Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים ערב טוב !

אני מקווה ששלומכם ובריאותכם תקינים בערב גשום זה.

המקרה המדובר קרה אתמול בסביבות השעה 22:00 על נתיבי איילון, סמוך למחלף וולפסון בכיוון נסיעה צפון.

נסיעותיי ללימודים מהרצליה לרחובות מפגישות אותי עם נתיבי איילון שלוש פעמים בשבוע, כאשר הנסיעה בחזרה להרצליה הינה לרוב בשעות הערב המאוחרות.

אני מגדיר את עצמי כנהג רגוע, זאת היה נכון גם בנסיעה אתמול, כאשר מהירותי עמדה על כ- 97 קמ"ש ומיקומי היה נתיב ימין.

הייתי מלא תקווה לחזור הביתה בלי "התקפי לב" מיותרים, במיוחד אחרי יום שלם של עבודה ולימודים, לצערי נסיעתי הרגועה הופסקה על ידי אישה שחצתה את נתיבי איילון באלכסון, בבגדים כהים ולפי אופן תזוזתה היא נעלה עקבים.

הדבר היחיד שהסגיר כי יש אדם על הכביש הוא תליון צוואר אשר הפיק נצנוץ בן שבריר שנייה, דבר שגרם לי לשים לב לצללית של האישה התימהונית.

לצערי לא היה לי זמן להוריד מהירות אבל בעזרת תמרון התחמקות שמאלה הצלחתי למנוע התנגשות.

המקרה הזה מעלה בי מספר תהיות:

א. סביר להניח מישהו שומר עלי מלמעלה, כי ללא הנצנוץ של התליון על צווארה כנראה לא הייתי כותב לכם את השרשור הזה.

ב. לפני מספר שנים הייתי נתקל במצבי חירום על הכביש אבל בתדירות הרבה יותר נמוכה, כיום תדירותם של מצבי החירום על הכביש עלתה משמעותית. שאלתי היא למה ? מה קרה לנהג ולהולך הרגל הישראלי? האם אנשים לגמרי איבדו את שפיותם ?

ג. אך יכול להיות שהתשתיות הפיזיות של ארצנו הולכות ומשתפרות ותרבות הנהיגה בארצנו רק הולכת ומתדרדרת מיום ליום?

מקווה לתגובתכם ועצתכם .

זמין 8)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל אני מסיר את הכובע בפני תגובתך הזריזה למצב החירום ומניעת האסון! לגבי תמרון ההתחמקות שלך: האם זה היה תמרון חריף של "הדקה ה-90" או מין מעבר נתיב זריז שכזה?

לפני מספר שנים הייתי נתקל במצבי חירום על הכביש אבל בתדירות הרבה יותר נמוכה, כיום תדירותם של מצבי החירום על הכביש עלתה משמעותית. שאלתי היא למה ? מה קרה לנהג ולהולך הרגל הישראלי? האם אנשים לגמרי איבדו את שפיותם ?

אם אתה נתקל בתכיפות במקרי חירום, הדעת נותנת שמדובר על משהו לקוי גם (לא רק) בנהיגה שלך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לפני יומיים נתקלתי באותו דבר על כביש 1 ליד מחלף לטרון.

אני נוסע על 90,ומישהי חוצה את הכביש בריצה. :roll:

כנראה שכמות המטומטמים נמצאת במגמת עליה.

V5

פורסם

מצער ומפחיד מאוד לשמוע, וכבוד על התגובה המהירה ואי איבוד העשתונות.

נצל"ש, באם חלילה וחס הייתה פגיעה, והנהג היה 'נחמד' ועצר להגיש עזרה,

מה יהא על הנהג אחר כך? (מבחינה חוקית, במידה והיו אבידות בנפש או נזק בלבד)

פורסם
האם זה היה תמרון חריף של "הדקה ה-90" או מין מעבר נתיב זריז שכזה?

זה היה מעבר נתיב מאוד מהיר, לפחות כך הרגשתי, יכול להיות שמהצד זה לא היה נראה דרמטי במיוחד.

לא שברתי את ההגה כמובן, אחרת זה לא היה נגמר טוב.

זמין 8)

פורסם

אני רואה באיזור איילון דרום מידי פעם "מתאבדים" שהחליטו שספורט זה טוב לבריאות והם "עושים ספורט" על כביש בין עירוני עמוס. בדר"כ המתאבדים האלו הולכים באיזורים בהם השוליים צרים במיוחד ועם הפנים עם כיוון הנסיעה, כך שגם אין להם את האופציה התיאורתית להתחמק מרכב שבטעות יורד לשוליים. אבל זה לא מפתיע - מי שלא חושב על הסיכון בהליכה על השוליים באיילון דרום, כנראה לא חושב על לחמוק מתאונה. שמישהו יסביר להם שתאונת דרכים זה לא טוב לבריאות.

