Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם.

ברשותי מזה כחודש וחצי לנד קרור קצרה 2004.

שמתי לב שלפעמים, ללא קשר עם המזגן דולק או כבוי, וללא קשר עם המנוע חם או קר, יש רעידות, מעין טרטור מורגש בפנים הרכב.

מי שלא מכיר חושב שמשום שהמנוע הוא דיזל מגודל והרכב יחסית ישן אז זה צפוי אבל למען האמת המנוע בתוך הרכב כמעט ולא נשמע ובדרך כלל אין כל טרטור, זה בא ״בקריזות״.

הלכתי למוסך מורשה והם חיברו את הרכב למחשב, לפי מה שהסבירו לי, כשמחברים את המנוע למחשב באינגקטורים אמור להופיע מספר אפס על כל אינגקטור, כלומר מספר אפס אומר שהאינגקטור מושלם, לי זה הראה באחד מספר אחד בשני חמש בשלישי נדמה לי 12, ואחד תקין לחלוטין. המלצתו הייתה להישאר ככה ופשוט להוסיף תוסף סולר כל חודש, אין טעם לשפץ ובטח שלא להחליף.

הבעייה שבעל מקצוע אחר, טען שיתכן וזה בכלל לא נובע מהאינגקטורים כלל, אם כבר מהתושבות מנוע.

אני די מבולבל, אשמח אם למישהו יש השערות ממה דבר כזה יכול להיגרם.

אני מדגיש שוב כי הטירטור לא תמיד מופיע.

תודה רבה מראש למגיבים

פורסם

היי

אני נוסע על פראדו 2002 דיזל קצר, 350 אלף ק"מ, הוא אצלנו כבר שלוש שנים.

ואבא שלי נוסע על 2004 דיזל קצר עם 120 אלף ק"מ.

לא לפני הרבה זמן היה לי בדיוק את מה שאתה מתאר, כבר היתי מיואש.

המאפיינים הם:

הרעידות לא קיימות תמיד.

שיש רעידות הם בעמידה בלבד, כיבו והדלקת מזגן יכול לגרום לשינוי בתדר הוויברציות.

הרעידות מורגשות יותר כמו ווברציות של מכונת כביסה (מצד לצד).

איך שום תחושה שונה בזמן נסיעה רגילה.

סחיבה רגילה, ללא עישון, צריכת שמן או דלק.

אני מטפל ברכבים לבד.

בהתחלה חשבתי שיש כניסת אוויר בדרך, היה לי את זה פעם בגלל מערכת שלא קשורה לרכב.

ניתקתי את המערכת אך זה לא עזר.

אחרי זה הלכתי למכון דיזל מאוד מאוד מומלץ, עבדתי איתו בעבר.

הם חיברו את המחשב לרכב, אגב, הנתון שאתה מקבל במחשב זה זמן פתיחת המזרק, לרוב הוא היה באזור ה 0.0X-0.00X, (הנתון לא צריך להיות זהה בכל ארבעת האינג'קטורים).

ולפי זה הם יכולים להעריך את מצבו, זה לא נתון מדוייק, הבדיקה הטובה ביותר היא שהמזרק בחוץ.

אך באוטו הזה פרוק המזרק היא לא עבודה פשוטה כמו בכל רכב ממצוע, יש לא מעט עבודה.

הבעיה השניה היא שיש הרבה יתעסקות סביב "מחלת" האינג'קטורים של הלאנד קרוזר, וזה גורם לכל אחד (במקצוע) לקפוץ ישר ולומר שזה אינג'אקטורים.

(מוסך אחד שאמרו לי שהוא מתעסק עם טויוטה, אמר לי כנס תן קצת גז, ובלי יותר מידי אמר לי, בטח אני שומע, האינג'קטורים שלך גמורים וזה יגמור לך את המנוע).

מכון האינג'אקטורים אמר שהוא לא חושב שיש סיבה לפתוח ולבדוק את האינג'קטורים, שחבל על הכסף,

והמליץ לי לגשת למוסך טויוטה לבדיקה עם המחשב שלהם, אולי הוא יותר מעודקן לדגם זה.

בטויוטה אמרו שהנתונים טובים, ואין בעיה של אינג'קטורים.

