Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"העברת בעלות" על רכב ללא טסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים.

השבוע אני מוכר את "גופת" האלפא רומיאו ספרינט האהובה שלי (שנת 88, הרכב כשלוש שנים ללא טסט) לבחור שבתקווה יחזיר אותה לחיים ויהנה ממנה.

קראתי כמה שירשורים בעניין ורובם דיברו על רכבי אספנות. כמו כן לרכב אין רישיונות (נשארו אצל הנוכל שהיה אמור לטפל לי ברכב ובכל מה שקרה איתו), אני יודע שאני יכול להוציא רישיונות אך בכל מקרה הרכב לא יכול לעבור טסט. בכל אופן נראה שאעשה זאת בכדי להקפיא את הטסט לרוכש.

השאלה היא, איך אני מבצע בדיוק את העברת הבעלות? האם טופס זכרון דברים שמסיר כל זכות שלי על הרכב מספיק?

האם זה קביל מבחינה משפטית אם קורה משהו עם הרכב לאחר המכירה?

האם כאשר ירצה בעל הרכב להחזירו לכביש, אני יצטרך להוציא את המסמכים ממשרד הרישוי?

האם מספיק לתת לו יפוי כוח לכל פעולה הקשורה ברכב? אני מבין שבמצב כזה הוא צריך גם את תעודת הזהות שלי, האם זה נכון? (אם זה נכון אז אין מצב לתת לו תעודת זהות מראש, והוא יצטרך ליצור עימי קשר בעתיד, אין לי בעיה עם זה.)

האם במשרד הרישוי יכולים להעביר בעלות עם הוצאת מסמכים חדשים וללא תשלום האגרה?

תודה רבה לעוזרים ואני אשמח לתשובות מניסיון.

שבוע טוב.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

האם במשרד הרישוי יכולים להעביר בעלות עם הוצאת מסמכים חדשים וללא תשלום האגרה?

לא. הם דורשים לשלם את כול החובות, ורק אז אפשר להעביר.

יתכן במקרה שלך שגם אחרי תשלום החובות אי אפשר יהיה להעביר בעלות, כי הרכב יותר משנתיים ללא טסט, והוא "רכב מיושן"

כלומר הרישיון שלו בוטל "עקב תקנות תעבורה".

אפשר יהיה להעביר בעלות לאחר ביצוע בדיקת מעבדה + טסט, או בשנת 2018, לאחר שינוי סטטוס ל"רכב אספנות"

לגבי תוקף זיכרון דברים בין שני הצדדים - תשאל בפורום יעוץ משפטי.

פורסם

אני מציע בכל זאת לבדוק במשרד הרישוי.

בעיקרון כן אפשר להעביר שם בעלות באופן מסודר על רכב ללא טסט בתוקף, הקונה יצטרך לחתום על טופס מיוחד לעניין זה שבו הוא מצהיר שהוא יודע שלרכב אין טסט.

אני לא יודע אם צריך יהיה לשלם במקום את חובות האגרה או לא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תודה לעונים.

האם יש מישהו (אולי חבר'ה מפורום אספנות) שעשה משהו כזה בעבר ויכול לתת הכוונה מנסיונו? כרגע זה הולך לכיוון של זיכרון דברים במעמד עד שיהיה חתום על אותו המסמך. זה אומר שאני בקשר "רדום" עם הקונה עד ליום שירצה להעביר טסט ואז אני אעביר בעלות במשרד הרישוי. כרגע אני לא רואה שום אופצייה אחרת.

לילה טוב.

פורסם

לא יודע מאיפה אתם מביאים את כל זה...

רכב ללא טסט אפשר להעביר בעלות רק אם הוא רשום כאספנות או תוך 3חודשים מסיום תוקף הטסט,לא משנה בן כמה הרכב ולא משנה כמה זמן לא היה לו טסט גם אם תשלם את כל האגרות העברת בעלות לא אמורה לעבור...לפי מה שאני יודע לגבי בדיקת מעבדה,צריך לעשות לאחר שהרשיונות מוקפאים שנתיים ולא אם הרכב עמד שנתיים ושילמו את האגרות

פורסם

ttzz - יש הבדל בין העברת בעלות בדואר.

