Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה מבית; הרכב הראשון שלי היה סיוויק 2002 שקניתי בזמנו ב43K.

כל מי ששימש לי כיועץ בזמנו אמר "רק מקיף, אתה נהג חדש, חבל".

אז מקיף - ההצעה הכי זולה (ובדקתי מתחת לכל אבן) לנהג צעיר + חדש לרכב הייתה..... אתה יושב?

11800 מקיף + חובה.

לשנה.

אחת.

(בלבד)

שכנעו אותי בכל דרך אפשרית ר-ק מקיף, בשום פנים ואופן לא לחשוב על ג'. אז עשיתי.

שלוש שנים (ושלושה רכבים) אחר כך אני מסתכל בדיעבד על עצמי מאותה תקופה ולא מבין מה גרם לי לשלם 25% מערך הרכב רק על הביטוח, ממש לא הייתי צריך לעשות את זה.

מצד שני, לנהוג לבד ברכב ראשון שעלה לי בכל כך הרבה שעות עבודה, ולהיות עוד יותר לחוץ שאני אדפוק אותו ולא יהיה לי ביטוח.. זה בטח לא בריא.

לא יודע מה להגיד לך..

בהצלחה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

השאלה האמיתית היא מה גרם לך לקנות רכב שעלות הביטוח שלו היא כה גבוהה בתור רכב ראשון.

לפותח השרשור - כמו שחן אמר לך - אם יהיו לך 28K ש"ח לרכב אחר במידה וזה ייגנב/יינזק - או אפילו 10K ש"ח לתיקון נזקי תאונה זמינים בכל רגע נתון - אל תעשה מקיף. אם לא - תעשה גם תעשה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

באוטו הקודם שלי לא היה לי מקיף וכל הזמן הייתי בפראנויות שיגנבו לי את הרכב, כל לילה הייתי חוסם אותו בחניה עם הרכב השני וכל פעם שהביפר היה מצפץ הייתי רץ לאוטו.

ברכב הנוכחי אני משלם 9000 ש"ח ביטוח על רכב ששווה 70K אבל לפחות אני ישן טוב בלילה.

כל אחד והשיקולים שלו.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
אתה יכול לעשות את הביטוח על שם מבוגר אבל לרשום שאתה אחד הנהגים בשאלה "מי הנהג הכי צעיר ברכב". זה מוזיל עלויות וכמובן שאינו שקר.

להגיד שהנהג העיקרי ברכב הוא מבוגר, כשהנהג העיקרי ברכב הוא בכלל נהג צעיר, לא רק שהוא שקר, אלא גם יסבך אותו במקרה של תביעה עד למצב שיכול להיות שהוא לא יקבל כסף מחברת הביטוח בכלל.

לעניין שואל השאלה: ביטוח מקיף כולל בתוכו צד ג', כלומר- לא עושים צד ג' + מקיף, אלא רק אחד משניהם (או צד ג' + גניבה שלא כל הביטוחים מאפשרים, וכפי שכבר כתבו כאן- ההפרש לא תמיד מצדיק את זה).

אני מסכימה עם הגישה שאומרת שאם יש לך יכולת לספוג אובדן רכב או תיקון במחיר גבוה שלו- חבל על הכסף של הביטוח. מצד שני, אם היית יכול לספוג אובדן רכב של 28 אלף ש"ח, כנראה שהיית נוסע ברכב ששווה 50 אלף ש"ח... אז זה יותר עניין של החלטה אישית האם התוספת לביטוח שווה לך את השקט הנפשי.

אני עושה מקיף על רכב ששווה פחות משלך, אבל זה קל כי המחיר הגיוני (נהגת ותיקה, מעל גיל שלושים ואישה). אין שנה שבה אני לא שוקלת מחדש אם לעשות רק צד ג', אבל בסוף השקט הנפשי מנצח (וההפרש גם כאמור לא כזה גדול).

