Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצרה ידי מלשכנע את המשוכנעים, אבל אנסה בכ"ז.

מבחינתי לפחות אין פה משוכנעים והרופאים מצביעים על בעיות אמיתיות. הצרה היא שבסיום השביתה הרופאים הבכירים במרכז הארץ יקבלו את רוב התוספות ונציגות הרופאים והאוצר יפזרו עשן והצהרות נצחון כי בפועל הרופאים הבכירים במרכז הארץ יקבלו יותר והאוצר יוסיף פחות מאשר אם באמת יוסיף תקנים וידאג למתמחים. 2 הצדדים צינים.

הסיבה האמיתית להתמשכות השביתה, היא השיטה של האוצר לטפל בבעיה. במקום לנסות ולהבין את הבעיות והדרישות, הם מנסים לייצר תקשורת שלילית ודה-לגיטימציה של המאבק.

נכון, 2 הצדדים צינים ומשתמשים בתקשורת לטובת האינטרס האמיתי שלהם.

ולסיום, כרופא בכיר שמשתכר היטב, אני לא משקיע את כל הזמן הזה במאבק כדי לקבל עוד קצת כסף במערכת הציבורית. עוד קצת עבודה פרטית - וארוויח הרבה הרבה יותר. הסיבה היא תחושת שליחות אמיתית, ורצון לשפר את עולמי - עולם הרפואה. רפואה ציבורית חזקה וטובה חיונית לחברה בריאה - וזאת המטרה.

אתה באמת נשמע כבעל אידיאלים, גם לפי תגובות קודמות שלך. אבל רופאים אחרים הם בני אדם לחיוב ולשלילה. למשל שמעתי על עו"ד שמתנדבים בתיקים מסוימים לעזור למעוטי יכולת בחינם או בכמעט חינם. לא שמעתי (ואולי זה רק אני) על רופאים בכירים עם פרקטיקה פרטית משגשגת, שעושים זאת.

לא מוכר במקצועות אחרים מקביל לרופא מנהל מחלקה שהמינוי הוא לכל החיים. לא בסדר שמנהל מחלקה מסרב לקבל למיטות שלו חולים של מחלקה פנימית ב 150% תפוסה והם שוכבים במסדרון ואף אחד לא יכול להכריח אותו לקבל אותם.

האם לא ניתן להניח שחלק מהרופאים בכירים מנהלי המאבק פשוט רוצים עוד כסף לעצמם, בנוסף לפרקטיקה הפרטית הקימת? (לא מדובר עליך)

סלח לי על הציניות , שמופנית גם כלפי הרופאים וגם כלפי האוצר.

יהודה

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לנמרוד החביב

אני רואה את הכסף הרב שאתם מוציאים על פרסום בכל אמצעי המדיה בהם אתם אומרים חסרים X רופאים פנימיים 2X מרדימים וכו' וכו'.

איך השביתה תייצר לי את הרופאים האלה ??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

השביתה מייצרת את מנוף הכח הדרוש על המעסיקים כדי שיסכימו להוסיף תקנים.

הצרה היא שבסיום השביתה הרופאים הבכירים במרכז הארץ יקבלו את רוב התוספות

זה ממש רחוק מהאמת. מאחר וגם האוצר וגם אנחנו דורשים הקצאת תוספות מיוחדות לפריפריה ומקצועות במצוקה מעבר לתוספת הרוחבית לכל רופא, ברור שהתרחיש שלך לא יתממש. הויכוח הוא על המספרים, כך שלא משנה איך זה יגמר, חלק משמעותי מההסכם ילך לדווקא לחלשים על חשבון החזקים.

עו"ד שמתנדבים בתיקים מסוימים לעזור למעוטי יכולת בחינם או בכמעט חינם. לא שמעתי (ואולי זה רק אני) על רופאים בכירים עם פרקטיקה פרטית משגשגת, שעושים זאת.

ההבדל הוא כמובן שרוב עריכת הדין היא פרטית (פרט לסנגוריה הציבורית) בעוד שרוב הרפואה היא ציבורית. גם האזרח העני ביותר בישראל מקבל טיפול רפואי בחינם בקופת חולים, בניגוד למצב במשפטים.

