Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי לפחות לא ברור מה רצית להגיד במשפט המוכחל.

מה מדובר ברימון או במטען חבלה או מה? לגבי המשפט המואדם.

לי אין אומדן איך נראית הפצצה ומה משקלה . לך יש?

המשפט שהדגשת אומר שפעם היינו הבריון היחיד בשכונה ואפשר היה לפתות אותנו להרגע תמורת כסף.

היום כל השכונה בריונים ואין עם מה להרגיע אותם.

כל פיפס יכול ליצור ניצוץ.

ולגבי הנשק במזוודה - שמו בישראל נשק גרעיני טקטי - כלומר נשק מוגבל נזק.

הוא לא יחריב עיר שלמה אלא רק שכונה..

מה אתה אומר? נכנס למזוודה או לא?

W48_155-millimeter_nuclear_shell.jpg

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאתאיסטים, הכי קל להצדיק את חוסר האמונה שלהם באל ע"י 2 עובדות שהם קבעו-

1. לא ניתן לראות או להרגיש את האל, ובכלל, אין שום הוכחה ממשית לקיומו.

2. בלי דת, אין מלחמות. דת היא סיבה למלחמה.

על הסעיף הראשון לא אתווכח איתך, אמונה זה משהו שבוחרים אם להאמין בו או לא. אין גם הוכחה ממשית למושג תקווה, או אהבה.

אבל זה לא העניין, ולא נכנס לזה עכשיו.

צודק לחלוטין.

הסעיף השני הוא הבעיתי, בעיקר משום שלעניות דעתי, הוא איננו נכון:

להלן כמה עובדות- מלחמת העולם השנייה הייתה בעיקר על רקע גזענות, ותורת הגזע בכלל. בלי שום קשר לדת, פשוט גזע.

נכון אך לא מדוייק. הסובלים העיקריים היו בני הדת היהודית (6 מיליון סובלים למעשה), אך גם:

-מי שצבע עורו היה שחור, צוענים, גאים משלל צבעי הקשת שנתפסו בקלקלתם או איך שלא כותבים את זה, ועוד.

קשה לי להאמין שמלחמת ארה"ב ועיראק פרצה על רקע דת, לפי דעתי עקב מאבק על המשאבים בעיראק ועוד סיבות כאלה ואחרות.

מסכים האמת.

העוינות בין הפלסטינים ליהודים נובעת מהאמונה שלהם שמדינתנו שייכת להם, רקע מדיני.

המילים "אטבח אל יאהוד" אומרות לך משהו? כי להבנתי הפלסטינים שונאים את היהודים, לא את מה שהיהודים עשו או לא עשו. יש הבדל מהותי בין הדברים.

המלחמה הקרה בין ארה"ב לרוסיה לא הייתה קשורה בשום צורה או אופן לדת.

נכון. מסכים לחלוטין.

לסיכום, לפי דעתי, מלחמות על רקע דת היו בימי הביניים, כאשר הדת הייתה מרכז החיים. נכון להיום, בזמן המודרני, הדת היא בחירה (כמה שזה אבסורדי במדינה יהודית) וכבר אינה תופסת חלק משמעותי בחיי רוב האזרחים.

נכון, אצל המוסלמים עניין הדת הרבה יותר משמעותי מאצל היהודים או הנוצרים, אך עדיין, גם אם הדת פתאום לפתע תיעלם, תמיד תישאר הלאומיות, הגזענות, הקרב על המשאבים והטריטוריה ועל השליטה בעולם.

מקווה שלא תתפוס אותי בדקויות, ותבין את הרעיון הכללי של תגובתי.

נב, זומבים כנראה באמת קיימים.

לא תופס אותך בדקויות, אך אם תתפוס אותי דווקא בדקויות, ותקרא שוב את סוף תגובתי, תראה שהסתייגתי מעט מההכללה המאד גסה שעשיתי שם, כולל ייחוס למשאבים. אני מסכים לחלוטין שיש מלחמות שלא קשורות בכלום לדת. אבל רוב המלחמות הגדולות היו קשורות לכך, איכשהוא.

את דעתי בקשר לדת אני מניח שאתה מכיר היטב, כך שאני לא מתכנן להיכנס לזה בכלל, ומבין מאיפה דעתי נובעת.

ובאשר לזומבים, ובכן, אני לא מדבר על האלה מהאיטי...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בשביל לנהל דיון כמו שצריך ועם אותה שפה, בואו נגדיר פה כמה דברים.

