Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עצם ההשוואה של רוכב האופניים לקרב סוסים היא מקוממת ולא ברורה כלל.

חוסר ההגיון והאטימות היא מצדכם, שלא מוכנים לקבל את האחר וכבד את הזולת.

הייתי על 4!!!!

הייתי על 3!!!

ולאחרונה עברתי ל-2!!

המסקנות: על 4 עדיף בארופה, בארץ עדיף על 2.

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההשוואה מאוד פשוטה רוכב אופניים נכלל בקבוצה מאוד גדולה (מלא אותה כפי רצונך, אפשר להוסיף לסוסי הדו קרב גם רקדניות בטן אינדונזיות אם אתה נורא רוצה) של משהו שלא אמור להיות בקרבה מסוכנת לגושי מתכת ששוקלים בין טון לכמה טונות ונעים פי חמש יותר מהר לפחות מהאופניים.

כביש נועד למכוניות נקודה. שולי הכביש נועדו להיות מרווח ביטחון למי שאמור להשתמש בכביש שזה מכוניות. לא שום דבר אחר.

פורסם

לצורך קרבות סוסים יש עורבות סוסים.

מדבריך אני מבין שגם דו"ג לא אמור להימצא בכביש, וגם לא טרקטורים ועוד.

אולי בכלל נסגור את הכביש כאשר אתה נמצא בו רק בשבילך,

כביש הוא מקום ציבורי ומיועד לכלי רכב וזכות שנינו להשתמש בו בהתאם לחוק ובינתיים אתם אלו המפרים אותו.

מה יקרה אם לא תיסע פי-2 יותר מהר מהמותר בקרבת אופניים?

לפי דעתי הפוך,

צריך להגביל את תנועת המכוניות בסופ"שים בבוקר לטובת רוכבי האופניים.

הייתי על 4!!!!

הייתי על 3!!!

ולאחרונה עברתי ל-2!!

פורסם

אורוות? (ולא עורבות*)

אורווה היא מקום קטן שבו הסוס "גר", מה הקשר בין זה לבין קרבות סוסים? (או רכיבה).

באותה מידה אפשר להגיד לרוכבי האופניים להתאמן בחדר אופניים מתחת לבניין.

בנוגע לדברים האחרים שאמרת, לדעתי חד משמעית לטרקטורים אין מקום על הכביש.

בעולם מושלם כל טרקטור היה מגיע לאתר הבנייה על מוביל.

אופנועים זה משהו אחר, אופנוען חכם שנוהג כמו שצריך ומסוגל לעמוד במהירות של כביש מהיר (ולא איזה קטנוע פיצה מתפרק) לא מסכן לא את עצמו ולא את התנועה.

לעומת זאת רוכב אופניים שרוכב במהירות כ"כ נמוכה, ובד"כ בלי אפוד זוהר או מחזירי אור מסכן את עצמו ואת הסביבה לחלוטין.

אני חושב שההקבלה הכי מתאימה היא ריצה.

לא היית מתעצבן אם היית נוסע 90 בכביש בין-עירוני ולפתע היית רואה אצן רץ במהירות 20 קמ"ש בשולי הכביש?

Auto Emoción

פורסם

לא ידידי יש הבדל מאוד משמעותי בינך כרוכב אופניים לבין דו גלגליים.

נכון שלדו גלגליים יש את אותה רמת בטיחות פסיבית כמו שיש לך (למרות שהם מצויידים קצת יותר טוב) אבל ההבדל הגדול הוא בבטיחות האקטיבית שלהם ששונה בתכלית. יש להם כח לברוח שלך אין, יש להם מראות שלך אין, הם למדו וקיבלו רשיון על מנת לעלות על כביש שאתה לא עברת (כרוכב אפניים כמובן).

לגבי טרקטורים אכן יש בעיה אבל גם הם, בשונה מאופניים, בעלי רישוי לנסוע על כביש. הם גם לא מופיעים באותה כמות ותדירות כמו רוכבי אופניים ותאונה בינהם לבין מכונית היא בעלת תוצאות שונות בודאות מאשר תאונה בין אופניים למכונית.

לגבי מהירות הנסיעה, בהנחה של מהירות נסיעה חוקית בכביש בין עירוני (90 קמ"ש) זה כבר בערך פי חמש יותר מהיר ממך, מי שנוסע פי שתיים מהמהירות המותרת על אחת כמה וכמה ואותו צריך להוריד מהכביש כעבריין בדיוק כמו שצריך להוריד אותך.

מהטיעון האחרון שלך פשוט אתעלם, הגזמת לגמרי.

