Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה עוזר לעצמך? מצויין, לי אתה לא עוזר בשום צורה שהיא. אני בהחלט מעדיף לנסוע עוד 10 דק' - רבע שעה כל בוקר מאשר לראות את המחזות שתיארו כאן: 1) רוכבי דוג מזגזים, 2) רוכבי דוג נוסעים על מדרכות ומעברי חצייה, לרוב נגד כיוון התנועה, 3) רוכבי דוג מגיעים מנתיב ששפונה ועוקפים אותך כשאתה כבר מתחיל לנסוע 4) רוכבי דוג שנוסעים על 30 קמש, אבל עדיין עוקפים אותך ברמזור בשביל שאתה תצטרך לעקוף אותם ברמזור הבא, כי אתה לא רוצה לנסוע על 30. מצטער, כל אלו, שזה בעצם כל רוכבי הדו"ג בארץ, לא עוזרים לי בשום צורה שהיא.

שמע, חשבתי להגיב לך תגובה הולמת, עד שקראתי את הקטע המודגש.

אתה לא שווה שום תגובה שתעמוד בחוקי הפורום, תמשיך לחשוב מה שאתה רוצה, בוא רק נקווה שלא תפגוש את הדו''ג שלי בשום רמזור ובשום צומת במהלך חיינו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמע, חשבתי להגיב לך תגובה הולמת, עד שקראתי את הקטע המודגש.

אתה לא שווה שום תגובה שתעמוד בחוקי הפורום, תמשיך לחשוב מה שאתה רוצה, בוא רק נקווה שלא תפגוש את הדו''ג שלי בשום רמזור ובשום צומת במהלך חיינו.

בוא תנסה בכל זאת... מה מבין כל ארבעת הדברים שציינתי אתה לא עושה? אתה יודע מה, קרה לי בערך 4 פעמים שעצר לפניי רוכב דו"ג בפקק, ולא המשיך ישר לנסוע בין הרכבים \ הנתיבים. אמרתי לעצמי שהנה, סוף סוף אני פוגש מישהו שנהנה מדו"ג ונוסע כמו בן אדם. בשלושה מתוך ארבעת המקרים האלו, ברמזור הבא הרוכב כבר חזר לנורמה וחתך בין הרכבים, כצפוי ומוכר במקומותינו. אולי אתה הוא אותו הרביעי שאשכרה לא עשה את זה? אם כן אני מסיר בפניך את הכובע, באמת.

תסביר לי גם על הדרך איך זה שב-5-6 שעות במצטבר שעמדתי בפקקים בערים כמו מינכן, ניו יורק, ציריך וכו', ערים בהן יש המוני רוכבי דו"ג ותרבות דו"ג מאוד מפתוחת (בטח בגרמניה) לא היה אף אחד שחשב שהוא חייב לעקוף את הפקק ולא חתכו אותי ולו פעם אחת, כמו שעושים לי עשרות פעמים כל יום בישראל? לצורך העניין זה בכלל לא קרה לי אף פעם באף מדינה מחוץ לישראל, וכאמור נהגתי ברחבי אירופה וארהב כבר למעלה מ-15000 קמ, שזה כמעט שנה של נהיגה פה בישראל במונחים שלי.

ובחייאת, תחסוך את האיומים. אתה רק מחזק את מה שאני אומר. מה יקרה כשנפגש ברמזור? תחתוך אותי מהנתיב ליד? תחתוך אותי עם סכין? אני לא מחפש לפגוע ברוכבי הדוג", כמו שטענת שמישהו עשה לך בכוונה בטופיק אחר, ולא מחפש תאונות. עצם התגובה שלך מראה טוב מאוד מאיזה צד באה האגרסיביות במקומותינו ותחושת ה-"מגיע לי!!!!1111". אתה יודע בדיוק כמוני שזו הנורמה בישראל. גם אם אתה במקרה בין המאוד בודדים שנוהגים אחרת, אין לזה בכלל משמעות כשמסתכלים על אלפי או עשרות אלפי הרוכבים האחרים, שהם ממש לא שליחים בני 16, שחייבים להביא את מגש הפיצה תוך חצי שעה או שיפוטרו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לחתוך בסכין? לא. להרביץ? לא.