מה שמפריע לי בדת בהקשר הזה היא העובדה שהיא לא שונה מכל אידיאולוגיה עיוורת אחרת.

הקומוניסטים הרוסיים והאמריקאים הקפיטליסטים גם היו סוג של דת. בדת הזו אמנם לא סגדו לאל כלשהו, אלא יותר לרעיון מסוים, שגרם לצד השני להיות מסוכן.

זה מה שקרה גם במלחמת העולם השנייה.

כל מה שאתה צריך בשביל לגרום למלחמה זה לגרום לעם להרגיש שהצד השני הוא כופר/מסוכן/שמוק/טמא/אחר, ושלעולם לא תוכל לשנות אותם בגלל שהם והנה, יש לך שנאה עיוורת שלא מבוססת על עובדות.

למרות שהנאצים פעלו ממניעים אידיאולוגיים, עדיין הייתה תשתית של דת מאחורי זה.

הדת הנוצרית טוענת כי היהודים הם החולי של העולם והם צריכים להפוך לנוצרים.

אבל השלב הבא שאליו הגרמנים הצליחו להגיע הוא "אי אפשר להפוך אותם כי זה בדם שלהם".

המסקנה שלהם הייתה שהם תמיד יהיו טמאים.

כך אפשר לראות שהבסיס של האידיאולוגיה הנאצית כן קשור במידה רבה לדת.

אז יש אידיאולוגיות שמשתמשות בפחד בשביל לעצב דעת קהל ולשלוט על המוחות של הקהל, ויש אחרות שמשתמשות בדת בשביל להפריד בין קבוצות ולמנוע בכל מצב את המגע בין האנשים.

הנאצים החליטו לעשות שילוב (די מוצלח) של דת ולאומניות גזענית.

ואני נורא מצטער על מה שאני עומד לכתוב פה אבל אם תבינו אותי באופן אובייקטיבי איך שניסיתי לכתוב, ולא איך שאתם מפרשים דרך נקודת המבט שלכם, יהיה יותר טוב.

מה שעושים פה בארץ, שמפרידים בין קבוצות שונות, הוא לא שונה מחלק ממה שעשו הנאצים, מה שעושים בדארפור, מה שעשו בדרום אפריקה, מה שעשו האמריקאים במלחמה הקרה ומה שעושים בכל העולם כשרוצים להשיג מטרות דרך פחד.

רוב מה שהממשלה שלנו אומרת זה בולשיט אחד גדול והמטרה היא להפחיד אותנו.

ונחזור לנושא של הדת:

הדת היא רק תירוץ לאידיאולוגיה הרסנית.

אם לא הייתה דת, חלק גדול מהאידיאולוגיות ההרסניות בעולם לא היה קיים.

אולי היו עדיין משתמשים בתירוצים כמו "הם נראים שונים" אבל דת היא אחד מהדברים שעוצרים את התקדמות האנושות ליום שכולנו נבין שהאופי של האדם, מידת הנאמנות שלו והיכולת שלו להיות "בן אדם" לא תלויה כל כך בגזע או מין, אלא רק בתרבות שבה הוא גדל.

אם כך, ביום שלא תהיה דת, השנאה בעולם תקטן ואנשים יכבדו אחד את השני כי יראו ששום דבר לא בא מלמעלה ושאף אחד לא אמר לנו להרוג אחד את השני.

פורסם

אני מבין את תגובותיכם, קראתי אותן בעיון רב ואני מכבד את דעתכם.

אני מאמין שבניגוד לאסלאם, הנצרות והיהדות הן לא דתות אלימות.

רק באסלאם אתה תראה עידוד למות בקרב, או עידוד לרצוח את השונה, ועוד לקבל בתמורה לזה בתולות ופרסים כאלה ואחרים...

לסיכום, אם קיימת באמת בעיה עם הדתות בעולם, זה רק עם האסלאם, עקב קיצוניותו ועוינותו נגד הדתות האחרות.

בקשר לשואה:

עליכם להבין שכאשר מדובר על יהודים, מדובר גם גזע של עם וגם על דת.

