Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה שואל לדעתי אז בקצרה:

כמו שאמרו קודמי תעבור לגולן\הוט מובייל\מירס צבאי.

את הביזבוזים תוכל להוריד על ידי שתקציב לך סכום לביזבוזים כל שבוע ותמשוך אותו במזומן ! על כל בילוי תוכל לראות בדיוק כמה אתה מושך וזה עוזר לדעת איפה אתה עומד וכמובן אם אתה חורג בהרבה [תשתדל להיות חזק ולא להתשמש בכרטיס אשראי ] .

תנסה לצמצם את ההשקעה ברכב [לדוגמא מערכת ושיפורים ,אם אתה חייב תמיד יש יד שניה שעולה פחות.]

אני לא יודע איפה אתה משרת ומה אתה עושה אבל אם המשכורת ממש ממש מדאיגה אותך תנסה לברר מה האופציות האחרות שעומדות לרשותך אם אתה עוזב ,מה ההשכלה שלך, איזה הכשרה יש לך ולאיזו עבודה אתה מתאים [גם מבחינת כישורים וגם מבחינת חיבור אישי ורצון לעבוד בה.]

אולי זה הזמן לקחת את ההחלטה ולא להישאר בקבע.

בהצלחה.

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמרת שאתה מרוויח שכר הולם (אני לא חושב שהיית מגדיר 4-5k כהולם, אלא כממוצע). אני לא מצליח להבין. אם הרכישה מאחוריך, איך אתה לא מצליח לממן? האוטו נכנס למוסך כל שני וחמישי? איפה בדיוק הבעיה?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תקרא תגובות שלי,כתבתי כמה מרוויח ממוצע בשנה ועל מה אני מוציא,הבעייה היא שאני רוצה לחסוך יותר,זה לא שהרכב עושק אותי או עושה לי בעיות חס וחלילה.

אני פשוט מיואש,אולי עכשיו אני יכול להודות בכישלון עצמי שלי ,לא הקשבתי לאנשים שאמרו לי מה לעשות כי הייתי בטוח בעצמי.

התכנון היה לרכוש רכב ולהעביר מהמשכורת שלי 4k לחיסכון,ואם אני מצליח לממש את זה אז אני יהיה הכי מאושר בעולם.

----------------------------------------------------

HU:JVC746,COMP FRONT:MOREL HYBRID 6.5,COMP BACK:MOREL DOTECH 6.5,AMPS:TRU S44,TRU S500,SUB:MOREL ULTIMO SC 12

פורסם

תוריד 500 מהבילויים-500

עוד 200 מהפלאפון-200

תפסיק עם איבי-עולה לך כנראה 300 בחודש.

הגעת ל1000 שקל בלי להתאמץ.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני פשוט מיואש,אולי עכשיו אני יכול להודות בכישלון עצמי שלי

תירגע, בפקודה!

לא כישלון ולא נעליים.

אנחנו עושים טעויות כל החיים, ולומדים מהן. אני עוד לא החלטתי אם עשית טעות בכלל.

תוריד מההוצאות האחרות, ותגדיל את החסכון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני באמת לא מבין את התסכול שלך, הוצאת ההחזר של ההלוואה שלקחת הינה יחסית שולית למשכורת שאתה מרוויח.

הוצאות הרכב סטנדרטיות לחלוטין, לא משנה מהו הדגם.

רוב ההוצאות שלך הינם על בילויים והנאות - אם כבר השרשור היה צריך להפתח בנושא "לבטים קשים בין יציאה לפאב או לבין קניית שקר כלשהו באיביי".

וגם אחרי כל זה, אתה עדיין מצליח לשמור כמה שקלים בכיס בסוף כל חודש.

אתה צעיר, חיי את החיים - תהנה מהם.

Wtf איפה הכסף? יש לי חברים מרוויחים 6 וחוסכים 8.

אהבתי את החשבון :lol:

פורסם
אני מרוויח משכורת ממוצעת שנתית של 9 k בחודש,נשאר לי להחזיר משו כמו 40 k.

לפעמים אני אומר ראבק משכורת 9 אני חוסך רק 2k.

Wtf איפה הכסף? יש לי חברים מרוויחים 6 וחוסכים 8.

1300 כל חודש הלוואה

750 דלק

500 ביטוח

1500 יציאות,בזבוזים ,אוכל בחוץ.

2000 לחיסכון

300 פלאפון

300 hot-(צריך לעזור בבית)

800 עשיתי ריפודים לרכב בהזמנה.

*PayPal + eBay מכור, לא יודע איך להיגמל.

תן לי לחדש לך, אבל ההוצאות שלך אפילו יותר גדולות כי אתה לא מחשב את הירידת ערך של הרכב שלך(ובדגם הסצפציפי הזה, היא תהיה יחסית גדולה).

