Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא שילמתי ומאז טסתי לאירופה מספר פעמים והשכרתי רכב ללא שום בעיה.

לאיטליה עוד לא ייצא לי להיכנס

אז אתה לוקח סיכון בגלל 100 יורו (שאגב במידה והדו"ח יגיע לחברת ההשכרה יכולה פשוט לחייב את הכרטיס).

כל הליך גביית החובות זה משהו שלוקח המון זמן - מה יקרה אם בעוד מספר שנים תגיע למדינה באירופה ולא תוכל להיכנס ?

לא חבל על כל הכסף והזמן (ועוגמת הנפש) שתבזבז בגלל אותו חוב ?

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אמה יקרה אם בעוד מספר שנים תגיע למדינה באירופה ולא תוכל להיכנס ?

הוא יוכל להיכנס, אבל ישירות למעצר בשדה.

כיום המדינות של האיחוד והרבה גם שאינן באיחוד (שוויץ למשל) מחוברות ביניהן מבחינה ממוחשבת (כך אגב עובד גם האינטרפול). הן לא מחוברות בכדי לתפוס עברייני תנועה אלא מסיבות רבות אחרות. אכן העידכון בכל מחשבי המדינות עלול לקחת הרבה זמן אבל בסוף הוא ישנו. אי תשלום קנס לא ימנע ממנו להיכנס למדינה, אלא "יקפיץ" במסוף שבו ייכנס התראה, ואז יצטרך לשלם הכל (הכוונה לקנס עצמו, לקנס הפיגורים, לריביות ולטירחה הנוספת). כמו כן ישנן מדינות ש"יסמנו" או "יכתימו" את פרטי העבריין במסוף, ובפעם הבאה הוא עלול לקבל סירוב בכניסה למדינה וזאת מבלי להיות מודע לכך בזמן אירגון הטיסה והזמנת הכרטיס כאן, בארץ. סירוב כזה עלול להימשך זמן מה ובדרך כלל הוא לא לצמיתות (מספר חודשים או שנים).

הפיתרון: או לשלם הכל ולשמור היטב את הקבלות (לסרוק למייל אוניברסלי, כמו ג'ימייל וכו'), או - להשתמש במשך 7 שנים בדרכון אחר (זר, למי שיש)...

פורסם

למי ששאל אם מישהו קיבל דו"ח ולא שילם...

לפני הרבה שנים באחת ממדינות אירופה המערבית עליתי על אוטובוס ציבורי, רכשתי כרטיס מהנהג והתיישבתי לי להנאתי, בדיוק כפי שאמרה לי זו שהתארחתי אצלה. פתאום, הגיע פקח, לא דובר מילה באנגלית, ודורש לראות את הכרטיס. הראתי לו, והוא כמענה ביקש לראות את הדרכון. התקופה היתה תקופה בה נעצרו מספר חוליות טרוריסטים לא נחמדים ברחבי היבשת, הוא מילא שני ניירות, ומסר לי אותם עם הדרכון. כשהגעתי הביתה שאלתי את הגב' מה זה, והיא כמובן אמרה לי שזה דו"ח על שלא שילמתי כרטיס אוטובוס.

אבל הראיתי כרטיס, אמרתי לה, והיא ענתה שנכון אבל הייתי צריך להחתים אותו במכונה, אויש סליחה שלא אמרתי לך...

היא כמובן שאלה אותי מה אני הולך לעשות עם זה, ותשובתי היתה שאני לא משלם את הדוחות של העיר שבה אני גר, אז לא מתכוון לשלם את הדוחות של חברת האוטובוסים המקומית...

בזה זה נגמר. ביקרתי במדינה הזו עוד מספר פעמים, בטיולים, עבודה, וסתם כקונקשן. אף אחד לא דיבר איתי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בטיול נהיגה שיצא לי לעשות לא מזמן בגרמניה-צרפת קיבלתי דו"ח אחד לא יקר מגרמניה. בצרפת ברוב הכבישים ההגבלה הייתה 130. אני נסעתי רוב הזמן על 150 בערך, ומדי פעם אם איזה רכב היה עוקף אותי הייתי "תופס טרמפ" ומגיע ל 170 וגם קצת יותר. לא קיבלתי שום קנס. למה? כי הנהגים הנחמדים בנתיב השני עשו לנו אורות מתי שהם ראו תחנה למדידת מהירות בנתיב שלנו. שיהיו בריאים הצרפתים האלה, הכבישים שלהם לא יביישו מסלול F1.