אחרי שנחסמת העברת בעלות בדואר (3 חודשים אתה אומר? יכול להיות) עדיין ניתן לבצעה במשרד הרישוי בחתימה על ההצהרה שתיארתי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ttzz - יש הבדל בין העברת בעלות בדואר.

אחרי שנחסמת העברת בעלות בדואר (3 חודשים אתה אומר? יכול להיות) עדיין ניתן לבצעה במשרד הרישוי בחתימה על ההצהרה שתיארתי.

הלוואי שזה נכון אני באותה בעיה,מה שאמרתי זה לאחר בירור במוקד של משרד הרישוי

פורסם

ניתן לבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט. העברה מתבצעת במשרד רישוי בנוכחות המוכר והקונה (נוכחות פיזית). לעניין האגרות - אני דרשתי שלא לשלם ולהעביר האגרות על שמי. לאחר וויכוח שילמתי אגרה אחת ובוצעה העברה כחוק.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אם הרשיונות מוקפאים ואין חובות אגרה יתכן שיהיה אפשר להעביר בעלות תוך חתימה על הצהרה במשרד הרישוי.

מה שמסבך את העניין היא העובדה שרכב שרשיונותיו לא חודשו שנתיים נכנס לסטטוס מבוטל במחשב משרד הרישוי, ובשביל לבטל את הביטול צריך להוציא רשיון ואולי גם לשלם חובות אגרה אם הרשיונות לא הוקפאו (לא יותר משנתיים כי אחרי שנתיים הרכב בוטל) בכדי שיהיה אפשר להעביר בעלות תוך חתימה על הצהרה שידוע לרוכש שהרכב ללא טסט ואינו כשיר לתנועה בדרכים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בשביל לחדש את סטטוס הרכב (לאחר ביטולו עקב שנתיים ללא טסט) הפקידה צריכה לבצע הוראה במחשב. אין צורך פיזי בהוצאת "ניירת".

אני מדבר מניסיוני. ביצעתי מס' העברות כאלו בשנים האחרונות. אני לא חתמתי על דבר (הנוגע להצהרה כזו או אחרת מצידי כרוכש) - וכל שנדרש לעשות היה ל"קפוץ" לבנק הדואר לשם תשלום אגרת העברת הבעלות ולחזור לביצוע העברה במשרד הרישוי.

פורסם

יש פתרון ובדוק

תציע לרוכש שיעביר את הרכב לתו סוחר וככה ההעברת תבוצע גם אם אין טסט מעל 3 חודשים בעלי מגרשים לוקחים בערך

500 עד 1000 שקל על כך .וחשוב לציין שרק בעל התו יוכל לנהוג על הרכב לטסט או שתשלח את הרכב בגרר .

ורק אחרי הטסט בין 14 יום ל 21 תוכל לבצע בעלות בסניף הדואר

106 ראלי -VR-6 - V-5 -- קינג קצר-- MGVVC-נמכרו

wv-v6 גולף + WRX- GTI306 *GTI -נמכרו

נמכרה ---Sti

clio sport כיום

פורסם

תודה לכל המשיבים.

מחר אני אגש למשרד הרישוי בחולון ונראה מה אפשר לעשות (זה יקרה אחרי הצהריים כך שאם יש למישהו משהו להוסיף הוא מוזמן). אם ידרשו לשלם אגרה אחת נראה לי שזה לא יצא לפועל בצורה הזו.

ירון: האם חוייבת לשלם אגרת טסט אחת ע"י הפקידה? האם זה משהו נזיל שניתן לויכוח והוא לא בגדר חוק? תשלום אגרת העברת הבעלות בדואר נעשתה עם מסמך כלשהו ממשרד הרישוי?

