Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קראתי, חייכתי, כעסתי, חשבתי והאמת היא שהשד לא נורא כל כך. לא נורא מאחר ואותם 11% נוספים על רכבים הצעירים מ-50 שנה יכולים להיות בטלים בששים מול שומות קפריזיות של המכס.

דוגמה: קניתי רכב ב-5000$, עלות ההובלה היתה 1500$ נוספים. מאחר ועלות הביטוח הינה שולית לערך ה-CIF, נעזוב אותה בצד.

6500$ כפול 72% = 4680$

6500$ כפול 83% = 5395$

הפער לפני מע"מ ו-10% מס קניה(אאל"ט)-715$

ישנם מספיק פרמטרים, כמו קביעת מצב האוטו וקבלת/אי-קבלת המכס את חשבונית/הצהרת הקנייה שלכם שיכולים לעשות את העניינים ליקרים יותר במצב העניינים דהיום.

לדעתי שמרון עלה בדיוק על הנקודה.

מה זה 11%, אם הטיפול יהיה הוגן ויקבלו חשבוניות. אם לא יתייחסו בחשדנות לכולם ויתקעו שומות מופרזות. הרי כאן מדובר בעשרות ואף מאות אחוזים.

אם המס יהיה מס אמת, לא צריכה להיות שום בעיה. אם יקבלו את הראיות על שווי הרכב ויפעלו לפי חוק, אשרינו. המאבק צריך להתמקד ביחס ובהגינות הערכת שווי הרכב, ולא באחוז כזה או אחר. מאותה הסיבה, אין למייבאי רכבים משנות ה-50 סיבה לנוח על זרי הדפנה - הירידה בשיעור המס לא בהכרח תתורגם לתשלום נמוך יותר בשקלים, והרי דוגמאות לא חסרות.

בהצלחה לכולם.

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• תגובות 174
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחמד

החישוב מוטעה קלות

על ערך ה CIF מחשבים את המכס.

מהתוצאה מחשבים את מס הקניה.

ומהתוצאה מחשבים את המע"מ.

לכן 7% מכס על 6500 = 455

72% מס קניה על 6955 = 5008

ו 16% מע"מ על 11963 = 1914

ובסה"כ מיסים 7377

ובחישוב החדש.

7% מכס על 6500 = 455

83% מס קניה על 6955 = 5773

ו 16% מע"מ על 12728 = 2036

ובסה"כ מיסים 8264

שהם 887 .

קטן על בעל קורבט ממוצע ( כמשל כמובן ).

וכנגד ניתנה סוכריה לרכב היסטורי שאולי היא משמעותית לרכבים יקרי ערך היסטוריים.

השינוי בשיעורי המיסוי לא משנה / ישנה את היחס במכס ( זלטין וחבריו ) במשרד התחבורה ושאר הבירוקרטים שמנסים להרוס את המדינה הנפלאה, שיש לנו פה.

גם אם יצחקי לחש זאת על אוזנו של רון היום בבוקר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לדעתי שמרון עלה בדיוק על הנקודה.

מה זה 11%, אם הטיפול יהיה הוגן ויקבלו חשבוניות. אם לא יתייחסו בחשדנות לכולם ויתקעו שומות מופרזות. הרי כאן מדובר בעשרות ואף מאות אחוזים.

אם המס יהיה מס אמת, לא צריכה להיות שום בעיה. אם יקבלו את הראיות על שווי הרכב ויפעלו לפי חוק, אשרינו. המאבק צריך להתמקד ביחס ובהגינות הערכת שווי הרכב, ולא באחוז כזה או אחר. מאותה הסיבה, אין למייבאי רכבים משנות ה-50 סיבה לנוח על זרי הדפנה - הירידה בשיעור המס לא בהכרח תתורגם לתשלום נמוך יותר בשקלים, והרי דוגמאות לא חסרות.

בהצלחה לכולם.

רון

ולכן... למה לא לטפל קודם בשורש הבעייה אלא לטפל בנגזרות שלה? אנו מכירים את הבעיות, כולנו.

למה בכדי להקל על "מגזר" אחד מקשים על "מגזר" אחר? מכוניות פוני אינן קלאסיות? מכוניות שרירים? בריטיות פתוחות משנות השישים? מיני? יגואר אי-טייפ? ועוד? מי שחפץ בהן צריך לשלם יותר מס ממי שיכול להרשות לעצמו רכב ישן יותר?

