Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלה חדשה במשפחה - C200CDI W204

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הפידבקים החיוביים.

ה-5G דומה מאוד לתיבת 5 ההילוכים שיושבת אצלי ב-W203, אבל נדמה כאילו היא ממהרת יותר להעביר הילוכים, והשילוב למנוע מוצלח עוד יותר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה על הפידבקים החיוביים.

ה-5G דומה מאוד לתיבת 5 ההילוכים שיושבת אצלי ב-W203, אבל נדמה כאילו היא ממהרת יותר להעביר הילוכים, והשילוב למנוע מוצלח עוד יותר.

צבי / אלי - צודקים. טעות שלי - 5 הילוכים, לא 6.

בכל מקרה, תיבה מחורבנת לטעמי. היא נורא איטית ומעצבנת בתגובות ובהעברות ההילוכים שלה - למרות שהן נעימות ולא מורגשות לרב. במצב SPORT היא עוד מתפקדת בצורה נסבלת, אך לא מושלמת גם כן.

ובמצב הידני היא ממשיכה בחוסר הברקה - עושה כרצונה. גם הסידור הטיפשי הזה של העלאת הילוך עם הטייה ימינה / הורדת הילוך בהטייה שמאלה - כל כך לא נוח וחסר היגיון. אם הסטת את הידית שמאלה ליותר משנייה, היא פשוט עוברת למצב D רגיל. דרעק מצוי :?

רוצה תיבה אוטומטית עדיפה? ה-ZF6 שיש בב.מ.וו, או ה-ZF8 שיש בימים אלו. טובות בעשרות אלפי מונים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בכל מקרה, תיבה מחורבנת לטעמי. היא נורא איטית ומעצבנת בתגובות ובהעברות ההילוכים שלה - למרות שהן נעימות ולא מורגשות לרב.

אתה מפתיע אותי. לפי הרושם שלי התיבה מעבירה הילוכים מהר מאוד ומגיבה מייד לבקשות של נהג. היא יודעת לשמור על הילוך נמוך בירידה או עלייה. דיברתי גם עם מספר נהגי מונית ואצלם אותו רושם. אולי תיבה הזאת לומדת הרגלי הנהג ומגיבה בהתאם וברכב השכרה כל פעם נהג אחר נוהג ואז היא מגיבה לא לפי איך שהנהג אוהב.

אתה כניראה רגיל לסוג תיבה מסויים. אני חושד שתיבות של VAG. אני דווקא שונא את התיבות האלו שכל מה שהן עושות כל הזמן זה מעבירות הילוכים, הילוך שישי על 50~60 לא עושה טוב, התיבה של מרצדס מעבירה לחמישי על 80+.

GOLF, תיבה 5 הילוכים אצלך היא 5G TRONIC. במרצדס יש מספר מאוד מצומצם של דגמי תיבות הילוכים - כולן פרי פיתוח של מרצדס, תיבות מדהימות אחת אחת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
היא מדהימה עד כדי כך שדווקא אותה בחרו לדגמים החזקים ביותר של AMG..

לא מדוייק,

התיבה שקיימת בדגמי AMG אמנם מבוססת על ה-G7 אבל יש לה מצמד שונה ועוד שינויים אחרים והיא מתפקדת הרבה יותר מהר מהתיבה הרגילה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

צבי, יתכן והתרגלתי לאופי של ה-DSG. עם העברות הילוכים מהירות (עד מאוד) ונכונות - בעיקר במצב S (למרות שבמצב הידני היא תעביר הילוך מיד עם הכניסה למנתק). נכון שב-D יש השהייה מעיקה מעט בהתחלה והיא נוטה לטפס מהר מאוד בהילוכים.

התיבה הספציפית של מרצדס נעימה מאוד בשיוט, שם היא נמצאת על ההילוך הסופי ולא צריכה להתאמץ. כשאתה נוהג "חזק" מהממוצע, היא נוטה להתבלבל עם עצמה והעברות ההילוכים הופכות ארוכות ואיטיות עד מאוד. חסר לה את ההחלטיות / זריזות והיעילות (היחסית) של ה-ZF6 שנמצאה בסדרה 3 היוצאת (בגרסאות ה-320D 184 וה-330D 245) - לצורך השוואה שהיא.

ה-7G וה-ZF8 העדכניות (מרצדס / ב.מ.וו) טובות עוד יותר. חבל שה-C220CDI לא זוכה לשידוך עם ה-7G, יש לי הרגשה שזה יכל להיות שידוך מוצלח, נעים ושקט יותר - וכמובן שצריכת הדלק יכלה להשתפר קלות (למרות שגם במצב הנוכחי היא לא פחות מ נ ה ד ר ת).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עידן, היא מבוססת על 5G ולא על 7. כמובן שהיא עברה חיזוקים ושינויים. אבל עדיין.

חבל שה-C220CDI לא זוכה לשידוך עם ה-7G, יש לי הרגשה שזה יכל להיות שידוך מוצלח, נעים ושקט יותר - וכמובן שצריכת הדלק יכלה להשתפר קלות (למרות שגם במצב הנוכחי היא לא פחות מ נ ה ד ר ת).

דגמי הCDI הבסיסיים מאוד זולים (כמובן לא בארץ, מחיר בסביבות ואפילו פחות מ30K אירו - זה מאוד סביר לבן אדם עובד). 5G תיבה מאוד ותיקה בת מעל 10 שנים. מבחינת צריכת הדלק, אני עם תיבה הזאת יכול להוציא 1 ל20 בבין עירוני על רכב שעשה מעל חצי מיליון קילומטר. אני מאמין שאם הרכב והתיבה היו חדשות, בקלות הייתי מוציא 1 ל24. זה לא רע לרכב אוטומטי גדול.

אולי אתה מתקשה להסתדר עם תיבה הזאת בגלל שהיא מתוכננת לחיסכון ולא למירוצים. הרי באירופה קונים דיזל כדי לחסוך. במצב נסיעה חסכוני התיבה לא פחות ממדהימה. לא ניסיתי ולא אנסה לאנוס את הרכב כדי ליראות איך זה מתנהג במצבים קיצוניים.

נהיגה נכונה על דיזל היא ניצול מומנט שלו, לאומת מנוע בנזין לא גודש בנפח מקביל שמתחיל לתת כוח כשכבר לא צריך וכאשר צריך אין לו מה להציע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי, חבל מאוד - דווקא דגמי CDI זקוקים לאקסטרה יכולות של התיבה הזאת (7G). לדעתי כמובן.

כפי שציינתי, לא הייתה שום תלונה שהיא לגבי צריכת הדלק - לא פחות מנהדרת - וחשוב לזכור שהבנצית שלנו לא זכתה לחיים קלים כל כך מצידנו (שיוט על גבול המהירות המירבית באוטובאן / נהיגה אגרסיבית ב-Grossglockner וכדומה).

אין לי מושג אם כוונת המשורר (מרצדס) הייתה לכייל אותה לחסכון מראש, או שמישהו שם פישל מעט וזאת הייתה התוצא הסופית.

ספק רב אם ב.מ.וו לקחו את ה-ZF6, ביקשו מהיצרן לכייל אותה אך ורק לחסכון ושידכו אותה לגרסאות הדיזל (חלשות או חזקות) - כך או כך התיבה הזאת מתפקדת ביעילות וזריזות ליד ה-5G של מרצדס.

ואגב, למען הסר ספק - 320D (עם ה-184 כ"ס) לא רק חזקה יותר (מה-C220) אלא גם חסכונית יותר, בעיקר בוורסיה הידנית (המצויינת. אין כמו ידני). תופתע לשמוע שגם ה-330D (עם ה-245 כ"ס) מצליחה להיות חסכונית - למרות שמדובר במנוע 3.0, עם 6 ציל' ו-2 מגדשי טורבו. ללא ספק מנוע הדיזל הטוב ביותר שיצא לי לפגוש. מרגיש ביריון של ממש :twisted:

מן הסתם שבדיזל מודרני אין צורך כזה או אחר לעלות מעלה בסל"ד - בניגוד לבנזין / טורבו בנזין. היתרון הגדול שלו הוא הרי מומנט בסל"ד אפסי - על זה אין שום ויכוח בינינו אלא הסכמה מלאה לחלוטין.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
עידן, היא מבוססת על 5G ולא על 7. כמובן שהיא עברה חיזוקים ושינויים. אבל עדיין.

An updated Mercedes C63 AMG, that sticks faithfully to the tried-and-tested recipe of big, noisy and brilliant 6.2-litre V8 up front, slightly too-firm springs underneath and a lot of burning rubber at the back. The only significant difference is the new seven-speed ‘MCT’ automatic gearbox that we have already seen most recently in the new CLS63 AMG.

Not a dual-clutch affair, the MCT is an evolution of the 7G-Tronic ‘box but with a wet-clutch instead of a torque converter. According to Mercedes the benefits of the new transmission are faster, smoother changes and a 10 per cent improvement in fuel consumption.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ואגב, למען הסר ספק - 320D (עם ה-184 כ"ס) לא רק חזקה יותר (מה-C220) אלא גם חסכונית יותר, בעיקר בוורסיה הידנית (המצויינת. אין כמו ידני). תופתע לשמוע שגם ה-330D (עם ה-245 כ"ס) מצליחה להיות חסכונית - למרות שמדובר במנוע 3.0, עם 6 ציל' ו-2 מגדשי טורבו. ללא ספק מנוע הדיזל הטוב ביותר שיצא לי לפגוש. מרגיש ביריון של ממש :twisted:

ברור שידני יהיה יותר חסכוני מאוטומטי. זאת הסיבה שנהגי מונית בקשו ממרצדס תיבה ידנית ואז היצרן החזיר אותה.

אני נהגתי רק על 320D אוטומטית בעל 170 סוסים. כן, היא חזקה ללא ספק, מנוע דיזל נמרץ מאוד שמטפס מהר ובשמחה בסל"ד (כמו מנוע בנזין מה שלא אופייני למנוע דיזל). לא מדדתי צריכת הסולר שלה, אבל אני בטוח שתוצאות יהיו טובות. כל זה טוב ויפה, אבל מנועים האלו בארץ מראים אמינות בעייתית מאוד, לאומת המנועים של מרצדס.

כל עוד הרכב חדש הכל טוב ויפה. אבל מה הרכב באמת אפשר ליראות רק לפי איך שהוא מזדקן. זה נכון בארץ, כי התנאים פה קשים ורכבים יקרים מאוד לכן נוסעים יותר זמן על הכביש.

The only significant difference is the new seven-speed ‘MCT’ automatic gearbox that we have already seen most recently in the new CLS63 AMG.

Ok, so they got a new transmission. My info was out dated here, thanks for the update.

פורסם

בגרמניה (מן הסתם / ושאר אירופה) רואים רב מוחלט של גרסאות דיזל בשלל דגמי ב.מ.וו. כמובן שחובבי ההגה האמיתיים עדיין מעדיפים לוותר על החסכון וללכת על גרסאות ה-330 ומעלה, או M - לבעלי הממון והאקסטרה חשק :twisted:

במידה ואתה צודק - ואכן מדובר במנועי דיזל בעייתים יותר - סביר להניח שהיינו רואים פחות מהם ביחס לאודי / מרצדס / וואטאבאר, אבל לא כך המצב - לכן אני די בספק לגבי זה. "בעייתי" זאת מילה גדולה, אולי פחות עמיד ואמין היא הגדרה מתאימה יותר. תוסיף לכך את העובדה ש"קמור" הביאו בזמנו רכבים בודדים בהחלט עם מנועי דיזל (לא מדובר בגרסאות המעודכנות של ימינו אלו), וגם בוורסיות היותר חזקות.

מבחינתי - כנהג - 320D (החזקה) מצויידת במנוע נמרץ חזק ובשרני מזה של ה-C220CDI. וכפי שציינתי, ה-2.0D של ב.מ.וו מטפס למעלה בנמרצות ועקשנות שונה ממה שהורגלנו ממנועי דיזל. צרף לכך את העובדה שהוא משודך לתיבות אוטומטית וידנית טובות יותר (לטעמי) מאלה של מרצדס, ויש לנו זוכה :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כל עוד הרכב חדש יש לנו זוכה אחד, אבל כאשר הרכב מתיישן פתאום הוא כבר מפסיק להיות זוכה. :-) כי בארץ בתנאי אקלים הרבה יותר קשים מבאירופה התמונה שונה לחלוטין. אותי מעניין רכב במקום שאני גר כי אני יכול לא רק לנהוג ברכב השכרה אז, אלא לנהוג איתו כמה שנים כאשר הוא בבעלותי.

נקודתית הבמוו יותר כיפית, אבל לטווח ארוך יש לי דברים יותר חשובים לעשות מלבקר כל שבוע במוסך. אני מבין שכמה שמוצאים יותר מהמנוע, ככה זה יותר קרוב לגבול החומרים שלו כי גם השאיפה לעשות רכיבים קלים. באקלים קשים זה יכול להיות להתבטא באמינות. למשל באירופה רכבי רנו נחשבים טובים מאוד, אם תגיד להם שזה רכב לא אמין הם יצחקו ולא יבינו על מה אתה מדבר. אקלים כבר אמרתי?

אצלי הרכב הזוכה זה רכב אמין יותר לטווח ארוך שבמשך כל הזמן הזה מאפשר להנות איתו. לא פלא למה דווקא מרצדס נפוצה מאוד בגרמניה בתור מונית ולא במוו או יצרן אחר (וזה לא מרקטינג). גם בארץ רכבים האלו הוכיחו את האמינות שלהם לאורך זמן. הם לא רק אמינים, אלא גם מזדקנים מאוד בכבוד.

גיר ZF זה טוב ויפה כל עוד הוא חדש. אבל מאט מקומות בארץ יסכימו לשפץ אותו והצורך הזה יבוא הרבה יותר מוקדם מ5G שהוא לא רק גיר אמין מאוד, אלא גם יחסית פשוט ובר שיפוץ. כל זה חשוב לי כי אני לא יכול להרשות לעצמי רכב שעולה חצי מיליון שקל ובעוד שנתיים למכור ולקנות אחד כזה חדש.

פורסם

הפכתם את זה לדיון נחמד ומשכיל :)

חבל מאוד שמרצדס לא מביאים וריאציות ידניות ארצה, זה היה מוזיל את המחיר, מקטין את צריכת הדלק, ותורם קצת לאמינות לטווח היותר רחוק. מצד שני, נהגי מוניות שמבלים את רוב זמנם ליד ההגה יעדיפו תיבה אוטומטית, וזה מובן.

בשבוע שעבר אגב התחיל שיווק ה-C180 CDI בארץ, והרבה נהגי מוניות נהרו להשקה. המחיר לנהג מונית נמוך ב-10K לעומת ה-C200 CDI.

• תוכן חדש...