כמה זמן נשאר לך לנהג צעיר? אם לא הרבה, אז אולי עדיף להסתכן קצת ולהיות רק עם צד ג' למשך התקופה הזו. לחילופין- לבדוק הצעות מחיר מחברות אחרות, אולי תמצא אחת זולה משמעותית שתכריע את ההתלבטות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
להגיד שהנהג העיקרי ברכב הוא מבוגר, כשהנהג העיקרי ברכב הוא בכלל נהג צעיר, לא רק שהוא שקר, אלא גם יסבך אותו במקרה של תביעה עד למצב שיכול להיות שהוא לא יקבל כסף מחברת הביטוח בכלל.

לעניין שואל השאלה: ביטוח מקיף כולל בתוכו צד ג', כלומר- לא עושים צד ג' + מקיף, אלא רק אחד משניהם (או צד ג' + גניבה שלא כל הביטוחים מאפשרים, וכפי שכבר כתבו כאן- ההפרש לא תמיד מצדיק את זה).

אני מסכימה עם הגישה שאומרת שאם יש לך יכולת לספוג אובדן רכב או תיקון במחיר גבוה שלו- חבל על הכסף של הביטוח. מצד שני, אם היית יכול לספוג אובדן רכב של 28 אלף ש"ח, כנראה שהיית נוסע ברכב ששווה 50 אלף ש"ח... אז זה יותר עניין של החלטה אישית האם התוספת לביטוח שווה לך את השקט הנפשי.

אני עושה מקיף על רכב ששווה פחות משלך, אבל זה קל כי המחיר הגיוני (נהגת ותיקה, מעל גיל שלושים ואישה). אין שנה שבה אני לא שוקלת מחדש אם לעשות רק צד ג', אבל בסוף השקט הנפשי מנצח (וההפרש גם כאמור לא כזה גדול).

כמה זמן נשאר לך לנהג צעיר? אם לא הרבה, אז אולי עדיף להסתכן קצת ולהיות רק עם צד ג' למשך התקופה הזו. לחילופין- לבדוק הצעות מחיר מחברות אחרות, אולי תמצא אחת זולה משמעותית שתכריע את ההתלבטות.

העניין הוא שאני מסתכל על כל הסכום זה 8 אלף בשנה כפול 3שנים זה כמעט עלות הרכב שלי כואב כמה שזה יקר ויש לי עוד שנה וחצי לגיל 24

פורסם

לדעתי תמשיך לחפש מחיר זול יותר למקיף, אולי יצמצם לך את ההתלבטויות. 8K להונדה סיוויק 2004 הוא מחיר מופרך גם אם אתה נהג צעיר, ופי כמה וכמה בהתחשב ב3 שנים אחרונות ללא תאונות.

אל תשכח שעוד שניה וחצי המחיר יירד משמעותית.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

להערכתי חלק מהעניין הוא שהרכב גניב.

בדוק מה תהיה עלות לצד ג'+גניבה (או "מקיף בלי תאונה". אותו דבר.)

בחברת הפניקס בוודאות מציעים כיסוי כזה.

לא בכל החברות זה קיים.

אם ההפרש הוא זניח מול מקיף מלא אז כמובן שאין שום טעם.

ואז השאלה היא אם אתה מוכן לקחת את הסיכון או לא.

זו שאלה שרק אתה יכול לענות עליה.

אני לפני שנה ומשהו הפסקתי עם המקיף ומבטח צד ג' בלבד. אבל הרכב שלי שווה פחות (~19K? לא פתחתי את המגזין של אדון יצחק בזמן האחרון) ולא גניב בעליל. ובנוסף לכל אני בזמן האחרון עושה מעט מאוד ק"מ כך שהכדאיות של המקיף יורדת עוד יותר.

אני הייתי שוקל לקנות רכב קצת יותר זול (בהנחה שעוד לא קנית) ואז לעשות צד ג' וזהו.

ברכב של 20K אתה פחות דואג וגם אם תהיה תאונה אז שמרת בצד רזרבה לתיקון.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...