בגרמניה קיבלתי את הרושם שאסור לעבור את המהירות גם לא בקמ"ש, ולמעשה כדאי לנסוע קצת יותר לאט. בארץ יש עיקולים עם הגבלה של 60 למשל, בהם אפשר לנסוע גם 120. בגרמניה נכנסתי לעיקול של 50 בערך ב 55, ואם לא הייתי דופק ברקס הייתי מוצא את עצמי בתוך מעקה בטיחות. ועוד נסעתי בגולף GTD, רכב יחסית ספורטיבי יחסית, ולא איזה מיניואן.

.Your average Notepad

פורסם
אני לא יודע איך זה היום, אך בתקופה שאני ביקרתי שם ובגרמניה - יש שם פשוט טייסים - אך ברגע שיש שלט של הגבלת מהירות (למשל עבודות בכביש, הגבלה ל-80קמ"ש למרות שהכביש פתוח) אף אחד לא עבר את ה-80, פשוט מדהים.

אז כן, עם משמעת כזו, אני מאמין שגם המקומיים מקבלים דוחות כאלה.

אני ממליץ לך לשלם - חבל שעוד כמה שנים תתאכזב.

אם לא ידעת היכן להדביק - למה לא שאלת ?

הם פשוט ייקים שם - אם המדבקה לא ישבה במקום - לא יעזור כלום.

לשאול לא יעזור הגרמנים כמה שהם פדנטים, הם בורים לחלוטין!!! 90% מהם לא יודעים מילה אחת באנגלית!!!!

פורסם
לשאול לא יעזור הגרמנים כמה שהם פדנטים, הם בורים לחלוטין!!! 90% מהם לא יודעים מילה אחת באנגלית!!!!

ממש לא נכון ידידי, הנתון הזה שהבאת רחוק מהמציאות. רוב הגרמנים (וגם האוסטרים) שיצא לי לדבר איתם דיברו אנגלית בצורה כזו או אחרת.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

^

אני נאצלתי לדבר בגרמנית עילגת עם כמה גרמנים שלא ידעו אנגלית, אבל שוב, זה תלוי בהמון משתנים. סביר להניח שאישה בת 50 שמוכרת באיזה חנות ליד תחנת דלק לא תדע מילה באנגלית, ושבחור בן 25-30 שחי בעיר גדולה כן יידע אנגלית.

.Your average Notepad

פורסם

בגרמניה שכבת אוכלוסיה רחבה מאוד שאינה מדברת אנגלית. איפה נתקלים בהם? למשל - קופאים וקופאיות בסופרמרק. בדרך כלל מאוד נמחמדים ואדיבים, שוברים א השיניים ומדברים בידיים ובסופו של דבר המסר עובר.

לגבי אריפת עבירות תנועה בכלל ומהירות בפרט - כדאי מאוד לקרוא באתרים העוסקים בנושא לגבי כל מדינת יעד. לגבי שווויץ, למשל, מצאתי פעם טבלה מדוייקת של דרגות הענישה על עבירות מהירות (המשטרה קנטונלית - זה היה לגבי ציריך - אבל ככל הנראה המדיניות זהה בכל שוויץ). יש מרווח קטן של סטיה בהתאם לסוג הכביש וסוג אמצעי האכיפה, ואז מדרג ענישה די תלול כאשר בחריגות של מעל 20-25 קמ"ש הענישה היא קנס המחושב כחלק מההכנסה השנתית של הנהג. מה שמעניין - בשווייץ לא מקבלים נקודות על עבירות מהירות.

עוד דבר חשוב - במדינות דוברות הגרמנית וכן בצרפת החזקת רשימה או מפה של אמצעי אכיפה הינה עבירה פלילית חמורה של הכשלת שוטר.