וכדי לבדוק תושבות מנוע.

הסיבה שאני לא הלכתי לכיוון של תושבות מנוע הוא בגלל שכמו שאתה אומר הוויברציות האלו לא היו כל הזמן.

עצירה אחת הרכב היה יכול להיות כמו מכונת כביסה, ועצירה אחרי כאילו כלום.

ולי זה לא היה ניראה כמו בעיה קלאסית של תושבות כמו שאני מכיר.

גם היה מאוד קשה לתאר את הבעיה, כי לרוב שהיתי מגיעה למוסך\מכון האינג'קטורים "פתאום" הרכב כבר לא רועד.

בכל מקרה במוסך בדקו תושבות והחליתו שיש להחליפם, לרוב אני עושה את הדברים האלו לבד, אך בגלל שאני הגעתי עם תקלה החלטתי לתת למוסך לבצע את ההחלפה, כי אם אני קונה את התושבות ומחליף והבעיה לא נפתרה, לא עשיתי כלום.

תושבת אחת יצאה יבשה, אפילו יבשה מאוד, והתושבת השניה יצאה בשני חלקים (היתה קרוע לגמרי)

בלי קשר היתי מאוד מאוד מרוצה מהמוסך, בעיקר שאני לא נוהג להיכנס למוסכים ובטח לא מוסכים מורשים.

את התושבת גיר (מנוע אחורית) החלפתי לבד, חצי שנה לפני בגלל שראיתי שהיא קרוע.

בקיצור החלפת התושבת פתרה לגמרי את בעית הרעידות ברכב והוא חזר לקדמותו.

וזה אחרי הרבה תיסכולים, ריצות וכו'.

מה שאני אומר, לא לרוץ ישר לפרק אינג'קטורים, זאת הוצאה לא קטנה ברכב הזה, וחבל להחליף סתם.

רק לסדר את האוזן, פרוק והרכבה באזור ה 700-1000 ש"ח.

שיפוץ באזור ה 650-950 ש"ח למזרק.

הרכב שלי הוא 2002, התושבות היו מקוריות, 10 שנים זה זמן יפה לתושבות מנוע.

לפי התיאור שלך אני מאמין שזה המצב, זה שהאוטו לא נסע הרבה לא אומר שאין בלאי של התושבות בכל זאת זה גומי והוא מתייבש.

בדיוק כמו שלא כדאי לקנות צמיגים ישנים גם אם לא נסעו עליהם.

יש לי את החשבונית עם פרוט העבודה והחלקים, אך זה לדגם שלי ולא לזה שלך ושל אבא שלי.

אם יש לך שאלה נוספת, מידע שאתה מעוניין.

תרגיש חופשי ליתקשר

054-6556525

פלג_

אוטו נהדר, תהנה מימנו.

פורסם

שמע, אני מעריך את מה שכתבת.

זה בדיוק מה שקורה לי ברכב, אבל השאלה אם ניתן להסיק סופית שזה נובע מהתושבות גיר/מנוע, או שמא טרם נשללה האפשרות שזה נובע מהאינגקטורים.

מעניין שכשלקחתי את הרכב לבדיקת קניה (לפני כחודש וחצי)לא ציינו בעייה של תושבות, כנראה שזה מעבר לראות עיניהם(?)

ובכלל מטריד אותי שבעל המוסך מורשה שבדק וחיבר את הרכב למחשב(בטויוטה) לא העלה כלל אפשרויות של תושבות.

אגב, אשמח אם תתן לי איזשהו קנה מידע למחירים של התושבות האלו.

ואגב אחרון, יתכן ואחת הסיבות שהתושבות נהרסות או מהשעלול להגביר את החשד שהרעידות נובעות מהתושבות היא העובדה שהרכב ראה שטח(והוא ראה...)

תודה רבה מראש

פורסם

היי

אני לא יודע לגבי המוסך שהיתה, אבל כל מוסך\מוסכניק הוא בפני עצמו.

כמו שכל רופא יכול לומר שאתה חולה בדבר אחר.

גם המוסך לא ראה שהתושבת קרוע לגמרי, הגישה שם לא נעימה במיוחד, או אמר שהם יבשות.

ורק לאחר הפירוק יתברר שהיא מפורקת לגמרי.

