Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, שוב, מהלך לא הגיוני ברכבת (מפתיע).

בתחילת השנה נקבע שסטודנטים בעלי תעודת סטודנט ממוסד מוכר יהיו זכאים ל-30% הנחה ברכבת על כרטיס הלוך חזור וכרטיסיות (לא תקף לחופשי חודשי!), אולם, סטודנטים בעלי רב קו סטודנטיאלי יהיו זכאים ל-50% הנחה ברכבת לכל סוגי הכרטיסים.

מה ההבדל בין סטודנטים עם רב קו סטודנטיאלי וסטודנטים עם תעודת סטודנט? מדובר באותם סטודנטים, באותו מעמד כלכלי, מלבד העובדה שחייבים לטעון את הקו רב בתוכנית סמסטריאלית כל שהיא (שעולה בין 900-2000 ש"ח, תלוי באיזור), כלומר - חובה להשתמש בזה. מה עושה סטודנט שלא צריך לטעון את הרב קו? מדוע הוא אינו זכאי להנחה? לא מובן, המעמד ממש לא משתנה.

ומה אני רוצה מכם בכלל? אני רוצה לרכוש חופשי חודשי בהנחה של 50%, אחרי שכבר רכשתי כמה פעמים במחיר מלא, ואין סיבה לכך (במיוחד כשהרקבת שבתה).

שקלתי לנסות להנפיק רב קו סטודנטיאלי ולא לטעון אותו בכסף, בתקווה שהמערכת שאחראית על הבדיקה של הכרטיס ברכבת לא תהיה מתוחכמת כ"כ (כמו העובדים) ותאפשר לי לרכוש חופשי חודשי בהנחה מלאה. יעבוד? :wink:

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אבל אין הנחה על חופשי חודשי- גם לא למי שמחזיק סמסטריאלי.

אני נמצא בדיוק במצב שלך.

הדבר הכי מפגר שחשבו עליו.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם
צר לי לאכזב אותך, אבל אין הנחה על חופשי חודשי- גם לא למי שמחזיק סמסטריאלי.

אני נמצא בדיוק במצב שלך.

הדבר הכי מפגר שחשבו עליו.

הקופאית אמרה לי שחופשי חודשי יעלה 175 במקום 350 לבעלי רב קו סמסטריאלי.. מכאן אני מניח שיש הנחה? :roll:

פורסם

את כל ההסברים וההנחות תוכל למצוא במדריך הזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קצת סדר בבלאגן.

כל סטודנט במוסד להשכלה גבוהה מוכר במדינת ישראל זכאי ל-30 אחוזי הנחה בנסיעה בכל קווי האוטובוס, ברכישה של כרטייסיה או כרטיס הלוך ושוב. הזכאות מותנות בזה שיגש לאחת ממנפיקות הרב-קו עם תעודת סטודנט ויטען לכרטיס שלו "פרופיל סטודנט רגיל".

סטודנט שבנוסף לזה רוכש חופשי סימסטאריאלי או חופשי-שנתי מסוים זכאי ל-50 אחוזי הנחה בכל קווי האוטובוס ברכישה של כרטיס בודד. לצורך העניין, אתה יכול לרכוש חופשי-שנתי של אזור חיפה ולקבל 50 אחוזי הנחה על נסיעה בקו פנימי בבאר-שבע. העיקר שיהיה לך "פרופיל סטודנט מורחב" על הכרטיס.

תעודת סטודנט בלבד, ללא כרטיס רב-קו, לא מזכה בהנחה.

את הכרטיס המוזל ניתן לרכוש רק בקופה המאוישת והקופאית לא אמורה למכור לך כרטיס עם 50 אחוזי הנחה אם אין לך פרופיל מתאים טעון בכרטיס. כמובן שאם אותה הקופאית כן תעשה זאת מסיבותיה, הפקח ברכבת והשער האלקטרוני לא ידעו ולא יבדקו לך את הרב-קו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לצערי אין שום הנחה על חופשי חודשי, והמוכרת שאמרה לך היא כנראה מהסוג הפחות מבריק שהזכרת כבר (גם אותי הקופאיות הטעו כבר מספר פעמים וזה עלה לי לא מעט כסף).

