Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי פאביה 1.6 שנת 2008.

מכיוון שיש לאישתי רכב מהחברה, בסופי שבוע אני לא מזיז כלל את הפאביה.

בזמן האחרון, כל יום ראשון בבוקר שאני מתניע ובא לצאת ולשים את הילדים בגן, בדקה הראשונה של הנסיעה, יש מעין רעשים מאזור המתלה הקדמי, אני לא בטוח אם זה מהבלמים או מהבולמים, אבל רעש של נקישות ויש מעין קשיחות מהחלק הקדמי, ולאחר דקה - שתיים של נסיעה זה מפסיק, ולא חוזר במהלך השבוע (כשאני משתמש ברכב כל יום).

האם מישהו נתקל בתופעה? האם יש רעיונות?

תודה לעוזרים

אלעד

פורסם

נובע לדעתי מהקור - משתנה לאחר כמה דק' של נסיעה כשהחומר ממנו עשוי הרכיב המרעיש מתחמם.

אצלי ברכב אותו הדבר, בבוקר זה נשמע כמו סבא זקן שמנסה לקום מהמיטה, אחרי כמה דק' הכל נרגע.

Opel Adam S 2017

פורסם

גם לי יש לפעמים את הרעשים האלה. כשנכנסים/יוצאים מהאוטו.

למעשה, אני גם זוכר ששאלתי את זה כאן בפורום.

בהחלט יכול להיות שמדובר בהתיישנות של החומרים, יחד עם הפרשי חום וקור במשך השנה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא הבנתי מכם כלום.

גם הרכב שלי לרוב חונה כל הסופ"ש בחניה ואנחנו נוסעים ברכב של אישתי (אלה אם כן יש טיול)

מיום חמישי עד ראשון בבוקר הוא חניה.

אף פעם הנסיעה הראשונה הזאת של יום ראשון היתה שונה מכל בוקר אחר (אני יוצא מוקדם ובאותה שעה) רגיל אחרי שחזרתי ב 23:00 לילה לפני

עייפות חומר?

אני עם רכב בין 10 (עם 360 אלף ק"מ) ולא בין 4.

יש איזה אימון\מתיחות שצריך לעשות לרכב לפני מנוחה, שאני לא יודע.

האוטו עומד 3 ימים, לא מאוכסן שנה.

ההיילקס שבתמונה קניתי עוד בצבא, פעם בשלושה שבועות היתי מגיעה, מוריד את הכיסוי ונוסע (לא היו שום רעשים שונים לעומת היום שאחרי)

אני באמת לא מבין.

פורסם

בד"כ זה נובע מהתייבשות (מהקור) הגומי בתותבים (בוקסות) של המשולשים.

כשהם חדשים הם פחות רגישים לשינויי הטמפ'.

לעיתים גם מרגישים נוקשות במעבר על מהמורות/באמפרים, זה נובע מכך שהשמן בבולמים עדיין קר (לאחר כמה דקות ההתנהגות צריכה לחזור לנורמל).

רענן

פורסם

היי רענן

אני לגמי מבין מה שאתה אומר.

אין ספק שיש שינוי בהרבה דברים, אם זה צמיגים, שמנים (גיר,הגה וכו'), בולמים, בלמים וכו' וכו'...

ומי כמוני מכיר את רעשי הבוקר של מערכות המסילה המשוטפת (בפראדו) עד שהמנוע מגיעה לטמפרטורת עבודה.

אך מעולם לא הרגשתי שוני בין רכב שעמד לילה והתחיל נסיעה בבוקר, לבין רכב שעמד 3-4 ימים ויותר וגם הוא התחיל נסיעה בבוקר.

ולהבנתי, זאת הכוונה של פותח השירשור.

פורסם

הבעיה תמיד נובעת ממוצרי הגומי שמאבדים את התכונות המכניות שלהם לאורך זמן.

שינויי טמפ' מאיצים ומקצינים הבעיה.

תשים לב שהתופעות מורגשות יותר בחורף מאשר בקיץ.

אגב, קושי בהיגוי נובע בעיקר מהאטמים של משאבת ההגה ופחות מהשמן הקר.

כשהשמן מתחמם הוא מחזיר לאטמים את הגמישות ובהתאם המערכת חוזרת לעבוד כרגיל.

רענן

פורסם

פלג היי

זה קורה כמעט בכל הרכבים החדשים ובמיוחד עם מתלה רב חיבורי .

בצע ניסיון בגאלנט ביום קר , אחרי 24 שעות ללא תנועה , הרכב בנסיעה בכביש עם עלייה על במפר ירעיש קצת ,

ואחרי 5 דקות עם התייצבות הגומיות לא ישמע רעש .

- אם הרעש נעלם בהמשך הנסיעה הכל תקין .

אבל אם הרעש נמשך או לא היה בעבר והופיע עכשיו - כדאי לבדוק את המתלים , צנרת הפליטה וההגה במוסך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...