מעבר לזה, רופאים מתנדבים במרפאות מהגרי עבודה בתל אביב, מטפלים חינם בפלסטינאים, מרצים לתלמידי בית ספר ומתנ"סים ועוד ועוד. אני באופן אישי טיפלתי בשכנים, חברים, חברים-של-חברים, קופאיות בסופר השכונתי, וגם חברי קארזפורום ללא תשלום, כך שהביקורת שלך קצת לא במקום.

האם לא ניתן להניח שחלק מהרופאים בכירים מנהלי המאבק פשוט רוצים עוד כסף לעצמם, בנוסף לפרקטיקה הפרטית הקימת? (לא מדובר עליך)

למה חלק? כולם. גם אני.

כולנו רוצים לקבל שכר גבוה יותר, כי השכר שלנו כיום איננו עומד ביחס למה שמקבלים במקצועות אחרים. זה לא אומר שאני רוצה לעשוק את הקופה הציבורית או את עמיתי הצעירים, וזה בטח לא אומר שראשי המאבק פועלים רק למען האינטרסים הצרים שלהם.

פורסם
לנמרוד החביב

אני רואה את הכסף הרב שאתם מוציאים על פרסום בכל אמצעי המדיה בהם אתם אומרים חסרים X רופאים פנימיים 2X מרדימים וכו' וכו'.

quote]

האם הוספת תקנים מסייעת היום להולדתם של רופאים נוספים . הסברך לוקה נמרוד!!

הייתי מבין מאבק בו הרופאים אומרים עובדים לפי הספר 8 שעות במשמרת והבייתה לאשה לילדים לתחביבים להשתלמות.

האא המשכורת למתמחה תהיה רק 6-8000 ש"ח בחודש אבל יש אופק להתקדמות.

רופא שעובד משמרת של 26 שעות מועד לטעויות וידוע שטעות של מוסכניק - מחליפים חלק נוסף, טעות של רופא עלולה להיות מכוסה במצבה משיש.

וכאשר כל אזרח במדינה יודע שכדי לקבל מיטה ותור לניתוח דחוף הדרך עוברת דרך תשלום של שוחד (מוגדר כהתייעצות אצל המומחה בקליניקה הפרטית ) למנהל / סגן מנהל המחלקה לא פלא ועוד סממן שמערכת הבריאות חולה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה צודק.

גם אני לא הבנתי איך תוספת תקנים "תייצר" לי עוד רופאים. עוד לא פגשתי רופא מובטל.

היא מקסימום תאפשר לשלם עוד משכורות (ע"ע תקנים) לרופאים הקיימים, ותדרבן אותם לעבוד עוד שעות - מה שרוצים למנוע, לא?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כל אזרח יודע אה

במקרה במקרה אני כרגע בסבב במחלקה כירורגית באסף הרופא ותן לי לנפץ את האשליה שלך לפיה הרופאים לוקחים שוחד או משהו אפילו קרוב לזה. ניתוח דחוף, אחד שמוגדר כסכנה מיידית לחיים, מבוצע במיידי ללא קשר למי אתה, מה אתה, ומאיפה אתה בא.

בבקשה אל תיכנסו עכשיו לויכוח על הדברים האלה, זה פשוט חסר תוחלת.

התקנים ייווצרו כאשר סטודנטים שמסיימים את הלימודים שלהם לא יילכו לעבוד בחברות תרופות, יתנדבו שנה במחלקה עיניים או עור, או יעברו לעבוד בחו"ל מייד עם סיום לימודיהם. במקום זאת אותם הסטודנטים ילכו להתמחות במקצועות הנחוצים כמו הרדמה, פנימית, כירורגיה, רפואה נאונטאלית. בנוסף תנאים טובים ימשכו רופאים שכבר מומחים בחו"ל או שסיימו את לימודיהם בחו"ל.

ענ"ל לגבי הפריפריה, אשר תוכל להיעזר רבות במתמחים ורופאים במקצועות הבסיס.