מערכת הבדיקה של הרב קו דווקא עובדת טוב, ולא מקבלים הנחת 50% אם ללא חופשי חודשי סטודנטיאלי.

אבל אתה מוזמן לנסות - כל מה שצריך כדי לקבל פרופיל סטודנטיאלי זה להגיע לנק' הנפקה עם ת.סטודנט ואישור לימודים.

פורסם
קצת סדר בבלאגן.

כל סטודנט במוסד להשכלה גבוהה מוכר במדינת ישראל זכאי ל-30 אחוזי הנחה בנסיעה בכל קווי האוטובוס, ברכישה של כרטייסיה או כרטיס הלוך ושוב. הזכאות מותנות בזה שיגש לאחת ממנפיקות הרב-קו עם תעודת סטודנט ויטען לכרטיס שלו "פרופיל סטודנט רגיל".

סטודנט שבנוסף לזה רוכש חופשי סימסטאריאלי או חופשי-שנתי מסוים זכאי ל-50 אחוזי הנחה בכל קווי האוטובוס ברכישה של כרטיס בודד. לצורך העניין, אתה יכול לרכוש חופשי-שנתי של אזור חיפה ולקבל 50 אחוזי הנחה על נסיעה בקו פנימי בבאר-שבע. העיקר שיהיה לך "פרופיל סטודנט מורחב" על הכרטיס.

תעודת סטודנט בלבד, ללא כרטיס רב-קו, לא מזכה בהנחה.

את הכרטיס המוזל ניתן לרכוש רק בקופה המאוישת והקופאית לא אמורה למכור לך כרטיס עם 50 אחוזי הנחה אם אין לך פרופיל מתאים טעון בכרטיס. כמובן שאם אותה הקופאית כן תעשה זאת מסיבותיה, הפקח ברכבת והשער האלקטרוני לא ידעו ולא יבדקו לך את הרב-קו.

צביקה,

ברגע שאתה מגיע עם רב קו כל שהוא לקופת הרכבת מעבירים את הכרטיס בקורא של רב קו ולפי התוכנית מנפיקים לך כרטיס רכבת רגיל לחלוטין, פשוט בהוזלה, ככה שאף פקח/שער אלקטרוני לא יעצרו אותך, אתה סה"כ מחזיק כרטיס רכבת רגיל שנרכש בקופה.

ההנחה שניתנת לסטודנטים באוטובוסים ניתנת גם ברכבת (הכוונה לרב-קו), אולי יצאו הנחיות חדשות מהפעם האחרונה, בתחנת ראשל"צ משה דיין נאמר לי חד משמעית שחופשי חודשי עם הנחת הרב קו יעלה 175 ש"ח לסטודנטים. מחר אוודא זאת שוב.

גם אם אין הנחה על החופשי חודשי, עדיין אפשר לרכוש 4 כרטיסיות של 12 כרטיסים במחיר של 300 ש"ח (50% הנחה ממחיר מקורי - 150), מה שמקנה נסיעה במחיר של 6.25 ש"ח.

פורסם

על כרטיס נסיעה שיוצא בהנחת סטודנט, כתוב: סטודנט.

אם זה באמצעות הרב קו(50%) אז כתוב: סטודנט כח.

חלק מהפקחים מבקשים לראות תעודת סטודנט.

במידה ואתה נוסע קבוע ברכבת, כ5 ימים בשבוע אזי חופשי חודשי הוא המשתלם ביותר.

פורסם

היום רכשתי שוב חופשי חודשי במחיר מלא, ושוב נאמר לי שאם היה לי רב קו סמסטריאלי הייתי מקבל 50% הנחה, ביקשתי ממנה שתוודא, היא בדקה.. והתשובה נשארה זהה.

***.

פורסם

היום שוב הייתי צריך לקנות חופשי חודשי, כששאלתי אם יש הנחה לסמסטריאלי התשובה הייתה שלילית.

סוג של שביתה? עוד לא עברו 3.5 שנים של שקט:?

• תוכן חדש...