Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע סוף סוף קיבלתי את הרכב. היתה המתנה קצרה יחסית של כשבועיים מרגע ההזמנה, אך כשמחכים לרכב חדש, גם שבועיים יכולים להיות זמן די ארוך ואת ההזמנה ביצעתי רק שבועיים אחרי שהחלטתי על הרכב (חיכיתי למבצע של "חבר", והשתלם לחכות).

הדבר הראשון ממנו חששתי הוא הצבע. בחרתי צבע מאוד לא פופולרי שלא הצלחתי למצוא בכבישי ארצנו, ולמעשה חוץ מהעיגול הקטן בסוכנות והרבה דימיון לא היה לי מושג אמיתי איך הרכב יראה. לטענת הסוכן, באזור מגוריי נמכרו רק שלושה כאלה מתחילת השנה, וזו היתה אחת הסיבות לבחירת הצבע. בכל אופן, לטעמי האישי, הרכב מדהים. לא מבין איך הצבע לא יותר פופולרי, אבל שמח מאוד שזה כך. קשה להיות מיוחד עם סוויפט, במיוחד לאור השינויים הקטנים בעיצוב, שייעלמו מעיני רוב האנשים, אך הצבע הזה בהחלט עושה את העבודה תוך שמירה על סולידיות וחוסר צעקנות.

הדבר השני שבלט לטובה ישר הוא ההרגשה הנעימה והאיכותית בתא הנוסעים. אמנם עשיתי נסיעת מבחן, אך עבר יותר מחודש מאז, והזיכרון יכול להטעות. בזמן הזה, קראתי המון ביקורות על הרכב, רובן ציינו אמנם הרכבה טובה, אך רשמו שחלק מהפלסטיקה נראית קצת זולה. שמחתי לגלות שזכרתי נכון ואני לא מצליח להבין את הביקורות. לקטגוריה שלו, הוא מרגיש לי פשוט נעים ואיכותי יותר מכל רכב אחר שישבתי בו.

האבזור הנרחב לא הפתיע. זכרתי נכון והרכב מצוייד בכל טוב - התנעה בכפתור, בקרת שיוט, פנסים אוטומטיים, בקרת אקלים דיגיטלית וכו'.. הדבר היחיד שחסר לי הוא דיבורית BT מובנית ברכב, אבל את זה אפשר להתקין לבד.

שמחתי לגלות שהמערכת "מדברת" יפה עם אייפון באמצעות כניסת ה-USB. חבל ששמות השירים בעברית לא מוצגים, אך ניתן לשלוט על כל תפריטי המוזיקה ישירות וזה נחמד.

ֿאיכות השמע במערכת סבירה, אך לא משהו מדהים. אין ספק שמי שלאודיופילים שבינינו הרמקולים לא יספיקו, ויהיה צורך להחליפם. לדעתי הלא מקצועית בעליל, היא טובה בבינוניים ובגבוהים וחלשה בנמוכים.

את כל הנ"ל זכרתי ושמחתי לגלות שזכרתי נכון. מה שפחות זכרתי, זה כמה כיף לנהוג ברכב הזה. ההיגוי מדהים בהתחשב בזה שהוא חשמלי, האחיזה והתנהגות הכביש פשוט כיפיים. התחושה היא של רכב זריז, למרות שבנתונים יבשים הוא ממש לא כזה. המתלים טיפה נוקשים, זה תורם להתנהגות אבל קצת פחות לשיכוך מהמורות הכביש. לא יודע אם זה עניין של מתלים חדשים שעוד אמורים להתרכך טיפה עם הזמן, אך הייתי מעדיף טיפה יותר רכות מהקיים.

צריכת דלק עוד לא נבדקה, רק מילאתי מיכל מלא ולא מתוכננות נסיעות ארוכות לבינתיים. מבטיח לדווח כשאדע תוצאות.