פורסם

Edward216

אחרי שתסיים את הסבב שלך במחלקה הכירורגית לך למחלקת עיניים כי אתה לא רואה טוב ולמחלקת אף אוזן וגרון כדי שיפתחו לך את מחילות האף שתוכל להריח את הסירחון.

בן אדם שלא הולך למות אבל רוצה לעבור ניתוח , הדרך שלא להמתין X חודשים אלא יומיומיים היא בדיוק כפי שכתבתי או במצעות תרומה לקרן המחקר של מנהל המחלקה.

אז תפסיקו למכור לנו לוקשים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בהחלט מסכים. תוספת תקנים תביא (לא מיד) לתוספת רופאים, למשל חזרה של יותר רופאים ישראלים מחו"ל לארץ.

זה ממש רחוק מהאמת. מאחר וגם האוצר וגם אנחנו דורשים הקצאת תוספות מיוחדות לפריפריה ומקצועות במצוקה מעבר לתוספת הרוחבית לכל רופא, ברור שהתרחיש שלך לא יתממש. הויכוח הוא על המספרים, כך שלא משנה איך זה יגמר, חלק משמעותי מההסכם ילך לדווקא לחלשים על חשבון החזקים.

הלוואי, אבל תרשה לי להיות סקפטי ולצטט שוב:

ראיון בכלכליסט עם אדלר, הנשיא בדימוס של בית הדין הארצי לעבודה:

"את פרטי שביתת הרופאים למשל, הוא אינו מכיר, אבל הוא כן יודע דבר אחד: "לא צריך להקשיב לעמדות שהצדדים משדרים בתקשורת. מניסיוני הבעיות האמיתיות של הסכסוך הן אחרות, לא אלה שמשתמשים בהן ליחסי ציבור".

ומהן הבעיות האמיתיות? מעמד הרופא, הצעירים מול הוותיקים, הפריפריה, שעון הנוכחות? ממש לא. אדלר מוכן להסתכן ולהצביע על הבעיה האמיתית - כסף. הוא גם מניח שהקוראים לא יופתעו. "פריפריה זה נשמע טוב לציבור. הנושא המרכזי ברוב הסכסוכים הוא הכספי. האוצר עושה שיקול מה עלות ההסכם, ומנגד את הרופאים מעניין כמה יקבלו ואיך יחלקו ביניהם. ואת זה צריך לפתור במשא ומתן."

. אני באופן אישי טיפלתי בשכנים, חברים, חברים-של-חברים, קופאיות בסופר השכונתי, וגם חברי קארזפורום ללא תשלום, כך שהביקורת שלך קצת לא במקום.

כל הכבוד. הלוואי שעוד רופאים ( בין בעלי הפרקטיקות הפרטיות המשגשגות) ילכו בעקבותיך.

כולנו רוצים לקבל שכר גבוה יותר, כי השכר שלנו כיום איננו עומד ביחס למה שמקבלים במקצועות אחרים. זה לא אומר שאני רוצה לעשוק את הקופה הציבורית או את עמיתי הצעירים, וזה בטח לא אומר שראשי המאבק פועלים רק למען האינטרסים הצרים שלהם.

הטיעון ש"השכר שלנו כיום איננו עומד ביחס למה שמקבלים במקצועות אחרים" חוזר גם במאבקי עובדים אחרים ובדרך כלל בצדק. אבל מכיון שתקבולי האוצר מוגבלים , ועליו קודם לתת לש"ס ואח"כ לחלק את מה שנשאר, כלומר להשוות איכשהו את אי הצדק בין כולם.

האם ניתן לקבל דוגמא מספרית לרופא בכיר והמקביל במקצועות אחרים?

יהודה

פורסם

שים לב איך ששינית את עמדתך בשנייה, פתאום זה לא דחוף.

אני לא מוכר שום לוקשים, אבל אני כנראה היחיד בפורום חוץ מנמרוד שרואה את הדברים כפי שהם באמת ולא כמו שהאוצר מנסה להציג אותם או שבעלי אינטרסים כלכליים שונים מנסים. בסופו של דבר מצב הרפואה הציבורית בקרשים ולצורך התיקון של המצב דרוש תקציב. הרופאים עושים כל שביכולתם להתמודד עם המצב הקיים והם לא יכולים לעשות יותר ממה שהם עושים עכשיו.