דווקא עקב העובדה שמלבד היהודים נרצחו גם סלאבים (אמנם לא בצורה שיטטית, אך בכמות כפולה מהיהודים), צוענים, הומואים, מוגבלים, שחורים שמים ובקיצור, כל מי שהוא לא ארי, אנו יכולים להבין שלדת היהודית היתה פה השפעה מזערית, בעוד שהסיבה העיקרית הייתה גזע. הרי, הסלאבים היו נוצרים, הצוענים לא היו יהודים והומואים ומוגבלים יכולים להיות מכל הדתות.

מלבד זאת, הסיבה שהנאצים לא הכריחו את היהודים להמיר את דתם הייתה עקב השנאה שלהם לגזע היהודי (אשר לפי הנאצים, התאפיין גם במבנה גוף מעוות, סטיות מיניות, אף נשרי ועוד).

בקיצור, אם דת היא אחת הסיבות, אז יש עוד אלף סיבות אחרות., אתם צריכים להבין שלבני האדם תמיד תהיה סיבה לצאת למלחמה: אם זה לאומיות, אידיולוגיה, משאבים, טריטוריה, בצע, שלטון בעולם וכו'. זה פשוט לעולם לא יגמר.

יוסי פרנקוס, ההפרדה בין הקבוצות השונות בארץ חיונית לקיום המדינה.

מדוע? אנסה להסביר זאת כך:

בניגוד לאמריקאים או הצרפתים, העם היהודי היה נרדף בכל העולם, במשך מאות ואפילו אלפי שנים.

רק כאשר נראה שאין ברירה, ואין שום פתרון אחר, הוקמה מדינה ליהודים. מדוע? מדינת היהודים היוותה את המקלט לעם ולגזע היהודי הנרדף, אשר היה מפוזר בכל העולם.

היהודים רוכזו בארץ ישראל, כדי שיניחו להם לנפשם.

כשאתה בא ואומר שצריך להפסיק את ההפרדה בין הקבוצות השונות בארץ, אתה לא מבין את משמעות ועומק המעשה.

הערבים אינם רוצים להכיר במדינת ישראל כמדינת לאום. הם אינם רוצים להכיר בעם היהודי היושב בה, בגבולות המדינה ובהצדקה ההיסטורית ליישובינו דווקא כאן. מצידם, אנו יכולים לעוף לים.

העובדה שגורשו כל כך הרבה יהודים מבתיהם בגוש קטיף, והשטחים ניתנו לערבים לא שינתה דבר, והדבר היה טעות חמורה.

ההסגר על עזה והשליטה היהודית באזור ובגבולות הארץ הם הדבר היחיד שעוצר את הפיגוע הבא.

בשביל הערבים, מה שהם עושים, גניבת חיילים, התאבדויות, רצח אלפי אזרחים בפיגועים והסכמים פיקטיביים הם הדרך להקמת מדינה פלסטינאית, השמדת היהודים וקבלת שליטה על אדמת ישראל. דרכי טרור. רק טרור.

תקרא לי גזען, תגיד שאני מכליל, אבל רוב הערבים מסכימים עם דרך הטרור, ומאמינים בה. לפי דעתי, הם יותר גרועים מחיות.

תקרא לנו מכלילים, אבל הנהלת הפורום חושבת שגזענים הם טיפשים אין להם זכות לכתוב בפורום. תמשיך להתבטא בגזענות - לא תכתוב כאן.

תן להם אצבע, הם יקחו את כל היד. אולי שטפו לי את המוח, אבל בעיני, הם פועלים בדרכים נבזות כדי להשיג את מבוקשם. ומבוקשם, כמו שכבר אפשר להבין, אינו קטן. הם רוצים אותך, אותי ואת כל היהודים, מושמדים.

אין דרך להשיג שלום עם הערבים, ולעולם לא תהיה. מי שמאמין שתהיה, עם כל הכבוד, חי בסרט.

אנשים, נסו ללמוד מטעויות העבר.

בקשר לזומבים, היתה כתבה בMAKO שנצפו זומבים באוסטרליה. כנראה היא נמחקה כי ארה"ב הכחישה את כל המקרה, ורוב הסיכויים שממשלת ארה"ב מחקה את הכתבה מהאינטרנט...:)

Honda civic EJ6

פורסם

אז ככה, שאני לא אומר שצריך להפסיק להפריד.

לי יש תרבות משלי שעליה אני רוצה לשמור, אפילו בקנאות.

אבל זה לא אומר שאני צריך לעשות דמוניזציה לקבוצות אחרות.

