Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר ביקור בסוכנות סקודה החלטתי ללכת על הcitigo החדשה. הרכב מתאים לצרכיי וגם המחיר לא רע בסה״כ. אבל מה, יש לרכב תחרות טובה מבית שגורמת לי לחשוב ולהתלבט.

להלן הנתונים היבשים:

- סקודה סיטיגו אוטומטית עם המנוע החזק יותר (75כ״ס) תעלה לי 74,890 על הכביש ברמת אבזור בסיסית, אספקה תוך 14 ימי עסקים. הרכב לא כולל מערכת Citysafe (מזהה מכשולים במהירות איטית יחסית ובולמת את הרכב). אביזר זה הוא סטנדרט ויהיה במשלוחים הבאים. זאת אומרת שרכב שיקנה היום יהיה חריג מכל אחיו העתידיים. כמן כן יש אביזר מאוד חשוב שמגיע בסקודה בלבד ולא בסיאט שזו הגבהה לכיסא הנהג - אני לא הכי גבוהה וגורם זה משמעותי בשבילי.

- סיאט מיי אוטומטית גם עם אותו המנוע, אותם זמני אספקה רק מגיעה עם מערכת הCitysafe כבר עכשיו, האבזור יחסית דומה (ובניגוד לסקודה ישנה רמת אבזור אחת בלבד), כמו שנאמר, בדגם זה אין הגבהה לכיסא הנהג והישיבה יחסית נמוכה לטעמי. המחיר (מבצע השקה) 71,000 על הכביש.

עכשיו לשאלות:

- במי הייתם בוחרים מבין השתיים למרות ההבדל במחיר ובאביזר הגבהת הכסא שלי הוא עושה רושם משמעותי.

- האם תהיה בעיית סחירות בהמשך לסקודה כשהיא לא תמכר עם מערכת הCitysafe (לעומת שבשוק כל שאר הרכבים מאותו הדגם כן ימכרו עם מערכת זו), האם כדאי לחכות לעוד חודשיים אספקה כדי לקבל רכב עם המערכת?

- האם באופן כללי על איזה מבין השתיים הייתם הולכים בהתחשב בנתונים ובכל שהרכב ילך למכירה עוד שלוש שנים ואני כמובן ארצה להפסיד כמה שפחות.

תודה לכולם:)

פעם: Runx 2003, Auris 2008, Golf 160hp 2010, Maxima 1999, Skoda Citigo 2012

היום: Seat Leon 1.2 tsi 2015 & Chevrolet Spark 1.4 LTZ 2016

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף להתלבטות שלך... הסיאט יותר רעננה ומעניינת מבפנים. מה גם שהדגם של 3 דלתות הרבה יותר מושך לטעמי וכנראה אלך עליו אם אבחר בסיאט.

שיקול נוסף, האם להזמין עכשיו או להמתין מספר שבועות ולקבל כבר רכב מודל 2013..?!

תודה

פורסם

שקודה מכרו את רב המשלוח הראשון (מעל 60 מכוניות מתוך 100 - נכון לשבוע שעבר), כך שאם תחכה למשלוח הבא - תקבל רכב עם המערכת והוא כבר יהיה מודל 2013.

המיי ממש לא מרשימה אותי מבחינת מראה. כמי שאמורה להיות הרעננה והמעוצבת מבין השלוש, היא הפחות נאה לטעמי - נראית כמו איביזה אחרי פגישה עם קיר.

היפה ביותר מבין השלוש היא ה-UP שאינה מיובאת ארצה. לאחר מכן זאת הסיטיגו - שאינה מסובבת ראשים - אך בהחלט זוכה להגדרה נאה (בעיקר בגרסה המאובזרת ובגוון חיצוני כהה, שחור / כחול כהה - למשל).

ההבדלים העיקרים בתא הנוסעים נעים בין גלגל הגה / ידית בלם בעיצוב שונה לגוון שונה בתאורת לוח השעונים. יש שיגידו שגלגל ההגה של המיי נאה יותר (TT), אבל החומר הפלסטי ממנו עשוי - מרגיש גס, פחות נעים וזול לתחושה מזה שמצוי בסיטיגו.

לגבי סחירות ושמירת ערך, מניסיוני עם האחיות הגדולות יותר - פאביה / איביזה - זו של שקודה טובה יותר. אבל אסייג ואומר שגם זה תלוי במצבו של הרכב הספציפי והקונה העתידי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כמו שנאמר, אין משמעות לרכב בחודש עליה לכביש 12/12 או 01/13, ההבדל זניח.

הייתי אתמול בסקודה ודיברתי גם היום, יש עדיין רכבים במלאי מהדגם שאני מעוניין בו לכן אין פה בעיה.

כמובן שאם כל המשלוח היה נמכר כבר לא היתה דילמה :wink:

אני קיבלתי תחושה דומה מהפנים של שני הרכבים, הדבר היחיד שמפריע לי בסיאט הינו עניין גובה הכסא אחרת מזמן לא היתה התלבטות.

אז... מה לעשות??? :)

פורסם

כל עניין חודשי העלייה לכביש - טוב ויפה - על הנייר בלבד...

בסופו של דבר הקונה העתידי (מן המניין) יעדיף לקחת רכב שתאריך העלייה שלו טרי / חדש יותר. ואם ניהיה כנים לרגע עם עצמנו, כולנו נודע בכך שגם אנחנו היינו בוחרים ברכב עם רישום עלייה מאוחר יותר לכביש - באם מדובר ברכב משומש ובעיקר כשמדובר ברכב החדש שלנו - עליו שילמנו במיטב כספנו.