אני מבטיח לך שבכל יום אני מדמיין איך אני מוריד עם RPG נהגים מהכביש, אבל הכל נשאר בגדר מחשבות. אני למדתי עם הזמן להיות מומחה לאיפוק.

לא מעניינת אותי תרבות הנהיגה באירופה ואל תבוא לי איתה בתור דוגמא, אנחנו חיים במדינת ישראל, לא בגרמניה ולא בבולגריה או לא יודע איפה.

אני נוסע בשוליים, אני תמיד מגיע ראשון לצומת, עוד לא נתקלתי ברכב שניסה לעקוף אותי ביציאה מהרמזור.

זה כואב לך, מפריע לך? זה מה יש חביבי, תהנה מהמזגן ומהרדיו ותעמוד בשקט בפקק שלך.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לכל האופנוענים, תגידו לי, האם אני חרא לטענתכם? בבקשה.

כשאני רואה אופנוע מתקרב אליי, ובא לעקוף אותי משמאל אני נצמד לימין שיעקוף אותי.

כשאני רואה אופנוע שבא לעקוף אותי מימין (לא בפקק), וכשיש שול רחב, אני נצמד לשול, מבחינתי שיעקוף אותי מהשוליים אם הוא רוצה, במידה ואין שול, שיעקוף אותי משמאל. אין לי שום בעיה עם אופנועים שנוסעים על שוליים, אבל אני לא רוצה שיעקפו אותי מימין בתוך הנתיב שבו אני נמצא. לצורך הבהרה, אני לא עושה את זה כדי שלא יעקפו אותי, אלא כדי שיעקפו אותי משמאל (איפה שיש הרבה מקום). אני באופן כללי תמיד נוהג כמה שיותר צמוד לימין, בשביל להשאיר לעצמי כמה שפחות שטח מת.

אין לי בעיה, בפקק של 3 קמ"ש לזוז 5 סנטימטר שמאלה, ושיעקוף אותי מימיון האופנוען, אבל תוך כדי נסיעה אני לא מוכן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אי אפשר להשוות את גוש דן לערים מערביות גדולות.

שם רוב הציבור משתמש בתחבורה ציבורית, פה תחבורה ציבורית לא ממש קיימת.

אנחנו יותר בכיוון של טאיוון ואנחנו גם קונים את הקטנועים שלנו מהם.

יבגניפ דיבר על ניו יורק, שם לא מוציאים רישיון נהיגה בכלל, יש להם רכבות תחתיות 24 שעות ביום 365 יום בשנה.

תפסיקו לנסות להכנס למרכזי הערים עם מכונית ואז אף אחד לא יעצבן אותכם.

http://www.youtube.com/watch?v=P19qFzqBKGs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אייל

פורסם

בתור אחד שחייו מחולקים בין דו"ג למכונית (יותר מכונית), כשאני נוהג אני מאוד מודע לרוכבים, וכרוכב מאוד נזהר שלא להפתיע נהגים. השימוש בכביש שונה לחלוטין, וכך גם נקודת ההשקפה. אני יודע טוב מאוד שלא אוכל לשכנע אף נהג שלא רכב מימיו להתחשב בדו"ג, כי מתוך הקופסה הממוזגת כל תמרון של דו"ג נראה מופרע. יהיה לי גם קשה מאוד לשכנע רוכב שלא נוהג במכונית דרך קבע לא להתייחס למכוניות כאל קונוסים. ממרומי האוכף הכביש נראה כמו ג'ימקאנה פוטנציאלית.

אני מאוד מצר על המצב, זה גורם גם לנתק וכפועל יוצא לסכנת חיים ממשית לרוכבים (ואיתה סכנה לפחחות הרכבים, זה פועל יוצא של המפגש בינהם בד"כ). נשאר לי רק להמליץ לכולם לקחת אויר ולהראות קצת התחשבות, ולשמור אחד על השני.

