצב שבו עיר ותיקה מקימה שכונה חרדית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

זה אפילו כבר לא מחליא. פשוט מוכיח בצורה הכי בוטה וישירה את מה שאני אומר פה: החרדים היו ונשארו אומה נפרדת כאן. רק האל שבשמיים יודע למה אנחנו צריכים להמשיך ולממנם. 

אם באמצע מלחמת העצמאות נתן בן גוריון פטור לתלמידי ישיבה משירות בצבא, מי אנחנו שנטען אחרת?

אז אני רוצה לתקן את הטענה שלך. החרדים היו אומה נפרדת עוד לפני שהמדינה הספיקה לסיים את המלחמה הראשונה שלה, אפשר לטעון עוד לפני שבכלל היתה ישראל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

החרדים היו אומה נפרדת עוד לפני שהמדינה הספיקה לסיים את המלחמה הראשונה שלה, אפשר לטעון עוד לפני שבכלל היתה ישראל.

בוודאי.

• תוכן חדש...