האפשרות השנייה כאמור, היא לרשום זכרון דברים שמצד אחד מאשר שהקונה הוא בעל הרכב בפועל וכל מה שקורה אם הרכב מעתה ואילך זו אחריותו הבלעדית (דוחות וכדומה) ומצד שני כאשר יגיע הזמן, אני אוציא את הרישיונות ואתן יפוי כוח להעברת הטסט לרכב. אני יודע שזו אפשרות לא הכי טובה שיש אבל כנראה שזו היחידה שרלוונטית למצב.

מחר אעדכן מה קרה בסוף ומה הנוהל בדיוק במשרד הרישוי.

בכל אופן אופציית הרישום כסוחר ממש לא רלוונטית ומסבכת ומייקרת את העניין.

שוב תודה ולילה טוב.

פורסם
ניתן לבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט. העברה מתבצעת במשרד רישוי בנוכחות המוכר והקונה (נוכחות פיזית). לעניין האגרות - אני דרשתי שלא לשלם ולהעביר האגרות על שמי. לאחר וויכוח שילמתי אגרה אחת ובוצעה העברה כחוק.

דברתי היום עעם המוקד והנציגה טוענת שאין סיכוי ולא משנה איפה,להעביר בעלות לאחר 3 חודשים במידה והרכב הוא לא אספנות

מקווה שטעתה,נראה מה יגיד פותח השרשור...

פורסם

אתה אכן צודק.

גם אני בררתי היום עם שתי מוקדניות שונות ואכן הנוהל שדיבר עליו ירון הוא לרכב אספנות בלבד.

הרכב שלי הוא בגדר "מיושן" ולכן לא חלה עליו האפשרות הזאת.

אני לא שלם עם האפשרות שנשארה לי: זכרון דברים כאשר רשמית הרכב עדיין שלי מה שאומר שאני מחוייב לו להעברת בעלות בדואר, וטסט או יפוי כוח לטסט כאשר הוא יסיים את השיפוץ. זו לא בעיה, מה שמטריד אותי זה הסיכון לקנסות למינהם שירשמו על שמי ואז צריך להתחיל לרדוף אחריו (נראה לי שהפתרון הוא מכירת הרכב ללא לוחיות רישוי והתחייבות שלי למסור אותן לו לפני מועד הטסט). בכל אופן, זו האפשרות היחידה שלי לקבל תשלום, ושלו לקחת את הרכב.

מצד שני, גם הוא לוקח סיכון וסומך עלי בסיטואצייה זו ולכן זה נראה לי הדדי.

חבל שהמחוקק לא נתן מענה למצב כזה.

פורסם

העברת הבעלות במשרד הרישוי היא עפ"י חוק/נוהל. הם לא עשו לי טובה. הם כמובן מקשים כי הכוונה היא שאנשים לא ירכשו רכבים ללא רישוי תקף ויעשו בהם שימוש - אבל הם אינם יכולים למנוע העברת בעלות.

אני ביצעתי מס' העברות כאלו כאשר הנוהל הוא להגיע לסניף יחדיו, משמע הרוכש והמוכר עם ת.ז., הפקידה מזהה אותם משחררת את הרכב מהביטול במחשב ושולחת הצדדים יחד עם שובר תשלום לבנק הדואר (תשלום אגרת העברת הבעלות) יחד עם הטופס המשולם חוזרים למשרד הרישוי והפקידה מבצעת את העברת הבעלות. לעניין האגרה, אני דרשתי שהאגרות יעברו על שמי (אני הרוכש) ואני אשא בהם ברגע שארצה לערוך רישוי לרכב. היה ויכוח מסויים לעניין האגרה ושילמתי אגרה אחת (שנתית) כפשרה.

המלצתי - גשו לאחד מהסניפים הראשיים (ניתן לדבר עם המנהל באחד הסניפים הקטנים ובמידה ואינו מכיר הנוהל - לבקשו לבדוק בסניף הראשי עם מנהליו) ובקשו לדבר עם המנהל הבקיא בנהלים. הוא כבר ידאג לביצוע העברה.

• תוכן חדש...