Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שיתוף בנעשה היום.... החלפת משאבת דלק מכאנית בחשמלית וכן החלפת הצנרת הקשיחה בצינורות Stainless Steel מחוזקים ומתאמי 6AN מאלומיניום.

רמת המורכבות של התהליך מ-1-5: 1, כל אחד שיודע להחזיק צינור השקייה ולפתוח בורג יכול לעשות אותה בעצמו :)

המטרה, להפטר מהמשאבה המכאנית (החשמלית - ספיקה סדירה בכל סל"ד), ניקוי תא המנוע מהמון צנרת וכן ביטול צינור הדלק החוזר (המשאבה החשמלית יודעת מתי "להפסיק" להזרים דלק).

הביצוע - רכישת צינור ומתאמים באיביי - כאן.

שימוש במשאבת דלק חשמלית של מיצובישי (ששש.. לא לגלות לקורבייר שמותקן בה גרמלין יפני..).

התהליך עצמו מאוד פשוט מבחינת התאמת הצינורות ומומלץ לאלו שרוצים קצת סדר וניקיון, במחיר קטן של ויתור על מראה מקורי...

הנ"ל הינו השלב הראשון בהליך חידוש תא המנוע של הקורבייר, למצב שבו הכל לא רק עובד אלא גם נראה שימשיך לעבוד :lol:

עד כה שופצו הקרבורטורים, הוחלפה ההצתה לאלקטרונית וכן הוחלפו כבלי ההצתה לחדשים.

בקרוב תא המנוע יעבור ניקוי, צביעה, ציפוי ניקל לחלקים הרלוונטיים וכו'.

תמונות - לפני:

attachment.php?attachmentid=239503&stc=1&d=1304184953

attachment.php?attachmentid=239504&stc=1&d=1304184953

attachment.php?attachmentid=239505&stc=1&d=1304184953

העיגול החלוד מימין - משאבת הדלק המכאנית, עם יציאת הפיצול לשני הקרבורטורים וצינור חוזר למיכל.

attachment.php?attachmentid=239506&stc=1&d=1304184953

תמונות - אחרי:

attachment.php?attachmentid=239507&stc=1&d=1304184953

attachment.php?attachmentid=239508&stc=1&d=1304184953

attachment.php?attachmentid=239509&stc=1&d=1304184953

attachment.php?attachmentid=239510&stc=1&d=1304184953

eng b.jpg

eng c.jpg

eng d.jpg

eng e.jpg

DSC04158.JPG

DSC04159.JPG

DSC04162.JPG

DSC04160.JPG

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

מערכת יפה, בלי כיפופים מיותרים בצינורות הגמישים ,אהבתי את שסתום האל חוזר בכניסה הייתי שם מסנן לפניו כי המשאבה גבוהה

הרצועה מזכירה לי את הפז'ו 305 ואני חושב שרצוי לבנות מגן לכבלי ההצתה מתחתיה כי רצועה לפעמים נקרעת בחלקה או בשלמותה.

אריק

פורסם
מערכת יפה, בלי כיפופים מיותרים בצינורות הגמישים ,אהבתי את שסתום האל חוזר בכניסה הייתי שם מסנן לפניו כי המשאבה גבוהה

הרצועה מזכירה לי את הפז'ו 305 ואני חושב שרצוי לבנות מגן לכבלי ההצתה מתחתיה כי רצועה לפעמים נקרעת בחלקה או בשלמותה.

אריק

תודה אריק.

זהו לא שסתום אל-חזור אלא מסנן דלק 40 מיקרונים, 6AN מאלומיניום.

רעיון טוב לגבי המגן לרצועה! :idea:

ויש שינוי בהתנהגות/תגובת המנוע? - רן

כן, בהתנעה - אין צורך לפמפם 10 פעמים תוך כדי סטרטר עד שהדלק מגיע לאחר כמה ימים ללא התנעה... (סוויץ' דלוק למשך כמה שניות עושה את העבודה).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
איך חיברת את החשמל?

ריליי שמקבל פיקוד על הפלוס של הקוייל?

+ אחרי סוויץ'

יפה! :mm_yeah:

מהיכן הבאת את הצינור הגמיש? מהארץ או מחו"ל?

מכאן:

http://stores.ebay.com/torquesuk

משלוח זול יחסית, הגיע תוך 5 ימים, איכות מאוד גבוהה של צינור ומתאמים (לא חסר זבל סיני באיביי או בכלל שנראים כמו אבל שווים ל...)

