Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינת נהיגה לא, אבל בכמה וכמה רכבים הוראת היצרן היא להמתין דקה בסרק לפני כיבוי המנוע. יעזור לשמור על חיי הטורבו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זה לא בדיוק דקה אלא איך נהגת על הרכב לפני הכיבוי.

אם נהגת רגוע ולא גדשת אפשרי לחכות דקה.

אם נהגת חזק מומלץ להמתין כמה דקות טובות.

אני אישית מחכה בין דקה ל7-8 דקות במצבים קיצוניים.

פורסם

או שתתקין טורבו טיימר. אגב ישנם טורבויים המקוררים גם על ידי מים מלבד השמן ואז פחות אקוטי ההמתנה.

ההצעה שלי- נהג חזק ומספר ק"מ לפני ההגעה ליעד הורד לחץ (תרתי משמע) סע רגוע ותוכל לכבות המנוע כמעט מייד.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

לפעמים יש בעיות עם הטורבו טיימר באיביזות בגלל אימבולייזר מקורי ומחשב קרצייה שחושב שמנסים לגנוב את האוטו.

זה גם לא קורה תמיד אלא רק מידי פעם.

פורסם

בכל מקרה המתנה של מספר דקות לא יכולה לעשות נזק.

השאלה שלי היא אחרת, בהנעה אתם ממתינים מספר דקות, או מתחילים לנסוע אחרי 30 שניות?

פורסם

די מפתיעות התגובות. אני נוהג בסופרב 2009, לא ממתין בהתנעה ולא בכיבוי, ולא זוכר הוראות יצרן בנושא. אגב, המתנה של מספר דקות לפני הכיבוי בכל פעם שמגיעים ליעד זה כאב ראש לא קטן. באמת הכרחי?

פורסם
די מפתיעות התגובות. אני נוהג בסופרב 2009, לא ממתין בהתנעה ולא בכיבוי, ולא זוכר הוראות יצרן בנושא. אגב, המתנה של מספר דקות לפני הכיבוי בכל פעם שמגיעים ליעד זה כאב ראש לא קטן. באמת הכרחי?

כל זמן שהוא באחריות הכל סבבה. ולמרות שאצל רוב היצרנים אין הנחיות בנושא המתנה של דקה מאפשרת המשך מעבר שמן לטורבו,

עד לירידת הסל"ד. כשאתה מכבה מידית אתה מפסיק את זרימת השמן לטורבו, ואם הוא עדיין על סל"ד גבוה נוצר נזק מצטבר.

קח בחשבון שהסל"ד של הטורבו במאמץ יכול להגיע ל- 100,000 סל"ד בקלות.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

טורבו קטן, כמו שיש היום ברכבים פרטיים, יכול להסתובב גם יותר מהר מזה, המגדש כמו שהוא מאיץ מאוד מהר גם מאיט מאוד מהר ומי שיצא לו לראות מגדש טורבו מסתובב ללא צינור יניקה, יודע על מה אני מדבר.

הבעיה היא פחות בסיבובי המגדש, כי כמו שציינתי הציר מאט מאוד מהר ועד שאתה מתמרן לחנייה זה מספיק, הבעיה היא הטמפ' הגבוהות שהטורבו יכול לפתח כאשר המנוע במאמץ וגזי הפליטה מאוד חמים. דימום המנוע במצב זה גורם לשמן שנמצא במגדש פשוט להתבשל ולהתחמצן. אז מתחילה התפתחות בוצה בתוך בית הציר וצינור היציאה של השמן ומתחילות בעיות שימון לציר המגדש והסוף ידוע. במצב זה, של נסיעה ספורטיבית, מחייבת המתנה של מספר דקות לפני דימום מנוע, כדי לאפשר לטורבו להתקרר.

מדובר כמובן במכוניות ספורט שמפתחות הספקים גבוהים (קרי טמפ' גזי פליטה גבוהות) ולא במנועים סטנדרטיים של רכב פרטי מגודש.

הסבר הנ"ל גם מלמד למה יש חשיבות בשימוש בשמנים סנתטיים למנועי טורבו ,בגלל יתרון העמידות בחום של שמן סינתטי על פני שמן מינרלי או סינתתטי למחצה.

פורסם
ר.