תמכור את הרכב שלך, תכסה את ההלוואה, בסכום שישאר(בערך 35-40 אלף כמו שאמרו) תקנה רכב. במחירים של היום, באמת לא יודע מה הלחץ לקנות רכב חדש. יש מספיק אופציות טובות לא פחות גם במחירים כאלה.

ומלבד זה, תנסה להקפיד על ההתנהלות הכלכלית שלך. לקנות רכב ב-95 אלף בהלוואה, ולהיות "מופתע" מזה שיורד לך סכום כסף מסויים בכול חודש, זה טיפשות.

וכך גם אל תקנה יותר ריפודים בהזמנה(800 שקל כול חודש?! ממה זה עשוי, מעור תנין?), ואל תשלם 300 שקל בחודש על סלולר. זה פשוט מעליב בשוק הסלולר הנוכחי.

פורסם

לדעתי זאת טעות למכור , מיילא היית נכנס לאבטלה או בעיה אחרת שהיית מוכרח למזומן דחוף, אבל לא כך המצב.

אם תביא רכב יד 2 זול , לא מן הנמנע שיתעוררו בו בעיות ואז תצטרך להוסיף הוצאות על תיקונים לחשבון החודשי. מספיק הולך גיר/קלאץ/ראש מנוע/או אחד החיישנים ואתה תצטער על היום שמכרת.

רכב זו הוצאה , רכב חדש זה פינוק (בד"כ) . עכשיו דווקא בגלל שהיום אתה במצב כלכלי יחסית צפוף,אבל יציב, עדיף לך להישאר עם הרכב עוד שנתיים לפחות עד שתמכור אותו, כיוון שבשנתיים הראשונות ירידת הערך שלו היא הגדולה ביותר מבחינת המחירון (משהו כמו 30-35% שמהווים כ35 אלף שח).

כדי בכלל לחשוב בכיוון של דירה , תלוי איזו , צריך הון התחלתי כדי לקבל אישור לקבלת משכנתא. גם דירה שעולה 300 אלף שח ,בשכונות ישנות בצפון למשל , זה עדיין לא סכום שתוכל לגייס בקרוב. גם אם תשים בצד 4 אלף כל חודש, תצליח לחסוך רק 50 אלף שח בשנה, זה לא ממש יעזור לך.

קודם תתחתן, תקנו דירה יחד עם משכורת כפולה ועם עזרת ההורים.

נכון לעכשיו תהנה מהרכב עד כמה שאפשר , וכמו שאמרו קודמי , תלמד להתנהל כלכלית נכון כדי לחסוך כמה שקלים לעתיד.

השידרוגיטיס זו מחלה ידועה, וכאן קבור הכלב , אין סוף לכל עניין הAUDIO והשיפורים שאפשר לשים ברכב. אם העתיד הכלכלי מדאיג אותך, אז שים שם את הפקק כי גם ככה השקעת מעל ומעבר בנושא.

אתה כבר לא ילד, מתחיל להתבגר וצריך גם להתחיל (להשתדל לפחות) להבין להנות מהכסף שיש לך ולא ממה שאין לך (תשלומים בקרדיט והלוואות).

לא רוצה לבאס אבל לשכור היום דירה לבד או עם חברה, זה הוצאות של עוד 30 אלף שח בשנה במקרה הטוב על שכר דירה , כך שהיום אתה עדיין נהנה מהפינוקים בבית.

אגב לגבי הטלפון, רבים תקועים בתוכניות של חיוב זיכוי, שחברות הסלולר התחתנו עם הלקוח ומחזירים לו 100 שח על המכשיר כל חודש עם אותיות קטנות, ולכן מפחדים לעזוב. לדעתי עדיין עדיף לעזוב, להמשיך לשלם רק על המכשיר את ה100 שח האלה, כי על התוכנית אתם לא מחוייבים, ולהוסיף לחברה שאליה עברתם את ה90 שח על שיחות ללא הגבלה+אינטרנט ושלום על ישראל.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אין שום טעם למכור את הרכב, לפי מה שזה נראה. סע עליו עד שהוא בן 8-9 ותמכור אותו מעל למחירון בעוד 6-7 שנים...עם כמות הק"מ שלך זה יהיה קל.

פורסם

80K בטוח שלא תקבל על הרכב. תתקשה לקבל עליו קרוב למחירון.

אני גם לא רואה איך מכירת הרכב תקרב אותך לרכישת דירה בייחוד שתרכוש רכב אחר במקומו. מכאן, הייתי ממליץ לך להשאר עם הרכב.

פורסם

גם אני חושב שמכירת הרכב ומעבר לרכב אחר תהיה טעות.