אני משתחל בין מכוניות, בשביל זה אני רוכב. אני עושה זאת בפקק, ברמזור, בכל מצב בו מכוניות עומדות. ברגע שהתנועה זזה אני בקצב שלה. אין לכם מושג כמה נהגים פשוט לא סופרים אותי ו"מנסים" לדחוק אותי מהנתיב. זה לא נראה להם הגיוני שאופנוע יתפוס מקום של מכונית (והאמת? גם בעיני זה סוג של בזבוז, אבל אני אוהב לחיות ולא סובל בתי חולים). רוכב במרכז הנתיב/שליש שמאלי, בשביל שאוכל לברוח. משתדל לא לעקוף מימין, ואם כן לעשות זאת רחוק מהרכב. רוכב בשול הימני בפקק, לאט. עושה הכל כדי לא להפריע לנהגים, ובכל זאת רוב הזמן מתייחסים אלי כאילו איני קיים. אני לא מתרגש, לא סומך על אף אחד חוץ מעל עצמי. מקלל בתוך הקסדה הסגורה מדי פעם.

כשאני נוהג אני משאיר מקום לדו"ֿג בהתאם לרכב שלפני ומאחורי (משאיר נתיב אחיד לדו"ג). תמיד מחפש אותם במראה, וזוכר שגם אם כרגע אין שם דו"ג, הוא עוד שניה יגיע. לא אוהב כשהם עוקפים אותי בתוך תנועה זזה, אבל מאפשר להם לעשות את זה בבטחה. מקלל מדי פעם בחלל הרכב, אבל מדפדף הלאה. העיקר שכולנו נגיע הביתה בשלום.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
לחתוך בסכין? לא. להרביץ? לא.

אני מבטיח לך שבכל יום אני מדמיין איך אני מוריד עם RPG נהגים מהכביש, אבל הכל נשאר בגדר מחשבות. אני למדתי עם הזמן להיות מומחה לאיפוק.

לא מעניינת אותי תרבות הנהיגה באירופה ואל תבוא לי איתה בתור דוגמא, אנחנו חיים במדינת ישראל, לא בגרמניה ולא בבולגריה או לא יודע איפה.

אני נוסע בשוליים, אני תמיד מגיע ראשון לצומת, עוד לא נתקלתי ברכב שניסה לעקוף אותי ביציאה מהרמזור.

זה כואב לך, מפריע לך? זה מה יש חביבי, תהנה מהמזגן ומהרדיו ותעמוד בשקט בפקק שלך.

אני בהחלט נהנה משניהם, וכתבתי כבר שממש אבל ממש לא איכפת לי שאתה עוקף אותי ומזנק ראשון. אני לא ילד בן 15 שמהתלהב מזה שאני מאיץ יותר מהר ממישהו כזה או אחר. הטענה היא בכלל אחרת - לפני שבאים בטענות ל-"נהגי הפחיות" תבינו פעם אחת ולתמיד שאתם מסכנים את עצמכם והופכים רבים איתנו לרוצחים בפוטנציאל ללא סיבה. הנה, עכשיו נסעתי בתל אביב. עמדתי ברמזור אדום ברחוב בו יש נתיב אחד לכל כיוון. איך שהתחלף הרמזור והתחלתי לנסוע, נדחף לפני אופנוען שנסע בנתיב הנגדי, נגד כיוון התנועה ועקף אותי משמאל. אם הייתי מאיץ קצת, קצת יותר, הייתי מעיף אותו כמה מטרים קדימה. איכפת לי מזה שהוא נסע לפני? ממש לא. איכפת לי מזה שהוא כמעט גרם לי לסיים את היום בתחת משטרה + נזק של אלפי שקלים לאוטו? כן, איכפת לי. ואללה, צודק. אנחנו לא באירופה. אני לא מצפה להרבה מהנהגים סביב. אפשר עדיין להגיע ממקום למקום בלי לנסוע בנתיב הנגדי ואז עוד לבוא בטענות לנהגי המכוניות, כמו שעשו כאן שאנחנו "לא יודעים לנהוג" ו-"לא מודעים למציאות בכביש". יש סיבה לזה שחוקים קיימים והכביש מחולק לנתיבים ואני לא צריך להסתכל כל הזמן במראה השמאלית בכביש עם נתיב אחד, כי אופנוען כזה או אחר חושב שהוא מעל החוק ומותר לו פשוט לנסוע ולעקוף מהנתיב הנגדי.לפי הגישה של האפונוען הזה בכלל אפשר לבוא ולמחוק את פס ההפרדה בין הנתיבים ברחוב שנסענו בו, כי המציאות שלו היא שזה גם ככה לא רלוונטי. ושוב, הכל טוב ויפה, אבל תללכו עם זה צעד אחד קדימה, תקימו מפלגה ותעבירו חוק שאופנוענים הם מעל לחוקי התעבורה, אך מצד שני הם לעולם לא יבואו בטענות על שום תאונה שתקרה בינם לבין רכבים.

