Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה רכשנו קיה פיקנטו חדש מהסוכנות.

אמרו לנו "לקנות שמן מנוע רק במוסך מורשה כי לקיה יש שמן מנוע מיוחד".

זה נכון או מה שמיוחד בשמן הוא בעיקר מחירו המפולפל?

איך יודעים איזה שמן מנוע לבחור?

תודה

פורסם

בשביל מה אתם צריכים שמן מנוע לרכב חדש?

אם תהיה צריכת שמן קטנה, תיגשו למוסך מורשה, שם יוסיפו קצת שמן לרכב (יש גם סיכוי טוב שלא יחייבו אותכם).

אני לא יודע באיזה שמן משתמשים במוסכים מורשים של קיה, אבל לא מומלץ לערבב סוגים שונים של שמנים או איפלו שמנים מאותו סוג\צמיגות, אבל מיצרנים שונים בגלל התוספים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אף אחד לא מבטיח שהשמן שיש במוסך מורשה הוא אותו שמן שממלאים בפס ייצור. כלומר הצמיגות היא כנראה אותה צמיגות, אבל היצרן יכול להיות שונה.

פורסם

זה נכון.

לדעתי, אין אפשרות לברר, מה מילאו במפעל.

ועדיין אני חושב, שקניית שמן לצורכי הוספה מיותרת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני תמיד לוקח שמן מהמוסך (אני מטפל במורשה) בזמן שאני עושה טיפול.

המכונאים תמיד מחייכים וממלאים בכיף את הבקבוק (אני בד"כ ממלא מיכל של שלוש ליטר) - אם אני הולך לדלפק או שואל מנהל שירות אז פעם את גם שילמתי על השמן איזה 120 שקלים על 4 ליטרים.

אני מדבר על טויוטות אמנם אבל אני מניח שמוסכים היום זה כמעט אותו דבר בכל מקום - תודעת השירות בשנתיים האחרונות גדלה מאוד אצל מוסכי יבואנים, מוסכים מורשים - רואים את זה בכל מקום, בUMI בקרסו ואחרים.

אפרופו לרכב יש אכילת שמן נורמלית -

לקורולה 96 שלי - בערך ליטר על כל 1000 קילומטר אבל לפעמים פחות.

לאוונסיס 06 ולקורולה 2007 שהיתה לי 4 שנים - למען האמת, מעולם לא ירד לי השמן... מעולם לא הייתי צריך להוסיף בעצמי עד היום, אז ככה שאם רכב חדש כבר אוכל לך שמן - תבדוק אם זה נורמאלי או לא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אפרופו לרכב יש אכילת שמן נורמלית -

לקורולה 96 שלי - בערך ליטר על כל 1000 קילומטר אבל לפעמים פחות.

לזה אתה קורא נורמלית? חח

פורסם

כן,

הקורולות מהדגמים האלה אוכלות שמן כמו אלפות אבל זו פחות או יותר ה"צרה" היחידה עם הרכב מעבר לכך - שקט מוחלט מבחינת אמינות. 8 שנים... רק אושר.

אני ממלא בערך פעם בשלושה חודשים כמות שנעה בין חצי ליטר לליטר, הרכב לא נוסע הרבה כרגע אבל מתקופות שכן הייתי נוסע בו הרבה אני זוכר שכל 1000 קילומטר בערך הייתי ממלא בו משהו בסביבות הליטר לא יותר.

המד של השמן אחרי 1000 קילומטר היה מראה שרבע חסר - זה בערך ליטר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טויוטה גם כן משתמשים בשמן עם צמיגות שלא ניתן למצוא על המדפים של חנויות הDIY ולכן אני לוקח את השמן ישירות מהמוסך המורשה שאני מטפל בו - רוב הזמן הם בכלל לא גובים ממני דבר על 3 עד 4 ליטר שאני לוקח תוך כדי התיקון.

אני לא זוכר אם זה שמן 30 10 או 30 5 ואם זה סינטטי או חצי סינטטי - באמת שלא זוכר, כי גם הם מעולם לא נתנו לי סיבה לזכור.

אפשר גם להשתמש בעקרון ב10W40 הרגיל והמוכר (רק צריך לרוקן לפני זה ולעשות פלאש למנוע) אבל אני לא בדיוק אוהב את הרעיון הזה...

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה על התשובות

אין בעיה ברכב והוא לא אוכל שמן, זו שאלה עקרונית אם כדאי לקנות שמן מנוע כבר עכשיו ואיזה.

אני מבין מהתשובות שאין צורך בשנים הראשונות לדאוג מזה, ואם יש חוסר אז למלא או לקנות במוסך המורשה כמו שהם המליצו.

פורסם

למה לקנות שמן סתם כך?

אם היה איבוד רציני-לגשת למוסך.

אם משהו קל,כמו שVLAD אמר בדרך כלל גם לא יחייבו אותך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...