Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אשמח שוב להתייעץ עמכם חברי הפורום.

אבי בן 60+ כיום נוסע על X5 שנת 2007 מנוע 3 ליטר.

אין ספק שהוא נהנה מאוד מהגובה, מהאבזור, מהאיכויות של האוטו ומהנהיגה המעולה.

האוטו שמור מאוד 65 אלף קילומטר ונוסע כמו חדש, הבעיה שלו היא הדלק ועליות אחזקה גבוהות.

אנו מחפשים אוטו משפחתי, האצ'בק, חסכוני, איכותי שמתאים במעמד לרופא בן 60..

חשוב לציין שרק פעמים בודדות בחודש( פעם פעמיים) אנו נוסעים כל חמש נפשות המשפחה באוטו.

חשבתי על מספר אופציות אשמח לחוות דעת ואופציות ששכחתי.

לקסוס CTH200, ברמת האבזור הבינונית הוא מאבזור יפה מאוד, חסכוני מאוד, ניראה טוב, מעניין אותי לגבי האמינות שלו, ואיכות הנסיעה.

האופציה השנייה היא הבאמוו סדרה 1 החדשה, שנסעתי בה והיא מרגישה איכותית נעימה ובמחיר טוב.

מה גם שבטרייד אין אני מניח שנוציא מחיר יותר טוב BMW על BMW.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה עם תקציב?

הלקסוס באמת נשמעת מתאימה אבל בדקו היטב את המושב האחורי, ב-is למשל הוא זוועתי מבחינת מקום לרגליים ו-3 מבוגרים שם מאחור זה בלתי אפשרי בעליל.

פורסם
מה עם תקציב?

הלקסוס באמת נשמעת מתאימה אבל בדקו היטב את המושב האחורי, ב-is למשל הוא זוועתי מבחינת מקום לרגליים ו-3 מבוגרים שם מאחור זה בלתי אפשרי בעליל.

גם ה - BMW סדרה אחת מאוד צפופה מאחור.

אני יכול להעלות כאפשרות האצ'בק - יוקרתית את האלפא ג'וליייט או האאודי A3,

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

דווקא לדעתי עבור רופא סדאן יותר מתאים. חזק וחסכוני זה סדרה 3/5 עם מנוע דיזל או מרצדס C/E. לדעתי E קלאס הכי מתאים.

מה התקציב?

Bull-81, מה יוקרתי באלפא ג'ולייטה? A3 נתפס כמו רכב של צעירים או אפילו ערסים (גיל הרכב תלוי עד כמה ההורים עשירים).

אם כבר הצ'בק, חשבתי על לנצ'יה דלתא שזה רכב עם מראה שונה מהכלל (אישית לא לטעמי, אבל לאנשים טעמים שונים, בכל אופן מראה סולידי):

2008-lancia-delta-monte-carlo.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה רבה על התגובות, התקציב הוא בערך להוסיף עד 40 מעל הX5 בטרייד אין או 190-200 אלף.

את הלנציה גם אני וגם הוא לא אוהבים, מה גם שחסכוני הוא לא.

הסדרה 3 החדשה יקרה, ובגרסה הזולה נורא פשוטה ואיטית, וגם לא בטוח חסכונית כל כך.

הלקסוס עושה 20 קילומטר לליטר שזה מדהים.

אלפה לנציה אודי נפסלות.

אם יהיה רכב סדאן במחיר הזה שהוא גם חסכוני וגם יוקרתי אני אשמח לשמוע, כרגע אני חושב שהלקסוס מתאימה מאוד, אבל שוב אבא לא הכי אוהב את האוטו.

פורסם
חשוב לציין שרק פעמים בודדות בחודש( פעם פעמיים) אנו נוסעים כל חמש נפשות המשפחה באוטו.

עם סדרה 1 ו-CT200h זה יהפוך ל-אף פעם בחודש אנחנו נוסעים חמש נפשות ברכב.

יש סיכוי שתסכימו שמישהו יסע באוטובוס?

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

מה עם אינפיניטי G37? אולי לא כ"כ חסכוני אבל מכיר לפחות שלושה בעלי גרמניות לשעבר שהחליפו לאינפיניטי.

אני גם לא הייתי שולל וולבו S60 או XC60

חבר,אתה חופר

פורסם

לגבי הסקודה, לקחנו אחת 1.8 טורבו מאובזרת ברמה של ה2 טורבו, אחרי 5 דקות החזרנו את הרכב, לא נהנו לא מהנסיעה לא מהישיבה ולא מה"כאילו יוקרתי".

האינפיניטי ממש לא חסכונית ואפילו להפך, למרות שזה אוטו מעולה, המחיר שלו גם גבוה.

גם לגבי הוולוו, חסכוניות הן לא.

הסיבה העיקרית להחלפת הרכב היא להוריד את עלות ההחזקה של הרכב שהיום היא גובלת בטמטום, ולהיכנס למסלול רכב באחריות.

לגבי הישיבה מאחור, אנחנו לא משפחה גבוהה בלשון המעטה, אני הכי גבוה 1.73 אחי 1.63 ואבי ואמא 1.65.