בקיצור, חבל על העצבים והזמן. כולם עושים עבירות תנועה. אני לפחות לא משכנע את עצמי שבערך מגיע לי פרס נובל ושאני תורם לכל מי שסביבי כשאני מבצע כאלו, ובטח שלא בא בטענות לסובבים אותי אם אני זה שמבצע את העבירה. אולי בבוא היום גם אתם תלמדו.

תהנה מהשול הימני. מקווה בשבילך שיום אחד לא תמצא את עצמך עף באוויר בגלל איזה נהג שעצר בשול ולא היה מודע לזה שהמשטרה אימפוטנטית שלנו אישרה לכם לנסוע שם, כי לאכוף את החוק הם לא יכולים וזה בכל זאת כנראה יותר בטוח מסתם לתת לכם לזגזג בין המכוניות.

פורסם

האמת, נעלם לי השרשור ושכחתי ממנו לגמרי, אז עמכם הלסיחה על ההקפצה.

יבגני כתבת שאתה לא מסכים איתי שאם הייתה תחבורה ציבורית נורמאלית אז היה פחות פקקים אבל אז כתבת שהיא גרועה.

עובדתית - תחבורה ציבורית יעילה מורידה פקקים, לא מעלימה, אבל בהחלט מקטינה. אני למשל, חוסך לעצמי שעה וחצי כל יום כי במקום שעה לוקח לי 20 דק' להגיע לעבודה, לכן אני לא רוצה "להסתדר" עם מה שיש לתחבורה הציבורית להציע לי.

בקשר לעוזר לעצמי ולך, אני רוצה לראות את כמות הקללות שיצאו לך מהפה אם יתווספו עוד 20-30 אלף רכבים לפקק שלך באיילון. המדינה צריכה לעודד רכב דו-גלגלי, הוא מעלה את התפוקה של האזרחים, מוריד את התלות בנפט ומפנה חנייה.

אתה יודע למנות יפה את החרא שעושים הרוכבים, אז הנה משהו ממרומי הקסדה: "אתם" נהגי המכוניות - לא מאותתים, חונים איך שבא לכם ושמים ז' על ההפרעה לתנועה שאתם יוצרים, עושים פרסות במקום אסור, מדברים בסלולר, שולחים SMS, משחקים באייפד, אוכלים, מתגלחים, מתאפרים, קוראים עיתון, חותכים 17 נתיבים כי הרגע נזכרתם שצריך לפנות, עושים רוורס בכביש מהיר, נוסעים בלי אורות, לא חוגרים חגורה, לא חוגרים את הילדים הקטנים מאחורה, לא שומרים על הנתיב...אני יכול להמשיך. רק שאני מספיק מבין שלמרות שמדובר על חלק לא קטן מהרכבים שאני רואה כל יום, זה לא מכליל. אז כן, אני עובר בין רכבים עומדים, אבל משתדל להיכנס לנתיב בשניה שהתנועה מתחילה לזוז, חבל שלפעמים רבים איתי על זה ואז אני מוצא את עצמי בין ברלינגו למשאית בסכנת חיים, כי למישהו כואב האשך השמאלי והוא לא מוכן שאני אתפוס לכמה שניות את הרווח שלפניו, וכן אני מאותת, תמיד.

