Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד שכחתי לציין שהמדידה הייתה טורית כמובן.

ולגבי שאלתי: האם יש מיתקן שפותח וסוגר דלתות עם שלט ומרים חלונות ללא אזעקה?

תודה.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
בס״ד

השיטות שציינת הינם מיושנות ואינם מקובלים במוסכי טויוטה/איסוזו/פורד. כמעט בכול דגמי טויוטה מהעשור האחרון ניתן בעזרת התחברות למחשב הרכב לבצע כיבוי של רכיבי רמה 2 בכדי שלא יצרכו זרם בזמן הבדיקה.

גם בעבודתי הקודמת במוסך פורד/איסוזו קיים מחבר מיוחד עם מפסק גע/תוק ופיוז המבטל את הצורך בפרוצדורות מיושנות כפי שרשמת.

אולי זה פרוצדורה ישנה אבל עובדת פיקס וגם מכסה בעיות שאתה, בשיטות המודרניות שלך, תפספס כמו גדול.

הרי אם יש תקלה וצרכן מקורי או אביזר אפקטמרקט שמחובר למצבר ישירות וצורך זרם לא רצוי, מה יעזו לי כל הניתוקים המשניים? בסופו של דבר צריך לבצע מדידה פיזית על המצבר.

לדוגמא, ממסר רמה שתים כמו שאתה קורא לו נדבק לסרוגין וגורם לזרם פרזיטי, איך הבדיקה המודרנית כהגדרתך ,תעלה על הבעיה?

שנית, לא הכל בחיים זה טויוטה או איסוזו ומה שנכון לדגם אחד לא נכון לדגם אחר, אבל דבר אחד בטוח, השיטה הזו מתאימה לכל דגם ולכל אחד, בין אם יש באמתחתו סורק או לא.

פורסם

היי צביקה,

האם אתה רוצה לוותר על הפונקציה של סגירת החלונות ונעילת הדלתות דרך השלט ?

אולי במקור הרכב הגיע עם שלט מקורי ללא אזעקה המאפשר נעילה דרך השלט.

בעיקרון נראה לי שהדבר אפשרי אבל לשם כך צריך להכיר את המערכת או שתשיג סכימת חיבורים של האזעקה וננסה לעזור לך.

דרך אגב בדיקה של זליגת הזרם כאשר הבורר על סקאלת 10 אמפר היא לא מדוייקת וייתכן וקיימת סטיה של 20 מילי.

איזה כייף לי :)

פורסם

היי מרק

אני בהחלט רוצה שלט עם פתיחת וסגירת דלתות וסגירת חלונות

אבל לא רוצה מערכת אזעקה.

איך אפשר לעשות את זה

ברכב שלי אין פיקוד כזה מקורי יש רק מפתח עם אימובילייזר בסיסי.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
בס״ד

השיטות שציינת הינם מיושנות ואינם מקובלים במוסכי טויוטה/איסוזו/פורד. כמעט בכול דגמי טויוטה מהעשור האחרון ניתן בעזרת התחברות למחשב הרכב לבצע כיבוי של רכיבי רמה 2 בכדי שלא יצרכו זרם בזמן הבדיקה.

גם בעבודתי הקודמת במוסך פורד/איסוזו קיים מחבר מיוחד עם מפסק גע/תוק ופיוז המבטל את הצורך בפרוצדורות מיושנות כפי שרשמת.

השיטה של חיבור מד-זרם בטור ללא כול הפטנטים שציינת היא הרבה יותר נוחה.

ברכבים ישנים, צריכת הזרם עם ניתוק כבל המינוס וחיבורו מחדש לא עולה על 300-400 מילי, לכן בדרך כלל ניתן לעבוד על הסקאלה הנמוכה של רב המודד מבלי לסכנו.

רב מודד עם תחום נמוך עד 300-400 מילי מוגן על-ידי פיוז מהיר של 1 אמפר או 800 מילי לכן בכדי לשרוף פיוז כזה באופן מידי הזרם צריך להיות לפחות 2 אמפר.

פורסם

ברוב המכוניות עם נעילת דלתות חשמלית, כשמחברים בחזרה נעל כבל מצבר שנותקה תהיה צריכת זרם רגעית גבוהה של מנועי נעילת הדלתות וזה מסוכן למד זרם שחובר בטור למצבר (כשהוא בסקלת זרם נמוך).

