Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

רציתי לדעת האם אפשרי לקחת מפסק פשוט שעל ON יעשה את אותה הפעולה שהרדיו דיסק

עושה ויתן מתח נמוך למגבר ובOFF יפסיק את המתח.

בכדי להדליק ולכבות את המגבר בלי חיבור לרדיו דיסק.

אני מניח שאפשר לעשות מפסק שיתחבר למתח שבא מהמצבר אבל זה נשמע לי יותר מידי מסוכן מפאת המתח הרב שעובר שם...

תודה רבה!

On-Off_Switch.jpg

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אם ברדיו-דיסק שלך אין יציאה שמפעילה את המגבר, ניתן להשתמש בחוט ACC - זה חוט שמגיע מהסויץ' של הרכב - כלומר יהיה עליו מתח רק כשאתה מסובב את המפתח. אם יש לך מד-מתח לא תהיה בעיה למצוא אותו

אם בכל זאת אתה רוצה להשתמש במספק חיצוני - אין שום בעיה, אתה לא תתחשמל כי זה מתח מאוד נמוך. צריך רק לוודא שיש פיוז בדרך. הדרך הכי פשוטה היא לקחת חוט (+) שמגיע למצת, לחבר אותו לרגל ראשונה של המפסק, ואת הרגל השנייה לחבר למגבר

פורסם

אוקי, נשמע כמו רעיון טוב.

משמע כל פעם שהסוויצ' יהיה על מצב ACC (כשמסובבים לפני ההתנעה) המגבר יהיה דולק.

איך אני ניגש לחוט הזה ואיך אני מזהה עם מד המתח אותו? מה הקריאה אמורה לתת והאם הכבל הזה נגיש מתחת לדאש בורד (כיאה לרכב בן 19 כבר יש לי כמה חוטים חשופים שמה), באיזה צבע הוא בסוזוקי בד"כ? (סוויפט לצורך העניין).

נשמע כמו רעיון מצויין,

אני אקח חוט אחבר אותו לכבל הזה אעשה אחבר בהמשך החוט במקום נוח סוויצ' ON ו OFF ואז משם ישר למגבר.

אגב לגבי המצת, עושה רושם שלהתעסק איתו יהיה יותר קל ונגיש, המצת עובד רק כשהרכב עם סוויצ' פועל? (סיבוב אחד לפני ההנעה)

אפילו אין לי מצת שמה אלה רק חור של המצת.

אם עדיף במצת אז איך ניגשים אליו והאם זה קל יותר מהסוויצ'.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

המפסק שאתה הראית הוא מפסק מברזל...

הכבל של הרימוט או ACC או איך שלא תרצה לקרוא לזה הוא כבל שמעביר פלוס...

אם אתה תיגע במפסק הזה ובו זמנית העור שלך יגע בגוף הרכב - אתה יכול ליצור קצר :-D

לכן - תעשה לעצמך טובה - תשתמש במפסק מפלסטיק :roflmao:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מכיר את המושג "התמונה להמחשה בלבד"?

:) רק לתת מושג לקוראים על איזה מפסק אני מדבר.

והכבל של הרימוט זה הכבל שיוצא מהרדיודיסק אל המגבר ונותן לו מתח נמוך שזו בעצם הפקודה שלו להדלק.

השאלה שלי היא האם אפשר לעשות כבל כזה בלי רדיו דיסק ממקור מתח אחר ברכב שכשהמפסק יהיה על ON הוא ידליק את המגבר וכשהוא יהיה על OFF הוא יכבה את המגבר.

בס"ד

פורסם

אין שום בעיה להשתמש במפסק ברזל

הגוף שלו לא יעשה שום קצר

אתה יכול לגעת כמה שאתה רוצה בכבל (+) ביד אחת, ובכבל (-) ביד שנייה, לא יקרה כלום

לגבי מצת רכב - תבדוק אם הוא נדלק כשאתה מסובב את המפתח, אם כן אז הוא מחובר ל-ACC ואתה יכול להשתמש בו

פורסם

אהה אוקיי...

תהנה לקחת אחריות על נזקים שיהיו לו אח"כ...

ולמה לעבוד בצורה כל כך חורנית תסלחו לי על הביטוי?

טסטר 12V - מכירים? יופי. (אתה יכול גם להשתמש במנורת בלם...)

הרימוט של המגבר זה בסה"כ ממסר שמהווה פיקוד פלוס - ברגע שהוא מקבל הזנה של 12V הוא סוגר את המעגל ומאפשר כניסת זרם מהכניסה של הB+ במגבר.

לא איכפת למגבר מאיפה הוא מקבל 12V לתוך הREMOTE שלו העיקר שיקבל אז אתה יכול לברור את זה מכל כבל שמביא איתו +

אם אתה שם מפסק ON.OFF אתה יכול גם מצידך לחבר את הרימוט לחוט שמגיע מפלוס קבוע - רק אתה צריך לזכור שאם לא תעביר את המגבר לOFF ותכבה את הרכב, המגברים עדיין ידלקו וירוקנו לך את המצברים, לכן תחפש באמת חוט שמעביר פלוס אחרי הדלקת הסוויץ' ותוודא היטב - שלא מדובר בחוט שמעביר + אחרי הדלקת הסוויץ' והדלקת האורות ברכב כי זה יהיה די מעצבן לגלות שאם אתה מכבה את אורות החניה או הדרך - המגברים לא פועלים... (ראיתי גם את זה קורה).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אהה אוקיי...

תהנה לקחת אחריות על נזקים שיהיו לו אח"כ...

