Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מומלץ מאוד, יחד עם זאת אם הרצועות הוחלפו לא מזמן ומצבן תקין אז לא חייבים.

אנ יודע שבמידה ורצועת טיימינג נקרעת במהלך נסיעה- הלך ראש מנוע. אותו הדין לגבי רצועת האביזרים?

פורסם

שלום

אני מטפל בשלושה גאלאנטים אחד אצל אישתי (2001), אחת אצל אמא שלי(99), ואחת שמכרתי לחבר טוב (99).

בכל מקרה מניסיון שלי, לא ללכת ישר על רדיאטור תחליפי, זה שהמכסה העליון נסדק, לא אומר כלום על שאר הרדיאטור מאלומניום.

אפשר לבדוק במגע מה ממצב הרדיאטור, אם צלעות האלומניום יבשות ומתפוררות.

לפני כמה שנים החלפתי רדיאטור לגאלאנט 99, אשר היה לה אותו סדק בדיוק. שלושה רדיאטורים תחליפיים החלפתי, כולם נזלו מהאטם העליון (החיבור בין הפלסטיק לגוף אלומניום) עד שכבר היתי מיואש ועד היום זה מזיעה.

בפעם השלישת הלכתי למכון רדיאטורים שיפתח ויסגור שוב (יש צורך בפרס), לא עזר.

לפני חודשיים קרה בגאלאנט שלי שוב בדיוק אותו סדק, החלתתי הפעם להחליף מכסה עליון בלבד ולהישאר עם הרדיאטור המקורי.

עלות של 150 ש"ח, פרוק והרכבה אני עשיתי.

גם בעל המכון רדיאטורים אמר שהרדיאטור מצויין, ואין טעם להחליף.

אגב זה מסדר שהמוסך ממליץ על החלפת רדיאטור, כי את הרדיאטור הוא קונה ב 650-600 ש"ח, אני קונה חלקים במחיר מוסך ולכן אני יודע.

ומוכר אותו במחיר מחירון של 1100.

תחשוב כמה כבר אפשר להרוויח על החלפת מכסה עליון בלבד...

לא שהמוסכניק לא בסדר, זה שהוא מקבל הנחה לא צריך לעניין אותך, אם תלך לקנות לבד סביר שתשלם מחיר של 1100 פלוס מינוס.

בכל מקרה כדי שתבדוק את העניין.

את המקרה שלך אני לא מכיר, לא היה לי מעולם.

ולכן אני לא רוצה סתם לזרוק באויר.

בהצלחה פלג_

אגב טיימינג במוסך המרכזי עולה באזור ה 1500, יש שם שני רצועות, אחת רצועת טימיינג ואחת רצועת איזון של המשקולות.

אני שילמתי בזמנו באזור ה 2000 ש"ח במרכזי שכלל טיימינג מלא (כולל רצועת איזון) מחזרי שמן (אם אני זוכר נכון יש שם 3-4)

ושני רצועות אביזרים.

מחירים מדוייקים היה לי רק בסוף שבוע, שאני היה בבית. אם תירצה.

הטיפול בוצע במוסך אוטורן רעננה, אני מאוד נהנתי מהשרות, למרות שאני רק מבצע שם טיימינגים (כבר 3) וקונה חלפים, את השאר אני עושה.

במקרה ונקרעת רצועת אביזרים תפסיק לעבוד אחת או יותר מהמערכות הבאות : טעינה, מזגן, הגה כוח.

יש שם שני רצועות אביזרים, תלי מה נקרע ולמה היא קשורה.

בכל מקרה לא צריך להיגרם שום נזק למנוע אם נקרעת רצועה כזאת, אבל המחיר שלהם לא יקר ואם זה יבש כדאי להחליף.

פורסם

עזרת מאוד!

אשמח לשמוע מחירים מדוייקים לגבי הטיימינג והרצועות אביזרים.

אולי באמת אני אקפוץ למכון רדיאטורים (אגב, יש מומלץ כזה באיזור חיפה?) ואנסה קודם החלפה של החלק העליון בלבד.

אגב- החלפה באופן עצמאי - עד כמה זה מסובך?

פורסם

שלום

מחירים מדוייקים היה לי רק בסוף השבוע, אולי אפילו ביום שלישי רביעי.

אני הצלם את הקבלה והעלה.

העבודה מאוד פשוטה למי שמכיר, לא יותר מחצי שעה פירוק והרכבה.

השאלה כמה אתה יודע ורוצה להיכנס לזה. יש לי חבר שבישבילו גם לדפוק מסמר בקיר ולתלות שעון זאת משימה לא פשוטה.

בכל מקרה יש לפרק את המאוורים, ניתוק הצינורות של הרדיאטור (עליון תחתון)

פרוק הצינורות של הגיר האוטומט, בתוך הרדיאטור של המיים יש רדיאטור פנימי לקירור השמן גיר.