שאלה נוספת, למה 50 שנה? שרירותית? בעולם מקובל לתייג מכוניות קלאסיות על-פי תקופות, כאמור, Pre-War (בד"כ מדובר על שנת 1948 ואילך), יש שמתייגים (בעיקר בארה"ב) מכוניות גם על-פי תקופות של משברי נפט ( 73 , 78 ) והשפעתם על עולם הרכב ועוד.

אשמח לשמוע על בסיס מה נקבע קריטריון ה-50 שנה, בהקבלה למדדים מקובלים בעולם הרכב הקלאסי העולמי.

תודה,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

המשמעות העגומה היא לא כמה נשלם יותר אלה, העניין הוא הבידול!

מהיום רכב מעל 1960 עלול לספוג גזרות שונות, מרכב מתחת לשנתון זה.

אם נסתכל בטבלת כלי הרכב שפרסם מועדון החמש, הרי שבעצם יותר משני שליש

מכלי הרכב שמחזיקים ברשיון ובטסט בתוקף, נמצאים מעל לרף!

המדינה במקום להודיע שהיא מתקנת את גיל רכב האספנות לכיוון מטה, עשתה תרגיל יפה

וכולם שמחים, השלב הבא יהיה החמרה של התנאים לרכב מעל 1960 אבל אז

כבר יהיה מאוחר להתנגד.

הדבר המקומם יותר ששוב נעשים דברים בחדרי חדרים, ורק מי שקרוב לצלחת יודע מהם לפני

הזמן, השאר מקבלים רק את השאריות, ועובדות מוגמרות, בין אם הם חברים ובין אם לא. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שאלה נוספת, למה 50 שנה? שרירותית? בעולם מקובל לתייג מכוניות קלאסיות על-פי תקופות, כאמור, Pre-War (בד"כ מדובר על שנת 1948 ואילך), יש שמתייגים (בעיקר בארה"ב) מכוניות גם על-פי תקופות של משברי נפט ( 73 , 78 ) והשפעתם על עולם הרכב ועוד. אשמח לשמוע על בסיס מה נקבע קריטריון ה-50 שנה, בהקבלה למדדים מקובלים בעולם הרכב הקלאסי העולמי.

תודה,

ליאור.

נציג מועדון החמש ביקש מהוועדה לקבוע את מנגנון חלוקת הרכבים לקטגוריות לפי תקנון פיבא העולמי. חברי הוועדה והמכס לא הסכימו לחלוקה שהצענו, והסתפקו בחלוקה לשניים לפי תאריך חיתוך של כ-50 שנה. אי אפשר להגיד שאין כל הגיון בזה, חלוקה זו טובה לפחות כמו כל חלוקה אחרת שהייתה נבחרת.

לא את כל מבוקשנו קיבלנו, בלשון עדינה. יש בקשות שהעלינו וסורבו. עם זאת, לולא השמענו את קולנו התוצאה לכולנו הייתה קשה יותר, ועל כך עלינו להודות לעוסקים במלאכה. אין לנו תשובות לכל השאלות הנוגעות לדינמיקת הדיונים בוועדה ואיך התקבלו בה ההחלטות. היכן שהסכימו לשתף אותנו הבענו דעתנו באופן מכובד וייצוגי. בואו נזכור את מקומנו האמיתי: לא חייבים בכלל לזמן אותנו לוועדה.

באשר לטענה שהועלתה כאן על "חדרי חדרים" ומקורבים לצלחת המידע - תשובתנו היא שרק בשבוע האחרון נודע למישהו במועדון על ההמלצות הסופיות של הוועדה, רק הבוקר קיבלנו אישור לפרסמן וכך נעשה. מי שמפקפק בכך, שייזכר מאיזו שנת מודל האולדסמוביל האדומה שייבא יו"ר המועדון בחודש שעבר ומה משמעות הבאתה בעיתוי זה - הדברים מדברים בעד עצמם. יש הוכחה טובה מזו??

בברכה,

רון פז

דובר המועדון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

קראתי את כל השרשור ואני עדיין לא מבין למה חושבים שאנשים מייבאים רכבי אספנות לצורכי יום יום , האם אתם מכירים כאלו מצבים? האם יותר משתלם לקנות "גרוטאה" בחו"ל לייבא אותה לעבור בירוקרטיה נוראית להעביר את הרכב יישור קו עצבני ואז להתקע בלי רכב כל פעם שצריך חלק חילוף הכי פשוט? האם באמת יש אנשים שיעברו את כל זה ולא יקנו מאזדה 3 או כל רכב המוני אחר שיכול לשמש כרכב יום יומי ולא יעבור את מחיר ה"גרוטאה" ?