פורסם

ראשית, בכביש שמותר לנסוע בו 90, רוכב אופניים לא רוכב 15, אלה לפחות 30, וזה כבר פי 3 ולא 5 כמו שאמרתה.

שנית, אני רואה בעיה לרכב בכביש עם שוליים גם כאשר לידי נוסעים 90, נהג לא אמור לנסוע על השוליים ולכן אין בעיה שאני ירכב עליהם.

שלישית, רוב רוכבי האופניים היו שמחים אם היית נותן להם פתרון חליפי הולם שהוא לא כולל רכבים.

ואני לא הגזמתי כלל, אני עוד די מתון, תיכנס לפורומים של רוכבי אופניים ותבין.

הייתי על 4!!!!

הייתי על 3!!!

ולאחרונה עברתי ל-2!!

פורסם

זה בדיוק הקטע שמשום מה אתם לא מצליחים להפנים.

שוליים אסורים בנסיעה גם לנהגים זה ברור. השוליים שם כמרווח ביטחון למקרה חירום. הם לא נועדו לשימוש של אף אחד בשגרה.

זה שהפכתם את השוליים למסלול ספורט אתגרי לוקח מהנהג, שמה לעשות הוא המשתמש הלגיטימי היחיד בכביש, את מרווח הביטחון שלו. המצב שבו נהג נאלץ, במקרה חירום או עקב חוסר תשומת לב, לרדת לשוליים מחייב שוליים ריקים ונקיים ולא מפגש עם אופניים או כל דבר אחר.

זה היעוד האמיתי והיחידי של שוליים.

פורסם

הרוכבים ונהגי המכוניות שווים בפני הכביש ולשנינו זכות שווה לשימוש בו !!!

לרוכבי האופניים זו שגרה כפוייה, רובנו לא רוצים לרכב בשוליים, אבל אין בררה המציאות מחייבת אותנו, וכדי לא לנוע לך באמצע הנתיב, אנחנו נאלצים לממש את מרווח הבטחון.

גם בעולם דמיוני ללא רוכבים, היית חייב לבדוק אם השוליים פנויים לפני הירידה אליהם, אז מה זה משנה אם יש שם משאית, רכב, ניידת או רוכב אופניים, הרי מכולם צריך להמנע מלפגוע.

הייתי על 4!!!!

הייתי על 3!!!

ולאחרונה עברתי ל-2!!

פורסם

נכון, ואת זה בדיוק אני מנסה לשנות.

לרוכבי האופניים זו שגרה כפוייה, רובנו לא רוצים לרכב בשוליים, אבל אין בררה המציאות מחייבת אותנו, וכדי לא לנוע לך באמצע הנתיב, אנחנו נאלצים לממש את מרווח הבטחון.

וזו הסיבה שאני מנסה לשנות את זה, כדי שכשאצטרך לממש את מרווח הביטחון שנועד עבורי כנהג אוכל לעשות זאת בבטחה.

גם בעולם דמיוני ללא רוכבים, היית חייב לבדוק אם השוליים פנויים לפני הירידה אליהם, אז מה זה משנה אם יש שם משאית, רכב, ניידת או רוכב אופניים, הרי מכולם צריך להמנע מלפגוע.

ברור.

.....

פורסם

הדגשת את הנקודה שלי בדיוק.

הייתי על 4!!!!

הייתי על 3!!!

ולאחרונה עברתי ל-2!!

פורסם

אני לא מבין את רוכבי האופניים שמתעקשים לסכן את חייהם בגלל מחדל של המדינה.

המדינה חייבת לספק לאותה קבוצה פתרון לרכיבה בטוחה (ולא, החוק המחייב קסדה איננו מספיק).

לא פעם אני מוצא עצמי בפקק שנגרם ע"י רוכב אופניים המתעקש לרכב על הכביש ולא על המדרכה.

במקרים מסויימים זה ממש מסוכן כמו למשל בדרך פרוייד בחיפה שם נוצרים מצבים שכאלה בדרך קבע.

מקווה שייתנו להם פתרון הולם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
1. ממתי נס הרים זה כביש מהיר?

2. כל אותם כבישים "מהירים" שאתם מכנים ללא התמרור 349.jpg

הם אינם כבישים מהירים אלה בינעירוניים.

רכיבה על אופניים אסורה רק בכבישים מהירים, שבכניסה אליהם מוצב התמרור הנ"ל, כבישים אסורים לרכיבה הם לדוגמא כביש 6, איילון(ברוב קטעיו) וכו', בשאר הכבישים אין הבדל בין רוכב אופניים לרכב פרטי לדו"ג או לטרקטור.

3. ממתי נס הרים הפך למסלול מרוצים שאתם "לוקחים" בו פניות עיוורות.

