Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בפעם הראשונה בחיי החלטתי לבצע טיפול לרכב לבד, על סמך מדריכים שקראתי, והתבוננויות רבות בטיפולים שהמוסך ביצע.

הבהרה: איני מומחה, וכל הערה תתקבל בשמחה כל עוד היא לא נכתבת בעוקצנות אלא במתן עזרה בלבד :)

- אני לא מומחה למנועים ולמערכות הזרקה וכל הדברים האלה, אבל אני מאוד אוהב ללמוד ויש לי 2 ידיים טובות, כמו שאמרתי כל הערה והארה תתקבל בחום.

קצת רקע:

שמי מיכאל, מחדרה. בבעלותי הפרטית אופטרה 07, במשפחה יש עוד 2 יונדאי אקסנט, אחת 1997, והשנייה 99. ה97 מוצעת למכירה, ה99 משרתת נאמנה את המשפחה, אחלה אוטו יש לציין, מאוד חסכוני ואמין.

העבודה:

-החלפת חוטי הצתה שהלכו לעולמם

-החלפת פלאגים

-החלפת תרמוסטט שחשוד כתפוס במצב פתוח כי האוטו לא מגיע לטמפ' עבודה אופטימלית

-ריקון שמן מנוע, החלפת פילטר שמן, ומילוי שמן מנוע חדש 10-40 של VALVOLINE

החלקים:

resized20120604185340.jpg

Uploaded with ImageShack.us

שמן מנוע 10-40 של VALVOLINE

מסנן שמן

תרמוסטט - ללא פלאנג', לצערי לא היה בחנות חלפים, אחליף בהמשך - אטם לתרמוסטט קניתי אך בדיעבד הוא היה גדול מדי ונאלצתי להשתמש בRTV, אשמח לקבל פידבקים בעניין זה.

4 פלאגים של NGK

חוטי הצתה (לא היו מקוריים, וקניתי קוריאנים, גם פה אשמח לפידבקים)

מפתח פילטר

חלק ראשון: החלפת חוטי הצתה.

נקודה חשובה: להחליף חוט אחד כל פעם, כדי לא להתבלבל בסדר. שמתי לב שכל חוט באורך אחר, בהתאמה למרחק בין כל חוט לחיבור שלו על המפלג (מפלג כן?)

בתמונה הנ"ל רואים חוטים חדשים מורכבים

resized20120604202139.jpg

והנה תמונה של חוט הצתה שהלך לעולמו:

resized20120604223716.jpg

שלב שני: ריקון שמן מנוע

משהו ששכחתי לציין, האקסנט מאוד נמוכה לכן נעזרתי בג'ק, הרמתי הרכב, הנחתי בלטות מתחת לבטיחות (אף אחד לא ישמח שהרכב ינחת עליו, מי סומך על ג'ק בלבד).

מאתרים את בורג ריקון כפי שרואים בתמונה:

resized20120604203513.jpg

פותחים, מניחים גיגית או כל כלי שיוכל להכיל את כל השמן. מרוקנים, סוגרים את הבורג - לא להדק יותר מדי חזק שלא תשבר ההברגה. אני נתתי לרכב לעמוד כמה דקות מונע כדי שהשמן יהיה דליל, אבל לא חם מדי.

פותחים את פילטר השמן בעזרת המפתח פילטר, מאוד פשוט, מהדקים את הרצועה סביב הפילטר ומסובבים עד שההברגה נפתחת ואת השאר אפשר לסובב כבר ביד.

resized20120604203347.jpg

resized20120604210716.jpg

לאחר שפירקנו את הפילטר, מחברים את החדש, יש למרוח לפני כן מעט שמן מהשמן החדש על הפילטר החדש כדי שההברגה תאטום היטב.

resized20120604211310.jpg

מרכיבים את הפילטר החדש, ממה ששמעתי סגירה עם אותו מפתח שפתחנו איתו זה סיכון כי עם המפתח הזה לא יהיה רגש ביד ואנחנו עלולים לשבור את העסק, שמעתי שיש מפתח ייעודי לסגירה, אני סגרתי מעט עם המפתח הראשון והידקתי חזק ביד עם מגבת. לצערי לא היה את המפתח לסגירה בחנות חלפים.

- שלב הבא, לנגב היטב את מסביב לפילטר החדש ולבורג הריקון את כל השמן שטיפטף, כדי שלא נחשוב בעתיד שיש נזילה.

- שלב הבא : מילוי שמן 10-40 של VALVOLINE.