יכול מאוד להיות שזה לא נבדק כמו שצריך במכון הבדיקה, אני לא יודע. ואני גם לא נוהג להיכנס למכוני הבדיקה הללו.

בכל מקרה לדעתי כדי לבדוק תחילה תושבות.

ההבדל בין הרכב שלי לשלך לא גדול מפחינת שנתון, וגם לשל אבא שלי אגב.

אם הרכב היה שנת 2009 לדוגמה, היתי שולל את עניין התושבות.

שאגב ידוע שלרכב הזה יש תושבות חסונות יחסית שמחזיקות מעמד לא עט.

מחיר תושבת אחת הוא 433 ש"ח.

פירוק והרכבה הוא 124 ש"ח לתושבת אחת.

תושבת גיר (תושבת מנוע אחורי) מאוד יקרה, אם אני זוכר נכון באזור ה 700-800 ש"ח, אני הרכבתי.

כמובן שזה הכל מחיר למקורי.

וזה לדגם שלי, לא יודע מה המחיר לשלך למרות שהמנוע זהה.

יכול להיות ששימוש בשטח יגרום לבלאי של התושבות, כל מיני זויות שהרכב עומד בהם, ברכים לא סלולות, ובוץ בחורף שלא תורם לגומיות ברכב.

אבל אני לא יודע עד כמה זה משמעותי.

אגב, עוד מעט יש לך לעשות טיימינג (ב-150 אלף ק"מ) הטיימינג ברכב זה מאוד פשוט, זה לא טיימינג קלאסי, רצועת הטיימינג במנוע הזה מתזמנת רק את משאבת הסולר. לתיזמון השסטומים יש שרשרת בכלל, שאיו צורך לגעת בה.

טיפול טיימינג ברכב זה עולה באזור ה 900 ש"ח, במוסך המרכזי, שזה כולל הכל.

חבל לבצע זאת במוסכים אחרים, סתם לידע כללי.

בפעם השניה כבר החלפתי לבד.

פלג_

פורסם

אני לא יודע אם זה קשור ובכלל יכול להיות שזה תקין אבל כשאני שם בניוטרל או בפארקין ונותן קיקים של גז כשהטורים עולים יש תזוזה של הרכב מינורית לצדדים, כאילו מהעוצמה, זה תקין?

ואם כבר הזכרת טיימינג,אמנם הוא 130 אלף קמ אבל עשיתי לו כבר איפול 140 אאלף, נראה לך שאת הטיימיניג כדאי לעשות בטיפול של ה150(שזה בעצם 140 ברכב) או כשהרכב באמת יגיע ל150

שוב תודה רבה על ההרחבה

פורסם

בוקר טוב

מכת גז בעמידה אכן גורמת לתזוזה שאתה מתאר, לגמרי תקין.

מנוע דיזל גדול, זה מורגש.

הטיימינג ברכב הזה הוא כל 150 אלף ק"מ, לא מוגדר זמן, כלומר זה לא 150 אלף או 5 שנים.

אבל אתה בהחלט יכול להקדים את זה בטיפול, אין שום בעיה.

זה גם לא צריך להיות תוך כדי טיפול, אתה יכול להיכנס רק לטיימינג, מפרקים את מכסה הפלסטיק ומחליפים רצועה ומותחן.

אין שם יותר מידי פרוקים.

פלג_

פורסם

אתה מדב על התנודה בעמידה, שלוחצים על הגז.

כן זה קיים גם פראדו, גם בלנד קרוזר השני שלנו, זה גם בדיוק אותו מנוע.

וזה היה קורה גם בהיילקס שלי לשעבר(בסימלון) שהיתה לי שמונה שנים.

זה רק במכת גז הראשונה ורק בשניה הראשונה, אתה מרגיש שהמנוע רוצה לעשות סיבוב סביב עצמו.

זה לא משהו נדיר.

יכול להיות שזה מורגש בעיקר במנועי דיזל, שהמנוע לרוב כבד יותר ובעל מומנט גדול יותר.

אבל גם אם תפתח מכסה מנוע בכל אותו ותיתן מכת גז, ידני מהמנוע עצמו, אתה תראה שהמנוע זז ותופס צד.

אז פה זה גם מורגש בפנים.

• 3 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...