Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך לעשות פשרות בענייני תחבורה כשיש ילדים, זה אני מסכים, אבל לא ברמה שצריך רשיון ג׳.....

:lol:

אישתי כבר יודעת לצטט את המשפט הקבוע שלי:

״יתהפך העולם, אני לא אנהג במיניוואן!!״

הרבה לפני שתבוא מאזדה 5 תגיע מאזדה 3 לאישה ומפלצת דו מושבית לי.

אבל מכיוון שבמציאות עסקינן ואני דווקא אוהב לשמוע את הילד צוחק מדי פעם כשאני מדביק דוושה לרצפה, רכב משפחתי חזק ומתנהג will do.

רק צריך להחליט באיזו קונפיגורציה בדיוק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל אחד וסטנדרטים שלו. אני הסתדרתי מצויין עם רנו מגאן II ופורד פוקוס II לאחר מכן.

כאשר פוקוס יותר מרווחת מאחור. אני יושב בה בין שני כסאות בנוחות. סובארו סטיישן שקנינו בדיוק מהסיבה שיהיה איפה לדחוף

חבר שלי קנה לקסוס LX570 בדיוק לאותו סט ילדים. זה נראה לו רכב שיכול להוביל שני ילדים במושב אחורי.

פורסם

אני בן למשפחה בת 2 ילדים,

ההפרש ביני לבין אחותי - 4 שנים (לטובתי!),

מגיל 4-5 עד גיל 10 ניידו אותי בפולו קלאסיק.

מגיל 10 עד 14 ניידו אותי באימפרזה.

מגיל 14 עד 17 ניידו אותי וניידתי את עצמי לקראת הסוף בקורולה רובוטית.

מגיל 17 עד עכשיו מתניידים בI30CW, כאשר אני כבר לא נוסע שם כמעט (כי אני בצבא עכשיו וגם כי יש לי רכב משלי).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מקווה שזה לא יתפס כביקורת, אבל מפתיע אותי מי שמדקדק בציוני ריסוק (הצהרת מספר פעמים שפסלת את הלאון בגלל שיש לה ציון 4 כוכבים ולא 5) בוחר לשים תינוק במושב הקדמי הידוע כפחות בטוח משמעותית מהמושב האחורי.

המדקדקת זו אשתי, והיא שפסלה A3. הלאון נפסלה גם מסיבות אחרות. אני עדיין אוהב את ה- FR. מאוד. באדום.

לגבי מושב התינוק - המקום האידיאלי הוא כמובן באמצע, מאחור. אבל זה לא ריאלי לתינוקת שבוכה בהיסטריה כל פעם שנכנסים לרכב... מעבר לכך, טפו טפו טפו, אבל אם כבר מושיבים אותה במקום פחות אידיאלי, אז לפחות שיהיה עוד כוכב ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר תקן אותי אם אני טועה,

ברוב הרכבים ישנם 2 עיגוני איזופיקס שממוקמים בקצוות המושב האחורי, באמצע עד כמה שאני זוכר אין עיגוני איזופיקס.

פורסם

אז אני היחיד שחושב פה על מיני ואן לדוגמאת הC4 פיקאסו? :oops:

יצאתי לנסיעת מבחן על הDS5, הרכב לא כל כך נוח, מאחוורה הרבה יותר צפוף מהלגונה שלי, ו1.85 מאחורה לא ישב בנוח בגלל העיצוב (הרכב נראה מרשים מאוד).

עידן למה שלא תקח איזה דיזל ופשוט תשדרג אם אזיה צ'יפ נחמד ומערכת פליטה חדשה ? זה היה הרעיון שלי ברגע שאני הולך להחליף את הלגונה

פורסם

סקודה רומסטר.

אני והאישה מקדימה.

שני הילדים מאחורה (אחד בכסא, שני בבוסטר) - חלונות גדולים ומושבים גבוהים נותנים להם יופי של נוף.

הכלבה בבגאז' עם הצידנית של הבירות.

פורסם
עידן,

בכל הרכבים ישנם 4 נק' עיגון להתקן איזופיקס.

אני משער שאנחנו מתכוונים לאותו דבר, כוונתי היתה שיש 2 זוגות עיגונים (כסא בטיחות יחיד צורך 2 עיגונים לשלדה).

השאלה היא אם יש נקודות עיגון גם במושב האמצעי שמאחור.

פורסם
המדקדקת זו אשתי, והיא שפסלה A3. הלאון נפסלה גם מסיבות אחרות. אני עדיין אוהב את ה- FR. מאוד. באדום.

לגבי מושב התינוק - המקום האידיאלי הוא כמובן באמצע, מאחור. אבל זה לא ריאלי לתינוקת שבוכה בהיסטריה כל פעם שנכנסים לרכב... מעבר לכך, טפו טפו טפו, אבל אם כבר מושיבים אותה במקום פחות אידיאלי, אז לפחות שיהיה עוד כוכב ;-)

מה זה רלבנטי כוכבי הריסוק אם שמים את התינוקת במושב הקדמי כאשר ידוע ומוכח שהרבה יותר בטוח לשים אותה מאחור (לא בהכרח באמצע, אפשר בצד...התינוקת והאמא לרוב מתרגלות).

בר תקן אותי אם אני טועה,

ברוב הרכבים ישנם 2 עיגוני איזופיקס שממוקמים בקצוות המושב האחורי, באמצע עד כמה שאני זוכר אין עיגוני איזופיקס.

