Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו בתכנונים של רכישת רכב חדש מהחברה על ידי טרייד אין על המאזדה 3 שלנו והוספת כסף [מהצד שלנו כמובן].

רצינו פיג'ו 207 1600 SPORT ידנית 3 דלתות אבל זמן האספקה הוא עד 3 חודשים.

אין לנו את הזמן הזה.

אבא שלי הציע לי כל מיני חלופות אחרות [מאחר וזה יהיה האוטו הפרטי שלי] כמו B3, יונדאי I20 ידני 3 דלתות.

אני נדלקתי על האיביזה, ב-112 אלף שקל אני מקבל כ-ל מה שאני רוצה מהאוטו.

מראה ספורטיבי, ידני, 3 דלתות, סאנרוף, מנוע 1600 שעושה 0-100 ב-10.4 שניות [אם אני לא טועה].

למרות שהבנתי שהמנוע 1600 הוא יחסית ישן וזה מתבטא ברעשים ורעידות של המנוע, לכן חשבתי ללכת על המבצע של האיביזה

1400 שמקבלת את הגימור SPORT של האיביזה 1600 [למרות שהיא דיי עגלה מבחינתי].

אבא שלי ממש מתנגד לאיביזה, לטענתו זה "חרא" של אוטו [דעות קדומות].

פה אני צריך את עזרתכם בשביל להוכיח לו שהוא טועה.

מישהו אמר לי שהאיביזה היא כמו הפולו החדשה רק בצורה אחרת, אותה שלדה, אותו מנוע, אותו גיר וכו'.

אני חיפשתי מידע על 2 המכוניות כמו דגם מנוע, שלדה וכו' בשביל להוכיח לאבא שלי ולא מצאתי מידי.

אני צריך את עזרתכם במציאת מידע המוכיח שהאיביזה היא כמו הפולו החדשה [במידה וזה נכון ולא הטעו אותי].

האם האיביזה 1600 היא אותו מנוע כמו הפולו 1400 רק בנפנח שונה?

האם האיביזה 1400 היא אותו מנוע כמו הפולו 1400?

האם יש להן אותה שלדה?

ואם איביזה זה כן אוטו טוב והוא כמו הפולו, אז למה הוא בקושי נמכר? עד כדי כך שעעשו עליו מבצע כל כך מפתה?

ושאלה אחרונה, [אתם בטח אומרים סוף סוף] במידה ושכנעתי את אבא, האם כדאי לקחת את המנוע 1600 למרות שהוא ישן, רועש ורועד [את זה קראתי פה: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3247608,00.html] ו"להנות" מ-0 ל-100 ב-10.4 שניות או "להתפשר" ולקחת את המנוע 1400 שבמבצע [שאמור להיות כמו המנוע של הפולו 1400] ולהנות ממנוע חדש וטוב אבל שעושה 0 ל-100 ב-11.8 שניות?

תודה לכל מי שמקדיש מזמנו בשביל לקרוא את כל זה, זה חשוב לי מאוד!

אשמח לתשובות בהקדם על מנת שאוכל לשכנע את אבא ולהזמין כבר את האיביזה :twisted:

פורסם

משהו ששכחתי לשאול.

באתר של סיאט רשום שהאיביזה [הדגם של המבצע] מגיע עם גג נפתח פנורמי.

האם שוב עובדים עלינו בעיניים וכשמגיעים לראות את האוטו מגלים שזה רק גג פנורמלי וכלום לא נפתח?

או שזה באמת חצי גג שהוא פנורמי ונפתח?

אני אישית מעדיף סאנרוף רגיל כמו שיש בכל המכוניות, מישהו יודע אם יש אפשרות לזה?

פורסם

מישהו אמר לי שהאיביזה היא כמו הפולו החדשה רק בצורה אחרת, אותה שלדה, אותו מנוע, אותו גיר וכו'.

אני חיפשתי מידע על 2 המכוניות כמו דגם מנוע, שלדה וכו' בשביל להוכיח לאבא שלי ולא מצאתי מידי.

