Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכם ויום טוב.

נכון עד למספר דקות הורי ואני שקלנו את הרכב I30 כקנייה כרכב ראשון למשפחה בת 4 נפשות,שבממוצע תיסע רק בעירוני ולפי דעתי בין 8,000 ועד 10.000 בשנה(כולל טיולים פה ושם). הדגם המדובר הוא I30 Inspire 1.6 אוט' שנת 2008(תיכננו להיכנס לסוכנות טרייד-אין רשמי בעוד כשבועיים).

אך התגלה כי לאבי יש כרטיס אשראי של שופרסל,והנה מגיעה השאלה האם יש טעם לקנות את הפאביה המדוברת של 1.6 ליטר גירסת האמביינט על פני הI30?אם כי מדובר בשני מכוניות שונות ממה שהבנתי האחת קופמקטית(I30) השנייה סופר מיני(הפאביה),עד כממה ההבדל ביניהם גדול במובן הפיזי?מהם ההבדלים באבזור,בביצועים,בטיחות,אמינות וצריכת דלק?(החשיבות היא לאו דווקא בסדר הזה).

האם יש טעם לכוון אל עבר הדגמים החדשים של 1.2 ליטר TSI ובקבלת ההנחה של קרוב ל3 אלף או 1.5K ממה שהבנתי?

האם ההבדלים בין הגרסאות של הפאביה 1.6 ליטר והדגמים עם התיבה החדשה משמעותיים?בצריכת הדלק והביצועים?

אם אפשר לקבל הכוונה וייעוץ ואף הסברים אשמח מאוד.

יום טוב.

אריאל. :?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אני מציע לכם לקנות רכב כמה שיותר חדש. עדיף מכונית מהחברה, מהיבואן.

לסקודה (ואני לא בטוח שליונדאי יש את זה) יש מבצעי מימון טובים מאוד.

בתור נהג בפאביה חדש (2010) לא TSI האוטו מרגיש מאוד מסיבי. יש לי כרגע 650 ק"מ בסה"כ, אבל הדברים שאני יכול לציין הם איבזור שופע ביחס לאחרות בקטגוריה. האוטו מאוד מרווח (הפאביה תספיק בקלות ל-4 אנשים בישיבה נוחה במושב האחורי).

האוטו מקבוצת VAG וזה גם נותן (לי..) איזה שקט נפשי.

בעצם לשאלתך, אתה צריך להשוות נתוני אחזקה שוטפים, צריכת דלק ועלויות ביטוח.

הזמן נסיעת מבחן על שני הדגמים, לך לאולמות התצוגה והבט היטב בכל אוטו. היכנס, שב בתוכם, ותחליט.

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אני מציע לכם לקנות רכב כמה שיותר חדש. עדיף מכונית מהחברה, מהיבואן.

לסקודה (ואני לא בטוח שליונדאי יש את זה) יש מבצעי מימון טובים מאוד.

בתור נהג בפאביה חדש (2010) לא TSI האוטו מרגיש מאוד מסיבי. יש לי כרגע 650 ק"מ בסה"כ, אבל הדברים שאני יכול לציין הם איבזור שופע ביחס לאחרות בקטגוריה. האוטו מאוד מרווח (הפאביה תספיק בקלות ל-4 אנשים בישיבה נוחה במושב האחורי).

האוטו מקבוצת VAG וזה גם נותן (לי..) איזה שקט נפשי.

בעצם לשאלתך, אתה צריך להשוות נתוני אחזקה שוטפים, צריכת דלק ועלויות ביטוח.

הזמן נסיעת מבחן על שני הדגמים, לך לאולמות התצוגה והבט היטב בכל אוטו. היכנס, שב בתוכם, ותחליט.

בהצלחה!

אתה יכול להסביר לי את העניין של 'מאסיבי'?מה זאת אומרת?

מה עם עלויות האחזקה?הטיפולים יקרים? מהי הצריכת דלק הממוצעת?

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם

מאסיבי אומר שהוא מרגיש כבד וסולידי - תכונה שמאפיינת רכבים של הקונצרן - VAG או רכבים אחרים שפשוט בנויים כמו שצריך.

אם I30 עלתה כאופציה לרכב המשפחה שלכם - הייתי בודק ברצינות קיה - סיד או פורטה.