פורסם
זה היה מעבר נתיב מאוד מהיר.

פעלת בסדר. במצב של פעולת התחמקות אמתית (מה שאתה קורא "שבירת הגה") אמורים לבלום קודם, כי כמו שאמרת, בלי בלימה, זה ייגמר רע. אבל אם מגיבים מוקדם, כמו במקרה שלך - לא מדרדרים לכדי כך. בכל זאת כדאי לך לעבור הדרכה (וזו לא הפעם הראשונה שאני אומר את זה) שבה תלמד מיומנות של בלימה והתחמקות.

אני רואה באיזור איילון דרום מידי פעם "מתאבדים" שהחליטו שספורט זה טוב לבריאות והם "עושים ספורט" על כביש בין עירוני עמוס.

כל מי שמצוי בשוליה של דרך בינעירונית כלשהי הוא בחזקת מתאבד, וזה כולל לא רק הולכי רגל ורוכבים אלא גם בעלי רכבים שעוצרים שם, רובם מסיבות לא מוצדקות, ואף מוסיפים חטא על פשע בכך שהם נשארים חשופים ברכב או אף לידו, ואני לא מדבר על ה"מכונאים" שעוד מרהיבים עוז להתכופף להחליף גלגל או אף יורדים מתחת לרכב כדי לתקן תקלה.

פורסם

מזכיר לי משהו שקרה לי לא מזמן גם כן באיילון.

בשעה 6 בבוקר חזרתי ממשמרת לילה בעבודה וכבר כמעט הגעתי הביתה. הייתי על נתיב ההאטה בירידה מאיילון דרום. בשעה הזאת עדיין אין כמעט תנועה בכביש ואכן נתיב ההאטה היה נראה ריק לגמרי ממכוניות. פתאום אני מוצא את עצמי נוסע בתוך ערפל סמיך, היה לי מוזר, הראש לא עבד בשיא המהירות אחרי לילה בלי שינה אבל אמרתי כולה ערפל בלתי מזיק. אחרי כמה שניות בערפל הזה אני מוצא את עצמי נוסע במהירות של 90 לתוך משאית מימי המנדט שמעשנת מתוך האגזוז כמו קטר ובקושי סוחבת על 30. כל זה כאמור על נתיבי איילון. נתתי ברקס הכי חזק שיכולתי, כמו שרואים ביוטיוב, שברתי את ההגה חזק שמאלה (לא, בלי מבט במראה - לא היה זמן לזה) ובמזל יצאתי בשלום.

פורסם

בחורף שעבר קרה לי מקרה דומה ונראה לי שאפילו יותר הזוי. אמצע הלילה(סביבות 2-3), נתיבי איילון דרום, אחרי כל היציאות לתל אביב, חולון והכל.. זאת אומרת שהכביש מוביל כבר לכביש 4 והכביש ריק לגמרי, אין נפש על הכביש. גם, היה גשם אך לא באותו רגע. אני נוסע להנאתי במהירות סבירה(100 היות והכביש ריק לגמרי ובגלל שהיה גשם) - פתאום אני קולט שבשוליים משני הצדדים, יש איזה 2 מכוניות עם אנשים שעוברים את הכביש בסבבה, כאילו זה איזו חנייה בשכונה שלהם. גם הם, היו לבושים בבגדים די כהים ולא היה להם שום דבר שנצץ. לא יודע איך, אבל פשוט שמתי לב לאישה שבדיוק עברה את הכביש באותו רגע והורדתי מהירות , הסטתי את הרכב על מנת לעבור רחוק ממנה(לכל מקרה, לך תדע מה יש לה בראש..) ופשוט הזוי.

מקרה אחר שקרה לפני בערך חודש, אני נוסע על כביש 4, ממש ממש קרוב לפנייה לכניסה הצפונית לאשדוד, פתאום אני קולט רכב מסוג דייהטסו סיריון שכנראה התקלקל או משוה בסגנון או שעבר תאונה שעומד בצורה אנכית למעקה בטיחות ובעצם חוסם נתיב שלם! המקרה גם היה בלילה והכביש היה ריק מלבד הרכב שלי ועוד חבר שנסע במרחק מסויים מאחוריי. יש לציין שלא היה שום משולש או תמרור אזהרה שהוצב על ידיהם, מה שאומר, ששוב, בגלל שהייתי(בלי עין הרע) ערני אז שמתי אליהם לב ממרחק ויכלתי בעצם להתרחק מהם. אני לא מבין - שישי בלילה, הרוב שנוסע בכיוון הזה זה צעירים ממסיבות באיזור המרכז , ואולי אף מישהו שנוהג תחת השפעת אלכוהול - זה המתכון הכמעט בטוח לתאונה נוראית שתגרור אחריה המון הרוגים. מה גם, היו איזה 3-4 חבר'ה שעמדו שם בשוליים ולאף אחד לא היה אפוד זוהר.

