Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסופק אם הבנק יכול למנוע את ביטול הצ'ק.

התיחסתי לבעייתיות כבר קודם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנק לא אמור למנוע את ביטול הצ'ק, אבל הוא אמור להסביר ללקוח את המשמעויות של ביטול הצ'ק.

מבחינת הלקוח, זה להסתבך בדברים שאילו היה מוזהר מראש, יתכן והיה נמנע מהם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בפעם האחרונה שבה ביטלתי צ'קים (שיירי פנקס שאבד) הדבר נעשה דרך מכשיר אוטומטי. אם הבחור נהג בדרך דומה, או דרך אתר האינטרנט של הבנק, אף אחד לא יסביר לו את משמעות פעולתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
גם אם היית אצלם בסוכנות ואמרת להם באופן הברור ביותר שאתה רוצה לבטל, זה לא נחשב להודעת ביטול.

הודעת ביטול תחשב רק כפי שמוגדר בחוזה.

בחוזים שעושים מולי, אני מוסיף סעיף שבו כתוב בפירוש, "דרישה שתתקבל בפקס, מייל או מיסרון, לא תחשב כדרישה בכתב".

משמע, אני מותיר רק את האפשרות לדואר רשום או שליח.

לענין ביטול צ'ק - ביטול צ'ק יגרום לך להוצאות רבות יותר מאשר אילו היית צריך לשלם את הפיצוי המוסכם בגין ביטול. אם הצ'ק יחזור, הם כבר יעבירו את הצ'ק לגביה ואל תתפלא אם תקבל דרישה מעו"ד לשלם גם את הפיצוי המוסכם וגם שכ"ט של 900 שקל נוספים. הרי העו"ד לא עובד בחינם. ככל שהתהליכים יתארכו, כל מכתב וכל תהליך יוסיף לך עוד הוצאות ועוד הוצאות. קח בחשבון שהם יכולים לעקל לך את החשבון במסגרת הליכי הוצל"פ.

.

מטורף, אבל מה קורה במצב שבו שאני נותן צ'ק דחוי ואין לי איך לכסות אותו? מכוון שחשבתי שאני אשיג את הכסף אך ברגע האחרון לא התאפשר לי? האם עדין זה עושה את זה בעייתי?

את הרכב סביר להניח שכן שחררו ממכס בסוף החודש שעבר אל מול אותו צ'ק דחוי.

מספר שילדה קיים למן ייצור הרכב בקוריאה.

רישוי יתבצע בדר"כ רק לאחר פדיון הצ'ק בפועל.

ביטול הצ'ק הינו מעשה מאוד לא חכם ויכול ויגרום לתסבוכת משפטית מאוד לא נעימה עבורך.

גש לסוכנות וסכם על דמי הביטול ההוגנים- לא אמורים להיות מעבר ל5%.

עידן

אבל איך אני יכול לדעת שלא עובדים עליי? ולא סתם מספרים לי סיפורים בסוכנות, בשביל שאני אעדיף לרכוש בסופו של דבר?

כעיקרון הסוכן אמר שיחזור אליי יום ראשון ויראה מה ניתן לעשות עם הביטול, כלומר עד כמה יעלה לי הביטול, אבל עכשיו כאשר ביטלתי את הצ'ק כנראה הוא ישחק עם זה לטובתו.

:mm_yeah:

יש הרבה מקרים בהם הרכב עובר לעבודה (כלומר הובלה מהנמל לאתר העבודה, שחרור מהמכס והתחלת התקנות) לפני פידיון הצ'ק וזאת בהנחה שהצ'ק אמור להפדות תוך מספר ימים. יכול להיות בהחלט מצב שהרכב סיים עבודות, עבר רישוי וטסט לפני פידיון הצ'ק ואז רק ממתינים לפידיון הצ'ק (לרבות 4 ימי עסקים לאחר תאריך הפירעון) כדי לזמן את הלקוח לקבלת הרכב.