קח בחשבון שהסל"ד של הטורבו במאמץ יכול להגיע ל- 100,000 סל"ד בקלות.

שא ברכה

יותר בכיוון של 160,000 סל"ד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• ספונסר פורום
פורסם
טורבו קטן, כמו שיש היום ברכבים פרטיים, יכול להסתובב גם יותר מהר מזה, המגדש כמו שהוא מאיץ מאוד מהר גם מאיט מאוד מהר ומי שיצא לו לראות מגדש טורבו מסתובב ללא צינור יניקה, יודע על מה אני מדבר.

הבעיה היא פחות בסיבובי המגדש, כי כמו שציינתי הציר מאט מאוד מהר ועד שאתה מתמרן לחנייה זה מספיק

דניאל,אני ראיתי הרבה טורבוים לאחר כיבוי,אף פעם לא ראיתי טורבו שמאט מאוד מהר,אלא להפך,כוח האנרציה ממשיך את סיבוב המגדש הרבה לאחר הדימום,וכמובן ללא לחץ שמן, במגדשים עם מיסב כדורי(BALL BEARING) זה פחות קריטי אבל בטורבו רגיל עם מייסב החלקה מנחושת,כאשר הטורבו ממשיך להסתובב נוצר מגע של הציר במיסב.

ברכב של לקוח שלי מורכב מד סיבובי טורבו,אני יכול להגיד לך,שדקה בסרק,לאחר נסיעה חזקה,הטורבו עדיין מעל 30K סיבובים,

עם כל שאר הדברים בהודעה שלך אני מסכים לחלוטין.

2 סרטונים להמחשה.

אורן

פורסם

מעניין על איזה טורבו אתה מדבר כי מגדש טורבו סטנדרטי קטן, בעל מאיץ וטורבינה מאוד קלים, מספר שניות לאחר האצה עוברים לסרק. הם מפתחים אינרציה נמוכה בגלל משקל קל, גודל קטן ומהירות גזי פליטה והאויר יניקה שבולמים את מהירות סיבוב ציר המגדש לאחר עזיבת דוושה, אתה צריך גם להבדיל בין האטת סיבוב מגדש שמנוע עובר מעומס לסרק ובין האטת סיבוב מגדש לאחר דימום מנוע, שאז אלמנט האויר יניקה והפליטה כבר לא תורם להאטה.

בטח יצא לך לשמוע טורבו לא מאוזן שמתחיל לשרוק, שמת לב שהשריקה דועכת כמה שניות לאחר סיום האצה. הרי לך מד מהירות טורבינה הכי טוב שיש.

שנית , גם בסרק הטורבו מסתובב ולאחר כל דימום מנוע הוא ממשיך להסתובב מספר שניות ורואים את זה יפה בסרטונים שהעלית. אז למה לא נגרם נזק? פשוט - תכונות בסיסיות של שמן המנוע לעמידות בפני חיכוך גבולי שומרות על תותבי ההחלקה של הציר.

אחרון, עצם העבודה שיצרני הרכב הפסיקו לדרוש המתנה לפני דימום מנוע מראה שסיפור ההמתנה פחות דרמטי ממה שעושים מזה כאן.

אגב, נסעתי עשרות אלפי קלומטרים על רכבי טורבו דיזל מבלי לחכות אפילו חצי שנייה לפני התנעה או דימום. בעיות מנוע או טורבו לא היו בנמצא.

פורסם

אחרון, עצם העבודה שיצרני הרכב הפסיקו לדרוש המתנה לפני דימום מנוע מראה שסיפור ההמתנה פחות דרמטי ממה שעושים מזה כאן.

במנועי פיז'ו HDI שנת 2009 עדיין קיימת הנחיה "להמתין מספר שנינות לפני כיבוי מנוע" בספר רכב.

פורסם

בטח יצא לך לשמוע טורבו לא מאוזן שמתחיל לשרוק, שמת לב שהשריקה דועכת כמה שניות לאחר סיום האצה. הרי לך מד מהירות טורבינה הכי טוב שיש.

בטנדר איסוזו שהיה לי (טורבו עם מיסבים) מיסבי הטורבו התחילו לשרוק והשריקה נמשכה כ 15 שניות לאחר הדימום כשהטורבינה המשיכה להסתובב גם אחרי הפסקת הרעש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...