הסיבה שקניתי בחו"ל ולא בארץ היא שפה ביקשו מחיר דומה למטר בכמה חנויות אך לאיכות נמוכה משמעותית של צינור. לגבי המתאמים, המחירים בארץ גבוהים פי 3-4 בממוצע, לפחות.

שבוע טוב,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

• אחראי פורום
פורסם

נראה מצויין. בסוד בטווח של 6 שנים שהיא אצלי, החלפתי כבר 3 פעמים את כל קווי הדלק.

למרות שקניתי גם בחנויות הידראוליקה, הצינורות לא איכותיים, מתייבשים ומשפריצים :|

נראה לי שאעשה כמוך כשאחזיר אותה לכביש.

גם בסוד התקנתי משאבה חשמלית (של סובארו, היפנים האלה, שתלטנים).

העניין הוא בחיבורים. אצלך אני רואה הברגות, אצלי אלו צינורות מתכת שמשחילים עליהם ומחזקים עם באנד.

אתה חושב שבאנד מתכת ילחץ את הצינור הזה כמו שצריך? הוא גמיש מספיק?

תודה,

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שאלה אחת,

שהדאיגה הרבה אנשים שדיברתי איתם, לא מפריע לך שיש משאבת דלק חשמלית לקרבורטורים? כי כשהסוויץ דלוק המשאבה שואבת דלק והקרבורטורים לא יכולים לקבל את הדלק..

אצלי במיני הזהירו אותי שמשאבה חשמלית יכולה לגרום לנזילה של דלק, ובמיני הקרבורטור נמצא בדיוק מעל הסעפות.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
נראה מצויין. בסוד בטווח של 6 שנים שהיא אצלי, החלפתי כבר 3 פעמים את כל קווי הדלק.

למרות שקניתי גם בחנויות הידראוליקה, הצינורות לא איכותיים, מתייבשים ומשפריצים :|

נראה לי שאעשה כמוך כשאחזיר אותה לכביש.

גם בסוד התקנתי משאבה חשמלית (של סובארו, היפנים האלה, שתלטנים).

העניין הוא בחיבורים. אצלך אני רואה הברגות, אצלי אלו צינורות מתכת שמשחילים עליהם ומחזקים עם באנד.

אתה חושב שבאנד מתכת ילחץ את הצינור הזה כמו שצריך? הוא גמיש מספיק?

תודה,

איתי.

היי איתי,

הם קשיחים למדי אך עדיין עם גמישות שתאפשר להם לחיצה בבאנד טוב (יש להם רצועת מתכת נוספת לחיזוק, פנימית).

שאלה אחת,

שהדאיגה הרבה אנשים שדיברתי איתם, לא מפריע לך שיש משאבת דלק חשמלית לקרבורטורים? כי כשהסוויץ דלוק המשאבה שואבת דלק והקרבורטורים לא יכולים לקבל את הדלק..

אצלי במיני הזהירו אותי שמשאבה חשמלית יכולה לגרום לנזילה של דלק, ובמיני הקרבורטור נמצא בדיוק מעל הסעפות.

לכן חשוב שתהיה משאבה שיודעת לא רק לדחוף דלק אלא גם לעצור כשהמצופים מלאים כדי לא להציף... ברכב הייתה מותקנת אחת כזו בנוסף למכאנית (רואים אותה ליד המצבר בתמונות ה"לפני") והיא הייתה מהסוג שפשוט דוחף עד אין-קץ, מאלו שאכן גם יכולות לגרום לנזילת דלק (למרות שפה היה צינור חזרה שאמור למנוע את הדבר...).

יש מספר סוגים שונים של משאבות דלק, ניתן לשמוע על-פי אופן העבודה שלהן את ההבדל.

יש כאלו ש"מתקתקות" עם הדלקתן וכשהדלק מגיע לקרבורטורים וממלא בדיוק את מה שצריך, קצב ה"תקתוק" מאט עד לעצירה מוחלטת וממשיך בקצב איטי ובהתאם לצורך עם ההתנעה.

סוג נוסף הוא אלו שעובדות בספיקה קבועה ונשמעות כמו מנוע חשמלי קטן שעובד קבוע, אלו בד"כ מחייבות רגולטור ו/או צינור דלק חוזר.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

תתחדש. נראה אחלה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

המשאבות של הסובארו והמיטצובישי מודל ישן הכי מתאימות

הן מהסוג שמתקתק שלא כמו האלקטרוניות שבספיקה קבועה

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים