Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עצוב לשמוע.

היא חייבת להתאושש מהר, כמה שקשה נפשית, כי יהיה קשה חומרית ואף גורם לא יזדרז לסייע לה.

תעודת פטירה מוציאים במקום במשרד הבריאות, עם אישור פטירה מרופא/משטרה, מה שרלבנטי למקרה. עיין באתר שלהם.

מייד אחרי זה לכו לרשם הצוואות/ירושות לבקש צו ירושה. חייבים, בלי צו כזה אף מוסד לא ידבר איתה. לוקח כ-3 חודשים.

ביטוח המשכנתא אמור לכסות את היתרה לגבי הבית, אלא אם יש סייג להתאבדות.

עם חברות הביטוח והבנק תבררו מה ההתנהלות במקרה שלה, לא לחתום לפני שהיא בטוחה או התייעצה עם מומחה, כנראה עו"ד בתחום המשפחה. ההשקעה ביעוץ כדאית למקרה שלה.

יש בנקים שיסייעו קצת בהוצאות מיידיות מול שעבוד חסכונות שהיו לו, אם היו. אני לא בטוח שהנחמדות של מחיקת חובות מיושמת בפועל, היא מקוזזת מיתרות שיש בחסכונות וקרנות למיניהן, לפעמים מעוקלת בלי שהבת תדע. יש דרכים יצירתיות להמנע מזה - פה איש המקצוע ינחה ויסביר מה אפשר.

נסו להרים ראש ולראות עתיד טוב יותר. הוא יגיע !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אתה מתכוון לאישור פטירה, שזה בעצם האישור קבורה שרק איתו אפשר לקבור את הנפטר.

אבל תעודת פטירה ממה שהבנתי ניתן להוציא רק ממשרד הפנים, וזה לוקח בין 14-21 יום.

אין שום תוכניות חסכון, אין שום כסף בחשבון, הכל רק מינוסים והלוואות. אין שום תוכניות עם כסף.

בקשר לירושה, מה צריך לעשות? היא הבת היחידה, והמשפחה היחידה שלו.

הוא השאיר צוואה שהוא כתב לפני 13 שנים בערך , אצל העורך דין, ששמה הוא מבקש להעביר לידי הבת שלו, את הבית וכל הרכוש שלו. וכל הכספים שיש לו בחשבונות בנק.

כמו שאמרתי, אין שום כספים בחשבונות בנק, והבית בכל מקרה רשום על שתיהם, כשהם משכנו את הבית אז דרשו את זה שהיא גם תרשם כבעלת הבית משום מה.

אז אין ממש צורך ליישם את הצוואה שהוא השאיר, כי כספים אין לו מה להעביר לה, והבית רשום על שמה בכל מקרה. אז זה לא אומר שאנחנו לא אמורים להתעסק בכל הקטע של הירושה?

פורסם

אור, נראה לי שחברתך זקוקה להרבה תמיכה וסיוע. אתם אנשים צעירים וחסרי ניסיון. אני מקווה שאם היא לא תוכל לגייס מישהו לסיוע אולי אתה תוכל לגייס עצה טובה מבני משפחתך וחבריך.

איני משפטן, אבל הסיפור נשמע לא פשוט. צריך לנהל את הפעלת ביטוח המשכנתא, לטפל בחובות וגם להשלים את רישום הדירה על שם חברתך. מדובר בתהליך ממושך (הוצאת צו ירושה היא עניין של כמה חודשים, ואז צריך גם לבצע את הרישום בטאבו) ויש גם עניין של טיפול בחובות שהשאיר אביה המנוח.

אין ברירה אלא לפנות לעורך דין שמתמצא בתחום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אור, קודם כל תנחומי.

דבר שני, אתה חבר טוב ועוזר, אבל לא בפורום אוף טופיק של פורום רכב פותרים בעיות כאלו. פנה לעו"ד שמתמחה בצוואות וירושות. הוא כנראה גם יידע למי לפנות כדי לנסות ולהתחקות אחר כספים וירושות. אני בטוח שבשעה כזו קשה לחברה שלך להיות פרקטית, אבל אולי זה מקומך כחבר להשאר "עם הרגליים על הקרקע" ולסייע באופן מעשי.

שוב, תנחומי. עצוב מאוד שכך התגלגלו הדברים, ושלא תדעו עוד צער.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אור, קודם כל גם אני מצרף את תנחומיי.

לפני הנושא הכספי צריך לזכור שזו הדרך הנוראה ביותר לאבד אדם קרוב כי מעבר לאובדן יש את המחשבה שהיית שם, לא ראית ולא הצלחת למנוע את זה אז הדבר הכי חשוב זה פשוט להיות שם בשביל חברה שלך ולחזק אותה.

כפי שעפר כתב, הנושא הזה יכול להיפתר רק ע"י עו"ד שמתמחה בתחום. אם אין תקציב ניתן לפנות לש"יל ובמקביל לנסות להתייעץ עם עורכי הדין בפורום (שממה שאני רואה כאן אני מנחש שהם ישמחו לעזור).

לגבי ביטוח החיים של המשכנתא אחרי שנה מיום ההתחלה הוא מכסה גם התאבדויות. רק חשוב לבדוק שהוא לא החליף פוליסה בשנה האחרונה.