רכב יד שניה הוא תמיד חתול בשק וחבל למכור רכב מעולה רק בשביל לקנות רכב יותר ישן ב3-4 שנתונים ואולי להידפק עם הוצאות אחזקה.

לעומת זאת למכור את הרכב ולנסוע באוטובוס יהיה חסכון מאוד משמעותי של 3000+ לחודש.

אם זה הכיוון אז כן.

בנוסף למה שכבר אמרו פה (פלאפון להוריד ל99 שקל, לחתוך בבילויים ובאיביי) אני מציע גם לבדוק את ההלוואה שלקחת למימון הרכב.

ייתכן שתוכל לחסוך תשלומי ריבית משמעותיים ע"י החזרתה במכה אחת מהחיסכון הקיים.

באופן כללי לשלם 5% ריבית שנתית על הלוואה בזמן שיש לך סכום ששוכב בבנק בפיקדון ומניב 2% ריבית זכות, זה טמטום מוחלט.

לגבי דירה - במחירים הנוכחיים גם אם תחסוך עוד 2K לחודש יקח לך הרבה מאוד זמן להגיע להון התחלתי לדירה.

בלי עזרה משמעותית מההורים (6 ספרות) אתה בשנים הקרובות בכיוון של שכירות ולא בעלות.

ולגבי להתחתן - מה זה קשור לרכישת דירה?

סביר להניח שתעבור לגור לבד לפני שתתחתן,

וגם אם וכאשר תתחתן אין כדאיות לקחת משכנתא אם אין לך הון עצמי משמעותי (40%+ לדעתי אם לא יותר)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני לא מבין למה בחור צעיר (ובקבע) צריך רכב חדש ב100k , מה היה כ״כ גרוע בלקנות איזה גולף או מאזדה חביבה ב 40 שהיו לך , מחאה חברתית ב*** שלי

ההוצאות שלך לא מכילות את ירידת הערך של הרכב , ואם איביזה חדשה חדשה נמכרת ב 70 אז קרוב לוודאי שאכלת אותה , כי לא תקבל על הרכב שלך יותר מ 65 .

מה שלדעתי אתה כן צריך לשקול זה להחזיר את ההלוואה על הרכב מהר יותר ( גם על חשבון החיסכון שלך)

SCANSPEAK

פורסם
פזיזות,זה הכל.

אל תמכור את הרכב

אחרי שתמכור את הרכב ותקנה רכב אחר

יהיה לך רכב ישן ואותן הוצאות בידיוק פרט ל 1300 שח ההלוואה . חלק מהירידה יתקזז בעליה של הוצאות תחזוקה חודשיות.

אדגיש את הנקודה - אם הכוונה שלך לרכוש רכב ישן יותר , קח בחשבון הוצאות תחזוקה של 300-500 שח בחודש וזאת במקום 1300 תחזוקה.

פורסם
תן לי לחדש לך, אבל ההוצאות שלך אפילו יותר גדולות כי אתה לא מחשב את הירידת ערך של הרכב שלך(ובדגם הסצפציפי הזה, היא תהיה יחסית גדולה).

תמכור את הרכב שלך, תכסה את ההלוואה, בסכום שישאר(בערך 35-40 אלף כמו שאמרו) תקנה רכב. במחירים של היום, באמת לא יודע מה הלחץ לקנות רכב חדש. יש מספיק אופציות טובות לא פחות גם במחירים כאלה.

ומלבד זה, תנסה להקפיד על ההתנהלות הכלכלית שלך. לקנות רכב ב-95 אלף בהלוואה, ולהיות "מופתע" מזה שיורד לך סכום כסף מסויים בכול חודש, זה טיפשות.

וכך גם אל תקנה יותר ריפודים בהזמנה(800 שקל כול חודש?! ממה זה עשוי, מעור תנין?), ואל תשלם 300 שקל בחודש על סלולר. זה פשוט מעליב בשוק הסלולר הנוכחי.

לא ברור ההגיון שלך פה.

נניח שימכור את הרכב ב80 (לא יקרה, אבל נניח), יחזיר 40 הלוואה שנותרה, ובמה שישאר 35-40, יקנה רכב אחר משומש, זה מה שאתה ממליץ לו לעשות? מה עשינו בזה, אמנם סגרנו הלוואה של 1300 ש"ח בחודש (כל שאר ההוצאות קבועות +-), אבל אנחנו עם רכב ישן ללא אחריות שאין לך מושג מה עבר עליו. אני בהחלט חושב שבסופו של דבר כל הדיון מתמקד פה ב1300 ש"ח, ואת זה אפשר בשקט לחסוך משטויות והוצאות אחרות , בשביל להשאיר את הרכב.

כמובן שניתן לעבור לתח"צ וכל זה, ואז הסיפור שונה לגמרי מבחינת עלויות, אבל לא ראיתי שפותח השרשור מכוון לשם.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...