במקום לתקוף את הרופאים על השביתה, תתעלו את האנרגיות למקומות הנכונים ותשתתפו במאבק שבסופו של דבר כולנו נרויח ממנו.

פורסם

מבחינת החולה כל ניתוח הוא דחוף. כאן בשרשור מישהו שלח אותכם לאלף עזאזאל בגלל ניתוח עיניים שנדחה.

אצל הרופאים יש ניתוח בסכנת חיים שרק הוא דחוף ועליו לפחות לי אין טענות.

עדיין הפרוצדורה לגבי השאר היא זו שכתבתי.

להזכירך הייתה תקופה שחולים הגיעו באמבולנס לבית חולים שלא היה תורן והושבו ריקם עד ששינו את ההוראות.

ומבלי להתפלסף התופעה קיימת ואתה מודע לה אני מניח. או שמא היא לא קיימת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
במקום לתקוף את הרופאים על השביתה, תתעלו את האנרגיות למקומות הנכונים ותשתתפו במאבק שבסופו של דבר כולנו נרויח ממנו.

הישראלים ידועים בהישגים שלהם בתחום הזה: הורדת מחירי הביטוח לאופנועים, שיפור מערך המילואים... הצלחה רודפת הצלחה.

פורסם

כפי שכבר אמרתי בעבר, צריך להפריד פה בין 2 בעיות שמונחות כרגע על השולחן:

א) שכר הרופאים - השכר שלהם לא עודכן כבר הרבה שנים וכמו כל מגזר ציבורי (שרים בממשלה, אחיות, עובדים סוציאליים וכו') הגיע הזמן לרענן אותו וכמעט כל בר דעת יסכים על זה.

ב) מצב הרפואה בארץ - זה נכון שאיכות הטיפול הרפואי בארץ הוא מהרמות הגבוהות בעולם אבל עדיין יש מספר דברים לתקן:

1) פרישה יותר טובה של בתי החולים (כלומר הקמה של מתקנים נוספים בצפון ובדרום).

2) הוספת של מיטות במחלקות הצפופות (פנימיות וכו').

3) להגדיל את כמות הרופאים בארץ (לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא להוריד את תנאי הקבלה אך להקשות את מבחני ההסמכה).

העובדה שהרופאים משתמשים בססמאות מפוצצות בשביל לקדם את האינטרסים שלהם היא פשוט הגזמה פראית. כפי שכבר רשמתי, מגיע לרופאים עדכון בשכר אבל הדרך שהם מנסים להשיג אותה לא ראויה לדעתי. הם רוכבים על בעיה ציבורית שנגרמה בעיקר עקב הזנחה רבת שנים של ממשלות שלא השקיעו בתשתיות וכיום אנחנו משלמים את המחיר. גם אם מחר תעלו את השכר של הרופאים ב-50% ותכפילו את התקנים בבית חולים המצב לא ישתפר משמעותית (יהיה שיפור אבל עדיין זה לא יוריד את הלחץ שיש על המחלקות השונות שנמצאות בתפוסות של למעלה מ-100%). לדעתי (וזו דעתי בלבד) מכיוון שהרופאים פה מערבבים בשר וחלב ביחד זה עולה להם ביוקר (רכישת שנאה בציבור עקב ריבוי שביתות ומצד שני קושי בקבלת מה שמגיע להם מהממשלה).

זה בדיוק כמו שהעובדים הסוצאלים היו יוצאים לרחוב בססמאות שחוקות ש"המצב החברה בישראל בכי רע בגלל שהעובדים הסוציאלים מקבלים שכר רעב ואין מספיק תקנים".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

היום בגלובס:

"

"ביזיון: כך ימשיכו רופאים מתמחים לעבוד 26 שעות ברצף

במסדרונות המו"מ של ההסתדרות הרפואית ומשרד האוצר דווקא לא מתמקדים במתמחים שקורסים תחת הנטל - אלא בשיפור התנאים למומחים

...