הטענות שלי לא תלושות מהמציאות כלל, אתה הוא זה שטוען שדו גלגלי הוא לא כלי תחבורה לגיטימי. ואני טוען שזה התנאים בכביש ואם אתה לא מסתדר אז אולי אתה הבעיה.

הידעת שרוב התאונות של דו גלגלי (75%) הן באשמת רכב? ולא בגלל שההוא חתך ועשה זיגזג, אלא להיפך, דו"ג שנוסע בנתיב עם התנועה נמצא בסכנה גדולה מאד, כי אתם הנהגים לא רואים אותו, הוא שקוף מבחינתכם, אתם נצמדים לנו לתחת ושוכחים שהרבה יותר קל לעצור 170 קילו מאשר את הטון 300 שלכם,למה כשאני עומד ברמזור אני לא מוריד את העיניים מהמראה לפני ששני רכבים לפחות עצרו מאחורי? כי אני שקוף מבחינתך. למה כשמשאית מפעילה איתות נותנים לה להיכנס לנתיב ולדו"ג לא? יתרה מזאת - למה לעזעזל אני מפחד לנסוע במקביל לרכב? כי אתם לא יודעים לכוון מראות, ולא יודעים להסתכל.

כל עוד אתה וכמוך - לא סופרים אותנו, אנחנו נמשיך להיות לא קשורים בכביש, זה הכל.

לבחור שרשם על האמריקאים - זה נובע מסיבה פשוטה, אי אפשר להשתחל עם הארלי, הוא ברוכב של רכב קטן וקשה מאד לתמרון. ;)

נ.ב.

ניקו - אתה בסדר גמור :)

נ.ב.2

ניקו, קח עוד נקודה למחשבה: עם כל הפחד שלך על הרוכבים, אם שנינו נעשה תאונה, אתה תהיה זה שיהרוג משפחה, לא הרוכב על האופנוע.

עריכה:

לוטוס - מעניין מה יקרה אם נמיר את כל זה לרכבים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בתור רוכב דו"ג וכיום יותר ברכב, הפרספקטיבה משתנה מצד לצד.

כרוכב דו"ג אני זוכר היטב שניסיתי לעמוד בטור אחרי רכב, ואחרי 5 דקות פשוט הרגשתי דXXל.

לא רק משום שבעלי רכבים הסתכלו עלי כאילו נחתתי הרגע ממאדים, אלא בעיקר בגלל אותם עשרות קטנועים שחלפו לידי. קשה לתאר את ההרגשה הזו למישהו.

יחס בעלי הרכבים לדו"ג הוא בעייתי מאוד.

לעיתים זה בגלל חוסר איכפתיות לנעשה על הכביש ולעיתים זה בגלל "שטח מת" במראה - כאשר הם פונים/כעוברים נתיב/פותחם דלת/מוציאים יד, הם לרוב לא רואים את הקטנוע קרב ובא.

אני בטוח שאף בעל רכב לא קם בבוקר ואומר לעצמו: "היום בא לי להיכנס בקטנוע", אבל חוסר המודעות וחוסר ההתחשבות-אבוי...

כנראה שנסיעת דו"ג בין הנתיבים/כלי הרכב - לא ישתנה.

מה שנשאר זה לייחל לקצת יותר התחשבות מצד נהגי הרכבים, שפגיעותם פחותה אלפי מונים לעמות הדו"ג.

פורסם

אני רק שאלה- יבגני, מתי אי פעם היית בניו יורק וראית כמויות נכבדות של דו גלגלי? פעם אחרונה שהייתי, בעצם כל הפעמים שהייתי לא ראיתי כמות של רוכבים כמו בארץ, יודע מה, אפילו לא רבע.