אני לא אוהב את התרבות הערבית וחלקים גדולים ממנה, אבל אני מבין שהיא קיימת ולא הולכת לשום מקום.

מה שאני עוד מבין זה שאדם הוא אדם, ולא שאדם הוא התרבות שממנה הוא מגיע.

העניין פה הוא שדת, אידיאולוגיה ופוליטיקה גורמות לנו לחשוב בצורות דפוקות באותה מידה ולגרום שההבדלים האלו יהיו משמעותיים ותוקפניים.

יש הבדל בין להבין שיש תרבויות שונות שלא תואמות (יהדות חילונית, יהדות חרדית, אסלאם...) ושלא יכולות לחיות באותו מקום, ובין להגיד שכל מי שמשתייך לקבוצה מסוימת הוא X או Y.

הדת היהודית למשל גורמת לזה שמי שנולד בתוך הדת יהיה יהודי ומי שלא, לא. זו התבדלות וזה שם את הקבוצה של היהודים במצב של "אנחנו נגד העולם".

יש לי חבר טוב שנולד בארצות הברית למשפחה לא יהודיה.

ההורים שאימצו אותו הם יהודים, למרות שלו אין דם יהודי.

מבחינתי העובדה שהוא גדל בתוך התרבות היהודית מספיק בשביל שהוא יהיה יהודי.

אבל לרבנים זה מספיק? ממש לא!

הם דורשים שהוא ייולד מרחם יהודי ולא רק ייגדל כיהודי.

מה קורה לילד של עובדים זרים שנולד פה ומעיפים את ההורים שלו לחו"ל אבל הוא נשאר כאן? האם הוא יהודי? מבחינתי אם הוא רוצה להיות חלק מהעם, מותר לו.

אצל הערבים זה אותו עיקרון.

מי מהם שרוצה להיות אזרח, אני בעד לתת לו להיות אזרח עם זכויות מלאות.

אבל מי שלא, שלא יהיה חלק מהמדינה שלי.

מצד שני, אם יש יהודים שלא מוכנים לקבל את המדינה, גם להם צריך לקחת את הזכויות כי לא מקובל עלי בכלל שמישהו שלא עשה שום דבר בשביל המדינה ובשביל הזכויות שלו, יקבל את המיסים שלי.

אז זה לא עניין של דעה, מגדר, גזע או צבע עור. העניין פה הוא רק קבלה של מדיניות המקום, ובמקרה של ישראל יש לנו בעיה רצינית עם קבוצות דתיות שלא מוכנות לקבל את זה.

אבל!

אלו לא כל הערבים ואלו לא כל החרדים (כן, רובם).

אי אפשר לעשות הכללות כאלו.

זה גובל באידיאולוגיה וטפשות, שבדרך כלל הולכות יד ביד.

פורסם

אני מאמין שבניגוד לאסלאם, הנצרות והיהדות הן לא דתות אלימות.

אתה מכיר בכלל את האיסלם? האיסלם הוא דת בכלל לא אלימה, בטח לא יותר אלימה מהיהדות.

.

בשביל הערבים, מה שהם עושים, גניבת חיילים, התאבדויות, רצח אלפי אזרחים בפיגועים והסכמים פיקטיביים הם הדרך להקמת מדינה פלסטינאית, השמדת היהודים וקבלת שליטה על אדמת ישראל. דרכי טרור. רק טרור.

תקרא לי גזען, תגיד שאני מכליל, אבל רוב הערבים מסכימים עם דרך הטרור, ומאמינים בה. לפי דעתי, הם יותר גרועים מחיות.

תן להם אצבע, הם יקחו את כל היד. אולי שטפו לי את המוח, אבל בעיני, הם פועלים בדרכים נבזות כדי להשיג את מבוקשם.

אנשים, נסו ללמוד מטעויות העבר.

מעניין שאתה מדבר על העבר כדוגמא לעתיד כי רק לפני 65 שנים, יהודים בארץ הקודש השתמשו בדיוק באותם אמצעים כנגד האנגלים כולל פיצוץ של בית מלון מלא באנשים תמימים חפים מכל פשע וכולל חטיפת שוטרים בריטים והוצאתם להורג בתליה.

אשכרה יותר גרועים מחיות! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עקב דרדור הדיון לנושאים פוליטים וגזענות אנטי ערבית - בהתאם למדיניות הפורום - הוא ננעל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...