היבואנים לא טיפשים ויודעים להגן על עצמם, כל שלב שתיארתי עד עכשיו הפיך (כולל רישוי) לפני שהלקוח קיבל את הרכב, אבל זה לא אומר שהיבואן לא ידרוש דמי ביטול כפיצוי על התשומות שהושקעו בהכנת הרכב (הובלות, התקנות, עמיל מכס וכו'). לבטל את הצ'ק זה חמור מאוד ומפתיע אותי שהבנק שלך שיתף פעולה עם זה. צ'ק נותנים כשיש לו כיסוי וזה אמור להיות כאילו הוצאת את הכסף במזומן מהכיס.

הרכב לא עבר התקנות ותא לא, מקסימום כמו שאמרתי רק יצא מהמכס.

אבל עכשיו אני בחשש מאוד גדול בגלל הביטול, שבהתחלה היה נראה כמו צעד הגיוני.

בפעם האחרונה שבה ביטלתי צ'קים (שיירי פנקס שאבד) הדבר נעשה דרך מכשיר אוטומטי. אם הבחור נהג בדרך דומה, או דרך אתר האינטרנט של הבנק, אף אחד לא יסביר לו את משמעות פעולתו.

כן בוטל דרך אתר האינטרנט, ולא הוסבר לי על משמעות הפעולה.

שורה תחתונה, אני מבין שאני צריך לגשת לשם ולא לחכות שהסוכן יתקשר אלי ויגיד לי כמה יעלו לי דמי הביטול.

פורסם

לך אליהם ודבר ברוגע ורק את האמת.

נכון שיש חוזה ויש תנאי ביטול אבל אתה עדיין עובד מול בני אדם שרואים לקוח שכן רותה את האוטו אבל בגלל סיבות שלא תלויות בו נאלץ לבטל. יש סיכוי טוב שינסו ללכת לקראתך כדי ש חזור אליהם.

אני בגלל דברים כאלה לא נותן אפילו מקדמה עד שהכם סגור מבחינתי גם אם הם חותמים שהיא תוחזר במקרה ביטול.

אל תשכח להסביר להם שנלחצת שהצ'ק עומד לחזור וביטלת אותו.

אם נסכום החסר לא גבוה מידי והחיסרון הוא זמני שקול לקחת הלוואת גישור. יש סיכוי שהיא תעלה פחות מדמי הביטול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מטורף, אבל מה קורה במצב שבו שאני נותן צ'ק דחוי ואין לי איך לכסות אותו? מכוון שחשבתי שאני אשיג את הכסף אך ברגע האחרון לא התאפשר לי? האם עדין זה עושה את זה בעייתי?

כאשר אתה נותן צ'ק, אתה נותן התחייבות לשלם.

אין זה משנה אם שילמת בצ'ק, בכרטיס אשראי או במזומן.

צ'ק וכרטיס אשראי המציאו כדי שלא תצטרך לבוא לסוכנות עם שק ובו 80,000 שקל.

אם במעמד מסירת הצ'ק, אין לך את היכולת לשלם את ערכו, אל תתן צ'ק.

כשאתה נותן צ'ק דחוי, פירושו שאתה מתחייב לשלם את ערכו במועד הנקוב - זה שלא השגת כסף, ממש לא מעניין את אף אחד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אתה צריך:

1. לגשת לשם מחר על הבוקר ולקבל עותק מהחוזה שחתמת עליו (איך הצלחת לאבד אותו כל כך מהר???)

2. לראות מה סכום דמי הביטול.

3. אם מדובר בסכום גבוה אז לבקש שיתחשבו וכו'.

4. להורות על ביטול העסקה לקבל אישור בכתב שהעסקה בוטלה.

5. לבקש שלא יפקידו את הצ'ק המבוטל כדי לחסוך עמלות עבור החזרת הצ'ק.

6. לרשום להם צ'ק חדש על הסכום של דמי הביטול כפי שהוסכם בחוזה או כפי שהסכימו לתת הנחה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני לא מבין מדוע הם מתעקשים לא לבטל. יבואן שמכבד את עצמו נותן ללקוח אפשרות לסגת מהעסקה בכל שלב - עד לרגע אספקת הרכב.

We are the Human Race

פורסם
אתה צריך:

1. לגשת לשם מחר על הבוקר ולקבל עותק מהחוזה שחתמת עליו (איך הצלחת לאבד אותו כל כך מהר???)

2. לראות מה סכום דמי הביטול.