4. בארץ אין מקום אחר לרכב בו, פשוט אין.

לפי דעתי בארץ חסר סבלנות וסובלנות,

לכן תהיו סבלניים וסובלניים וכאשר אתם רואים בכביש רוכב אופניים, תעטו מעט ותעקפו אותו בבטחה, זה לא יאריך לכם את הדרך אבל בטוח יבטיח מסיעה יותר בטוחה לך ולרוכב שגם הוא בסך הכל רוצה לסיים את אימונו לחזור הבייתה למשפחתו.

איש יקר,

הכבוד צריך להיות הדדי ואת זה רוב רוכבי האופניים לא עושים כולל בכביש האימונים האישי של כל רוכבי האופניים-נס הרים,כביש גישה שהרבה מאוד אנשים נוהגים בו בכל מיני דרכים ומצבים.

ולאותו אחד שרוצה לסיים אימון ,שירכב מול מסך בבית עם מתקן כושר ייעודי או סימולטור וכד'.

אני יכול גם להבטיח שבאותה יוזמה גם יעשה צילום לרוכבים "הגונים".

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

הכי משגעים אותי הרוכבי אופניים בטיילת בת"א שרוכבים על הכביש.

יש לך שביל אופניים מטר ליד! למה לנסוע על הכביש?!

emotion of motion

פורסם
ר

שנית, אני רואה בעיה לרכב בכביש עם שוליים גם כאשר לידי נוסעים 90, נהג לא אמור לנסוע על השוליים ולכן אין בעיה שאני ירכב עליהם.

.

נהג לא אמור לנסוע על השוליים , אבל לפעמים זה לא תלוי בך , זה יכול להיות בגלל רכב שבא ממול , ואז מה קורה אם חס וחלילה יש מישהו על השוליים עם אופניים ?

פורסם

בפארק הירקון מסוכן לצעוד בלילה כי יש שם אנסים (אפרתים כאלו), ובהרבה אזורים בפרברים קטנים אין מדרכות מסודרות, אז למה שלא אצעד לי ואעשה את ההליכות היומיות שלי בשולי הכביש? שהנהגים יהיו סבלנים וישתדלו לא לדרוס אותי! זכותי להשתמש בכביש, לא?

לחובבי נהיגה מוטורית, שאין ברשותם מסלולים ייעודים, זו שגרה כפויה לעשות סחיפות בפניות בכביש ציבורי- אין ברירה, המציאות מחייבת אותנו, וע"מ שנפריע כמה שפחות לנהג המנהלתי אנחנו בוחרים להתגרזן רק בכבישים נבחרים ולממש את הגיאומטריה שלהם.

נשמע טוב לא?

בעולם דימיוני ללא רוכבים אני לא צריך לחשוש שהמראה שלי תתלוש לרוכב אופניים חוצפן שנוסע על קו השוליים את האוזן.

בעולם דמיוני ללא רוכבים, במקרה חירום, אני אוכל לרדת בבטחה לשוליים ברגע אמת בשבריר שניה ולא לקוות שלא יהיה שם כל פוחז כזה או אחר שיגרום לי לקבל החלטה שגויה מיידית כמו סטייה לנתיב נגדי.

ניידת שעומדת בשוליים היא פורעת חוק, בדיוק כמו כל רכב שחונה שם.

נכון שיש מקרי חירום שבהם יש עצם כלשהו בשוליים, אבל זה מתגמד לאור תופעת הרוכבים ויותר מזה- מדובר במקרה חירום שיכול להיכלל בצירוף מקרים רע לכל היותר, ולא בתאונה מיותרת עם רוכב שבחר לו מסלול בשולי הכביש.

אותי לא מעניין הצורך של רוכבי אופניים (או יותר נכון הבעיה שלהם בחוסר מסלולים) בדיוק כפי שאני לא מצפה שאותם יעניין שאין לי, חובב הנהיגה האתגרית, דרכים להשתמש בהם להשגת מבוקשי.

אנשים נורמטייבים בתחום הרכב בוחרים לשלם סכומי כסף רבים ולהינות בימי מסלול. מי שלא עושה כן ועושה את זה בכביש הוא עבריין לכל דבר.

כפי שאנחנו מצאנו פתרון זמני עד שיבינו את הצורך במסלולי נהיגה, ככה גם הרוכבים צריכים לעשות.

אגב, מה יגידו רוכבי אופניים שנוסעים בשבילים ייעודים להם ברחובות ת"א (ופארק הירקון) אם רוכבי קטנועים ישתמשו בדרכים האלו בדרך קבע? זה יהיה בסדר מבחינתם?

• תוכן חדש...