זהו לבינתיים, כפי שניתן להבין אני מאוד שמח מהבחירה, והדבר העיקרי שצריך ללמוד מהמסקנה שלי היא לא שהרכב הזה יהיה בחירה מעולה לכל אחד, אלא שבכדי להיות באמת מרוצה מרכב צריך להשקיע זמן ומאמץ בבחירה שלו. לא להתעצל וללכת לנסיעת מבחן על כל אחת מהמכוניות הפוטנציאליות. לא להסתפק בסקירה אחת או במילה של מישהו בפורום, אלא לקרוא ולקבל כמה דעות. בנושאים סובייקטיביים לא להסתמך על דעות של אנשים אחרים, ולדעת לקרוא נתונים יבשים. בנוסף, חשוב לקרוא הכל עם קצת ספקנות ולהבין שבמבחני רכב מקצועיים מייחסים חשיבות הרבה יותר גבוהה לביצועים מאשר רוב האנשים ומזניחים נתונים חשובים למי שרוכש רכב כמו בטיחות, אמינות, עלות אחזקה וירידת ערך. נסו להבין מאותם מבחני רכב, מה דעתם של הבוחנים על הנתונים שחשובים לכם ולא להם, וכדאי לפעמיים להתעלם מהמסקנה הסופית.

אלה היו 60 דקות על מכונית אחת.. המשך יבוא!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתחדש ותהנה, סע בזהירות והמשכתי לקרוא את כל מה שכתבת שאולי בסוף תגלה את צבע הרכב..!!! אז מה הוא? :wink:

וכמובן תמונות יתקבלו בשמחה.

אביב.

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

פורסם

האמת היא שהחסרון הכי גדול שלה לטעמי זה דווקא המנוע 1.25 הזה. שפשוט לא מספיק לחלק מהאנשים שמצד אחד נסועים הרבה ובבין עירוני ומצד שני לא רוצים רכב גדול.

דווקא הטרנד של מנועים גדולים לרכבים קטנים או קטנים וחזקים זה מה שהולך יותר.

והמנוע 1.25 החלשלוש על רכב לא קל - לא יודע איך זה עובד.

פורסם

גירסאת GLX-I נכון ?

יש אפשרות לקחת סנרוף ?

מה המבצע של חבר ?

מה תנאי המימון ?

לקחת אוטו מעולה, תתחדש.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

ואני חשבתי שהסוויפט באה עם מנוע יותר גדול... :-P

תתחדש! ותהנה!

כולנו סקרנים לדעת מה הצבע שבחרת.. אני מהמרת על גזרת החומים.. חום מטאלי כזה..

אפשר לשאול כמה היא עלתה לך על הכביש? כולל המבצע הזה של חבר? ובלי המבצע כמה היא אמורה לעלות?

אם המנוע שלה הוא 1242 סמ"ק במה היא שונה מהספלאש?

תודה!

פורסם

חברים, ראשית תודה רבה לכולם.

לגבי הצבע, הוא לא מיוחד באופן כללי, פשוט משום מה נדיר לראות אותו על סוויפט.

34769368.jpg

לגבי השאלות וההערות:

המנוע יותר ממספיק לנסיעות בין-עירוניות מהנות. מי שמצליח לזהות את הרכב שברקע (עם מנוע 2.8 טורבו), יכול להבין שיש לי רפרנס לא רע, ואם אני נהנה מהסוויפט, כנראה שהיא תספיק לרוב האנשים גם לנסיעות ארוכות.

זה אכן דגם GLXi, ולא ביררתי לגבי אופצייה של סנרוף. היו לי כבר שני רכבים עם סנרוף, ובעיניי זה אחד האביזרים הכי פחות שימושיים ברכב.

המבצע של "חבר" במקרה הזה מקנה 7,000 ש"ח הנחה ובנוסף אופציות מימון ייחודיות שלא ביררתי לגביהן. על דגמים אחרים ההנחה שונה, בחלקם גדולה יותר ובחלקם קטנה יותר. אחרי האגרות, זה יצא 102,500 ש"ח. לדגם ה-GLX, תוריד 4000 ש"ח וללא הנחה תוסיף 7,000 ש"ח...

לגבי ההבדלים בין הספלאש לסוויפט. המנוע זה הדבר הדומה היחיד (ואני מאוד שמח על ההחלטה שלהם לקחת אותו). מעבר לזה, רמות שונות מאוד של רכבים.

• תוכן חדש...