האם יש למשרד הרישוי או משרד התחבורה נתונים שתומכים בטענה שרכבי אספנות מיובאים לארץ לצרכי יום יום?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

באשר לטענה שהועלתה כאן על "חדרי חדרים" ומקורבים לצלחת המידע - תשובתנו היא שרק בשבוע האחרון נודע למישהו במועדון על ההמלצות הסופיות של הוועדה, רק הבוקר קיבלנו אישור לפרסמן וכך נעשה. מי שמפקפק בכך, שייזכר מאיזו שנת מודל האולדסמוביל האדומה שייבא יו"ר המועדון בחודש שעבר ומה משמעות הבאתה בעיתוי זה - הדברים מדברים בעד עצמם. יש הוכחה טובה מזו??

בברכה,

רון פז

דובר המועדון

עד כמה שזכור לי, ולמען האמת לא בדקתי לאחרונה, אנו חיים בארץ דמוקרטית, ופרט לדברים העלולים לפגוע בביטחון

המדינה, אין איסור לפרסם דבר. אותי מעניין (ובטח ימצא עוד לפחות אדם אחד שזה יעניין אותו,) לדעת מי אסר עליכם לפרסם דבר?

וממי לעזאזל אתם צריכים אישור פירסום??? האם הוא פחד ממשהו או יש לו מה להסתיר??? או אולי פחד שיטרפדו איזה החלטה???

ואולי היה קם מישהו ממשתתפי הפורום שיכול היה להועיל לכולם חברים או לא חברים,

האם לא למדנו שהחלטות שמתקבלות בפורום מצומצם עלולות להיות שגויות?

אני מקווה שעכשיו יבינו כולם מה הסכנה שדברים נעשים מתחת לשטיח ולא בצורה גלויה וישירה - פשוט חבל! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שלום לכולם,

לדעתי, מדובר באפליה, ורובנו נפסיד ממנה.

1. ראשית יש כאן אפליה ברורה בין ולפני 1960. מדוע אחרים צריכים לשלם פחות ואני יותר? מי קבע שרכב משנתון 60 בעל ערך היסטורי יותר מרכב מבציר 65?

א ב ס ו ר ד!!

2. ההפרש של 11% משמעותי ביותר. הדוגמאות שהובאו לעיל מראות על פער של 1000$ בקירוב. מדובר בהמון כסף! לעזעזל, מדובר ביכולת לקנות ולשדרג סט קומפלט של בלמי דיסק קידמיים למוסטנג!!!

3. מעניין לעשות מבחן של כמה רכבים הובאו הנה שהם לפני ואחרי שנתון 60. אני משוכנע שהרוב המוחץ מהווה את שנות ה 60 ואילך. לכן, ה"הטבה" הזו לא עושה צדק עם הרוב.

4. אמר מישהו ואני מסכים איתו. זו תחילתה של הגזרה ויהיו עוד כאלו באשר לרכבים משנתון 60 ואילך.

כבר לא מעט זמן אני חושק בייבוא נוסף של רכב,שנתון 70.ככל שעובר הזמן אני נלחץ מהמחשבה מה יעבור עלי עם הייבוא של זו.

עצוב מאוד מה שקורה כאן.

מאיר

פורסם

חבל שבמקום להוקיר את פועלם של אחרים, ישנם אלה שלא טורחים להרים את "הכפפה" מצד אחד ומאידך צועקים ומיתלהמים כאשר החלטה זו או אחת מתקבלת.

כפי שנאמר, הרשויות לא מחוייבות לשתף כל גוף שהוא בתהליך קבלת ההחלטות, כל אלה אשר חפצו, מן הראוי שהיו לוקחים חלק בתהליך, אבל כפי שכולנו יודעים אין ברשות היחיד אמצעים לעמוד בקשר תמידי עם המישרדים השונים.

חוקי היבוא בישראל הינם אבסורדיים, ובכך אין מחלוקת, וציון הדרך (אם יתקבל) של שיעור מס נמוך לרכבי אספנות הינו משמעותי!

בבקשה מכל המקטרים על החלום הנגוז כתוצאה מעליית שיעור המכס, לרוץ ולייבא את מכונית חלומותכם מיד, אם המיסוי הינו הגורם הקריטי.