אני צריך את עזרתכם במציאת מידע המוכיח שהאיביזה היא כמו הפולו החדשה [במידה וזה נכון ולא הטעו אותי].

בזה אני יכול קצת לעזור לך, למרות שאני בספק עד כמה זה ישנה את דעתו של אבא שלך.

האיביזה הנוכחית והפולו החדשה חולקות את אותה "פלטפורמה", הוכחה לכך תמצא כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_A0_platform#PQ25

בהצלחה.

פורסם

כמה תשובות :

1. סיאט חלק מקונצרן פולקסוואגן, ואכן הפלטפורמה , המנועים והתיבות זהות ומקורן בפולקסווגן , כמו גם סקודה למשל.

בהיבט רכיבים אלו האיביזה היא אחות תאומה של הפולו החדשה.

2. ברור שמעבר לזהות הנ"ל יש מיצוב שונה לדגמים בחברות השונות . סיאט מייצרת מכוניות יותר בעל אופי צעיר וספורטיבי ,

ופחות מהודר וסולידי. מעבר להבדלי העיצוב החיצוני והפנימי , יש הבדל גם ברמת החומרים והגימור. הפולו מורגשת

יותר איכותית וסולידית.

3. למה האיביזה פחות נמכרת ועושים עליה מבצע ? ענייני תדמית , עדר ודעות קדומות. סיאט החטיבה היחסית "כושלת"

בצ'מפיון (מכירות בסדרי גודל של 1500 כלים בשנה) - יש להם מוטיבציה לשנות זאת והצרכן יכול להנות - המבצע הנוכחי

על האיביזה SC 1.4 ידני בהחלט מהווה מעין "מציאה" בשיקלול התמורה מול עלות למי שהרכב עונה לדרישות.

אל תשכח שבהדרגה היורו ירד כ -8עד 10 אחוז מול השקל , כך שיבואנים שרוצים יכולים לתת מבצעים של הנחות .

מי יעשה זאת - מי שלא מוכר מספיק . פולו תמכור היטב בעזרת התדמית ולא צריכה הוזלות פראיות כדי לתפוס לקוחות.

4. הגג הפנורמי אכן שקוף ומכסה כמחצית הגג אבל באמת אינו נפתח מלא , אלא רק לכדי חריץ דק .אין אופציה לשנות זאת.

5. לגבי השאלה אם שווה להוסיף כ - 20 אלף עבור מנוע 1.6 ושיפור קל בביצועים. לדעתי , ברור שלא , מה גם

שבמבחנים שנעשו לחו"ל לשני הדגמים נטען שדגם ה - 1.4 הוא העדיף מבחינת אופי והתנהגות.

אם אתה רציני - תקבל נסיעת מבחן על שני הדגמים ותבחר.

פורסם
5. שבמבחנים שנעשו לחו"ל לשני הדגמים נטען שדגם ה - 1.4 הוא העדיף מבחינת אופי והתנהגות.

אם אתה רציני - תקבל נסיעת מבחן על שני הדגמים ותבחר.

אורן, אתה לא חושב שזאת קביעה מעט מוזרה?

הרי ה-1.4 וה-1.6 (בגימור SPORT) בעלות מתלים המכויילים באופן זהה, צמיגים בעלי מידה זהה וההבדל טמון במנוע עצמו.

כמובן שה-1.6 מרגישה זריזה ונעימה יותר לנהיגה - בכל מצב, בעיקר בבינעירוני.

ה-1.4 מעולה למי שרב נסיעותיו הן עירוניות - שם היא מרגישה "בבית".

בבינעירוני היא אינה "עגלה מתה" אך מורגש המחסור בכוח ומומנט מול ה-1.6.

חבל שפער המחירים ביניהן משמעותי יחסית וגורם לרב לבחור דווקא ב-1.4 (זאת אינה בחירה גרועה, היא פשוט מעט עצלנית למישהו שמחפש סופר מיני עם מעט פלפל ולא יכול להרשות לעצמו את אחת הגרסאות הבכירות - FR או קופרה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...