Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

בימים הקרובים אני מתכנן לקנות רכב חדש מהחברה.

המטרה שלי שהרכב יהיה נוח ואמין, באיזור ה100k , חסכוני, והכי חשוב שירידת הערך שלו תהיה הנמוכה ביותר מכיוון שאני מחליף רכב בתדירות של שנתיים שלוש.

עד ללפני שעתיים הייתי דיי סגור על טויוטה יאריס Style - רכב שעולה 103 אלף

הקטע שעכשיו שלחו לי שיש מבצע חדש של חבר על סיטרואן C3 PK הגרסה המאובזרת שעולה במקור 108 מוכרים אותה ב96 (12 אלף הנחה )

ההנחה מהותית, השאלה שלי מי מהרכבים בתכלס עדיף לדעתכם, והאם הירידת ערך של הC3 לאחר ההנחה תהיה נמוכה בהרבה מהיאריס (כי הבנתי שהיאריס ממש שומר על ערך), עוד שאלה חשובה וזה יותר לאנשים שהתנסו ברכישות מסוג זה - אני מתכוון לקנות את הרכב במזומן המקום האם יש אפשרות להתמקח איתם בכלל על היאריס ולקבל הנחה כלשהי ?

תודה לעוזרים

פורסם

תלוי למה אתה מכוון בירידת ערך נמוכה ככול האפשר? הם שניהם רכבים חדשים ושניהם יפלו הכי הרבה שאפשר במחירון. טבעי לרכב חדש.

ולפי דעתי המחירון שלהם עוד יותר יפול. כבר היום אתה יכול לקנות קיה פיקאנטו אוטומטית בת חצי שנה ב-65 אלף, קשה לי לחשוב שיהיו הרבה שיקפצו על המציאה של יאריס/C3 ב-30 אלף שקל יותר.

קשה להעריך את תנודות השוק לרמות של שקל, במיוחד כשרכב אחד בהנחה מסויימת. אני מניח שהירידה בשניהם תהיה די דומה.

פורסם

לסיטרואן יש שוק נחות משמעותית מלטויוטה, כך שלקחת פה שתי אפשרויות די קיצוניות במרחקן האחת מהשנייה. אני גם לא מבין למה אתה מגביל את עצמך לשתי אלו בלבד.

בנוסף, אתה מדבר על ירידת ערך וחסכון בדלק - אבל מבצע עסקה לא הכי כלכלית ברכישת רכב חדש ומכירתו אחרי שנתיים-שלוש. אם אתה באמת רוצה לחסוך בכסף, קנה מכונית קטנה וזולה יותר, או קנה סופר-מיני ידנית שתחסוך לך עשרות אלפי שקלים בקנייה ואחזקה.

C3 מאובזרת היא אופציה טובה מאוד - אבל הסחירות נמוכה ואחרי שנתיים-שלוש אתה עדיין תפסיד הרבה כסף ויהיה לך קשה למכור. גם אם מחיר הקנייה הראשוני נמוך. עם זאת, לא בטוח שתפסיד יותר מעם היאריס.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יאריס זה כמעט כמו תוכנית חסכון :-o, אוטו שהרבה הרבה אנשים (ונשים בעיקר !) ירצו לקנות, ברור שגרסה אוטומטית בלבד - פעם נתנו על יאריס אפילו מעל המחירון ! סיטרואן, בופן כללי, לא מצטיין בשמירה על הערך, לפחות לפי לי יצחק. לכן, אם יש לך התחייבות, אפילו בלתי פורמלית, שבעוד 3 שנים תוכל לקחת טויוטה חדשה מהסוכנות במסגרת טרייד-אין, תצטרך להוסיף פחות לעומת אופציית הסיטרואן. גם במכירה בשוק פרטי עם טויוטה יילך יותר קל, לדעתי.

פורסם

תשמע, היאריס הייתה נשמעת מבטיחה, אבל אחרי שרק ישבתי באחת אני יכול להגיד לך שבצחוק לא הייתי קונה את זה, איכות החומרים שמה מזכירה רכב צעצוע סיני זול. האיבזור ביזיוני (חלונות ידניים מאחורה) והדבר היחידי שהרכב הזה נתלה עליו הוא המסך שלא קשור בכלל בעיצוב לשאר הרכב ושוק יד 2 מצויין לדגם שווק כאן בשנות ה-90.

נכון שביאריס אתה תהיה שמח יום אחד וזה היום שתמכור אותה.

ב-C3 אולי תתבאס שתמכור אותה אבל תהנה הרבה יותר מהתקופה שלכם יחד.

מבחינתי אין ספק כאן - C3 ובגדול. למרות השוק ולמרות הגיר הלא משהו.

פורסם

היאריס החדשה לא זוכה לביקורות כל כך טובות בחו"ל אבל עם ישראל רק חיכה ליאריס ללא גיר רובוטי אז מן הסתם הרכב מאוד יצליח פה וסביר להניח שישמור על הערך שלו במידה סבירה (למרות ששוק היד שניה במצב זוועתי ולדעתי זה רק יילך ויחמיר). אם השיקול הכי חשוב שלך הוא הסחירות - היאריס היא הבחירה הנכונה. אם בכל זאת חשוב לך אבזור, התנהגות כביש, בידוד רעשים, נוחות ועוד דברים, ה C3 מוצלחת יותר בכל הפרמטרים האלה, בייחוד הדגם המאובזר. חוץ מזה, אתה מקבל עליה מחיר מצוין אז גם אם תפסיד הרבה עוד שנה שנתייים, עדיין נקודת הפתיחה שלך נמוכה יחסית למחיר המחירון.

מטויוטה לא תקבל שום הנחה, ההמתנה ליאריס היא חודשיים וחצי לפי מה שאני יודע, אלא אם כן תלך על הידנית שהיא יותר זמינה.

בהצלחה.

פורסם

היאריס היה רכב מעולה וככול הניראה הבחירה הכי חזקה של אנשים שמחפשים סופרמיני, לפני שוק המיני הנוכחי, והסופרמיני הידניות.

אפילו פירסמו לא מזמן פה כתבה שמראה את שוק היד השניה במצב הנוכחי, והוא כרגע לא הכי מעודד לטויוטה יאריס שמתומחרת עדיין יקר מאוד למחיר שלה. אם פעם היית משווה יאריס לפיאט וסיטרואן שהקהל היה נירתע מהן, היום אתה משווה אותה ליונדאי שחדשה ממנה בערך ב-7 שנים. אין מה לעשות, הכסף בסוף עושה את שלו.

פורסם
יאריס זה כמעט כמו תוכנית חסכון :-o, אוטו שהרבה הרבה אנשים (ונשים בעיקר !) ירצו לקנות, ברור שגרסה אוטומטית בלבד - פעם נתנו על יאריס אפילו מעל המחירון !

כמו שאמרת - פעם! היום השוק מוצף במשומשות, ליסינג, מבצעים על חדשות ומה לא! כמעט נדיר לקבל מחירון...

פעם גם קורולה שמרה על מחיר גבוהה, תראה היום איך הרובוטיות נשחטות בשוק...

אוטו זה הוצאה לא תוכנית חיסכון!! קנה מה שעושה לך טוב ובלב ובנשמה, בכל מקרה ובכל רכב המחיר רק יורד.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

• תוכן חדש...