Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחצי שנה רכשתי שברולט ספארק (נובמבר 2011).

הרכב הוא רכב נוח,מבחינת מקום הוא מספק אותי ,בטיחות טובה וצריכת דלקת חסכונית יחסית (אצלי בערך 550 ק"מ למיכל של 30 ליטר)

הדבר היחיד שמפריע לי הוא ביצועי מנוע. המנוע הוא 1.2 82 כ"ס.

בעליות הוא בקושי סוחב וזה גם צריך למשוך הילוכים, ההאצה היא איטית בעיקר בין הילוכים 1-3.

אני חשבתי על להחליף לסיאט איביזה החדשה 1.2 TSI. מה דעתכם על הרכב?

האם כדאי לי בכלל לעשות זאת? אני יודע שאני יוצא מופסד כלכלית בכול מקרה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

כרגע אין תקציב אבל אם אני אלך על המהלך הוא יהיה עד 75K מכיוון שחלק מהתקציב הוא השווי של הספארק., אני פשוט שואל האם כדאי לי להחליף את הספארק באיביזה?

מבחינת הרכב וביצועים.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם

מבחינת ביצועים אין מה להשוות TSI למנוע של ספארק,המנוע של ספארק אוהב סלד גבוהה יחסית, האיביזה רכב יותר מרווח תא מטען יותר גדול.

אני גם הייתי שוקל לבדוק את הפאביה,לדעתי מרגישה יותר איכותית.

אם אתה מתבאס לנהוג על הספארק אז גם אם תהיה מבחינה כלכלית יותר מופסד אין מה לעשות.

יד 2 די מוצף באיביזות הרבה מהם ידניות כך שאני לא יודע מה מצב השוק,במיוחד כשיש הרבה מבצעים לצ'מפיון,אבל לטובתך זה יכול להיות מועיל פחות למוכר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אצלי ביטוח חובה ומקיף של UMI עולה 3700.

כמה עולה של איביזה?

פורסם
שלום לכולם,

לפני כחצי שנה רכשתי שברולט ספארק (נובמבר 2011).

הרכב הוא רכב נוח,מבחינת מקום הוא מספק אותי ,בטיחות טובה וצריכת דלקת חסכונית יחסית (אצלי בערך 550 ק"מ למיכל של 30 ליטר)

הדבר היחיד שמפריע לי הוא ביצועי מנוע. המנוע הוא 1.2 82 כ"ס.

בעליות הוא בקושי סוחב וזה גם צריך למשוך הילוכים, ההאצה היא איטית בעיקר בין הילוכים 1-3.

אני חשבתי על להחליף לסיאט איביזה החדשה 1.2 TSI. מה דעתכם על הרכב?

האם כדאי לי בכלל לעשות זאת? אני יודע שאני יוצא מופסד כלכלית בכול מקרה.

השדרוג הוא מצויין כל עוד תבחר באופציית ה105 כ"ס ולא באופציית ה86 כ"ס שהוזכרה כאן בהקשר לפאביה.

למרות שהמומנט המתפתח מגיע בסל"ד נמוך יותר בTSI אל תשלה את עצמך, זה עדיין 86 כ"ס על רכב ששוקל 200 ק"ג! יותר מהספארק.

אני רואה בזה בזבוז כסף מוחלט שלעניות דעתי שקול במהותו להחלפת ספארק לבנה בספארק שחורה ולצאת מתוך נקודת הנחה שתקבל הבדל כלשהו.

לגבי צריכת הדלק, אני בטוח שיקומו כאן לא מעט שיחלקו עליי בנקודה הזו, אך בתור בעלים של פאביה TSI...הרכב הזה חסכוני רק על הנייר ולא, לא בנייר עליו מודפסת הקבלה של תחנת הדלק עסקינן.

בנסיעה עירונית עם מזגן תשכח ממושגי צריכת דלק כמו של הספארק, זאת פאזה אחרת לגמרי, הפאביה עושה 1:18 אולי בניוטרל כשמישהו מזיע מחוץ לרכב ודוחף אותו.

נתון ריאלי יותר הוא 1:10 בעיר, 1:14 בבינעירוני ואם הרגל כבדה....אתה יכול לגרום לו לשתות כמו אלכוהוליסט שנתקע במדבר בערבה עם בקבוק וודקה. נתונים כמו 1:8 ופחות - מתקבלים על הדעת.

השאלה כאן היא אם אתה מוכן להקריב את חשבון הבנק שלך בתמורה לצמצום משיכת ההילוכים?

ואני לא מדבר על עניין של הפסד כספי במכירה ורכישה כרגע כי אם על האחזקה השוטפת, אתה צריך לקחת בחשבון עלויות דלק גבוהות יותר, עלויות אחזקה ותחזוקה גבוהות יותר ועלויות ביטוח גבוהות יותר במיוחד באיביזה - הלהיט העכשווי בקרב גנבי הרכב.

אצלי בבית יש גם I10 שהיא על אותו המשקל כמו הספארק - אין ספק שהוא נראה כמו יתוש לעומת הפאביה ומרגיש כמו קורקינט לעומת הפאביה אבל קח בחשבון, שתרגיש את ההבדל הזה טוב טוב גם בכיס.

אצלי ביטוח חובה ומקיף של UMI עולה 3700.

כמה עולה של איביזה?

באיביזה אני מניח שתשלם את הסכום הזה +\- רק על המקיף

פורסם

הבנתי, תודה רבה על היעוץ חברים. אני אשקול להישאר עם הספארק בנתיים :-)

פורסם

לבחור שכתב שה-86 כ"ס בזבוז מוחלט, כנראה לא ישבת באחת כזאת ובספארק. ההבדל עצום.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
כרגע אין תקציב אבל אם אני אלך על המהלך הוא יהיה עד 75K מכיוון שחלק מהתקציב הוא השווי של הספארק., אני פשוט שואל האם כדאי לי להחליף את הספארק באיביזה?

מבחינת הרכב וביצועים.

אם התקציב שלך הוא 75 אלף שקל האיביזה TSI 2012 בכלל לא בתקציב שלך... בסכום הזה אתה כנראה מתכוון לאיביזה במבצע שהיא 1.4 רגילה...

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

ואיך איביזה 1.4 שבמבצע בצריכת דלק? וביצועים? מחיר ביטוח?

פורסם

ביצועים סבירים בהחלט, לא חלשה אבל גם לא חזקה.

צריכת דלק סביר - 1:13-1:14 בממוצע

ביטוחים יקרים מאוד משתי סיבות: רב הקונים הם צעירים ומעורבים יותר בתאונות (או לפחות כך קובעות חברות הביטוח) + כמות גניבות גבוהה

פורסם

פאביה אומנם בחירה טובה אבל יקרה יותר.

אני כרגע אשאר עם הספארק.

• תוכן חדש...