Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אחרי 13 שנה גברת פריימן (AKA אמא שלי) החליטה סוף סוף להגיד שלום לפיאסטה המשפחתית שעשתה את שלה בכבוד.

התקציב (כפי שרשום בכותרת) הוא 90 אלף אך יש בהחלט אפשרות למתוח אותו לכיוון ה100 במידה ויימצא רכב שימצא חן בעיניה.

הדרישות:

1.רכב שניתן לתמרון בעיר אך יוכל גם להסיע את נוסעים נוספים+מקום לילדים קטנים לכשיגיעו לאוויר העולם.

2.חסכוני בדלק.

3.תצורת הסדאן נפסלת-היא אינה מעוניינת ברכבים עם בגאז' אלא האצ'בק.

4.פיז'ו, סיטרואן ורנו נפסלות-לא מעוניינת.

5.עדיפות לגיר ידני (היא התרגלה לנהוג על ידני ואם יוצא לה לנהוג על אוטומט היא ישר מתחילה לחפש את הקלאץ',דבר שיכול להיות מסוכן בזמן נהיגה).אוטומטי כאופציה אחרונה.

6.רכב שיכול לסבול כמות גדולה של נסיעות ללא תקלות טכניות מיותרות-הקילומטרז' שהיא נוסעת בו בחודש הוא מצחיק (הפיאסטה נסעה ב13 שנים 90 אלף קילומטר). רוב הנסיעות בתוך העיר, מה שאומר בלאי מכני יחסית גבוה.

7.זול לאחזקה שוטפת,אמינות מכנית גבוהה עם כמה שפחות אלקטרוניקה להתעסק איתה (דהיינו בקונסולת הנהג). אוהבת דברים פשוטים-כמה מתגים וזהו.לא רוצה קונסולה שתיראה כמו לוח בקרה של F16.

הצעתי לה טויוטה יאריס ידנית (מה לעשות,אני משוחד).לא כל כך רצתה כי הצורה שלה לא מוצאת חן בעיניה.

הצעות יתקבלו בברכה,

מתן.

פורסם

אני חושב שאתה יכול לרכוש גרנדה פונטו 2010 בתקציב הזה, בדוק באוטו דיל. הן ידניות שם והיבואן רק רוצה להפטר מהן באופן דחוף.

האוטו אמין מאוד ומגלה שרידות טובה גם בידיהן של חברות ליסינג שנסעו עליהן ב-שנתיים וחצי מה שגברת פריימן עשתה ב-13 שנה.

הרכב חסכוני מאוד בדלק, הצורה יפה, והוא גם יוכל להסיע בכיף ילדודס. כמו כן בטיחותי מאוד.

מכיוון שהדגם כבר הוחלף בפונטו איבו ומדובר ברכבים שהיבואן רוצה להפטר מהם - אתה יכול להוציא אותה מהסוכנות במחיר נמוך מאוד.

פורסם

ד"ר, האיבו לא מחליפה את הגרנדה אלא משווקת במקביל אליה כאלטרנטיבה זולה ופשוטה יותר.

matanfr, רוב הסופר-מיני נמכרות בעיקר עם גיר אוטומטי. הדרישה לידני בהחלט מצמצמת את רשימת האופציות, אבל מבין אלו שנשארו הייתי ממליץ לכם לבדוק את היונדאי I20. לדעתי היא קולעת לדרישות שציינת בצורה הטובה ביותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סקודה פאביה...?

סיאט איביזה?

פולקסווגן פולו?

למיטב ידיעתי מגיעות גם עם גיר ידני.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יונדאי I20 אכן לא רעה ומוצאת חן בעיניה, יש מועמדת ראשונה.

בנוגע לפאביה-ה1.4 מוצאת חן בעיניה,היא לא רוצה 1.6.מועמדת 2.

הדגמים של סיאט-אהבה מאד את העיצוב,פחות את מנוע TSI בחלק מהדגמים,אך מועמדת 3 היא האיביזה עקב סנטימנטים לסיאט.

פולו-עדיין לא ראתה.כרגע האתר של צ'מפיון בשיפוצים,אך נראה לי שלא אמליץ עליה עקב תלונות שקראתי פה בפורום לגבי צ'מפיון.

מה דעתכם על סוזוקי סוויפט?

פורסם

שלום לכם,

הדרישות:

12.חסכוני בדלק.

עם קלומטרז' נמוך, החיסכון בדלק פחות חשוב.

הכי כדאי סקודה פאביה 1.6 אוטו' ב 88 אלף מבצע שופרסל

פורסם
הדגמים של סיאט-אהבה מאד את העיצוב,פחות את מנוע TSI בחלק מהדגמים,אך מועמדת 3 היא האיביזה עקב סנטימנטים לסיאט.

פולו-עדיין לא ראתה.כרגע האתר של צ'מפיון בשיפוצים,אך נראה לי שלא אמליץ עליה עקב תלונות שקראתי פה בפורום לגבי צ'מפיון.