פותחים את פקק מילוי השמן, ממלאים, נעזרתי במשפך לעניין. מילאתי כל פעם קצת ובדקתי עם המדיד עד שהגעתי בדיוק לFULL.

resized20120604212048.jpg

מוודאים שהפקק סגור היטב.

שלב הבא: החלפת תרמוסטט.

פה אני אציין שבחנות החלפים לא היה את הפלאנג' (בית התרמוסטט) והאטם שקיבלתי היה גדול מדי, לכן השתמשתי בRTV לאיטום, ובקשר לפלאנג' האמת שהוא יחסית בסדר. סיבת ההחלפה היא שהרכב לא מגיע לטמפ' עבודה אופטימלית, החשד שהתרמוסטט תפוס במצב פתוח.

פותחים את הבנד שמהדק את הצינור העליון שיוצא מהרדיאטור אל התרמוסטט, פה אשמח לתגובה האם זה הכרחי והאם אפשר פשוט לפרק עם הצינור מחובר.

resized20120604212749.jpg

קצת WD40 על 2 הברגים שמהדקים את בית התרמוסטט, כדי למנוע שבירת הברגים. פתיחת 2 הברגים.

resized20120604213515.jpg

בתמונה רואים את התרמוסטט שהפלנג' הוסר.

תרמוסטט ישן מול חדש:

resized20120604213357.jpg

מניחים את התרמוסטט החדש שהקפיץ פונה פנימה, והבורג המתנדנד כלפי מעלה - צדקתי ?

מורחים מעט RTV, או מניחים את האטם, מניחים את הפלאנג' במקומו ומהדקים את הברגים כל פעם מעט בכל צד כדי לוודא אטימה שווה.

שלב הבא: החלפת פלאגים

את זה בחרתי לעשות בסוף כדי לתת לרכב להתקרר, שמעתי שלא מומלץ להחליף פלאגים שהרכב חם.

מנתקים כל פעם חוט הצתה אחד, ובעזרת בוקסה יעודית מבריגים את הפלאג החוצה בסיבובים נגד כיוון השעון.

1111so.jpg

פלאג ישן מול חדש:

resized20120604214924.jpg

מבריגים בחזרה את הפלאג החדש עם סיבוב השעון, לא להדק חזק כמו רמבו שלא יישבר העסק. מחזירים את חוט ההצתה למקומו ופועלים כך בכל הפלאגים.

שאלה חשובה: בפלאג האחרון, הימני ביותר, זה שקרוב ביותר למפלג, הבחנתי בשמן על הפלאג, ושמן על היד שלי כשהוצאתי את הפלאג - פה אשמח לתשובת המומחים.

כמו כן ניקזתי את נוזל הקירור מהרדיאטור, ביצעתי שטיפה לצנרת ומילאתי נוזל ירוק של פרסטון, ניקזתי אוויר כמובן.

נקודה למחשבה: פעם הבאה לשים כפפות לטקס, חוסך הרבה שפשופים במים וסבון :)

זהו :)

כמו שאמרתי, כל תגובה עניינית תתקבל בחום,

אני לא גאון כמו מרק, בוקי, אביב, איתמר או דניאל או כל חברי הפורום התותחים פה, אבל אני אוהב ללמוד.

תודה לכולם,

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

נראה טוב. אבל ניקזת אוויר ממערכת שמן המנוע? אם נשאר אוויר שם הוא יביא לרתיחה מוקדמת של השמן, וחבל. את הפלאגים חיזקת עם ידית מומנט? חיזוק חזק מדי גורם נזק וחלש מדי יעיף אותם לללה לנד.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מזה ידית מומנט? חיזקתי עם רא'צט וחיזקתי די חזק.

בנוגע לניקוז אוויר מהשמן, איך עושים את זה?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
אבל ניקזת אוויר ממערכת שמן המנוע?

מה? :shock:

כל הכבוד על הפרוייקט :mm_yeah:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש מומנט חיזוק מסויים (עוצמת חיזוק, אם תרצה) שמתאימה לכל רכיב במנוע, כי הרכיבים אמורים לעמוד בעומס רציני. המומנט נמדד בnM. אם הסגירה חזקה מדי - ההברגה לא תעמוד בלחץ ויהיה כשל - שבר של ההברגה. אם המומנט חלש מדי, גם יהיה כשל וגם אז ההברגה לא תחזיק והחלק יטוס לשמיים.

איתמר - לא צריך לנקז אויר ממערכת שמן מנוע?