7 שנות אחריות לא הולכות ברגל, לעומת ה3 שנים הסטנדרטיות של יונדאי או השנתיים המצחיקות של סקודה - אני חושב שאחריות ארוכה כל כך היא בהחלט פקטור כשהולכים להשכיב כל כך הרבה כסף על רכב.

וכל זה בלי אף מילה על השיפור העצום של קיה בשנים האחרונות, ועל זה שהפורטה והסיד הן מכוניות טובות למדי בקטגוריות שלהן.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
מאסיבי אומר שהוא מרגיש כבד וסולידי - תכונה שמאפיינת רכבים של הקונצרן - VAG או רכבים אחרים שפשוט בנויים כמו שצריך.

7 שנות אחריות לא הולכות ברגל, לעומת ה3 שנים הסטנדרטיות של יונדאי או השנתיים המצחיקות של סקודה - אני חושב שאחריות ארוכה כל כך היא בהחלט פקטור כשהולכים להשכיב כל כך הרבה כסף על רכב.

וכל זה בלי אף מילה על השיפור העצום של קיה בשנים האחרונות, ועל זה שהפורטה והסיד הן מכוניות טובות למדי בקטגוריות שלהן.

התקציב הוא עד 90 אלף ש"ח.הI30 עלה כהצעה רק כרכב יד שנייה, התכנון היה לקנות I30 שנתון 2008,אך אם אפשר להוסיף מספר אלפים(עד 3 בערך) ולקנות רכב חדש שלא נופל מהI30 חוץ מאולי מספר סנטימטרים(10) בכל כיוון חוץ מהגובה יש עניין ברכב זה.

כבד וסולידי?זאת אומרת לא זריז? מהם עוד ההבדלים בין הTSI לדור הישן?

אחריות שנתיים זו אחריות מצחיקה?כיוון שהיא כה קצרה או כי אינה מקיפה?או שאחריות קצרה מוכיחה כי אין לרכב אמינות?

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

נקודה למחשבה - אחריות 7 שנים נותנת תחושה של זכיה בבונוס שווה כסף שהיבואן יתקן ליקויים במסגרת האחריות המורחבת לאורך תקופה מאד ארוכה, יחסית ליבואני רכב אחרים. לדעתי סך הליקויים שיתקבלו כלגיטימיים להפעלת האחריות יהיו בדרך כלל בצדק מעטים ביותר. אם יתגלו ליקויים מהותיים יהיו פרסומים וכנראה גם ריקולים שיאלצו את היבואן לטפל ברכבים כמו סיפור מנועי הקורולות וכמובן דוושת הדלק ועוד . לדעתי נהגים שלא לוחצים וסוחטים את הרכב ויעברו שנה שקטה ללא ליקויים מובנים, יוכלו להיות רגועים למשך שנים ארוכות. ברור שאם הקיה נראית מתאימה לצרכי הקונה ואין כאן פשרות וויתורים בגלל האחריות המורחבת אז זו בהחלט עיסקת חבילה מנצחת.

פורסם

אחריות לשנתיים זה מה שהיבואנים מחוייבים לתת לך. ואצל רובם זה מפגוש לפגוש. כלומר, כל האוטו.

(עם הסתייגויות כמובן, שאין אחריות על נורות/וישרים וכו').

מסיבי = אוטו שמרגיש יציב, עם איכות בניה והרכבה טובות.

ושוב, חוזר להמלצה, לקנות אוטו כמה שיותר חדש.

ושוב, לבצע נסיעת מבחן ולברר תנאי מימון (יש הלוואות ללא ריבית וללא הצמדה).

לגבי תקציב עד 90 אלף, אל תשכחו שיש עוד הוצאות כמו ביטוח וזה יוצא עוד כמה אלפים כדי לשים את האוטו על הכביש.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אחריות לשנתיים זה מה שהיבואנים מחוייבים לתת לך. ואצל רובם זה מפגוש לפגוש. כלומר, כל האוטו.

(עם הסתייגויות כמובן, שאין אחריות על נורות/וישרים וכו').

מסיבי = אוטו שמרגיש יציב, עם איכות בניה והרכבה טובות.

ושוב, חוזר להמלצה, לקנות אוטו כמה שיותר חדש.

ושוב, לבצע נסיעת מבחן ולברר תנאי מימון (יש הלוואות ללא ריבית וללא הצמדה).