בברכה - רפי לין

פורסם
100 מילי זה פי שתיים מהערך הסביר לרכב כולל אביזרים.

לרוב אזעקה לא לוקחת יותר מ 10 מיליאמפר וכל מערכות הרכב לא יותר מ 30 מילי ואני עוד מגזים למעלה.

ברכבי יוקרה לפעמים מגיעים למצבים של 100 אבל לאחר שעה לפחות שהרכב נעול זה יורד מתחת ל50 וזה עוד עם מערכות איתור ברכב.

אבל השאלה החשובה היא איך מדדת את הזרם, אם בדקת עם מד השראתי אז אתה לא תקבל תוצאות יותר טובות גם אם התצרוכת האמיתי נמוכה יותר ולכן אני מציע לך לעבור למדידה בטור.

נתק את האזעקה ובדוק שוב צריכת זרם פרזיטי - בטור לקוטב השלילי של המצבר וברגישות הכי גבוהה של הרב-מודד, אם ירד מתחת ל 50 מיליאמפר אז זאת הבעיה.

דניאל, האם בדיקה באמצעות רב מודד השראי (CLAMP) סביב המינוס או הפלוס היא מספיק מדוייקת או שהיא לא אמינה ברמה של חריגה בכמה סדרי גודל ועדיף לבצע בדיקה טורית ?

למשל ,ואני בכוונה מקצין עם מספרים מטורפים : האם יתכן מצב בו תיראה 1 אמפר צריכה כאשר במדידה טורית תקבל צריכה היא 200 מילי ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בדיקת צריכת זרם פרזטית בעזרת צבת היא לא מדוייקת כלל מכיוון שהמכשיר מיועד לבדיקת זרמים של מעבר ל-1 אמפר (ניתן למדוד בדרך כלל זרמים מעל 0.5 אמפר).

קיימת גם סטייה של כ-3-5 אחוז הערך הנבדק במידה והלולאה של הצבת לא נמצאת באמצע שטח החתך של המוליך החשמלי.

בקיצור הבדיקה לא שווה מאומה.

פורסם
ברוב המכוניות עם נעילת דלתות חשמלית, כשמחברים בחזרה נעל כבל מצבר שנותקה תהיה צריכת זרם רגעית גבוהה של מנועי נעילת הדלתות וזה מסוכן למד זרם שחובר בטור למצבר (כשהוא בסקלת זרם נמוך).

בברכה - רפי לין

רפי, הדברים שכתבת כבר נכתבו על-ידי בתחילת האשכול.

בכול מקרה, צביקה ציין שצריכת הזרם לא עברה את ה-300 מילי עם חיבור מד-הזרם, לכן ניתן להניח שמנועי המרימים לא נכנסים לפעולה בזמן חיבור/ניתוק המצבר לכן רשמתי שלא חייבים לעבור במקרה של צביקה לתחום הגבוה של הסקלה מכיוון שרוב המודדים אין להם בעיה להתמודד עם זרם 300 מילי מבלי שפיוז של המודד יישרף.

שוב פעם אני חוזר על דבריי...פיוז של רב מודד בעל ערך נקוב של 800 מילי או 1 אמפר לא יישרף מידית כול עוד הזרם אינו כפול מהזרם הנקוב של הפיוז.

ג

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור בחזרה בעקבות בדיקת זליגה שהתבצעה אצלי היום באמצעות CLAMP. (ואני מודה לרון על הסבלנות היום)

החלפת מצבר באינטרוולים קצרים מדי דחפה אותי לבדוק את הנושא.

התברר בבדיקה שככל הנראה הפויינטר אשם בצריכה פרזיטית כמה מאות מילי אמפרים. מאחר והביטוח בדיוק הסיר את הדרישה ואני מתעב התקנות מקומיות - החלטתי לעשות לעצמי טובה ולגשת למתקין מורשה על מנת לפרק את המערכת שממשיכה לתקשר עם המוקד למרות שאינני לקוח פעיל.

פירוק המערכת אכן קיזז 300mA בבדיקה באמצעות צבת, כלומר עקרונית פירוק מערכת האיתור ככל הנראה פתר את הבעיה. עם זאת בבדיקה טורית התגלתה זליגה של עשירית ממה שנמדד ב CLAMP.

מהתוצאה של ה CLAMP אני לא רגוע, מהתוצאה של הבדיקה הטורית אני מאוד רגוע.

מוזר ועדיין לא ברור.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...