Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קניתי אופניים עם עוד חבר לטיולים בעיר ומחוץ.

יש לי כמה שאלות מכיוון שזה פעם ראשונה שאני מתעניין באמת בתחום מאז יום כיפור של גיל 12.

מעצורי דיסק - האם ישנה אפשרות לחזק את הברקס ?

כשאני עוצר אצלי הוא מאט לאט יחסית לאופניים של חבר שלי שהגלגל ננעל מהרגע שהוא נגע בידית.

שרשרת, התמלאה בחול שנדבק לשמן ששמתי עליה.

האם יש שמן יעודי לנסיעות בשטח ומה הדרך היעילה ביותר כדי להוריד את כל הארגז חול שהצטבר שם ?

פנצ'רים, בטוח חשבתם מה יקרה אם יהיה פנצ'ר באמצע טיול בדרום הארץ שהשקעתם נסיעה זמן ועוד ועוד ..

מה מומלץ איך כדאי ?

אשמח לקבל טיפים ועצות בלי קשר לכל מה שנשאל פה,

דרך אגב האופניים הם: Specliaze Hardrock 2010 :)

פורסם

מעצורים- אולי שלו הידראולי ושלך מכאני?

בכל מקרה ישנן אפשרויות כיוונון גש למקום שקנית ממנו ..

שרשרת- בהחלט יש שמן ייעודי. ניקיון רגיל עם מים וליבש טוב אחרי זה ומיד לשמן.

פנצ'רים- ישנן משאבות קומפקטיות שמתלבשות על האופניים\בתיק\בכיס החולצה+ערכה לתיקון.

תתחדש וסע בזהירות.

פורסם

אחרי מאמר קצרצר בהקשר לשאלתך, אין הבדל בכוח העצירה בין מכאני להידרואלי.

בכל אופן אצל שנינו קיים מעצור דיסק מכאני.

ואני מעדיף לעשות את זה בעצמי האמת מאשר להגיע עם האופניים לחנות (עדיין אין לי מתקן לנשיאה ברכב).

לגבי שמן, מצאתי שמן עם וקס כדי להקטין את הצמיגות של השמן, פחות דביק.

לגבי השאר, תודה רבה ידידי :)

פורסם

גם בלי קשר לכוח העצירה, אם היו הבדלים בין המערכות אולי תגובה ה"דוושה" שונה.

לגבי הכיוון תעיף מבט עם קצת חוש טכני אתה תגיע לבורג הנכון.

והשמן הזה ייעודי ? הייתי לי אותה בעייה עד שקניתי שמן ייעודי וכלום לא נדבק.

בבקשה.

פורסם
שלום חברים,

קניתי אופניים עם עוד חבר לטיולים בעיר ומחוץ.

יש לי כמה שאלות מכיוון שזה פעם ראשונה שאני מתעניין באמת בתחום מאז יום כיפור של גיל 12.

מעצורי דיסק - האם ישנה אפשרות לחזק את הברקס ?

כשאני עוצר אצלי הוא מאט לאט יחסית לאופניים של חבר שלי שהגלגל ננעל מהרגע שהוא נגע בידית.

בגדול מעצורי דיסק מכאניים זה די דרעק ולכן אל תצפה לכח בלימה היסטרי. נסה למצוא איך מותחים את הכבל כדי לקבל כח עצירה טוב יותר ללא נגיעת הרפידה הדיסק.

שרשרת, התמלאה בחול שנדבק לשמן ששמתי עליה.

האם יש שמן יעודי לנסיעות בשטח ומה הדרך היעילה ביותר כדי להוריד את כל הארגז חול שהצטבר שם ?

ניקוי ע"י סבון כלים, מברשת ומים. לאחר מכן מנגבים את השרשת ומשמנים עם שמן יעודי...הכי טוב שאני מכיר הוא רוק&רול בצבע כחול.

פנצ'רים, בטוח חשבתם מה יקרה אם יהיה פנצ'ר באמצע טיול בדרום הארץ שהשקעתם נסיעה זמן ועוד ועוד ..

מה מומלץ איך כדאי ?

פנימית+"כפות" לחליצת הצמיג+משאבה, זה כל מה שצריך. לא לזרוק את הפנימית הישנה בשטח.

אשמח לקבל טיפים ועצות בלי קשר לכל מה שנשאל פה,

דרך אגב האופניים הם: Specliaze Hardrock 2010 :)

המלצות באדום.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אחרי מאמר קצרצר בהקשר לשאלתך, אין הבדל בכוח העצירה בין מכאני להידרואלי.

שיט ידעתי שדפקו אותי שקניתי ברקסים ב 2500 שקל, הייתי צריך להישאר עם המכאני!

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

ברקס דיסק באופניים ברמה כזאת הוא בינוני ומטה , אני יודע כי אני רוכב עכשיו על הזוג השני שלי מאותו דגם כמוך.

הראשון היה עם דיסק הנוכחי עם ויברקס.

מתיחה וכיוון בבורג שעל הידית, כמו שאמרו שים לב שלא יגעו הרפידות בדיסק, דווקא מכל הדברים את זה הייתי ממליץ ללמוד ממישהו ולא בהתכתבות.

פאנצ'ר, קודם כל תשקיע כמה שקלים בחומר אנטי פאנצ'ר, אני לא יודע איפה קנית אבל מוזר שלא הציעו לך .

מעבר לזה פנימית ספייר בתיק, כפות, מפתח לגללג (אם אין לך פתיחה מהירה) ומשאבה.

אחרי חודש רכיבה , לך לחנות שיחזקו הכל ויעברו על כל המיכלולים לבדיקה.