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

לא, אוויר מנקזים ממערכת הקירור, לא השמן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחלה פרוייקט הסבר מפורט רק שלפעם הבאה לא הייתי עושה את הטיפול הזה בלילה :lol:

לגבי החוטי הצתה הקוריאנים, הם באותה האיכות כמו המקוריים.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

עוד משהו - כבר אי אפשר לערוך תהודעה פשוט.

בחיבור הצינור רדיאטור העליון לתרמוסטט , הבחנתי בטפטופים לאחר ההנעה. בהתחלה נלחצתי שאולי הרסתי משהו, אחר כך הבנתי שלא הכנסתי את הצינור מספיק עמוק. סתם נקודה למי שייתקל בזה בעתיד.

- אני עדיין אשמח לתגובה לגבי השמן שנזל מאחד הפלאגים, ויעילות הRTV בהיעדר האטם לתרמוסטט

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

אני יודע שמשתמשים בRTV אדום (עמיד בטמפ' גבוהות?). תן לו להתייבש ב-100% (24 שעות לפחות) והוא אמור לעשות את עבודתו נאמנה.

נצל"ש - לגבי השמן - יכול להיות שאטם שמונע כניסת שמן לצילינדר כשל?

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

מיכאל שלום רב !

ברצוני לברכך על תיעוד הפרויקט שצולם תועד ובוצע מבחינה מקצועית, בצורה מושלמת, ועל כך מגיע לך שאפו !

רואים שאתה לנדת ואתה תלמיד טוב בפורום, תוך תקופה קצרה , למדת הרבה בפורום, וישמת את הלימודים וביצעת בצורה מושלמת.

הערה קטנה, להבא המנע משימוש מוגזם בRTV ואם יש להשיג אטם להבא שתחליף בית תרמוסטט(פלאנש) מרח שכבה קטנה עד שקופה, או המנע בכלל, סגירה שווה ללא מומנט יתר, ימנעו נזילה.

ולסיום ברכותי על התיעוד המושלם ועל העבודה המקצועית, השמן מהפלג מקורו קרוב לוודאי, מנזילת אטם מכסה שסתומים, או מלוי לא זהיר בעבר של שמן מנוע שנשפף לאזור הפלג. אפשרות ראשונה סבירה יותר.

נגב בעזרת סמרטוט באזור מכסה השסתומים, והמשך לעקוב אחרי הזעות/ נזילות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מיכאל שלום רב !

ברצוני לברכך על תיעוד הפרויקט שצולם תועד ובוצע מבחינה מקצועית, בצורה מושלמת, ועל כך מגיע לך שאפו !

רואים שאתה לנדת ואתה תלמיד טוב בפורום, תוך תקופה קצרה , למדת הרבה בפורום, וישמת את הלימודים וביצעת בצורה מושלמת.

הערה קטנה, להבא המנע משימוש מוגזם בRTV ואם יש להשיג אטם להבא שתחליף בית תרמוסטט(פלאנש) מרח שכבה קטנה עד שקופה, או המנע בכלל, סגירה שווה ללא מומנט יתר, ימנעו נזילה.

ולסיום ברכותי על התיעוד המושלם ועל העבודה המקצועית, השמן מהפלג מקורו קרוב לוודאי, מנזילת אטם מכסה שסתומים, או מלוי לא זהיר בעבר של שמן מנוע שנשפף לאזור הפלג. אפשרות ראשונה סבירה יותר.

נגב בעזרת סמרטוט באזור מכסה השסתומים, והמשך לעקוב אחרי הזעות/ נזילות.

בברכה

צביקה

צביקה תודה!

אני גם חושב שמדובר באטם מכסה שסתומים, הבחנתי בכמה הזעות מסביבו. אמשיך לעקוב

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

יפה מאוד שהתאמצת להעלות תמונות

בתמונה השמינית זה עיוות בתמונה או שרק נדמה לי שפקק מילוי שמן מנוע מלא בבוצה?

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם

ברשותי 2 אקסנט אחת 99 ואחת 2001, בשניהם הייתי צריך להחליף אטם מכסה שסתומים זו "מחלה" ידועה באקסנט, שווה לך להחליף בכל מקרה במיוחד אחרי שחלפת חוטי הצתה חדשים, כי הם יהרסו משך הזמן מהשמן, (בערך 30 שקל ). כשאני עושה טיפול אני מחליף גם את הטבעת של בורג ריקון שמן עלות של כמה שקלים . בכל אופן כל הכבוד.:-)

פורסם

כול הכבוד על הפרויקט המצולם.

ליתר ביטחון עדיף שתקנה לך בוקים להעמיד את הרכב בצורה בטוחה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...