בינתיים ה-TSI היחיד באיביזה נמצא ב-FR ובקופרה. בגרסאות ה"רגילות" עדיין יש את ה-1.4 וה-1.6 שבקרוב אכן יוחלפו במנועי ה-TSI.

בקשר לפולו וצ'מפיון - אם פסלת אותה בגלל צ'מפיון, אז תיאלץ לפסול גם את האיביזה והפאביה. הסיאט והסקודה שאתה שוקל לאמך גם הן תחת מטריית צ'מפיון.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
בינתיים ה-TSI היחיד באיביזה נמצא ב-FR ובקופרה. בגרסאות ה"רגילות" עדיין יש את ה-1.4 וה-1.6 שבקרוב אכן יוחלפו במנועי ה-TSI.

בקשר לפולו וצ'מפיון - אם פסלת אותה בגלל צ'מפיון, אז תיאלץ לפסול גם את האיביזה והפאביה. הסיאט והסקודה שאתה שוקל לאמך גם הן תחת מטריית צ'מפיון.

אכן, השיקול של מטריית צ'מפיון נכנס כאן, במיוחד אחרי שקראתי לא מעט תלונות על השירות שלהם ואני חייב להודות שזה מאוד מרתיע. היא רוצה להתעסק כמה שפחות עם מוסכים מעבר לטיפולים (ובעצם, מי לא רוצה?).

פורסם

תבדוק בלובינסקי אם אפשר להזמין C3 עם גיר ידני.

יש לסיטרואן מנוע מצויין חבל שהגיר האוטומטי מסרס אותו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני לא יודע בת כמה אמא שלך ומה מצבה הרפואי, וכמובן מאחל לך שהיא תחייה שנים רבות ובבריאות מצויינת, אבל תרשה לי לציין מניסיוני האישי (למען האמת - נסיונה של אימי) שני פרמטרים שלא ציינת ושכדאי לקחת בחשבון, ביחוד אם בכוונתה להחזיק ברכב שנים רבות, כפי שהחזיקה בפיאסטה.

1. להעדיף גיר אוטומטי - גם אימי נהגה כל חייה ברכבים ידניים וזו היתה ההעדפה שלה, הרכב הנוכחי שלה נקנה כאילוץ/כפשרה עם גיר אוטומטי והסתבר שזה היה מאוד לטובה - עם העליה בגיל הקואורדינציה ומהירות התגובה נפגמות ולמרות שאימי נוהגת היטב אני והיא מאוד מרוצים שיש לה אלמנט אחד פחות להתעסק בו.

2. גובה הישיבה/המושב - לאנשים מבוגרים קשה לקום מרכבים נמוכים, נסה להעדיף רכב בעל מושב גבוה יחסית - בסגנון מיניואן, המאפשר ישיבה נוחה וקימה נוחות.

בהצלחה!

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
תבדוק בלובינסקי אם אפשר להזמין C3 עם גיר ידני.

יש לסיטרואן מנוע מצויין חבל שהגיר האוטומטי מסרס אותו.

הסיטרואן ושאר הצרפתיות נפסלו על ידה מראש.רשמתי בתחילת הפוסט.

shais01 כתב:

אני לא יודע בת כמה אמא שלך ומה מצבה הרפואי, וכמובן מאחל לך שהיא תחייה שנים רבות ובבריאות מצויינת, אבל תרשה לי לציין מניסיוני האישי (למען האמת - נסיונה של אימי) שני פרמטרים שלא ציינת ושכדאי לקחת בחשבון, ביחוד אם בכוונתה להחזיק ברכב שנים רבות, כפי שהחזיקה בפיאסטה.

1. להעדיף גיר אוטומטי - גם אימי נהגה כל חייה ברכבים ידניים וזו היתה ההעדפה שלה, הרכב הנוכחי שלה נקנה כאילוץ/כפשרה עם גיר אוטומטי והסתבר שזה היה מאוד לטובה - עם העליה בגיל הקואורדינציה ומהירות התגובה נפגמות ולמרות שאימי נוהגת היטב אני והיא מאוד מרוצים שיש לה אלמנט אחד פחות להתעסק בו.

2. גובה הישיבה/המושב - לאנשים מבוגרים קשה לקום מרכבים נמוכים, נסה להעדיף רכב בעל מושב גבוה יחסית - בסגנון מיניואן, המאפשר ישיבה נוחה וקימה נוחות.

אמא שלי לא עברה אפילו את ה60. הרפלקסים שלה יותר טובים משלי :wink: בנוסף, האוטומטי הוא אופציה אחרונה אך היא לא תימנע ממנו, מן הסתם. אך בנוגע ל2 הדברים שרשמת, אכן יש צדק בדבריך, ואברר את העניין מולה. תודה!

פורסם

הסקודה פאביה מקבלת פה בפורום תגובות מעולות ואפילו אני שמאוד אוהב את מותג סקודה הופתעתי משביעות הרצון של החברים בפורום. שווה לבדוק :wink:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...