בתור רוכב/נהג אני רואה את שני הצדדים, יש חארות על שני גלגלים ויש חארות על ארבעה גלגלים. אין מה להאשים ציבור שלם על התנהגות של חלק ממנו. כמו שציינו קודמיי, יש נהגים שמשחקים באייפון/מתגלחים/עסוקים ברדיו/אלף ואחת דברים, או פשוט אנשים שחושבים שנהיגה זה להיכנס לרכב ולהגיע מא' לב' בלי ליותר מדי תשומת לב לדרך ולסובבים.

מסקנה- יש נהגים חארות+רוכבים חארות. אני מבטיח לך שגם אתה לא טלית שכולה תכלת.

אגב, לבחור שאמר שהוא לא סובל שעוקפים אותו מימין- אם עוקפים אותך מימין אולי אתה צריך להיות בימני? סתם נקודה למחשבה. אגב, אני לא סובל אנשים במסלול האמצעי כשהימני ריק 200 מטר קדימה.

פורסם

shellcase - כל הטענות שאתה מעלה על הנהגים בארץ הן נכונות, לצערי. להיות עבריין זו היא הנורמה. אתה גם צודק שלא סופרים את הרוכבים. אני לא טוען שדו"D הוא לא לגיטימי, אני טוען שאופן השימוש בו בארץ הוא לא לגיטמי כי הוא מסכן את הנהג עצמו וגם את הסובבים אותו.

אני חושב שבאופן כללי תרבות הנהיגה בארץ פועלת סביב כלל אצבע מאוד פשוט - "אם אתה יכול לבצע את העבירה - בצע אותה" ולכן מצד אחד יש נהגים שמתגלחים ומצד שני יש רוכבי אופנוע שמזגזגים. אני בטוח שגם לא מעט מהנהגים היו עושים את זה אם היו יכולים באותה הקלות (למעשה, חלקם כן עוברים נתיב כל 20 שניות בפקק, כי זה נותן להם אשליה שהם עוקפים).

הבעיה שלי עם הרוכבים היא שבזכות או בגלל זה שכלי התחבורה שלהם מאפשר להם לבצע עבירות שנהגים רגילים לא יכולים לעשות, אז הם מבצעים אותן וגרוע מכך, אני לא מכיר אף אחד שקונה אוטו ואומר לעצמו "אני קונה את הרכב הזה כדי להיות עבריין", אבל זה בדיוק ה-state of mind שלכם (וזה בעצם מה שאתה אומר כשאתה מצפה שנעודד דו"ג, כי הרי כל החסכון הזה בפקקים שיש לך נובע מזה שאתה עושה עבירות תנועה בלתי פוסקות וכך גם מגיע יותר מהר למקום היעד שלך).

שמע, זה עלול להראות לך כצביעות, אבל אני פשוט לא יכול לקבל את זה שאנשים קונים כלי תחבורה כזה או אחר, כדי להיות עבריינים ומצפים שיעודדו את זה. חלק מחוקי התעבורה בארץ הם מפגרים, אבל יש נורמות שהן סטנדרט בכל העולם. אתם בעצם טוענים שהנורמות האלה לא רלוונטיות, כי אחרת לא תחסוך זמן בדרך. מצטער, אבל את זה אני לא יכול לקבל.

לגבי הסטטיסטיקה של המשטרה - יכול להיות, אני לא יודע איך הם קובעים מי אשם. אני יכול לספר לך שלפני רבע שעה התכוונתי לעבור נתיב בכביש 5, אותתי והסתכלתי במראות וראיתי שהכל פנוי. חלקיק שניה לאחר מכן כמעט ונכנסתי באופנוען שדהר בקרוב ל180 קמש לדעתי, וזגזג בין הנתיבים. אם הייתי פחות ערני ופוגע בו, את מי היו מאשימים? אתה בטוח שלא אותי? אני דווקא לא.