שני הצינורות האלו מחוברים במכסה התחתון, לזכור את החיבור חזרה, למרות שזה לא מסובך (זה בהצלבה)

ופרוק הרדיאטור, שני ברגים שתופסים אותו מלמעלה.

תבדוק את הנושא לפי שאתה רץ לפרק.

נדבר

פלג_

פורסם

רק מהתיאור שלך החלטתי לוותר :lol:

אני אגש עם הרכב למכון רדיאטורים, ראיתי מחיפוש בפורום שיש איזה אנטון מומלץ בחיפה, נשמע מה הוא אומר.

תודה לך.

פורסם

אם כל הבעיה ברדיאטור זה רק הסדק, לפעמים אפשר לתקן בעזרת אפוקסי מיוחד לתיקון רדיאטור (או לפחות מיוחד לפלסטיק ועמיד בחום), מסוג "פלסטלינה", בעלות של בערך 20 ש"ח.

אם אתה רוצה לנסות את זה, צריך להקפיד להשתמש לפי ההוראות, כלומר:

1. לנקות היטב את המשטח להדבקה
  2. לחספס את המשטח להדבקה
  3. לערבב היטב את שני המרכיבים
  4. להצמיד היטב על שטח גדול יותר משטח הסדק

עובי רצוי - 4 מ"מ בערך.

מנסיון - עובד. אני מדגיש - זה עובד כשמשתמשים לפי ההוראות. לא כל כך עובד עם "מעגלים פינות".

בהצלחה.

דני

פורסם

אני את הפתרונות האלו מבצע במצב של אין ברירה.

לא בתור תיקון לחיים.

מערכת הקירור ברכב זאת אחת המערכות שהכי לא נעים ליתקל בה שאתה בדרך לאיזה מקום.

וזה עוד במקרה הטוב, שתפסת אותה בזמן.

פורסם

המון תודה. אני אלך עם זה למוסך המרכזי בחיפה ואבקש את אותו מחיר, לכשיגיע עת הטיימינג.

אגב, סוף הבעיה(הזמני, כי אני בעל אותה דעה כמוך בנושא מע' הקירור) היה לסתום את הסדק עם אפוקסי.

זה באמת עזר - המנוע לא מתחמם יותר. מה שכן - מילאתי קצת מים(כחצי ליטר) מהברז, כי היה חסר, ולכן אני רוצה להוסיף קצת נוזל קירור(אמור להיות 50/50, נכון?) הנוזל קירור שיש כרגע ברכב הוא המקורי של היבואן - ידוע לך (או למישהו אחר שעדיין קורא את הנושא) מהו שם אותו נוזל קירור, ואיפה ניתן לרכוש אותו(כמובן שאפשר במוסך היבואן - אני מעדיף מקום אחר שאולי יהיה קצת יותר זול:-) )

תודה רבה.

פורסם

אגב, במחלקה הטכנית של כלמוביל(יבואני מיצובישי) נאמר לי שלא משנה מה אני שם, העיקר שיהיה נוזל קירור טוב, ושאין בעיה לערבב.

הם צודקים..?

פורסם

עד כמה שידוע לי, אני כמעט בטוח שמיצובישי ממליצים על נוזל קירור ירוק על בסיס אתילן גליקול בדילול של 50 אחוז נוזל 50 אחוז מי ברז.

ואל תקשיב להם בקשר ל"אין בעיה לערבב" - רוקן את כל הנוזל על ידי פתיחת בורג הריקון בצורת פרפר בתחתית הרדיאטור, תזרים מי ברז כדי לוודא שהכל נשטף היטב ותמלא מחדש.

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
אגב, במחלקה הטכנית של כלמוביל(יבואני מיצובישי) נאמר לי שלא משנה מה אני שם, העיקר שיהיה נוזל קירור טוב, ושאין בעיה לערבב.

הם צודקים..?

לצערינו זו הרמה של המחלקות הטכניות ברוב המוסכים.

התשובה שקיבלת אינה נכונה ולטווח הארוך עלול להגרם נזק למנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב, אתמול עשיתי את זה. די קל האמת - מסובבים איזה ברז בתחתית הרדיאטור, כל המים נשפכו (לגיגית, לא לרחוב!),

שטפתי עם מי ברז, שמתי את הנוזל המקורי של היצרן(40 ש"ח במוסך המרכזי) ומילאתי מי ברז מסוננים(אקווה נובה) עד שיצא כל האוויר מהמע'.

השאלה- כרגע יש לי בבית גיגית עם משהו כמו 3 ליטר מים ירוקים..איפה כדאי לרוקן את זה? בשירותים? לבור ביוב ברחוב?

ידוע לי שזה רעל - לא רוצה לזהם את הסביבה.

תודה.

• תוכן חדש...