ודבר אחרון, קחו בחשבון שדברים מהסוג הזה לוקחים זמן אז נסה לתמוך בה כלכלית עד שהסיפור ייגמר. אני מציע גם לדבר עם הבנק שלה ולהסביר את המצב. בנקים הולכים לקראת לקוח ששם את הדברים על השולחן לפני שהבעייה מתעוררת ולטמון את הראש בחול ממילא לא יעזור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כדאי לבדוק לגבי הירושה. אי אפשר לדעת מה יצוץ.

לגבי החובות, מכיוון שהיא היורשת היחידה, החובות יועברו אליה. מה שכן, הם יהיו עד סכום גובה הירושה

למשל

1 - חובות של 200 אלף שקל, וירושה של 400 אלף שקל. ישארו לה 200 אלף שקל

2 - חובות של 200 אלף שקל, וירושה של 0 שקל. היא לא תצטרך לשלם חובות

3 - חובות של 200 אלף שקל, וירושה של 100 אלף שקל, היא לא תקבל ירושה ולא תשלם חובות.

על פי החוק היא מחוייבת גם בחובות, אשר להם ידעה ביום הירושה. והם יתקזזו מסכום שווי הירושה עד לסכומה המלא ולא מעבר.

לכן, אם יש חוב, הוא יועבר אליה. כולל שוק אפור. הבנק לא פראייר. הוא לא יוותר על הכסף שלו בגלל שמישהו מת. כולל כרטיסי אשראי

פורסם

ראשית תנחומי חבל שבן אדם מגיע לידי התאבדות בגלל בעיות כלכליות

תעודת פטירה ניתן לקבל תוך מספר ימים לאחר הפטירה,לכן ראשית ללכת ולהוציא . תבקש מספר העתקים מקוריים.

אח"כ להגיש בקשה לצו קיום צוואה של האב , לרשם הירושות למחוז האחראי לישוב בו התגורר האב.

http://www.justice.gov.il/MOJHeb/ApotroposKlali/RashamYerusha/TfasimNew/

מדובר בטופס לא מסובך אליו צריכים לצרף תעודת הפטירה ואת הצוואה המקורית וכן לשלם 2 אגרות סה"כ כמה מאות ש"ח

על הטופס חותמת חברתך לפני עו"ד שמאשר את חתימתה.

חובות המנוח לא נמחקים אלא מועברים לבת עד לגובה הירושה שירשה כפי שהוסבר בהודעה לפני

יכול להיות שאם החוב נמוך בנק או חברת א שראי ימחקו זאת מרצונם לפי בקשתכם אבל אין עליהם חובה שכזאת.

ביטוחים בד"כ ישולמו גם במקרה של התאבדות ובלבד שחלפה שנה לקיוםהביטוח (יש לקרוא את תננאי הפוליסה )

כאשר תקבלו צו קיום צוואה תוכל חברתך לרשום את מחצית הבית הרשומה על שם האב על שמה ולפעול למחיקת המשכנתא על ידי ביצוע התשלום מחברת הביטוח שביטחה את המשכנתא.

שבו בבית ותמיינו כל מסמך ו מסמך אולי תמצאו מידע נוסף.אולי אצל העו"ד שאצלו הוחזקה הצוואה של האב.

בכל הקשור לצוואת האם ,אתה כותב על צוואות ברבים. רק הצוואה האחרונה בתוקף אבל אולי מתוכנם ניתן ללמוד היכן לחפש.

כיוון שהאם הייתה בקבע , מחלקת התשלומים של צה"ל מקור אפשרי למידע. הם יוכלו למסור לאן הועברו הפרשות לגמל למשל

לא מן הנמנע כי קופת גמל בה המוטבת היא החברה שלך עדיין מצוייה בבנק. קופה שנרשם בה מוטב היא לא חלק מהעזבון ולכן כדי להוציאה היה על האב לקמבן. אנשי קבע עבדו בד"כ עם בנק אוצר החייל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כדאי לבדוק לגבי הירושה. אי אפשר לדעת מה יצוץ.

לגבי החובות, מכיוון שהיא היורשת היחידה, החובות יועברו אליה. מה שכן, הם יהיו עד סכום גובה הירושה

למשל

1 - חובות של 200 אלף שקל, וירושה של 400 אלף שקל. ישארו לה 200 אלף שקל

2 - חובות של 200 אלף שקל, וירושה של 0 שקל. היא לא תצטרך לשלם חובות

3 - חובות של 200 אלף שקל, וירושה של 100 אלף שקל, היא לא תקבל ירושה ולא תשלם חובות.

זה בעקרון נכון.

יש לנו במשרד עו"ד שמתעסק בניהול עזבונות, בד"כ קצת יותר "אטרקטיביים", אבל כמו ליתר חברי הפורום שסייענו - נשמח לסייע בהכוונה ראשונית ללא כל תמורה, אם אתם באזור המרכז (המשרד שלנו ברמת גן, באזור הבורסה). הבעיה היא שעו"ד הזה כרגע בחופש ויחזור רק ביום שלישי. אם תרצו - נשמח לסייע, אפילו בטלפון, אבל כאמור רק ביום שלישי.

בכל מקרה, מצער לשמוע, ואני מקווה שהשנה הקרובה תהיה טובה יותר עבורכם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מצער מאוד לשמוע על המקרה.

אני מאחל לכם שתהיו חזקים ותעברו את הדברים האלו במהרה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

משתתף בצערכם, מקווה שלא תדעו עוד צער.:|

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

• תוכן חדש...