Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון שלי עם ריח של כימיקלים באיזור תעשיה, ודשנים מסריחים מחוץ לעיר.

תסגור חלון ותפעיל מזגן סרקולציה פנימית, הריח נעלם.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חד משמעי, אופציה מספר 1: לסגור מדף סירוקולציה ולהפעיל אוורור פנימי במצב הגבוה ביותר, רק כך הריח יתפוגג מהר יותר.

+1.

לא קרה לי מעולם בסיטואציה הזו, שפתיחת חלונות (כולם או חלקם), לצד הגברת מהירות או שאר ירקות, עזרה כמו סגירת חלונות, ובמידה מסויימת - הפעלת סירקולציה.

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם
תסגור את החלון ותפעיל מזגן.

למה הרוב המוחלט של התושבים בא"י נוסעים עם חלונות פתוחים?

לא ברור... אני רואה הרבה שנוהגים עם חלונות פתוחים, ורובם במכוניות מהשנים האחרונות, לא איזו סוויפט חבוטה שנת 94, שבטוח שהמזגן תקין אצלם... אולי הם מתקמצנים על הדלק? חושבים שזה מבזבז יותר??

מצטרף לתגובה- סוגר חלון (אם היה פתוח) ומפעיל סירקולציה פנימית

כבר שנים שאני מנסה להגיע להחלטה מה עדיף. אנא העירו את עיני.

לי יש דילמה אחרת, לא פחות מורכבת- אתה מת מצמא ובמקביל חייב להשתין. מה תעשה קודם?

אם תשתה, תצטרך להשתין עוד יותר. אם תשתין, תהיה אח"כ צמא יותר

:-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תגידו אתם רציניים? :|

העיקר עלי צחקתם כשפתחתי שרשור על נוכחות מצית סיגריות ברכב. :-P

עוד רגע נתחיל לדבר על אך כדאי לשחרר נפיחה רצינית בקיץ עם מזגן דולק וחלונות סגורים (עם האשה ברכב). :roll:

זמין 8)

פורסם

^ אני לא חושב שהפתרון של רוכב בודד יעבוד עם מצית חשמלי :lol:.

חוץ מזה מה נהיינו :sissies:, זה הכי כייף להביא אותה בקטנות, במיוחד במנהרות כביש שש 8)

זמין 8)

פורסם

כמוך, במשך שנים לא חסמתי את כניסת האויר החיצונית עם החשיפה למקור הסירחון במחשבה שכניסת אויר טרי תעביר את המפגע מהר יותר.

לאחרונה גיליתי שהפעלת סירקולציה וסגירת החלונות הרבה יותר יעילה, למרות שכבר חדר סירחון לרכב.

אגב מקור הסירחון יכול להיות, חוץ מחקלאות או תעשייה, גם רכב דיזל או לא מטופל שנוסע מלפנים.

לגבי נסיעה בחלונות פתוחים, מה הבעיה של השואל? אני מקפיד על תקינות המזגן במכוניותי ואף שילמתי אלפי שקלים על תיקונם. מבחינתי רכב ללא מזגן אינו ראוי לשימוש בארץ ישראל.

עם זאת, אני מעדיף לנסוע עם חלונות פתוחים לרווחה ומזגן מכובה, לשמוע את המנוע ולהרגיש את מזג האויר והסביבה בה אני נוסע.

אני סוגר את החלונות בפקקים, בחום כבד, בקור עז ובמהירויות מעל 100 אז הרעש נהיה חזק מדי.

כנ"ל במשרד או בבית - המזגן חיוני בימים עם מזג אויר קיצוני, אבל רוב הימים החלון פתוח והמזגן מכובה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
אני נוסע ככה כל יום לבסיס הלוך ושוב,

היות ואני מכיר את הדרך אני מעביר לסירקולציה פנימית טרם ההגעה למקום, ואז לא סובל מהריח.

במידה ואני שוכח, אני משאיר את האוויר כך שייכנס אוויר "טרי" מבחוץ, ומחכה שהריח יעבור, פתיחת חלון תיצור רעש רוח נוראי של עשרות קמ"שים או אפילו מעל 100 קמ"ש, וגם תעלה מעט את צריכת הדלק בגלל התנגדות הרוח.

האוטו הרי הוא לא גוף אטום לגמרי, והאוויר יוצא ונכנס ממנו.

אם אני לא טועה ואנחנו מגיעים לאותו מקום כל יום אז תדע לך מנסיון שאם אתה מגיע בשעה 9 כל יום לא יהיה ריח. :-P

פורסם
אתם נוסעים לבד באוטו, מחוץ לעיר, עם חלונות פתוחים. פתאום תוקף את חלל הרכב ריח מסריח מבחוץ, אולי בגלל שדה שזה עתה עבר דישון או מזבלה פיראטית. מה שבטוח - מקור הזיהום חיצוני לרכב.

עכשיו יש שתי אופציות -

1. לסגור חלון, להדליק מזגן על סירקולציה ולהיחנק עם מה שכבר נכנס לרכב.

2. להישאר עם החלון ולהכניס עוד מזהמים.

כבר שנים שאני מנסה להגיע להחלטה מה עדיף. אנא העירו את עיני.

שלום

אני גם חשבתי על זה יותר משנה, אז אמרתי אני צריך לנסות כל פעם משהו אחר, אם כבר אני עברתי את זה כמעט כל יום לתקופה מסויימת.

ואני יכול להגיד לך בוודאות ומניסיון שהאופציה הכי יעילה היא 1.

לסגור את החלונות זה דבר ראשון, להפעיל סירקולציה פנימית גם אם מזגן לא מופעל כי גם אם מופעל אוויר מבחוץ והמזגן מכובה יכנס אוויר מבחוץ.

להפעיל מזגן זאת כבר בחירה שלך ותלוי במזג אוויר כמובן. אבל אני יכול להגיד לך בוודאת שסגירת חלונות במצב כזה פותרת את הבעיה של הריח בשניה אחת, מנסיון וזה 100% האופציה הכי טובה כי אני ניסיתי הכל, ורק זה הכי טוב.

מהרגע שהחלונות סגורים עוברת שניה ואז יש הקלה כמעט מיידית :lol:

באמת, נסו את זה.

:-)

פורסם

אם מפעילים מחזור אוויר (סרקולציה), האוויר נלקח מבפנים וממשיך לעבור דרך המסנן.

אם האוויר נלקח מבחוץ, ממשיכים להוסיף ריחות נעימים כל הזמן.

כדי להפטר מהריח, יש להפעיל מחזור אוויר והריח יעלם בהדרגה. לאחר שמתרחקים מספיק ממקור הסרחון, אפשר לרענן את אספקת האוויר בתא הנוסעים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
לי יש דילמה אחרת, לא פחות מורכבת- אתה מת מצמא ובמקביל חייב להשתין. מה תעשה קודם?

אם תשתה, תצטרך להשתין עוד יותר. אם תשתין, תהיה אח"כ צמא יותר

:-D

זה עוד יותר מורכב בסקס, על גבול התהיה הקיומית.

פורסם

אגב, אם רוצים לזרז את התהליך של סילוק הריח הרע בקבינה, מומלץ להעביר למצב מפוח הגבוה ביותר+סירקולציה+לפתוח חריץ קטן של השמשה אחורית ימנית (הרחוקה מהנהג) למספר שניות, על מנת לדחוף החוצה את האויר שקיים ברכב.

• תוכן חדש...