Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב וחג שמח!

כבר כמה שנים טובות, (מעל 5 שנים) שיש ברכב הזה בעיה של קריסת חשמל.

זה קורה בד"כ כשהרכב קר, ז"א בקיץ אחרי עמידה ממושכת של הרכב, 70% אחוז מהמקרים המערכת קורסת עד שהרכב מתחמם.

בחורף, 99% מהמקרים המערכת קורסת.

אם אני מניע את הרכב אחרי נסיעה ארוכה (מעל 20 דקות) הכל עובד בסדר, למרות שיש מצבים שהמערכת קורסת גם בזמן הנהיגה.

הרכיבים החשמליים שכלולים ב"קריסה של מערכת החשמל":

צופר - לאחרונה לא עובד 95% מזמן הנהיגה, גם כשהמערכת חוזרת, עובד פעם ב... והוא תקין (בחיבור ישיר למצבר)

מחמם שמשה אחורית

מד דלק

מד חום מנוע

פנסי ערפל

מגבים (השפריצר עובד, המנוע של המגבים לא)

נורית אזהרה של הבלם יד

אני חושב שזהו, ממש מעצבן לנהוג 10 דקות עד שהמערכת חוזרת לעבוד ושלא נדבר על מסוכן.

אשמח מאוד לעזרה\טיפים\כיוונים.

פורסם

שתי אפשרויות: בעיית הארקה או תקלת סוויץ'. שני אלו ידועים כבעייתיים בטמפרה. אני מאמין שבליווי סכמה חשמלית התקלה תאותר בקלות.

פורסם

לא כתבת איזה גימור בטמפרה שלך ואני משער שלוח השעונים הנו אנלוגי ומדובר בטמפרה 1.6 עם חלונות ונעילת דלתות חשמליים.

הצופר, בטמפרה, אינו פועל דרך מתג ההצתה בכלל וכל יתר הרכיבים שכתבת ש"קורסים" פועלים דרך מתג ההצתה כשאורות ערפל אח' דולקים רק כשהאורות הראשיים דולקים.

כדי שאנסה למקד את מקור הבעייה כשהמערכות קורסות בדוק וכתוב מה קורה בפעולות האלו:

1. כשאתה לוחץ הלוך ושוב על לחצן הצופר, האם נשמע תקתוק של ממסר בתיבת הנתיכים (נמצאת בצד שמאל של הדשבורד למטה).

2. לחץ הלוך ושוב על לחצן מפשיר האדים האחרוי והאם אתה שומע תקתוק של ממסר מתיבת הנתיכים והאם נורת הבקרה הצהובה נדלקת?.

3. האם תאורת התקרה, בתוך הרכב נדלקת?.

כל זאת יעזור למקד אם התקלה הנה אכן ממתג ההצתה, כפי שנכתב קודם, או מחוסר זרם לתיבת הנתיכים בחוט האספקה האדום (עבה) מהמצבר.

בברכה - רפי לין

פורסם

מצטער שלא הוספתי את המלוא הפרטים ישר.

מדובר בטמפרה מנוע 1400 ללא נעילה חשמלית וללא חלונות חשמליים.

לגבי פנסי הערפל, אפשר להוריד את זה מהרשימה.

לא נשמע תקתוק של הממסרים (צופר+מפשיר אדים) כאשר המערכת בקריסה וכמו כן לא נדלקת המנורה הצהובה של המפשיר (כאשר נדלקת, סימן שהיא עובדת).

יש מצב נדיר שיש "קצר רגעי" במערכת והיא לא קורסת, ז"א בשניה אחת המפשיר אדים מתכבה ונדלק כמה פעמים וביחד עם זאת נשמעות הנקישות של הממסר נפתח ונסגר.

פורסם
כל זאת יעזור למקד אם התקלה הנה אכן ממתג ההצתה, כפי שנכתב קודם, או מחוסר זרם לתיבת הנתיכים בחוט האספקה האדום (עבה) מהמצבר.

בברכה - רפי לין

שחכתי לציין, אני לא יודע אם זה קשור, אבל לפני כמה זמן כל הפלסטיקה של מערכת ההגה התנפצה לי לרסיסים בגלל טעות של חבר אבל זה לא חשוב.

החלפתי את כל מכלול ההגה באחר, כולל את הסוויץ.

אם נגיד והבעיה היא מחוסר אספקה לתיבת הנתיכים, איך זה שכל שאר מכלול החשמל עובדים ודווקא אלה עושים בעיות?

למה אתה חושב שזה מסתדר רק כאשר הרכב מתחמם?

פורסם

כל ההפעלות החשמליות ע"י 2 הידיות של אורות ומגבים וכו' ולחצן הצופר בהגה מתבצעות ע"י הוצאת פיקודי מינוס אל ממסרים שונים.

לכן יש לבדוק את 2 החוטים השחורים שמביאים מינוס אל מע' הידיות. חוט הזנת המינוס הזה (שחור, כאמור) מבצע דרך ארוכה

והוא גם מזין (במינוס) את ממסר קוצב המגבים.

החוט מביא מינוס מנקודת הארקה (שנמצאת כמדומני בדופן שמאל מעל תיבת הנתיכים) אל תוך תיבת הנתיכים, בתוך תיבת הנתיכים

יש התפצוליות לממסרים וכן הלאה 2 יציאות שונות אל מע' ידיות ההפעלה.

כשהתקלה קיימת, צריך לבדוק את קו המינוס הזה או בראש (בנקודת ההארקה) או בזנב (בכניסה למע' ידיות ההפעלה) או באמצע

(בנקודות השונות של כניסה ויציאה בתיבת הנתיכים).

בדיקות אלו עם שרטוט חשמלי יאפשרו בדיקה מדויקת וממוקדת.

אם תכתוב כתובת דוא"ל, אשלח לך שרטוט מתאים.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...