בפנינו עמדה האופציה להעלות את היטי לכביש כרישום 11/12, או להמתין חודש נוסף בלי רכב והיא תרשם כ-1/12 - אתה יכול לנחש ולהבין לבד מה האופציה שנבחרה בסופו של דבר. אז נכון, היינו חודשיים בלי רכב (בסופו של דבר) ולא היה קל, אבל קיבלתי אחלה של "מתנה" ליומולדת :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם אני מתלבט בין סיטיגו ל-"מי". הסקודה נאה מבחוץ, אבל עיצוב הפנים השחור (בגרסאות הרגילות) קצת חסר חיים לטעמי. הגעתי לסוכנות של סיאט, מבחוץ קצת זויתי מדי (הפרונט) לטעמי, אבל עדיין "עובר". הפנים, בשני צבעים מרגיש יותר צעיר וחי מאשר הסקודה וגם תאורת הדשבורד האדומה, נאה יותר מאשר הירוקה של סקודה.

אבל, ברגע שהתיישבתי בכסא הנהג, דבר ראשון חיפשתי את ידית כיוון הגובה במטרה להגביה אותו, אך הפתיע אותי (לרעה) לגלות שהאפשרות הזו אינה קיימת, אכזבה ודי פוסל מבחינתי את הרכב (וחבל, כי 6 הרמקולים, נשמעים הרבה יותר טוב מאשר השניים בסקודה).

לא מבין למה הורידו את זה.

פורסם
לשים כרית על המושב ולקחת את הסיאט. :lol:

עוד לא נולד הרכב שאצטרך להוציא עליו 74 אלף ובשביל לנהוג בנוחות אשב על כרית :lol:

גם אני מתלבט בין סיטיגו ל-"מי". הסקודה נאה מבחוץ, אבל עיצוב הפנים השחור (בגרסאות הרגילות) קצת חסר חיים לטעמי. הגעתי לסוכנות של סיאט, מבחוץ קצת זויתי מדי (הפרונט) לטעמי, אבל עדיין "עובר". הפנים, בשני צבעים מרגיש יותר צעיר וחי מאשר הסקודה וגם תאורת הדשבורד האדומה, נאה יותר מאשר הירוקה של סקודה.

את זה אני לא זוכר, מה זה ה"גרסאות הרגילות" של הסקודה, אתה מדבר על ההבדל בין הAmbition לElegance? הצבע הפנימי שונה?

מה הצבע הפנימי של הסיאט.

בכל מקרה כמו שציינת, עניין הכיסא לטעמי די פוסל את הרכב למרות שהוא באמת יותר זול ויותר מאובזר. אני נלחם בעצמי לא לפסול אותו אבל לא מוצא ברירות

פורסם

תבדוק את הגובה במושב של הסיאט, אולי הוא יתאים לך.

אני אישית יותר מתחבר ל Mii.

וסחירות עתידית קשה לחזות למרות שלדעתי הסקודה תיהיה מעט יותר סחירה.

פורסם
עוד לא נולד הרכב שאצטרך להוציא עליו 74 אלף ובשביל לנהוג בנוחות אשב על כרית :lol:

את זה אני לא זוכר, מה זה ה"גרסאות הרגילות" של הסקודה, אתה מדבר על ההבדל בין הAmbition לElegance? הצבע הפנימי שונה?

מה הצבע הפנימי של הסיאט.

בכל מקרה כמו שציינת, עניין הכיסא לטעמי די פוסל את הרכב למרות שהוא באמת יותר זול ויותר מאובזר. אני נלחם בעצמי לא לפסול אותו אבל לא מוצא ברירות

רק גרסת האלגנס היקרה, מגיעה עם פנים בצבע בז' ולא שחור (הרובוטית שעולה עולה 80,000...). הסיאט מגיעה בצבעי אפור בהיר ושחור בפנים גם בגרסה הבסיסית.

פורסם
לשים כרית על המושב ולקחת את הסיאט. :lol:

תבדוק את הגובה במושב של הסיאט, אולי הוא יתאים לך.

אני אישית יותר מתחבר ל Mii.

וסחירות עתידית קשה לחזות למרות שלדעתי הסקודה תיהיה מעט יותר סחירה.

ישבתי גם בסקודה וגם בסיאט, הרגשתי מאוד "שקוע" בסיאט. אני אוהב לשבת גבוהה, מה גם שהגובה שלי (1.60) לא תורם לעניין

פורסם

אתם מדברים על אותו האותו

מה שמשחק כאן זה בסופו של דבר

אבזור

מחיר רכישה

מחיר טיפולים

אם אני קראתי נכון בסיאט יש מערכת עם שישה רמקולים למשל - תוספת מאוד כדאית ברכב כל כך ספרטני.

אני לא יודע אם הסקודה מצויידת באותה הרמה.

כשהלכתי להתעניין בC1/107 שזה בדיוק אותו הרכב - הC1 זולה יותר בגלל שאין לה חלונות מושחרים ועוד איזה משהו קטן שנראה בעיניי כחסר חשיבות ברמה מגוחכת - אין שום סיבה מבחינתי ללכת על ה107 - גם אם החרטום שלה קצת יפה יותר, אני מודה.

תבדקו גם את נושא האחריות.

המערכת של הבלימה האוטומטית היא דבר נהדר - תחשבו כמה פנדר בנדרים בפקקים מערכות כאלה יכולות למנוע!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בסקודה יש רק שני רמקולים, אכן פחות טוב.

מצד שני, רמקולים אפשר להוסיף בהתקנה מקומית. כיסא נהג עם כוונון לגובה כבר יותר בעייתי לשנות...אם אני מבין נכון, בסיאט גם אי אפשר לפצל מושב אחורי בעת קיפול.

• תוכן חדש...