אתה מספר גם שאתה מזגזג אבל ברגע שמתחלף האור מנסה להכנס לנתיב. יש לא מעט רוכבים כמוך ואני מצטער, אבל זה לא שווה ערך למשאית שלא יכולה להאיץ ולכן הנהג שלה נוסע ומשתלב כמו שהוא נוסע ומשתלב. תראה איך הסיטואציה שאתה מתאר נראת מצידו של נהג ממוצע כמוני: אני עומד ברמזור, מחכה שיתחלף האור לירוק בסבלנות, כדי לפנות ימינה. האור מתחלף אני עוזב את הבלם ומתחיל להאיץ, משום מקום מגיע מלפני אופנוען שפונה ימינה גם. אם לא האצתי יותר מדי אני רק מתעצבן קצת, ואם האצתי טיפה יותר אני כבר צריך לבלום ולהודות לאל ששוב הייתי מספיק ערני כדי לא להרוג מישהו. מבחינת אותו הרוכב הוא השתלב בתנועה, מבחינתי הוא חתך אותי בגסות כי בכביש בו יש נתיב שפונה, אני לא צריך לשבת ולצפות שיבוא איזה גאון ויעקוף כדי לפנות לפניי בכח. מה שיותר חמור זה שעד כמה שאני מבין, במצב כזה אתה אשכרה מצפה ממני לחפש אותך במראות לפני שאני מרשה לעצמי ללחוץ על הדוושה, כי אתה עלול "להשתלב בנתיב" בכל רגע. ושוב אני חוזר ושואל - אם מותר לעשות הכל - למה בכלל צריך חוק ונתיבים?

בכלל, כל הטענות שלך על הנהגים שלא סופרים הן בעיתיות בעייני, כי נוצר כאן מצב של ביצה ותרנוגלת. אתם במקום מסוים מתאגים בזה שאתם לא סופרים את החוק (כל אחד ברמה שהוא בוחר, הנסיעה בשול שהתגאו בה כאן בחסות המשטרה היא עדיין לא חוקית - משטרה היא לא מחוקק בישראל, ואני בספק שאם מישהו היה הולך עם זה לבגץ זה היה עובר), כולם רגילים לזה שאתם נוהגים ככה, אז אחר כך אתה מופתע שלא ממש סופרים אותכם? אתה צריך להסתכל במראו תכשאתה עוצר ברמזור כי כל נהג ככ רגיל לזה שרוכבי הדו"ג עוצרים עמוק בתוך הצומת, שכשכבר יש אחד שלא עושה את זה זה מגיע כהפתעה מוחלטת.

אני לא חושב שאתה צריך לפחד לנסוע במקביל לרכב (כל עוד במקביל = נתיב מקביל ולא אותו הנתיב), אני לא חושב שאתה צריך לפחד כלל. אני רק חושב שכל עוד הגישה שלכם תהייה "אנחנו עבריינים, גאים בזה ורוצים שיעודדו אותנו בזה" רוב הנהגים ימשיכו פשוט לראות בכם מטרד. כאמור, תרבות הנהיגה בארץ לא קיימת ואתם זה רק חלק ממכלול הבעיות, אבל אתם פשוט לוקחים את זה שלב אחד קדימה, כי אתם יכולים. אני אומר לך, שוב, שגם בתור הולך רגל כמות הפעמים שאופנוען כמעט והוריד אותי לא פרופורציונלית בעליל לכמות הפעמים שזה קרה עם רכב, מאותן הסיבות בדיוק; הרי רכב שעצר לפני מעבר חציה זה רק עוד רכב שאפשר לזגזג לידו ולעקוף אותו. למי איכפת שאסור עפי החוק לעקוף ליד מעבר חציה? זה בכלל מעניין מישהו?

כמו שגם כבר כתבתי, הטעון שלך לחסכון בפקקים זהה לזה שאני אסע כל הזמן רק על 180, כי האוטו שלי מאפשר את זה ואכעס על נהגים שיחתכו אותי או לא יתנו לי לעבור, כי הם לא מצפים לראות מישהו דוהר ב180 במהירות ממוצע של 110.

