Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול ראיתי פונטו ספייס ידנית שנת 2003 בסך 12,500 (מכה קטנה בפח מקדימה) המוכר טוען שמשהו נכנס ברכב בחניה .

המוכר לא רוצה להתחייב לבדיקה של מנוע גיר ושילדה טוען לא היו תאונות ושטופל רק במוסך מורשה ויש תיק טיופלים.

אך אמור להיות טסט בעוד חודש וחצי !!!!(כמה אמור לעלות בכלל טסט??)

 

אשמח לעצתכם האם כדאי לקנות

-אציין שזה רכב ראשון שאני קונה לכן לא ממש מבינה בזה והרכב שאני צריכה הוא לנסיעות בעיר ופעם בחודש נסיעה לבקעה

 

כמו כן מה ההבדל באמת בפועל בין עליות של פונטו ספייס ידני להילוכים (תיקונים ,ודלק).

פורסם

שלום דנה,

 

להתחייב למנוע וגיר לא מקובל. להתחייב שאין נזקים משמעותיים בשלדה - כן. מה שאת מסכנת כאן זה את עלות הבדיקה (500 ש"ח).

אם יש היסטוריית טיפולים מלאה של מוסך מורשה לרכב זול בן 8 - זה יפה מאוד ומראה על רכב מטופל.

 

אני ממליץ בחום, עם זאת, לא ללכת לקנות לבד אלא למצוא מישהו שמבין (אפילו קצת) שיבוא איתך. כמו כן, ממליץ בחום לקרוא את המדריכים שבראש הפורום הזה.

 

לגבי הספיציפי, אם אכן יש היסטורית טיפולים מלאה, הייתי מסכן את את עלות הבדיקה. מקסימום, אם יש בעיית שלדה משמעותית, כמובן שלא לקנות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הרכב שלך הוא מקבוצת רישוי 1 ולפיכך עלות אגרת הרישוי לרכב מש"י 2003 היא 786 ש"ח.

ראי פה:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:agrot-rechev-risayon&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182

 

בנוסף ישנה עלות בדיקה במכון רישוי ובדיקת פליטת מזהמים 62 ועוד 25 ש"ח בהתאמה.

 

אני מבין את המוכר שלא רוצה להתחייב. גם אני, כשמכרתי לא מזמן רכב שהיה אצלי 14 שנה, ולא היו לו שום תאונות, לא הסכמתי להתחייב לכלום. אח"כ עלול לבוא חכמולוג ,ולהגיד שהכנף האחורית שדפקו לי לפני 10 שנים זה קצה שלדה, ושהמנוע גמור או כל תירוץ אחר כדי להפיל עלי את ה500 ש של הבדיקה.

 

אני תומך בעצת קודמי של להביא איתך מישהו שמבין כדי שיראה אם האקזמפלר שווה השקעה בבדיקה.

רכב משנתון כזה, ובסכום כזה, אני לא הייתי לוקח לבדיקה בכלל. כמות האיקסים השחורים שאת צפויה לקבל מהמכון ככסת"ח, בכל מקרה לא ישקפו את המצב האמיתי של הרכב. מכונאי טוב ומנוסה יתן לך תמונת מצב טובה יותר ויוכל גם לראות נזקים משמעותיים שתוקנו בשלדה ובמרכב.

אם יש לך אחד כזה שווה לקפוץ אליו במקום למכון בדיקה.

הוא גם יתן הצעת מחיר מיידית ואמיתית לתיקון הליקוים שיגלה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

 

פורסם

דברים יפים אמרו קודמיי.

נציין, שרכב כזה עם טיפולים במוסך מורשה זה די נדיר. כנראה שהמוכר שילם יותר ממחיר הרכב רק על טיפולים.

שווה לבדוק מתי עשה טיפול אחרון, כדי לדעת כמה זמן "שקט" יש לך.

כמו כן - שווה להגיע עם מישהו שמבין על מנת שיבדוק אם יש פגיעת שלדה או לא. לגבי כל יתר הרכיבים - הבדיקה תצא גרועה בכל מקרה בגלל שהמכון לא ייקח אחריות על עצמו.

חשוב לציין שעם רכב במחיר כזה בכלל, ופיאט פונטו בפרט, צריך הרבה מזל כדי ליפול על רכב ספציפי טוב. אני מכיר אחת משנת 2003 שאין לה כמעט תקלות. מקווה שגם אצלך יהיה אותו דבר.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

שאני מכרתי רכב ישן בן 10 יד 1 לא הייתי מוכן להתחייב לכלום. הסכמתי לרשום כי הרכב לא עבר תאונה הכוללת טיפול במוסך (כי היה שפשוף פה, שפשוף שם).

 

פעם, היתה לי פיאט אונו. שרכשתי עשיתי בדיקה ולא היה כלום. שמכרתי אחרי 8 שנים את הרכב , מצאו פגיעה בשילדה. פגיעה קלה, שגם הבוחנים לא הבינו מאיפה צצה , כי לא ראו שום החלפה שם שום חלק. אבל בכל זאת כתבו את זה. למותר לציין שבחיים הרכב לא עבר תאונה.

לאחר שדיברתי עם מביני עניין, יכול להיות שהפגיעה הקלה היתה מטיפוס על מדרכה גבוהה.

המוכר ברח חיש קל, ומזל שלא התחייבתי על כלום.

×
×
  • תוכן חדש...