Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זקוק לעצתכם בנוגע לשני בעיות (אולי נפרדות ואולי לא) שיוצא לי להתקל בהם ביום יום.

הבעיה הראשונה שלי היא רעש חריקה במעבר לרוורס. נתתי קצאת חיפוש וקריאה בפורום ומצאתי מקרים מקבלים לעניין ואת התשובות אליהן שברובן אומרות שזהו מצב תקין של הרכב בגלל המחסור בסניכרון להילוך האחורי.

אך למרות זאת היו כמה תגובות שדיברו על מקרים אחרים לעניין. הייתי רוצה לדעת אם יש לי דרך לוודא אותם. נגיד שהאוטו בעצירה מוחלטת, ואני מעביר לניטרל ומחכה כמה שניות עם המצמד לחוץ, ואחריו עדין כשאני מעביר לרוורס יש חריקה, ממה זה יכול לנבוע ומה אני יכול לעשות בעניין?

הבעיה השניה נוגעת לקושי בהעברת הילוכים בארבעת ההילוכים הראשונים לאחר נסיעה ממושכת בהם. בהיותי תושב המרכז אני נחשף לפקקים בכל בוקר לעבודה. מדי פעם (בנגיד כ40-60% מהפעמים) לאחר נסיעה ממשוכת בשלושת ההילוכים הראשונים בפקקים, אני מתקשה להעביר את ההילוך בנים. כלומר נדרש ממני להפעיל כמות די נכבת של כוח כדי לעבור הילוך בין 4 ההילוכים הראשונים, אך הבעיה אף פעם לא קוראת עם ההילוך החמישי. בנוסף, כאשר אני יוצא מהפקק לכביש המהיר ועובר לנסיעה של כמה דקות בהילוך גבוה (4-5), הבעיה "נעלמת" וחוזרת רק בפעם הבאה שאני חוזר לנסיעה ממשוכת בהילוך נמוך.

למישהו יש רעיונות ממה זה נובע ומה ניתן לעשות?

תודה מראש לכל העוזרים. (האוטו הוא פולו שנת 99, שעומד להגיע ל160 אלף ועבר טיפולים די מקיפים בחודשים האחרונים.)

פורסם

הגיר ברכב ידוע בתור גיר לא קל :)

מי לאחרונה החלפת שמן גיר?

בגדול, או שתכין סכום כסף נכבד לטפל בגיר או שפשוט תלמד לחיות עם זה

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

לי הייתה בעית חריקה בהילוך ראשון ואחורי בפונטו אך שמם זאת הייתה בעית משאבת קלאץ' עליונה,אני לא יודע איך זה הולך בפולו,אם זה משאבה או כבל קלאץ' ,אך כדאי שתבדוק את הכיוון הזה.הדוושת קלאץ' חוזרת עד הסוף למעלה או שהיא נשארת קצת למטה?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

הרכב נמצא אצלי חצי שנה ואני לא יודע להגיד לך מתי לאחרונה הוא הוחלף, בטוח אבל שלא על ידי.

כמה פעולה כזאת תעלה במוסך והאם היא עונה על שני השאלות או רק על אחת, וכמה זמן סכום כסף נכבד? :)

פורסם

1. חופשים בדרך שבין התיבה לידית (בוקסות,שטנגות)

2. תושבת גיר פגומה

3. חוסר שמן גיר/שמן גיר ישן שפועל פחות טוב כשהוא מתחמם. (בגלל זה שאלו אותך מתי החלפת).

לא נראה כמו בעיית סינכרונים. הנ"ל לא "נעלמת". היא קבועה.

שווה לבדוק במוסך טוב (אצל רון אוחנה למשל), יתכן מאד שה"הפחדות" שהפחידו אותך לגבי צורך בשיפוץ גיר שגויות ואפשר לשפר את איכות חייך עם הרכב בהוצאה קטנה יחסית.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נשמע סביר.

איפה באמת נמצא רון אוחנה או האם יש המלצה למוסך טוב אחר באזור רמת-גן או הרצליה פיתוח?

• ספונסר פורום
פורסם

אכן בפולו ההילוך האחורי אינו מצוייד בסינכרון ולכן ישנו רעש

קל של חריקה בעת השילוב וזה נורמלי אבל אם אתה מבצע השהיה קטנה של שניה לא יותר

מרגע לחיצת המצמד ועד השילוב אתה לא אמור לשמוע אותה כי גלגל השיניים

של ההילוך האחורי אמור להעצר מהסיחרור ולאפשר שילוב ללא קושי ורעש

העובדה שאצלך אפילו לאחר המתנה השילוב הוא תמיד רועש מצביע על בעיה במצמד

האבחנה הזאת מתאימה גם לעובדה שההחלפות נעשות קשות יותר לאחר נסיעה בעיר

שהמצמד מתחמם וההפרדה ניהיית עוד פחות טובה .

כאשר אתה נוסע מחוץ לעיר בחמישי המצמד שוב מתקרר והשילוב סביר .

לדעתי מתפתחת אצלך בעיה במצמד

תעבור אלינו למוסך ונייעץ לך מה לעשות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

נשמע לי שצריך לבדוק קודם כל האם הקלאץ מפריד כמו שצריך. במידה וכן עליך להחליף שמן, לשמן איכותי ש"יסתדר עם הגיר".

אני בכוונה כותב ש"יסתדר עם הגיר" כי לפעמים גם שמנים איכותיים לא פותרים בעיות כאלה ונדרשים כמה נסיונות עד שמוצאים שמן מתאים. אם תצליח, נסה להשיג שמן גיר של RedLine.

• תוכן חדש...