ואני באמת ובתמים מאמין שמי שהפן הירוק כל כך חשוב לו, צריך לפחות לנסות לעודד תחבורה ציבורית או אופניים ולא קטנועים, אבל אני לא שכנע.

מצטער על החפירה, לא נראה לי שנשכנע זה את זה. רק יכול לאחל לכולנו שנהייה יותר זהירים, נתחשב זה בזה כמה שאפשר ולא נפתיע אחד את השני בצמתים :) חג שמח!

ג'וני אתה צודק יש במנהטן פחות אופנועים, אבל אני דיברתי על אירופה, שם (גרמניה ושוויץ בעיקר) יצא לי לנסוע ליד ואחרי שיירות שלמות של מועדוני דו"ג מכל הסוגים, ואני יכול לספר לך שגם כאשר עמדתי ברמזור והגיעה מאחורי קבוצה של 10-15 אופנעי ספורט, הם נעמדו מאחורי בנתיב ועקפו רק כשיכלו, בנתיב השמאלי, בהמשך הדרך.

פורסם

אגב, לבחור שאמר שהוא לא סובל שעוקפים אותו מימין- אם עוקפים אותך מימין אולי אתה צריך להיות בימני? סתם נקודה למחשבה. אגב, אני לא סובל אנשים במסלול האמצעי כשהימני ריק 200 מטר קדימה.

במידה ואתה מתכוון אליי, אז אני מממליץ על שיעורים בהבנת הנקרא.

כתבתי: "אני לא רוצה שיעקפו אותי מימין בתוך הנתיב שבו אני נמצא."

זאת אומרת, שאופנוען עוקף אותי מימין כשהוא ואני באותו הנתיב. קפיש?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חככתי רבות בדעתי אם כדאי "לבזבז" שורה כאן.

מבין כל הפוסטים שנכתבו כאן,לא מצאתי איזכור לחוצפתם של רוכבי הקטנוע למיניהם שלדעתי האישית שברו ורמסו ברגל גסה את הקווים האדומים ששומרים על חיינו וחיי ילדינו כדוגמת נסיעה במדרכות ומעברי חציה.

אדיוטים יש בכל מקום.גם בין הרוכבים וגם באוחזי ההגה-קטנים,ותיקים ואו גדולים ובואו לא נתיפייף.גם אנו עושים טעויות נהיגה אבל להבדיל אלף אלפי הבדלות-טעויות שגורמות -לי לפחות-להלקאה עצמית ולמידה לעתיד.ואני לא מדבר על "טעויות" של אי עמידה לפני תמרורים או נסיעה פראית אלא טעות שבאה בתום לב למרות הזהירות שננקטת.

שוב ושוב וכבר לעוס ונדוש אבל זה מתחיל מהבית וכלה בגן ובבית הספר.אין כאן חינוך לתרבות נהיגה וכמובן האכיפה המצחיקה שמקבלת גושפנקא בבתי המשפט לתעבורה שמשמשים כקרקסים נודדים.

גם ההצהרה של משטרת התנועה שעקומת התאונות והנפגעים ירדה לעומת תקופה מקבילה היא לעניות דעתי, משחק של סטטיסטיקה ומתימטיקה ותו לא.

פתרון באופק העכור ממילא לצערי לא רואה.כשאני על הכביש ,נותר לי להתפלל לאלהים ולאלילת המזל שישגיחו ויעזרו כשצריך כי הנסיעה על הכבישים וההליכה על המדרכות מסוכנות מאד.

חבל,מצער ומרגיז כאחד,אבל איך שלא נהפוך ונסובב את הנושא זה המצב הנוכחי וההדרדרות עוד לפנינו.

בפתחה של שנה חדשה ,מאחל שנת בריאות וסיפוק וכמובן תרבות וסבלנות בין אדם לחברו ונהג לנהגו.

ליאור

פורסם

בקנדה כל הקטע עם האופנועים עובד אחרת

רוכבי האופנוע פשוט לא מזגזגים אלה נוסעים כמו מכוניות רגילות ולא נדחקים בין שתי מכוניות

• תוכן חדש...