לגבי תקציב עד 90 אלף, אל תשכחו שיש עוד הוצאות כמו ביטוח וזה יוצא עוד כמה אלפים כדי לשים את האוטו על הכביש.

באיזה דגם בדיוק של הפאביה אתה נוהג?

פורסם

האם יש תקלות נפוצות או חמורות בשני הדגמים:

פאביה 1.6 ליטר אוטומט

פאביה 1.2 ליטר TSI גיר DSG

שניהם ברמת גימור אמביינטה

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

90 אלף ש"ח קונים לך גרנדה פונטו חדשה מהחברה. זה עדיף על כל רכב משומש ובטח על הפאביה שעל מעלליה אפשר לקרוא כאן בפורום...

כמו כן בק"מ הנמוך שאתם נוסעים יש אפשרות לקנות קיה סיד מהשכרה, בשלמה SIXT. ראיתי שיש שם מגוון של כאלה וסביר להניח שהם יימכרו ב-65K, כך שזה ישאיר המון עודף בקופה שלכם ועדיין תסעו במכונית משנת 2008.

פורסם

נסעתי עם I30CW לאילת וזה היה תענוג

בכלל אם יש ילדים אופנים תיקים הרכב הזה נוח מאד

אם הוא מועמס הוא אפילו נעים יותר לנהיגה

דרך אגב שחור יושב על הרכב הזה בול

אני חושב שבכלל יונדאי השתפרו מאד בכול דגמי הI למיניהם

יוסי

פורסם

I30 רכב מומלץ מאוד למשפחה,הן בגירסה הרגילה והן בגירסת הSW

את איבוד הערך הגדול היורד בשנה הראשונה של הרכב לא אתה תספוג

אפשר למצוא ןI30 שמורה ביד 2 ,אחרי הכל,הרכב פונה לקהל המשפחות "הרגועות"" עם ילדים.

כדאי גם לבדוק את הקייה פורטה,רכב קוריאני מצויין שלא מקבל את הכבוד הראוי לו.

בהצלחה:)

פורסם

אם נוציא רגע מהמשוואה את הנושא של רכב מהניילונים כבייכול מול רכב 2008 (שגם זה לא ברור נראה לי שגם 2009 נכנסת בתקציב), לטעמי האישית אין מה להשוות בין שני הרכבים עם כל הכבוד לסקודה.

הI30 משפחתית ולא קומפקטית, רכב פשוט מעולה , מרווחת , נוחה, מאובזרת יפה , ואפילו יפה מאד לטעמי (אינדיבידואלי).

מולה הפאביה היא מכונית סופר מיני נחמדה מאד, שום דבר סנסציוני, משום מה מנסים להציג אותה כאיזה יצירת עילית:wink: שהיא לבטח לא.

אני מבטיח לך שהיודאי תתן לך תחושה מצויינת על הכביש, והיא ממש, אבל ממש לא בנויה פחות טוב או "תתפרק" לך יותר מהסקודה. לטעמי גם תא הנוסעים ולוח המחוונים נותן תחושה "עשירה" יותר ביונדאי, אבל זה נתון לויכוח.

אם אני הייתי צריך לבחור, לא הייתי חושב ולא לדקה (אבל זה אני:wink:)

בהצלחה בכל מקרה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

זה שהפאביה מתומחרת כמו משפחתית בת שנה-שנתיים, לא אומר שהיא יכול להיות אופציה.

יסלחו לי חובבי הפאביה לדורותיהם, אבל פאביה היא לא מכונית משפחתית ולא מתאימה לשימוש משפחתי. לך על משפחתית בגודל מלא ואל תצופף את המשפחה שלך בתוך סופר-מיני. רוצה סקודה? תבדוק את האוקטביה.

האם יש תקלות נפוצות או חמורות בשני הדגמים:

פאביה 1.6 ליטר אוטומט

פאביה 1.2 ליטר TSI גיר DSG

שניהם ברמת גימור אמביינטה

השייוק של דגם ה1.2TS החל לפני מספר שבועות, קצת מוקדם בכדי להכריז על תקלות נפוצות על חמורות.

הדגם הקודם (עם מנוע ה1.6) משווק לא מעט זמן, ואם תריץ חיפוש בפורום תמצא לא מעט שרשורי זעם של לקוחות פאביה שהתיאשו מהסקודה שקנו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...