ודבר אחרון - בגרמניה צפיפות תמרורי הגבלת המהירות גבוהה מאוד, והנהגים המקומיים מקפידים מאוד על המהירות המותרת. למעט הכבישים המהירים הכבישים אמנם בנויים היטב אבל הם מאוד לא סלחניים. שוליים, למשל, הם דבר שאינו מוכר בכבישי אירופה שאינם מהירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מאד מאמין בלקיחת אחריות אישית. לצערי הדבר הזה הולך ופוחת במדינה שלנו.

מה קשור המשפט שלך של לקיחת אחריות למה שכתבתי?

אותי מכעיס שכולם טסים בכבישים בחול, וכאשר מגיע תייר שחורג ב 5 קמ"ש הוא מקבל דוח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אסביר בשמחה: כאשר מישהו מבצע עבירה, בתום לב או שלא, עליו לקחת אחריות ואם להיות בוטה - לסתום. (ודי לחכימא ברמיזה)

אותי מכעיס שכולם טסים בכבישים בחול, וכאשר מגיע תייר שחורג ב 5 קמ"ש הוא מקבל דוח.

שוב את חושבת בצורה לא נכונה אם יורשה לי, או פשוט טועה: תאמיני לי (יש לי מספיק משפחה שגרה בגרמניה, שוויץ והולנד) - גם המקומיים אוכלים את אותם הקנסות. מצחיק אותי שאת חושבת שמערכת הניטור האוטומטית שם מבדילה בין תייר למקומי.

ל'

... אי לקיחת אחריות אישית היא מחלה שפושה כאן בארץ כבר הרבה שנים ולדעתי רק מתגברת: זה מתחיל בפוליטיקאים שמאשימים את כולם או את המצב אבל רק לא את עצמם ומסתיים בחלאה שרצח מישהו בדקירות ומאשים את האלכוהול, כי היה שתוי באותו הרגע. אני לא מתכוון להשוות בין המעשים הנלוזים שתיארתי הרגע לבין עבירת תנועה בחו"ל, אלא מנסה להסביר את כוונתי באי לקיחת אחריות.

ולסיכום: עשיתי עבירה בחו"ל - אנסה להמתיק את הגלולה המרה אבל אם לא תהיה ברירה אשלם הדו"ח ואשתוק. כמו כאן בארץ: חניתי במקום אסור - בעיה שלי ורק שלי. זה שלא מוצא חן בעיניי שהרשויות החליטו שמאתמול אסור לחנות כאן - בעיה לגמרי שלי. כך גם בחו"ל: דווקא שם עליי לנהוג במישנה זהירות עקב היותי זר ולא מכיר מספיק את מנהגי וכללי המקום, כמו גם להשתדל להיות שגריר טוב של ישראל.

בזאת אני רואה את הענין סגור, אלא אם יש עוד נקודות לא ברורות, כמובן.

פורסם

לא הזכרתי את הנושא של לקיחת אחריות כלל.

התיחסתי לנושא של אכיפת מהירות כלפי תיירים ממהירות של 5 קמ"ש.

בישראל כשנהג נתפס מפחיתים לו באופן אוטומטי 5 קמ,ש מהמהירות המותרת.

ואם תשים לב ותבחן שרשורים שנפתחו בעבר נהגים (בישראל) לא קיבלו דוחות על מהירות מעל המותר בין 5-20 קמ"ש.

כולם מספרים כיצד הם טסים באוטוסטרדה בחול כאשר אין הגבלת מהירות ושם מותר הכל.

וזה מכעיס אותי לשמוע שפתאום אוכפים מהירות מול תיירים במהירות זניחה שגם בישראל לא אוכפים אותה.

אז או שמישהו משקר ובחול יש אכיפת מהירות, או שבאמת נתפסים תיירים שאין להם ברירהוצריכים לשלם

כי אחרת לא יורשו להכנס למדינות הללו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
בגרמניה קיבלתי את הרושם שאסור לעבור את המהירות גם לא בקמ"ש, ולמעשה כדאי לנסוע קצת יותר לאט. בארץ יש עיקולים עם הגבלה של 60 למשל, בהם אפשר לנסוע גם 120. בגרמניה נכנסתי לעיקול של 50 בערך ב 55, ואם לא הייתי דופק ברקס הייתי מוצא את עצמי בתוך מעקה בטיחות. ועוד נסעתי בגולף GTD, רכב יחסית ספורטיבי יחסית, ולא איזה מיניואן.