אילו נזקים? להחזיק 12V+ ביד אחת וביד שנייה לגעת ב(-) ביד שנייה עושה נזק???? לבן-אדם? למערכת החשמל? :shock:

הזרם שזורם במקרה כזה דרך הגוף הוא אפסי. למעשה, כל מתח מתחת ל-60V DC נחשב מתח "בטוח" ואין שום בעיה לגעת בו בידיים חשופות, ללא חשש להתחשמלות או קצר.

אם המצת מחובר ל-ACC אז לא צריך שום מפסק, פשוט מריצים את החוט מהמצת למגבר.

פורסם

אין בעיה - תיגע בבקשה בהדקים של המצבר אם ככה

זה 12V לא? 46 אמפר שעה עד 60 אמפר שעה - אתה בטוח שאתה רוצה לנסות את זה? התפוצצה לך פעם קופסאת פיוזים? הלך לך פעם חיישן של כריות אוויר? רק 2500 שקלים לאפס במוסך מורשה... בקיצור, מספיק עם השטויות - יש צורה מקצועית לעשות עבודה ויש דרום עזה.

בהצלחה עם הכוויה שתקבל באצבעות...

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, אני מתפלא עליך - כל כך הרבה ניסיון בתחום קאר אודיו, וכתבת כזאת שטות :wink:

אני מוכן לעשות את הניסוי הזה לידך - אגע בהדקים של המצבר בשתי הידיים ותראה שאני לא מתפחם :-D

46 אמפר שעה זה קיבול המצבר - זה אומר שאם תצרוך ממנו 46 אמפר, הוא יתפרק תוך שעה, זה הכל. אין שום קשר לבטיחות.

סמוך על מילה של מהנדס אלקטרוניקה שכל יום מתעסק בתכנון מוצרים לעמידה בתקני בטיחות של UL :wink:

פורסם

אין בעיה - תיגע בבקשה בהדקים של המצבר אם ככה

זה 12V לא? 46 אמפר שעה עד 60 אמפר שעה - אתה בטוח שאתה רוצה לנסות את זה? התפוצצה לך פעם קופסאת פיוזים? הלך לך פעם חיישן של כריות אוויר? רק 2500 שקלים לאפס במוסך מורשה... בקיצור, מספיק עם השטויות - יש צורה מקצועית לעשות עבודה ויש דרום עזה.

בהצלחה עם הכוויה שתקבל באצבעות...

????????????????

אתה רציני עם מה שאתה כותב פה???!!!

אם אתה לא יודע אז עדיף לא להגיב....

אני קורא פה המון ורואה שאתה מגיב המון אבל עכשיו הגזמת...

לפותח השרשור..

סוזוקי סוויפט מתחת להגה חוט עבה שחור עם פס לבן לא לשכוח בית פיוז בהתחלה שלו!!

אתה יכול לשים מפסק ממתכת או מכל חומר שאתה רוצה ולא יקרה כלום..זה לא שהמגעים שלו מגושרים לגוף שלו...

סתם לשם העניין מה הכוונות שלך?למה אתה עושה את זה?

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

כנראה שאתם אף פעם לא חטפתם מכת זרם ממגירה של קבלים או ממצבר שבטעות הונך עליו מפתח ברגים - ראיתי כמה תאונות מאוד לא נעימות בצבא עם הדברים האלה - אז חברים, אני מגיב מנסיון...

Pioneer TS-X150

פורסם

דימה למה יש לי הרגשה שאנחנו מדברים על אותו המרתק?

:-P

במקרה מישהו העביר שם בובל של משהו דרך גג האסבסט? :-D

וזה לא משהו שקרה לי - אבל הייתי רואה את זה קורה פעם אחרי פעם לאנשים שפשוט לא ידעו איך להתנהג בסביבה של מצברים או מגירות קבלים.

אפרופו - יש לי ידע קצת יותר מבסיסי אבל גם לא מתקדם יותר מידי.

אז תן לי להבין משהו -

מה ההבדל בין לגעת בחפץ מתכתי שמקצר בין שני הדקים של מצבר לבין לגעת בשני ההדקים עם אצבע אחת מכל יד?

ותן לי לאמר לך עוד משהו אחד קטן - מספיק ניצוצון קטן לפעמים בצמת הסטריאו - בשביל להדליק נורת נזק בחיישן של כריות האוויר ברכב, בהרבה רכבים אחד החוטים שקשורים למערכת הזו עובר גם דרך צמת החוטים שאליה מתחבר הHU - עדיף לוודא שאין שום מצב לקצר כשמחברים שם את החוטים.

Pioneer TS-X150

פורסם

חחח כן אני מהמרתק :-D

דרך אגב יש פה עוד מישהו מהפלוגה, ראיתי אותו במפגש לפני חודש וחצי

כשחפץ מתכתי נוגע בין הדקים, הוא גורם לקצר בגלל התנגדותו המאוד נמוכה, ואז נוצר זרם מאוד גבוה שגורם לניצוצות, חום ואש.

עור האדם הוא בעל התנגדות מאוד גבוהה, כ-500 קילואום בממוצע (עור יבש) ולכן הזרם שיזרום דרך הגוף הוא מאוד מאוד נמוך ולא תרגיש אותו. זרם מסוכן מתחיל ב-20mA, זרם של 30mA גורם להתכווצות השרירים ולכאב.

למה נדלקת נורת אזהרה שלפעמים לא קשורה - בגלל שהחיישן מחובר למחשב, והוא מופעל ע"י אותו מקור מתח, שקיצרת אותו (כלומר הפלת את רמת המתח) ובעצם המחשב "הרגיש" שהיה שינוי בחיישן. דרך אגב לא הבנתי למה לאפס חיישן צריך ללכת לחברה? למה אי-אפשר להתחבר עם לפטופ דרך OBDII ולאפס? הרי בדיוק כך מאפסים אותו בחברה

• תוכן חדש...