למה שנות השישים - ללא שום מידע פנימי, ישנה תובנה רחבה שרכבי סוף שנות השישים ומעלה הינם בעלי תכונות דומות לרכבים מודרניים, כגון מזגן, בולמים וכן מיכלולים שהונדסו לשימוש תכוף וכבד יותר. ואם צריך לקבוע גיל חתך אז 1960 הינו שנתון ראוי, כשם ש 1959 ו 1961 היו ראויים באותה מידה. אבל צריך להחליט, אז 1960 ניקבע. נו שאויין...

ישר כח לאנשי העשייה.

אלעד

פורסם

היי אלעד,

הנושא פה הוא לא הוקרה או השמצה של איש מהפועלים. אני רואה שכבר מספר פעמים הודית בשרשור לפועלים בתחום ואין בכך פסול, מגיעה תודה לכל מי שפעיל אך כפי שאתה מודה ואחרים שהתקנות החדשות אולי יסייעו להם ( או שלא) יודו, יהיו כאלו שהתקנות החדשות פוגעות בהם וגם הם בעצם אמורים להודות? על מה? על זה שמעתה הם אמורים לשלם יותר על רכב אספנות שהם רוצים לייבא?

ועכשיו שוב ל"קהל הרחב" - שאלתי שאלה בסיסית, למה לא מטפלים בנושא העיקרי שהינו המיסוי האבסורדי שקיים פה הרבה לפני שמתעסקים בחלוקות שנתונים ומיסוי בהתאם? למה הדברים מובאים לידיעת ציבור האספנים רק בדיעבד?

אשמח לתשובה לשאלה - מי יזם את המהלכים המדוברים? אני לא מחפש להאשים איש בכלום אלא רק מבקש לקבל תמונה כללית על מה שנעשה בשקיפות ובאופן ישיר.

חלק מהשינויים מבורכים, כן. כל התקדמות הינה מבורכת גם כן אך המצב בו על כל משהו "טוב" יש מין איזון עם משהו "רע" תמורתו הינו מקומם ומהווה חלק מההתנהלות בישראל ועל כך חלק מההתקוממות.

נאמר כי החשש משימוש יומיומי בכלי הרכב על חשבון כלי רכב חדשים היה חלק מהשיקול להעלאת המס. שני דברים לי לומר על כך:

1. העלאה של 11% לא תפגע לדעתי בייבוא, היא תכאב יותר בכיס, כן, אך לא תשנה את המספרים. מה יקרה כשבעוד שנה יראו שאין הבדל? יעלו שוב את המס?

2. הייתי מצפה מאותם אלו שאנו מודים להם על פועלם להלחם נגד התפיסה (בהנחה והם מאמינים שאכן כך הדבר) שהייבוא ה"חדש" אינו בא על חשבון מכוניות מודרניות ומי אם לא הם יודע שהשימוש ברכב מיושן הינו כמעט בלתי אפשרי לשימוש יומיומי, החל מעלויות תפעול ודלק, דרך זמינות חלקים ובלאי.

תמיד תודה לכל הפעילים והנוגעים בדבר.

השאלה היא מה התוצאה של הפעולה ומה השלכתה על הרוב (כאמור, למעלה משני שליש מהמכוניות הינן מעל השנתון ה"מוזל").

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
מכאן להבהרות מועדון החמש על עמדתו וחלקו בעניין, מפי יו"ר המועדון נחום קדמיאל:

המכס ומשרד התחבורה מינו ועדה שמטרתה לבחון את המצב הקיים בתחום ייבוא רכבי האספנות לישראל, ולהמליץ על שינויים בהתאם לצורך. הוועדה שהתכנסה כתבה המלצות שזכו להתייחסות של מועדון החמש. חלק מההמלצות זכו לברכתו של מועדון החמש ולחלק מההמלצות מתנגד המועדון, אך בכל מקרה זכו נציגי המועדון לבמה נאותה לצורך השמעת עמדתם, יחד עם נציג ציבור נוסף.

בין השאר, עמדת הפתיחה של הוועדה היתה שיש להעלות באופן גורף את המיסוי על רכבי אספנות ע"מ למנוע (לטענתם) היצף, ייבוא מוגבר של רכבים משנתונים מתקדמים יחסית במסווה של תחביב האספנות המשמשים לשימוש יום יומי.