3. אם מדובר בסכום גבוה אז לבקש שיתחשבו וכו'.

4. להורות על ביטול העסקה לקבל אישור בכתב שהעסקה בוטלה.

5. לבקש שלא יפקידו את הצ'ק המבוטל כדי לחסוך עמלות עבור החזרת הצ'ק.

6. לרשום להם צ'ק חדש על הסכום של דמי הביטול כפי שהוסכם בחוזה או כפי שהסכימו לתת הנחה.

לא איבדתי אותו, אין קנס על על ביטול לפי החוזה, פשוט הוא רוצה לקחת לי בין 15-10 אחוזים רק בגלל שהרכב שוחרר מהמכס

וזה לא נשמע לי הגיוני בכלל.

לך אליהם ודבר ברוגע ורק את האמת.

נכון שיש חוזה ויש תנאי ביטול אבל אתה עדיין עובד מול בני אדם שרואים לקוח שכן רותה את האוטו אבל בגלל סיבות שלא תלויות בו נאלץ לבטל. יש סיכוי טוב שינסו ללכת לקראתך כדי ש חזור אליהם.

אני בגלל דברים כאלה לא נותן אפילו מקדמה עד שהכם סגור מבחינתי גם אם הם חותמים שהיא תוחזר במקרה ביטול.

אל תשכח להסביר להם שנלחצת שהצ'ק עומד לחזור וביטלת אותו.

אם נסכום החסר לא גבוה מידי והחיסרון הוא זמני שקול לקחת הלוואת גישור. יש סיכוי שהיא תעלה פחות מדמי הביטול.

ניסיתי לדבר איתם ברוגע וגם בהיגיון, הסברתי להם שאני צריך לבטל בינתיים את ההזמנה עד שאני יוכל להרשות לעצמי לקנות אותו שזה יהיה בעוד חודש וחצי כך, כאני יודע שהרכב לא רשום עם רישוי על שמי והוא לא עבר התקנות והוא לא הגיע למוסך הראשי שלהם בכלל! וזה מאוד מתסכל אותי שהם רוצים בין 10-15 אחוזים ממחיר הרכב בשביל הדמי "טיפול" כביכול.

כאשר אתה נותן צ'ק, אתה נותן התחייבות לשלם.

אין זה משנה אם שילמת בצ'ק, בכרטיס אשראי או במזומן.

צ'ק וכרטיס אשראי המציאו כדי שלא תצטרך לבוא לסוכנות עם שק ובו 80,000 שקל.

אם במעמד מסירת הצ'ק, אין לך את היכולת לשלם את ערכו, אל תתן צ'ק.

כשאתה נותן צ'ק דחוי, פירושו שאתה מתחייב לשלם את ערכו במועד הנקוב - זה שלא השגת כסף, ממש לא מעניין את אף אחד.

.

מובן לגמרי, אבל אני בטוח שהם לא תמימים עד כדי כך וישחררו רכב עוד לפני שיש להם את כל הסכום ביד, קרה מקרה מצער ואני לא יכול להרשות את זה בזמן הנתון.

וזה שהם עושים בעיות בשביל ביטול מסכן מאוד מרגיז אותי, זה גורם לי לחושב פעמיים אם אני ארכוש מהם את הרכב בעתיד!

יש מקרים שהם יוצאים מן הכלל והם יכולים ללכת לקראת הלקוח, במיוחד בחברה כזאת שמכבדת את עצמה, הרי בסופו של דבר הייתי רוכש מהם את הרכב.

פורסם

לך לדבר איתם. אם יתעקשו על 15% הישאר בסוכנות וחפש מישהו שמתעניין ברכב כזה ומכור לו את הזכות ב 2% פחות מהמחיר. הוא ישמח לשלם פחות ולקבל את הרכב יותר מוקדם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ניסיתי לדבר איתם ברוגע וגם בהיגיון, הסברתי להם שאני צריך לבטל בינתיים את ההזמנה עד שאני יוכל להרשות לעצמי לקנות אותו שזה יהיה בעוד חודש וחצי כך

יהיה לך הרבה יותר זול לקחת הלוואת גישור לחודשיים מהבנק או מחברת האשראי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...