הרושם שלי שונה. אחדד:

אני פשוט נהגתי כמו המקומיים. מה שהם עשו, גם אני עשיתי.

עברה שנה וחצי, כנראה שאין קנסות.

כבישים מהירים "כבדים":

המהירות ה-מ-מ-ו-צ-ע-ת היא כ-20 אחוז מעבר למה שהיה רשום בתמרור האחרון.

לפעמים אתה משייט למעלה מ-45 דקות על 150 קמ"ש, בלי לעקוף אף אחד,

למרות שלא הופיע אף תמרור הנוגע לאי-הגבלת מהירות.

א-ב-ל, וחשוב לי להדגיש זאת, המהירות היא תמיד ביחס לתמרור האחרון.

היית בקטע של 120 ופתאום יש תמרור של 80? כולם בבת-אחת מורידים מהירות לאזור ה-95, ביחד.

כבישים בינעירוניים רגילים, חד-מסלוליים:

גם כאן המהירות הממוצעת גבוהה יותר מזו הרשומה על התמרור,

ואם אתה מקפיד על מה שרשום בתמרור יעקפו אותך אימהות, זקנות וגברברים צעירים.

א-ב-ל, אם יצוץ פתאום תמרור עם מהירות נמוכה יחסית, 50 ומטה, כולם עוברים מיד

למהירות המדויקת הרשומה בתמרור.

כפרים וערים:

בדיוק מה שרשום בתמרור. 30 קמ"ש? 30 קמ"ש.

בקיצור, יש פה איזו משוואה מדרגה שנייה או משהו כזה... לא מסובך,

פשוט מצריך תשומת לב לפרטים. בכלל, טוב לדעת ולהבין ולהפנים איך אנשים מסביבך נוהגים,

זה נכון לכל סיטואציה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שודדת - בחו"ל אוכפים על התיירים בדיוק כמו על המקומיים.

האנס - באירופה כמו בארץ, הגבלות המהירות תקפות עד הצומת או המחלף הבא (כמובן - בהתחשב במהירות המרבית המותרת באותו סוג דרך). לא נהוג לסמן סיום הגבלת מהירות, וכנראה שמה שראית היה שהנהגים האטו בתמרור והאיצו לאחר הצומת (או המחלף) הבא שיכול להיות צומת קטן או יציאה משנית מהדרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
או שמישהו משקר ובחול יש אכיפת מהירותל'

לא יודע מי שיקר לך ואמר שאין אכיפת מהירות אבל בהולנד האכיפה נפוצה מאוד (נוקשה יותר מבישראל).

בגרמניה, באיזורים בהם יש הגבלת מהירות ועל אחת כמה וכמה בתוך הערים - אכיפה נפוצה ונוקשה.

כנ"ל שוויץ.

גם בצרפת קיימת אכיפה. דלילה יותר מאשר במדינות הנ"ל. על הכבישים המהירים יש שלטים שמזהירים - בעוד XXX מטר, מצלמת מהירות.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

ל'

הולנד ידועה בתור אחת המדינות הקיצוניות מבחינת אכיפה משטרתית בכבישים, בדגש על מהירות. חבר הולנדי סיפר לי שפעם קיבל קנס על מהירות הגבוהה ב-6 ק"מ מעל המותר (56 במקום 50)!

(הוא גם סיפר לי כי מעת לעת האזרחים נוקטים באמצעים לאכיפת חשבון בנק מאוזן כנגד אמצעים לאכיפת מהירות.)

גרמניה, מצד אחת קיימים בה כבישים רבים ללא הגבלת מהירות, מצד שני כאשר ההגבלה קיימת האכיפה קיימת אף היא ואין שם חוכמות.

שוייץ = (גרמניה + הולנד)^2 ;

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...