Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש לי עכבר במחשב והוא אוכל לי את הזיכרון

ToMeR
שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

משהו טוחן לי את הזיכרון לדעתי ואני לא מצליח למצא מה זה.

במחשב מותקן 4GB זיכרון ב-2 סטיקים ערוץ כפול. מדובר על DDR2.

לאחר התקנה נקיה של חלונות 7 אולטימייט, יש צריכת זיכרון של 25 אחוז איך שהמחשב עולה. ממה שידוע לי המצב הזה אינו תקין, וגם לא ברור לי למה זה.

מה כבר יכול להיות במערכת הפעלה שטוחן זיכרון בהפעלה הראשונה שלה?

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן 64 ביט, לוקח 1 גיגה זיכרון בהפעלה ראשונה ומפה והלאה הוא ממשיך לטחון בלי הכרה.

נאמר לי שחלונות 7 אמור לצרוך 500-700 מגה זיכרון במנוחה ללא כל תוכנה אחרת שפועלת ברקע.

אם אני מריץ 2 מכונות וירטואליות זה מגיע לניצול של 70-80 אחוז זיכרון למרות שנתתי לכל מכונה רק 512 מגה זיכרון, המחשב בקושי זז כבר במצב כזה וזה לא אמור לקרות.

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חלונות 64 ביט לוקח יותר משאבי זכרון מחלונות 32 ביט, האם מלבד החלונות לא מותקן דבר חות מזה? אפילו דפנדר לוקח זכרון או אנטיוירוס וכדומה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Win7 64 ביט אכן לוקח קרוב לגיגה זיכרון במנוחה

כמו כן - הוא מתנהג אחרת לפי כמות הזיכרון שהוא מזהה.

הוא ד"א - ממש לא טוחן זיכרון בלי הפסקה - אלא כמו בOSX - מנצל את הזיכרון הזמין לקבצים שפתוחים ומשמשים את המערכת והמשתמש הרבה פעמים

(לדוגמא - חכה שהמחשב יסיים לעלות - תפעיל Word פעם ראשונה - תמדוד עם שעון , תסגור אותו - תפעיל אותו פעם שניה ותמדוד עם שעון).

כל הנקודה שאם יש זיכרון מהיר - להשתמש בו כמה שיותר וכמה שיותר חכם.

מה זה משנה לך אם יש לך 3 או 3.5 גיגה ריקים אם אתה אף פעם לא צריך את כל ה4?

ואתה לא מעדיף שבמהלך העבודה ישאר לך אפילו גיגה ריק והכל יטוס יותר מהר מאשר ישארו לך 2 אבל תעבוד יותר לאט?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא.

אתה יכול להעלות תצלום מסך של חלון הPERFORMANCE בTASK MANAGER?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבל שאתם מחפשים בעיה איפה שהיא לא נמצאת במקום לקרא את ההודעה שלי.

ומערכות 64 ביט בכלליות לוקחות יותר זיכרון , אבל לא במשמעותית כ"כ לרוב.

בא נגיד את זה ככה - ביום שבו יהיה לך באמת חסר זיכרון - אתה לא תפספס את זה.

ליביו

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ליביו חסר לי זיכרון וזה מורגש.

כיום אני מגיע ל-80 אחוז ניצול זיכרון והמחשב זז לאט, וזה עוד לפני שפתחתי את כל מה שאני צריך באמת.

גם נאמר לי שהמערכת צריכה לקחת סביבות 600 מגה ולא ג'יגה שלם.

Untitled.jpg

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

80% כשאתה עושה מה?

כל עוד אתה לא במעל 100% - אין לך שום האטה בגלל זיכרון (ההאטה היא מוחשית ברמת המחשב נראה תקוע ואם לא סוגרים תוכנות הוא בקושי מגיב במקרה של חוסר זיכרון - ודיסק טוחן)

ליביו

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

2 מכונות וירטואליות מגיע ל-80 אחוז בערך, לפעמים אני צריך יותר מזה ואני נמנע מלהפעיל בגלל האיטיות והמחסור בזיכרון.

אתה חושב שאני יכול להריץ עוד מכונה אחת למשל? איך אני אפתור את בעיית האיטיות המחרידה?

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אצלי מותקן WIN 7 , אבל אצלי יש 8 גיגה זכרון על הלפטופ , בהתחלה שרק פתחתי את המחשב עם תוספות של טושיבה (ולעזאזל הם שמו המון תוספות וקשקושים שהורדתי לאחר מספר ימים) - לאחר ההורדה שלהם עמד הזכרון שבשימוש על איזור ה 1 גיגה בערך (אולי קצת יותר אפילו).

לפי מיטב הבנתי גם התאמת הרכיבים משפיעה על הזכרון שבשימוש המערכת בכל זמן נתון.

אישית אני מניסיון לא חושב שיש טעם להפעיל את חלונות 7 על 4 גיגה זכרון בצורה יעילה לחלוטין ובציפיה שהמערכת תטוס לך באופן קבוע וארוך טווח , גם תלוי מה המעבד שיש לך ולוח האם וכרטיס המסך , אם יש התאמה טובה אז בגדול המערכת אמורה לפעול יחסית באופן יעיל ומהיר אבל ע"פ רוב אם בוצעה הרכבה עצמאית למחשב ע"י איש מחשבים כזה או אחר וללא דרישה מפורטת מהלקוח בדר"כ הרכיבים לא מותאמים ב 100% אחד לשני ולכן יש סטיות ברמות מהירות המחשב ורמות הזכרון שנצרך עקב כך.

אבל כך או כך , גם אמרו לי שיש צורך במעבד של 6 ליבות ומעלה על מנת לממש את חלונות 7 באופן יעיל.

אז צריך איפה שהוא לקחת את זה בחשבון בחישוב הכולל של צריכת הזכרון.

אז מה המפרט שלך בדיוק ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...