אל תרכב מטר עם שרשרת מלאה חול , נקה אותה מיד ושים שמן יעודי לפי מזג אוויר ( יש קייצי ויש חורפי).

קנה מתקן לאוטו .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בקשר לברקסים, האם אתה מגיע באיזשהו שלב בידית לכח עצירה מלא? או שהברקסים נגררים לאין סוף? תבדוק אולי הרפידות שלך או הרוטור עצמו הזדהמו מטיפה שמן :) קורה לי כל פעם שהאחיינים שלי באים לאכול אצלי ואני מגלה שניצלים על הרוטורים, במקרה הזה גם אם הברקס שלי מסוגל לעצור משאית, הוא לא יעצור זבוב.

אם לא שמן, אז מספיק כיוון לכבל ברקס המכאני שלך.

פנצ'ר? תמיד תסתובב עם פנימית או שניים ספייר בתיק, תבדוק שרוחב הפנימית מתאים לצמיג שיש לך.

לחץ אויר , במקרה של טיולים הייתי ממליץ בין 35 ל 40 בשביל להמנע מסנייקבייט, אני מניח שאתה לא רוכב הארדקור על הארדרוק :) זה לא משנה איזה פנימית תיקח, עם חומר, בלי חומר, בהכל תקבל פנצ'ר.

אבל אם אתה רוצה להיות עם אשלייה של ראש שקט, פנימית עם חומר תעשה תעבודה, ושוב, לחץ 35 +.

נקיון של המכלולים, פרק את הגלגל האחורי והשרשרת

קצת מים פושרים, מברשת וסבון יעשו את העבודה, אל תפציץ את הנאבה במים כי זה רק יהרוס את המיסבים שם,

שימון, יש מליון סוגי שמן לשרשרת, ותשמן איתם רק את השרשרת, אין צורך לשפוך על כל הקסטה והקראנק.

benjah - קנית ברקסים ב2500 שקל? באמת דפקו אותך :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

חברים, המון תודה על העזרה.

בהמשך להמלצתכם, מתחתי את הכבל ברקס, הברקס עכשיו עוצר מצויין, הרבה יותר חזק.

אני צריך טיפונת לשחרר את הכבל בגלל שיש רעש של חיכוך של הדיסק עם הרפידות פעם בסיבוב, אני אקח את זה לחנות שממנה קניתי את האופניים, לא הצלחתי למצוא את הנקודה המתאימה.

לגבי ניקוי ושימון, יש רע בלשפוך מים עם סבון גם על הגלגלי שיניים ?

מהסיבה שאני לא משמן אותם ויכולה להיווצר חלודה.

פנימית לצמיגים, מידת הצמיג שלי היא 26x2.00, מה המידה של הפנימית שאני צריך ?

פורסם

לגבי ניקוי ושימון, יש רע בלשפוך מים עם סבון גם על הגלגלי שיניים ?

מהסיבה שאני לא משמן אותם ויכולה להיווצר חלודה.

עדיף לא לשפוך סתם, כי זה לא ינקה לך את הלכלוך הדבוק. ומצד שני, עדיף שלא להתיז עם צינור בלחץ, כי אז המים יכולים לחדור לתוך המיסב של הנאבה. הפתרון הוא מברשת שיניים וקצת עבודת נמלים.

לגבי השמן, כמו שאמרו יש שמן קיץ ושמן חורף. שמן קיץ נותן ציפוי טפלון עדין ומונע הדבקות של אבק וחול.

באמת לא לרכב עם שרשרת מלאת חול.

עם חומר, בלי חומר, בהכל תקבל פנצ'ר.

+1

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מים עם סבון ומברשת כלשהי ישנה,

אחרי כל שטיפה עדיף שתשמן את השרשרת.

אבל לשמן בשכבה דקה, אחרת השמן יאסוף בעצמו את החול.

פנימית?

כל פנימית שכתוב עליה 1.95 - 2.15 או 2.25 לא זוכר איך זה במידות הקטנות.

יש ל JOE עם ובלי חומר.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

שרשרת.

ניקוי עם מברשת יעודית כאשר היא מתלכלכת, לאחר מכן ניגוב טוב עם מטלית, שימון של החוליות וניגוב חוזר של כל השרשרת. זה השלב החשוב ביותר מפני שהוא מוריד את השמן העודף. מה שצריך להיות משומן זה הציר של החוליה עצמה ותו לא.

ממליץ על שמן בנוזל, לא בספריי. לי יש בקבוקון של שימאנו, שחור, מחזיק לי כבר מעל שנה, עובד מצויין אולראונד.

אני לא שוטף את האופניים עם מים בכלל, רק מנקה כאשר הן מלוכלכות עם מטלית לחה את השלדה ואת המכלולים עם מברשת יעודית (קסטה, מעבירים, שרשרת, קראנק וכו'). חשוב מאור לאחר כל רכיבת שטח לעבור עם מטלית יבשה על הבולמים (אצלך הקדמי לצורך העניין). לוקח פחות מחצי דקה ועוזר להאריך את חיי הבולם.

פנצ'רים.

פנימיות עם ג'יפה ואחת או שתיים (תלוי באורך הרכיבה) ספייר בתיק. ברוב הפעמים הג'יפה תאפשר לך לא להחליף פנימית. השקעה קטנה מאוד עם תמורה גדולה.

פנימית סטנדרטית תתאים לך.

כמו שרשם לך אומי5, יש לגשת עם האופניים לאחר כחודש +- לחנות לבצע כיוונים לאחר קנייה.

!AWDSOME

פורסם

אפשר לדעת איזה סגנון אנשים בשרשור רוכבים בד"כ?:)

מידריינג Hybrid Audio L4

• תוכן חדש...