פורסם

זה לא קשור דווקא לגובה, אלא גם לרוחב. סדרה 1 בדור הקודם הייתה מצומצמת למדי מאחור, אפילו לשלושה ילדים. בחדשה לא נסעתי, וקראתי שיש שיפור-מה בעניין הזה, אבל כנראה הוא לא גדול. תבדקו. חבל, כי בגרסה החזקה והמאובזרת (בערך התקציב שלכם +-) - זו מכונית מעולה.

באופן כללי רכבי האצ׳בק לא גדולים יותר ממשפחתית ממוצעת, ומכאן שלא יהיו נוחים לתפוסה מלאה. אם זה לא קריטי, אז אני לא רואה סיבה של ממש לפסול את ה-a3. אפשר לקחת אותה בגרסאות מאובזרות מאוד, כשאני מבין שכוח הוא לא פקטור משמעותי כ״כ (בהתחשב בכך שהלקסוס אופציה) ולוותר על מנוע חזק.

הלקסוס נחמדה ג״כ ושקטה מאוד, אני אישית מרגיש שהיא לא מספיק איכותית מבפנים, ובעיניי גם לא יפה.

אני משער שהג׳ולייטה קצת צעירה וצעקנית מדי, והיא גם לוקה בעוד פרמטרים.

אני מצטרף להמלצות על הלנצ׳יה, שפותרת את כל הבעיות (מרווח, אבזור, כוח) - אולי קצת במחיר של איכות. לעיצוב מתרגלים, מה גם שהיא נראית יוקרתית - גם אם לא יפה.

אם סדאן, אופל אינסיגנייה היא לדעתי מכונית מאוד מרשימה, יפה, חזקה, איכותית, וגרמנית. כמובן שמרווחת בהרבה מהקודמות.

גם מונדאו יכולה להיות אופציה (ישלי שכן רופא עם כזו) - אבל אולי תמצא שגם היא חוטאת בחטאי הסופרב.

כמובן שכאן עולות אופציות כמו קאמרי, פאסאט (לא ממש שונה מהסופרב), ואקורד. שלושתן הולמות במדוייק את מעמד הביניים-הגבוה, ומהוות ׳רכבי רופא׳ קלאסיים. שלושתן טובות בתחומן.

אם אתם יכולים לחכות קצת, אמורה להגיע בקרוב מרצדס a-class חדשה (האצ׳בק). יפה בתמונות, ומבטיחה לתת פייט.

פורסם

ב.מ.וו סדרה 3 החדשה אמורה להגיע בהמשך בגירסת בסיס 316, אני מעריך שתתומחר מול הגירסאות הבכירות של הפסאט.

ואם כבר פסאט, האם בדקתם גם אותה או רק את הסופרב? הפסאט מרגישה יותר טוב בפנים, היא גם שקטה ומבודדת יותר מהסופרב.

אפשרות אחרת, קבע אתה אם היא הולמת רופא או לא היא הונדה CRV, הרכב נמכר במחירי סוף עונה משום שהדגם החדש כבר הוצג בחו"ל ולמעשה המבצע הוא על המלאי הקיים, הדגם הבסיסי מוצע ב-185 אלף שקלים. מדובר בג'יפון מרווח וגדול יחסית ועם צריכת דלק שפויה ביותר של כ-12 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת. אני מציע אותו כי אביך מגיע מרכב כביש-שטח ואולי אוהב את הישיבה הגבוהה או היכולת לטפס על מדרכות.

גם הטיגואן של פולקסוואגן מוצע ב-200 אלף שקלים אבל לדעתי ההונדה מוצלח יותר.

לפי הקילומטראז' הנמוך של הב.מ.וו אפשר להבין שאביך לא נוסע הרבה ולכן צריכת הדלק צריכה לתפוס מקום משני אחרי עלויות האחזקה האחרות כמו ביטוח, טיפולים, צמיגים וכדומה.

פורסם

סליחה על השאלה הטיפשית ... אבל מדוע בכלל מחפשים רכב חסכוני לאדם שנסע 65 אלף ק״מ בחמש שנים ? אני הרגשתי שיש איזשהי סתירה בחיפוש רכב יוקרתי אך חסכוני שבתכלס לא נוסע, אך כנראה זאת בעיה אצלי. מצד אחד, רכב ״יוקרתי״ שמחירו 200 אלף שקל, יאבד מערכו כ-2500...3000 שקלים בחודש, בשנים ראשונות בטוח, בלי שנסע מטר אחד. אז מה כבר משנה האם הוא יעשה 10 קמ״ל או אולי 15 ? אפילו 20 ? זה עוד 300 שקל בחודש ? או 500 ? מה זה כבר משנה ? אם השיקול הוא שמירה על איכות הסביבה, אני עוד איכשהו יכול להבין, כי מבחינה כלכלית הרצון ברכב חסכוני ויקר שיסע 1000 ק״מ בחודש לא ברור לי. אבל שוב, זה כנראה בעיה שלי :-D

פורסם

אדי צודק, רכב שנוסע 10-12 אלף ק"מ בשנה, החיסכון הוא לא כזה קריטי, בטח שלא לרופא, עם כל הכבוד ובלי להיכנס לכם לארנק. הX רכב נפלא וחבל להחליף אותו בשביל חיסכון של כמה אלפי שקלים בשנה. מה שבטוח זה שלא תהנו לשבת שלושה מאחור בסדרה 1 בלי קשר לגובה שלכם. מוזר שהסופרב לא התאימה לכם, היא מאוד מרווחת מאחור. רכב של שרים...

• תוכן חדש...