בעקבות התנגדותו הנחרצת של המועדון להעלאה גורפת של המיסוי על כל רכבי האספנות, הסכימה הוועדה להקל על רכבים בני 50 שנה לערך ומעלה (תאריך החתך כמפורט למעלה). זאת, בנוסף על הקלות נוספות כגון ייבוא רכבים עם מנוע דיזל, והאפשרות לייבא שני רכבים בשנה. הוועדה עתידה להגיש את המלצותיה לשר התחבורה ולממונה על המכס. במידה והמלצותיה יתקבלו הן תתחלנה בתהליך של תקינה וחקיקה, כולל החלטה בוועדת הכלכלה של הכנסת.

יודגש שמועדון החמש מתנגד להעלאת המיסוי על ייבוא רכבי אספנות מכל שנתון שהוא. הוועדה הבינמשרדית נימקה את מסקנותיה כך: "...במטרה לעודד את ייבוא רכבי האספנות ההיסטוריים ולמזער את תופעת כלי הרכב המיובאים לצורך שימוש רגיל וסדיר ברכבי אספנות... כיום הולכת ומתרחבת תופעה של ייבוא כלי רכב משנות ה-70 לצורך שימוש יום יומי ושוטף ככלי רכב רגיל, דבר המהווה פגיעה במדיניות הצערת כלי הרכב וכניסת רכבים לא בטיחותיים ברמה הנדרשת ומזהמים". כאמור, אלו דברי הוועדה ואינם משקפים את עמדת המועדון.

בברכה,

רון פז

דובר מועדון החמש

כך רואה הפריץ את הנושא.

המכה הנוכחית היא העלאת המיסוי על רוב רכבי האספנות המיובאים והנחה למיעוט כלי רכב מיובאים.

תימשך המגמה , לא מן הנמנע כי יבואו גזירות נוספות.

אות וסימן קטנטן לכך הוא חוסר היכולת להגדיר את הרף כרף נע אלא כרף קבוע לא 50 שנה אלא תאריך קבוע.

ובקשר ליוזמה שקיפות וכו'

הפריץ מקים ועדה הוא נותן אפשרות לנתינים להשמיע את קולם, אלה מצליחים לשנות אולי דברים בשוליים, והעסק מתקדם.

הזירה עכשיו תהיה בוועדת הכלכלה. שם אולי ניתן יהיה להעלות השגות נוספות, וניסיון לשנות .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני ממשיך ללא לאות לנצל יכולתי לפעול למען אספני הרכב ללא הבדל מועדון או ייחוס והתוצאות ישנם

להצלחתי יש גורמים נוספים כאן שעזרו לי. ירצו יציינו זאת לא ירצו לא יציינו

ההשגים גדולים ובזמן הקרוב אפרסם פה את כל רשימת ההקלות שהשגנו.

הפתעה בקרוב מאד

בני

ברשותי אוסטין מודל 58 ופליימוט בלוודר מודל 55

פורסם
אני ממשיך ללא לאות לנצל יכולתי לפעול למען אספני הרכב ללא הבדל מועדון או ייחוס והתוצאות ישנם

להצלחתי יש גורמים נוספים כאן שעזרו לי. ירצו יציינו זאת לא ירצו לא יציינו

ההשגים גדולים ובזמן הקרוב אפרסם פה את כל רשימת ההקלות שהשגנו.

הפתעה בקרוב מאד

בני

סולל הדרך, רק לידיעתך כל ההקלות ביבוא רק דפקו אותנו בעלי הרכבים העתיקים המקומיים. הערך של המכוניות שלנו ירד וקשה עד בלתי אפשרי למכור כאן רכב במחיר הולם.

פורסם

אכן הם דפקו אולי את השבעים והשמנים ישורונים שבועטים בעלי מכוניות רבות המוחזקות במזגן במרתף אפל

אני פועל למען הכלל להוזיל את הענתיקות ואני וחברי כולם נוכל להתהדר במכוניות יפות עתיקות לבוא איתן למפגשים ולא לאחסן אותן כחפץ במרתף אפל

גם לפועל מקרית ים או פקיד מבני ברק וערבי מיפו מגיעה האפשרות ליבא בהתאם לאפשרותו

אתה דואג לעשירון העליון?

שלא ירד ערך רכושם?

אולי אני ואתה בגלל זה לא באותו המועדון

ואני?

אני אמשיך לחתור להשגים נוספים הקלות נוספות וכן אני אמשיך לפעול לביטול כולל של כל המכס על רכבי אספנות

קבעתי ישיבת עבודה עם ועדת הכלכלה של הכנסת

מי שירצה יוכל להצטרף אלי

בני

ברשותי אוסטין מודל 58 ופליימוט בלוודר מודל 55

• תוכן חדש...