ברוב בכיסאות שראיתי בארץ יש עיגוני LATCH שהם התקן האמריקאי להתחבר לעיגוני מרכב הרכב (האירופאים קוראים לזה isofix וכך גם רוב יצרני הרכב). העיגונים האלו הם למעשה רצועה גם קרסים שמתחברים לעיגוני הרכב ולכן הם גמישים ואיתם ניתן למקם כסא בטיחות במרכז הרכב ע"י שימוש באוזן העיגון הפנימית של כל צד (צד נהג פנימי, צד נוסע פנימי).

כאשר מדובר בכסא בטיחות עם עיגוני איזופיקס "אמיתיים" אז יש בעיה כי מדובר במוטות קשיחים שיוצאים מהכסא ומתחברים לעיגוני הרכב. הבעיה נוצרת מאחר ושיטה זו פחות גמישה מבחינת רוחב בין שני העיגונים ולרוב לא ניתן לשים את הכסא במרכז המושב האחורי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מה זה רלבנטי כוכבי הריסוק אם שמים את התינוקת במושב הקדמי כאשר ידוע ומוכח שהרבה יותר בטוח לשים אותה מאחור (לא בהכרח באמצע, אפשר בצד...התינוקת והאמא לרוב מתרגלות).

טוב זו אמירה קצת מוזרה.

אם הרכב עמיד יותר בריסוק צד, נניח, אז אין הבדל לטענתך?

ואם הרכב סופג טוב יותר מכה מקדימה ואין נזק לברכיים (למשל, כי זה המקום בו נמצא ראש הסל-קל) - אז גם אין הבדל?

:roll:

ואגב, אם לא שמים את הסל-קל מאחור באמצע, אז באמת שאני לא מבין מה ההבדל בין מיקומו מקדימה או מאחור.

בכל מקרה, שלא נצטרך לבדוק במציאות...

נ.ב.

לטעמי האישי עיגוני LATCH (כלומר רצועה) הם פחות טובים, אבל לא בדקתי בתאונה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
טוב זו אמירה קצת מוזרה.

אם הרכב עמיד יותר בריסוק צד, נניח, אז אין הבדל לטענתך?

ואם הרכב סופג טוב יותר מכה מקדימה ואין נזק לברכיים (למשל, כי זה המקום בו נמצא ראש הסל-קל) - אז גם אין הבדל?

:roll:

ואגב, אם לא שמים את הסל-קל מאחור באמצע, אז באמת שאני לא מבין מה ההבדל בין מיקומו מקדימה או מאחור.

בכל מקרה, שלא נצטרך לבדוק במציאות...

נ.ב.

לטעמי האישי עיגוני LATCH (כלומר רצועה) הם פחות טובים, אבל לא בדקתי בתאונה...

אני מניח שאתה רציני ולא צוחק עלי :shock:

רוב התאונות הן תאונות בהן מעורב החלק הקדמי של אחד הרכבים ואחוז גבוה הרבה יותר מהתאונות העצמיות כוללות פגיעה מקדימה. אם אתה נמצא ברכב במושב הקדמי אתה חשוף הרבה יותר בהשוואה לאם תשב במושב האחורי. לא סתם ארגון הבטיחות האמריקאי ממליץ להושיב את התינוק מאחור אפילו אם יש אפשרות לנתק את כרית האויר של הנוסע.

משהו נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא שתינוק מלפנים גוזל יותר תשומת לב מההורה הנוהג וזה גם מסוכן.

ברור שיש ילדים "קלים" יותר בעניין הזה ויש אחרים שפשוט צורחים כל הזמן, אבל השאיפה היא לשים אותם מאחור אפילו אם זה לא במרכז המושב האחורי.

יש לי 3 כסאות שיש בהם LATCH. באחד מהם העיגון מעולה כי זה הכסא הכי יקר (ברייטקס ב- 1400 ש"ח), באחד בסדר (אוונפלו ב-50 דולר) ובאחד מהם מעפן ביותר (אלפא אומגה ב- 650 ש"ח). יש ויש אבל עבור מי שרוצה לשים את הילד במרכז הרכב זאת האפשרות היחידה ללא שימוש בחגורות הרכב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

שני ילדים זו בעיה? אמנם בני השני עומד לחגוג את יום הולדתו ה-20 בסוף החודש, ולכן מה שאני כותב לא רלונטי לרכב מודרני. כאשר הבחור נולד כבר היו חגורות בטיחות ומושבי בטיחות, אבל כריות האויר היו חלום רחוק ועיגון האיזופיקס כנראה טרם הומצא.

בכל זאת - מבחינת מקום - אני לא מבין מה הלחץ לקנות רכב גדול . הסידור היה תינוק בסל-קל במושב בימני קדמי, ילד בן פחות משנתיים במושב בטיחות מאחור, אבא נוהג ואמא מאחור מימין - מוכנה לסייע לשני הפרחחים לעתיד. אה. שכחתי לציין באיזה רכב מדובר - אז תבינו - מדובר ברכבי סופרמיני - תחילה רנו 14 מבציר 1982, אשר הוחלף לשקודה פייבוריט. לא היתה בעית מקום לעגלות בבגאז', לא היתה בעית עיגון מושבי בטיחות (זה נעשה ממילא על ידי חגורות הבטיחות, לא היה אמצעי אחר), לא היתה בעית ביטול כרית אויר (שלא היתה קיימת).

לכן, עידן, למרות שהסטנדרטים שלי אינם עומדים בדרישות של חובבי רכב ממוצא דרום גרמני אתה יכול להיות רגוע, לא צריך לגדול למיניואן לקראת לידת הילד השני. חכה לרביעי, ועד אז גם אתה תתבגר (או שתתעשר ותחזיק צי רכבים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...