. במשרדי האוצר והבריאות ביקשו להקל על מצוקת המתמחים ולחלק את הנטל בצורה מעט יותר רציונלית: התורנויות יקוצרו מ-26 שעות ברצף ל-18 שעות בלבד, וגם רופאים מומחים יחויבו לראשונה בביצוע כמה תורנויות ספורות בחודש. לא כל המומחים, חלילה, אלא רק הצעירים שבהם, עם ותק של עד 5 שנים כמומחים.

בהסתדרות הרפואית התנגדו כל השנים לחייב את המומחים בתורנות, אולם במאבק הנוכחי הסכימו בתנאי אחד: שתעריף התורנות של מומחה יהיה גבוה ב-100% מזה של מתמחה (האוצר הציע 25%). המשמעות: במקום תשלום על ארבעה ימי עבודה, תורנות אחת תהיה שווה לשמונה ימים שלמים. איך מסבירים את זה בהסתדרות הרפואית? לא הגיוני שרופא שביצע במשך שנים תורנויות כמתמחה ימשיך לבצע תורנויות עד גיל מבוגר יחסית בלי לקבל על זה תגמול ראוי. או כמו שאמר לנו אחד הגורמים: "אתה דופק את הרופא פעמיים - גם כמתמחה וגם כמומחה".

כך קורה שבחזית הקמפיין התקשורתי של הרופאים תמיד יוצבו המתמחים שקורסים תחת הנטל, תמיד הם אלה שיתראיינו ויספרו כמה קשה להם. אבל במסדרונות המו"מ, לעומת זאת, פחות מדברים על המתמחים. בהסתדרות הרפואית טוענים כי במבחן המציאות לא ניתן לקצר את משך התורנות של המתמחים, ומוטב להתרכז בקיצור מספר התורנויות שהם מבצעים בכל חודש. ככלל, בהסתדרות הרפואית טוענים שהמתמחים מוכנים לעבוד קשה מאוד בזמן ההתמחות, מתוך ידיעה שבעתיד התנאים שלהם ישופרו משמעותית. על כן, הם טוענים, המתמחים מעוניינים דווקא בשיפור תנאיהם של המומחים, מאשר שיפור בתנאיהם שלהם.... ההצעה של משרדי הבריאות והאוצר לקצר את התורנויות של המתמחים ולחייב חלק מהמומחים בביצוע תורנות,,,, אלא גם בשיפור משמעותי של איכות הרפואה בישראל. איך זה קשור? אם מומחים יחויבו בביצוע תורנויות, תיעלם התופעה הכל-כך מוכרת שבה לא ניתן למצוא כמעט בבתי החולים הציבוריים רופאים מומחים בשעות אחר הצהריים ובסופי שבוע. הימצאותם של המומחים בשעות האלה תאפשר מענה רפואי טוב יותר לחולים...

גם המדינה מתחכמת

במו"מ הזה מול הרופאים גם המדינה גוררת רגליים ומתחכמת לא פעם ולא פעמיים. בנושא המתמחים, למשל, היא מסרבת להגביל את מספר התורנויות שלהם בכל חודש, אף שבהסכמים הקיבוציים נקבע במפורש כי מספר התורנויות לא יעלה על 6 בחודש (בפועל הממוצע הוא 8-12). המדינה מתעקשת גם שלהסתדרות הרפואית אין סמכות לדרוש מו"מ בנושא כוח אדם, אף שתקני כוח אדם משפיעים באופן ישיר על עבודת הרופא, ושסוגיית התקנים עולה כמעט בכל מו"מ עם ארגוני עובדים.

דוגמה נוספת להתחכמות של המדינה היא סירובה לנהל מו"מ על הגדלת הפנסיה של חלק מהרופאים שיצאו לגמלאות, וקצבתם פחותה משכר המינימום. המדינה נימקה את הסירוב בכך ש"ארגון עובדים אינו רשאי לנקוט בצעדים למען הגמלאים" - למרות שבג"ץ קבע שהוא זכאי לכך. אחר הצהריים צפויים היו הצדדים להיפגש שוב בבית הדין, והשופט מיכאל שפיצר ייכנס שוב לתפקיד המבוגר האחראי. מישהו צריך לעשות את זה."

כל מילה מיותרת

• תוכן חדש...