לא יודע מה קרה שם אך מקווה ששום דבר.

לאנשים אשכרה אין ראש. פשוט אנשים ללא שכל.

פורסם
פתאום אני מוצא את עצמי נוסע בתוך ערפל סמיך, היה לי מוזר, הראש לא עבד בשיא המהירות אחרי לילה בלי שינה אבל אמרתי כולה ערפל בלתי מזיק. אחרי כמה שניות בערפל הזה אני מוצא את עצמי נוסע במהירות של 90 לתוך משאית מימי המנדט שמעשנת מתוך האגזוז כמו קטר ובקושי סוחבת על 30. כל זה כאמור על נתיבי איילון. נתתי ברקס הכי חזק שיכולתי, כמו שרואים ביוטיוב, שברתי את ההגה חזק שמאלה (לא, בלי מבט במראה - לא היה זמן לזה) ובמזל יצאתי בשלום.

זו למשל, דוגמה לנהיגה לא נכונה (להבדיל מזאת של פותח השרשור) ואל תיקח את זה קשה. זה מתחיל בנהיגה במצב של חוסר עירנות, חוסר התאמה של המהירות לתנאי הדרך במצב של ערפל, ביצוע בלימת חירום לא מתוכננת (ואני לא יודע אם היא אכן היתה "הכי חזק כמו שרואים ביוטיוב") ותמרון התחמקות ללא הכנת נתיב מילוט מראש.

פורסם

מה למשל היית עושה אחרת? הנהיגה בחוסר ערנות היא מצב נתון במקרה הזה ונתיב מילוט לא היה זמן להכין. הדבר היחיד שהיה אפשר לעשות הוא להוריד מהירות בתוך הערפל, אלא שהמסע בערפל נמשך כמה שניות במקרה הטוב אז עדיין המהירות לא היתה יורדת משמעותית.

פורסם
מצער ומפחיד מאוד לשמוע, וכבוד על התגובה המהירה ואי איבוד העשתונות.

נצל"ש, באם חלילה וחס הייתה פגיעה, והנהג היה 'נחמד' ועצר להגיש עזרה,

מה יהא על הנהג אחר כך? (מבחינה חוקית, במידה והיו אבידות בנפש או נזק בלבד)

מה ז"א 'נחמד'?

אם נהג פוגע במישהו זו חובתו החוקית לסייע לנפגע ולהזעיק עזרה. במקרה כזה, בייחוד אם מדובר על שעות החשיכה, בגדים כהים ואמצע הנתיב, הנהג ישוחרר לאחר תחקור המקרה (כביש מהיר - סביר להניח שלא אשם). אם הנהג בורח - יואשם בהפקרה, סביר להניח שישב בכלא (לרוב הנהגים מאותרים ע"ע ט. מור) גם אם לא אשם בתאונה.

לענייננו:

לפני כמה חודשים נסעתי עם חבר באיילון צפונה, בין לה-גארדיה לשלום הופתעתי מהולך רגל על השול השמאלי (היתה תנועת רכבים ערה). אלוהים יודע איך הגיע לשם (אני מקווה שנתקע עם הרכב, כי אין לי הסבר אחר). מיד צלצלתי לדווח למשטרה.

פורסם
מה למשל היית עושה אחרת?

נהיגה בעייפות היא לא מצב נתון, זה ינמנם ובל יעבור!

אם אתה עובד בלילה, עליך לישון במהלך היום, כדי שמצב של עייפות לא יהיה "מצב נתון" וגם אז יש לנהוג עם מקדם בטחון גדול יותר ואם צריך אז לעצור (כמובן רק במקום בטוח) לצורך רענון או אף תנומה קצרה. בנוסף, ברגע שרואים התהוות של ערפל או כל מצב של הגבלת שדה ראיה, יש להאט מראש כדי להישאר במהירות שמתאימה לתנאי הדרך ושבה משאיות אינן "מופיעות" לפתע ממול.

בנוסף, יש לבדוק מראות באופן תדיר כך שבמצב החירום אינך תלוי לחלוטין בבדיקתה של מראה כזאת או אחרת, וכמו כן הייתי מוכן לאפשרות של מצב חירום מראש ולכן מחליט מלכתחילה על נתיב מילוט אפשרי כמו שוליים פנויים או נתיב ריק כך שגם במצב הכי קיצוני יהיה לי לאן להימלט מבלי שאהיה תלוי בהחלטה של רגע בזמן אמת.

פורסם

הימצאות הולכי רגל בשוליה של דרך בינעירונית היא אסורה, להוציא מצב חירום, קל וחומר כאשר מדובר בחציה של נתיבי הנסיעה, ועל אחת כמה וכמה בדרך מהירה!

• תוכן חדש...